В іграх з dx12 дуже низький фпс

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
KrekerGOTP
Junior

Повідомлення

Доброго дня! Така проблема, зібрав компьютер, почав тестування в іграх і ось яка проблема (розширеня 1440р). Path of exile - якщо стоїть дх11, то фпс в хайдауті або меню 120+, якщо перемикаю на вулкан або дх 12 то 30 фпс, наче залочено. Взяв у друга стім версію кіберпанка, тестування на ультрах без променів та длсс 60-70 кадрів у бенчмарку. Якщо вімкнути промені (без трасування шляху), то фпс падає до 5-10. Теж вважаю, що тут проблема в тому, що кіберпанк працює на dx12.
Немає ідей в чому може бути проблема. Дрова на чіпсет встановив, апу встановив, біос оновив до останньго, оновлення віндовс встановив. ХМР профіль на 3200 встановив, бо на старті озу працює на 2400.

win 10
4070 super
r7 5800x
b550 aorus elite v2 ax
kingstone fury 32gb 3200
2Tb ssd
750W Chieftec
Евгений King
Member

Повідомлення

А Win 10 начисто ставилась чи мігрувала зі старої стистеми? Сбірка оригінальна чи від "Васяна"?
Качайте Win 11 і ставте начисто, оригінальний образ від Майкрософт, можна скачати через MediaCreationTooll
KrekerGOTP
Junior

Повідомлення

Вінда не мігрувала, ставилася начисто. Ліцензія, можно так сказати)
Думав за 11 вінду, але є побоювання, що вона досі з лагами та багами. Але якщо інших варіантів немає, то будемо пробувати цей варіант
Евгений King
Member

Повідомлення

KrekerGOTP: 28.01.2024 15:20 Вінда не мігрувала, ставилася начисто. Ліцензія, можно так сказати)
Думав за 11 вінду, але є побоювання, що вона досі з лагами та багами. Але якщо інших варіантів немає, то будемо пробувати цей варіант
Там не більше лагів/багів аніж в 10й
Ліцензія так сказати - то як :lol:
KrekerGOTP
Junior

Повідомлення

Скачана з сайта майків, активована ключем, який купив пару років тому за 100 грн по скідці не пам'ятаю на якому сайті)
Евгений King
Member

Повідомлення

KrekerGOTP: 28.01.2024 15:25 Скачана з сайта майків, активована ключем, який купив пару років тому за 100 грн по скідці не пам'ятаю на якому сайті)
А так оновіть її в 11ту, вона лишиться активована
STARL1GHT
Member

Повідомлення

До відеокарти драйвера точно коректно стали? Чогось в системі не хватає або налаштовано криво.

Тому, що DX12 в порівнянні з старою версією чи Vulcan — видають зазвичай більш стабільний фрейм рейт та к-ть кадрів.

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Евгений King: 28.01.2024 15:32
KrekerGOTP: 28.01.2024 15:25 Скачана з сайта майків, активована ключем, який купив пару років тому за 100 грн по скідці не пам'ятаю на якому сайті)
Вангую, що справа не в тому що стоїть 10 версія. Десятка чудово працює в вищеперерахованих проектах, і не тільки.
KrekerGOTP
Junior

Повідомлення

Не впевнений, тому встановив драйвера по новій з галкою "начісто"

Отправлено спустя 33 секунды:
Зараз цим займусь, дякую
seraphic
Member

Повідомлення

А что говорит друг который дал стим версию киберпанка?
при чём тут 10 ОС или 11 ОС - бредор
Востаннє редагувалось 28.01.2024 15:56 користувачем seraphic, всього редагувалось 1 раз.
KrekerGOTP
Junior

Повідомлення

STARL1GHT: 28.01.2024 15:39 До відеокарти драйвера точно коректно стали? Чогось в системі не хватає або налаштовано криво.

Тому, що DX12 в порівнянні з старою версією чи Vulcan — видають зазвичай більш стабільний фрейм рейт та к-ть кадрів.

Вангую, що справа не в тому що стоїть 10 версія. Десятка чудово працює в вищеперерахованих проектах, і не тільки.
Поки скачується оновлення на вінду, запустив ще сатісфакторі. На дх11 100-120 фпс в головному меню, на дх12 не більше 80

Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
seraphic: 28.01.2024 15:52 А что говорит друг который дал стим версию киберпанка?
А що він повинен казати? Вона в нього не йде, але він купив її на початку продажу, бо були гроші на стімі. Тому йому нічого казати)

Отправлено спустя 31 минуту 6 секунд:
Так, з переходу на 11 вінду нічого не змінилося

Отправлено спустя 30 минут 50 секунд:
До речі, дивлюсь тести +- такої ж збірки на ютуб і там відеокарта споживає 200-220 вват, а в мене в тому же кіберпанку вона не споживала більше 140. В неї може бути залочений ліміт? Наче ж не ноутбук)
Евгений King
Member

Повідомлення

KrekerGOTP: 28.01.2024 16:55
STARL1GHT: 28.01.2024 15:39 До відеокарти драйвера точно коректно стали? Чогось в системі не хватає або налаштовано криво.

Поки скачується оновлення на вінду, запустив ще сатісфакторі. На дх11 100-120 фпс в головному меню, на дх12 не більше 80

Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
seraphic: 28.01.2024 15:52 А что говорит друг который дал стим версию киберпанка?
А що він повинен казати? Вона в нього не йде, але він купив її на початку продажу, бо були гроші на стімі. Тому йому нічого казати)

Отправлено спустя 31 минуту 6 секунд:
Так, з переходу на 11 вінду нічого не змінилося

Отправлено спустя 30 минут 50 секунд:
До речі, дивлюсь тести +- такої ж збірки на ютуб і там відеокарта споживає 200-220 вват, а в мене в тому же кіберпанку вона не споживала більше 140. В неї може бути залочений ліміт? Наче ж не ноутбук)
А яка саме карта у вас? Там якісь Супери потребували оновлення BIOS. Хоча не виключено що 5800X може не відмалювати потрібну кількість кадрів.
Загалом можете запустити відновлення системи на дефолтні налаштування, воно начисто вам перекатає 11 вінду.
Оновити BIOS плати, перевірити наявність оновлень BIOS відеокарти.
Після ще раз ручками пройтись встановити всі драйвери.
l-m
Member

Повідомлення

Евгений King: 28.01.2024 17:15 Хоча не виключено що 5800X може не відмалювати потрібну кількість кадрів.
Понад 30 точно може))
KrekerGOTP
Junior

Повідомлення

MSI RTX 4070 SUPER GAMING X SLIM. У неї бачу тільки одну версію біоса, яка в мене зараз і стоіть. Да і шити біос на новій картці якось не дуже довподоби)
Та в тому й справа, що я дивлюсь тести, 5700х 5800х все добре відмалйовує, але в них карта працює на заявлених 220 вват. В мене ж вона працює в тому ж бенчу кіберпанка на 140 вват.https://imgur.com/zOLnNEB (чомусь не можу закинути зображення з імгур, тому ссилкою кинув)
Мені здається, що в біосі десь є налаштування для відеокарти, щоб вона працювала на свої заявлені 220 вват, але, якщо чесно, то я не такий впевнений користувач пк, тому мені і потрібна в цьому допомога)
Доречі оновлення біоса допомогло з мінімальними кадрами. Теперь 25 кадрів при rtx без dlss бачу. Але теперь проблема в тому, що відеокарта чомусь працює на 140 вват при завантаженні ядра на 99%, а не на свої 220 вват, як я бачу в відеотестах відеокарти з моїм процессором
Fen1xz
Member

Повідомлення

KrekerGOTP: 28.01.2024 17:24 MSI RTX 4070 SUPER GAMING X SLIM. У неї бачу тільки одну версію біоса, яка в мене зараз і стоіть. Да і шити біос на новій картці якось не дуже довподоби)
Та в тому й справа, що я дивлюсь тести, 5700х 5800х все добре відмалйовує, але в них карта працює на заявлених 220 вват. В мене ж вона працює в тому ж бенчу кіберпанка на 140 вват.https://imgur.com/zOLnNEB (чомусь не можу закинути зображення з імгур, тому ссилкою кинув)
Мені здається, що в біосі десь є налаштування для відеокарти, щоб вона працювала на свої заявлені 220 вват, але, якщо чесно, то я не такий впевнений користувач пк, тому мені і потрібна в цьому допомога)
Доречі оновлення біоса допомогло з мінімальними кадрами. Теперь 25 кадрів при rtx без dlss бачу. Але теперь проблема в тому, що відеокарта чомусь працює на 140 вват при завантаженні ядра на 99%, а не на свої 220 вват, як я бачу в відеотестах відеокарти з моїм процессором
В параметрах питания в винде какая схема стоит ? Может у вас эконом режим включен, вот оно и душит видеокарту.
MSI Afterburner стоит ? Там никакие ползунки не крутили ?
KrekerGOTP
Junior

Повідомлення

Стоїть збалансований режим, його я не чіпав. Може там щось змінити?
Msi afterburner є, в ньому нічого не чіпав, окрім відображення ОЭД
Fen1xz
Member

Повідомлення

KrekerGOTP: 28.01.2024 17:43 Стоїть збалансований режим, його я не чіпав. Може там щось змінити?
Msi afterburner є, в ньому нічого не чіпав, окрім відображення ОЭД
Ну как минимум попробуйте поставить "Максимальную производительность" в винде. Что afterburner пишет по частотам и температурам при нагрузке ?
KrekerGOTP
Junior

Повідомлення

Вімкнув максимальну продуктивність. Загрузка на ядро gpu 99%, температура 60 градусів, 140-150 ватт на відеокарті

Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
Думаю, може відеокарта не може взяти більше від бп? Хоча він на 750 ватт, повинно бути достатньо

Отправлено спустя 7 минут 16 секунд:
З кожним тестом після перемикання на максимальну продуктивність споживання росте у відеокарти. Зараз буду тестувати далі
Fen1xz
Member

Повідомлення

KrekerGOTP: 28.01.2024 19:33 Думаю, може відеокарта не може взяти більше від бп? Хоча він на 750 ватт, повинно бути достатньо
Всё конечно может быть, но сомневаюсь что бы 750 ватного чифтека не хватало для такой сборки. Сильно похоже на софтверный лок или проблемы с дровами, карта свежевышедшая возможно ещё дрова сырые и нормально не работают.
KrekerGOTP
Junior

Повідомлення

Доречі, чомусь при вкл. Dlss фпс додається усього трохи, порівнюючи з відео тестами. Та й ще падає споживання. Тести з максимальною продуктивністю вже 200+ можуть бути без длсс і наче нормальний фпс, а с длсс падає споживання до 150 і фпс майже не росте. 20+ може бути усього
everme
Member

Повідомлення

KrekerGOTP: 28.01.2024 20:36 Доречі, чомусь при вкл. Dlss фпс додається усього трохи, порівнюючи з відео тестами. Та й ще падає споживання. Тести з максимальною продуктивністю вже 200+ можуть бути без длсс і наче нормальний фпс, а с длсс падає споживання до 150 і фпс майже не росте. 20+ може бути усього
в афтере потребление +10?
Відповісти