Avenger80: ↑
30.01.2024 11:05
У меня лично вопрос один, без всяких фаерволов, шифрований, роутеров и т.д. и т.п. -
Кабель категории 5E на расстояниях 10-15 метров мультигигабит выдержит и сколько - до 2,5Гбит/c, до 5Гбит/c, до скольки? Если он выдерживает всё это, то почему у него в стандарте до 1Гбит/c. Всё! Объясните мне чайнику, для спокойного сна.
Отправлено спустя 41 секунду:
S
Изначально обсуждали - категорию кабеля и запас прочности по прокачке данных.
- спойлер
- Всем привет, приехал вчера Huawei be3 pro wifi 7, на смену Huawei ax6. Компактнее намного, за первые сутки работы - все ок, отвалов не замечено, скорость 900 отдает по воздуху. Планируется ремонт, какой лучше кабель затянуть ? смотреть тип 6е или .... ? сейчас затянута обычная 8 жил витая пара, тянулся лет с 8 назад.
Cat 5e - 10/100/1G/2.5G при дистанції до 100М
Cat 6 - 5G при дистанції до 100М, 10G при дистанції до 50М, але 10G повністю не гарантується
Cat 6a - 10G при дистанції до 100М
Вищі категорії включають попередні швидкості і можливості
Відправлено через 4 хвилини 35 секунд:
Ekz0rcyst: ↑
30.01.2024 11:07
Евгений King
Роутер це і є Firewall з NAT та DHCP, за великим рахунком. Не бачу нічого дивного у використанні звичайного, базового функціоналу! Питання в тому, що коли ви додаєте правила до firewall то це впливає на швидкодію пристрою і в SOHO роутерах зазвичай це більш критично впливає на продуктивність.
Для прикладу:
https://mikrotik.com/product/hap_ac2#fndtn-testresults
Зверніть увагу на різницю в швидкодії між (без правил) none (fast path) та з 25 ip filter rules.
Update. Насправді думаю ми від теми відійшли.
Взагалі про прокладку кабеля по квартирі/будинку було питання... Можливо це жадібність прокласти кабло (cat6/cat6e), можливості якого в принципі в домашніх умовах не реалізуєш/не принципове.
Вибачте, я це все знаю, мені розжовувати не треба
Перечитайте уважно те що я писав, бо схоже ви не зрозуміли суті суперечки