Нова пошта: все, що пов'язано з цією службою доставки

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Все вопросы по НП - в этой теме

ПРАВИЛА конференции действуют в полной мере
zmax
Member

Повідомлення

klerik: 24.01.2024 23:43Те що десь комусь дозволяють розпаковувати заводське пакування з плівкою і пломбами, це все на страх та ризик оператора, в їх правилах чітко прописано, що заводське пакування заборонено відкривати, можна оглянути тільки візуально.
я покупаю телефон , а не коробку. Пломб на телефонах не має, є лише термоплівка. На відділенні цьому був перший раз. Упаковку блістер не дають вскрити, а термо завжди давали.
shnok
Member

Повідомлення

хорошо, тогда зачем нужен пункт 16.7 ? klerik
Вы работник нп, если не секрет конечно?
klerik
Junior

Повідомлення

zmax
То їх не хвилює що купують, тут на форумі один уже писав як він купив 4070 ТІ, йому не дозволили відкривати. Я й про це і говорю, що на деяких дозволяють але якщо відказ, тоді нова пошту купить дну посилку. Заводську термоплівку також не можна.

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
shnok
Так в цьому пункті все й описано, що не можна заводське трогати.
shnok
Member

Повідомлення

Видеокарта спорный момент, а вот насчет телефонов и пленки описано дотошно, блин пойду завтра вечером забирать свой запечатанный, интересно дадут открыть, или нет, если я буду ссылаться на 16.7.

Отправлено спустя 36 секунд:
klerik
там написано "исключение"! вы читаете пункт исключение?
klerik
Junior

Повідомлення

shnok
Прочитайте 16.7, тут написано що ЗАБОРОНЕНО.
спойлер
16.7. «Огляд відправлення» – надає можливість Одержувачу у відділенні,
скориставшись спеціально відведеним столом або за адресою, розкрити упаковку
відправлення та перевірити його вміст на відсутність зовнішніх пошкоджень і відповідність
замовленому товару в присутності представника ТОВ «НОВА ПОШТА».
Процес огляду відправлення не повинен перевищувати 5-ти хвилин на одне
відправлення. ТОВ «НОВА ПОШТА» не надає на огляд відправлення, якщо це передбачено
договором з Відправником. Під час огляду відправлення забороняється:
✔ Підключати прилади, носії інформації або механізми, які не є частиною
відправлення (за винятком сім-карток, навушників, елементів живлення, флешнакопичувача (з метою перевірки дефектів матриці телевізорів)).
✔ Використовувати витратні матеріали, що є у відправленні (наприклад,
розпилювати тестові флакони парфумерії, тестувати косметичні вироби).
✔ Використовувати вміст відправлення із власними речами Одержувача, зокрема
носіями інформації (заборонено підключати, зчитувати, копіювати).
✔ Заливати паливно-мастильні матеріали або інші рідини у відправлення, які
передбачають їх використання.
✔ Встановлювати паролі на електроприлади, які передбачають таку функцію
(телефони, планшети, комп’ютери або ноутбуки).
✔ Зривати з упаковки та відправлень заводські, рекламні та інформаційні наклейки
(за винятком наклейок, розміщених на упаковці комп’ютерної, електронної та оптичної
продукції в місцях її відкривання).
✔ Відкривати відправлення в упаковках, які мають такі методи контролю першого
розкриття (дозволяється проводити тільки зовнішній огляд на відсутність пошкоджень):
− пломби-індикатори (прошивка нитками на мішках; металеві або паперові
пломби на банках, перфорації на горловині кришок на ємностях з рідиною тощо);
− термозбіжна плівка (за винятком комп’ютерної, електронної, оптичної
продукції та аксесуарів, що входять до їх вмісту) – це різновид пакувальних плівок,
особливістю яких є здатність скорочуватися під впливом температури і приймати
форму пакувального виробу;
− блістерна упаковка – це контейнер або футляр, що штампується, повторюючи
форму та розміри предмета, розміщеного всередині або створює ємність, необхідну
для розміщення товару, який виготовляється із термостійкого пластику та може мати
жорстку поліграфічну, металеву чи пластикову підкладку;
− ламіновано-поліетиленова упаковка – це упаковка, у якій два і більше шарів
плівки поєднані в один під дією високих температур, нанесеного клею або
розчинника.
✔ Розбирати відправлення, крім випадків, що передбачають встановлення сімкартки або елементів живлення без використання інструмента, який не входить в комплект
пристрою.
✔ Проводити огляд відправлення за межами відділення (для відправлень,
адресованих до відділень).
У разі адресної доставки також забороняється:
− розбирати обрешетування, в яке запаковане відправлення;
− підключати портативну, побутову техніку до електромережі (дозволяється
проводити огляд на відсутність зовнішніх дефектів і механічних пошкоджень
відправлення);
− під час адресної доставки заборонено проводити примірку одягу та взуття.
У разі порушення цих умов огляду, відправлення не підлягає поверненню.
shnok
Member

Повідомлення

klerik: 25.01.2024 00:05(за винятком комп’ютерної, електронної, оптичної
продукції та аксесуарів, що входять до їх вмісту) – це різновид пакувальних плівок,
(за винятком комп’ютерної, електронної, оптичної
---------------------
так ось електронної продукції і термозбіжна плівка = 100% попадання на тел. що тут не ясного?
klerik
Junior

Повідомлення

shnok
Мобільні телефони в дану категорію не входять.

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
shnok
Точно так можете подзвонити на гарячу лінію нової пошти і кожний оператор вам скаже по різному, але якщо діло дійде до відказу, то нова пошта купить дану посилку.
shnok
Member

Повідомлення

klerik
а що тоді мобільний телефон? і тоді що покриває цей пункт?
klerik
Junior

Повідомлення

shnok
Ні, друзів багато працює і з моєю роботою мені прийшлось вивчити усі подібні правила і нюанси до них.

Відправлено через 33 секунди:
shnok
А мобільний телефон тільки зовнішній огляд і все.
shnok
Member

Повідомлення

klerik
зрозуміло :beer: , але дуже цікавий опис, я звісно не юрист, але мені здається навіть можливо виграти справу в суді, але з іншого боку я сумніваюсь що в нп сидять не компетентні юристи щоб робити такі описи, але загалом не зовсім зрозуміла ситуація. Цікаво, що дійсно оператори на гарячій лінії по своєму трактують, але двічі сказали що так можна. Один раз сьогодні, інший 3 місяця назад. Вже навіть цікаво, що скаже співробітник нп, коли я буду посилатись на цей пункт. Тому що по опису він 100% підлягає. Телефон - електронний пристрій, точніше складний високотехнологічний електронний пристрій, про плівку тут і говорити немає чого " це різновид пакувальних плівок, особливістю яких є здатність скорочуватися під впливом температури і приймати форму пакувального виробу; - це також 100% попадання, я все ж таки гадаю, що Ви тут помиляєтесь. До речі буду тел. забирати в областному центрі на 1 відділенні, я гадаю там точно компетентні люди.
klerik
Junior

Повідомлення

shnok
Немає в них повністтю компетентних в усіх питаннях. Хтось в одних, хтось в інших. Бачив я їхні тести на екзамен і бачив як проводиться екзамен... :rotate:
Я продаю телефони уже давно то нові, то вживані тому мені ці правила потрібно знати.
спойлер
В нової пошти багато правил які протирічать іншим правилам. От наприклад, посилка відправлена накладним платижем, кому вона належить? Відправнику, правильно? Отже, тільки відправник має право керувати нею до тих пір поки отримувач не оплатить її. Але не тут то було, отримувачі можуть їх переадресовувати, за що нараховуються додаткові кошти і в разі не забору за повернення і переадресацію платить відправник. Я на рахунок даного питання довго сперечався з новою поштою але так і нічого не вийшло, от такі от правила в них, посилка не моя але я її переадресую не зрозуміло куди щоб підісрати відправнику...
Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
shnok
А, і тут в мене на відділенні керівник відділення мені сказав гіпотезу, що швидше за все це відноситься до тих що йдуть в не заводській запайкі, а от як перевірити заводська чи ні, вона сама не знає...
shnok
Member

Повідомлення

klerik: 25.01.2024 00:29 shnok
Немає в них повністтю компетентних в усіх питаннях. Хтось в одних, хтось в інших. Бачив я їхні тести на екзамен і бачив як проводиться екзамен... :rotate:
Я продаю телефони уже давно то нові, то вживані тому мені ці правила потрібно знати.
спойлер
В нової пошти багато правил які протирічать іншим правилам. От наприклад, посилка відправлена накладним платижем, кому вона належить? Відправнику, правильно? Отже, тільки відправник має право керувати нею до тих пір поки отримувач не оплатить її. Але не тут то було, отримувачі можуть їх переадресовувати, за що нараховуються додаткові кошти і в разі не забору за повернення і переадресацію платить відправник. Я на рахунок даного питання довго сперечався з новою поштою але так і нічого не вийшло, от такі от правила в них, посилка не моя але я її переадресую не зрозуміло куди щоб підісрати відправнику...
а за шо вам хвилюватись? вони її страхують, якщо щось трапиться буде відшкодування, хоча ось цю ситуацію дійсно можна трактувати по-різному, і тут у ваших словах безперечно є зерно істини.
Стосовно ще раз телефонів, цікаво що буде, якщо поскаржитись вище, що працівник не дозволив відкрити посилку і посилання на цей пункт, ось стосовно скидання налаштувань ( покупці б/у айфонів незадоволені) то дійсно вони навіть це вже прописали, а купувати айфон без скидання налаштувань - така собі справа відверто. Загалом я чомусь впевнений, що я правий в ці ситуації, + вище люди відписались що також розпаковували тел. Ви до речі можете забороняти при продажі розпаковувати будь-який продукт.
7mindfields
Member

Повідомлення

shnok: 25.01.2024 00:25 klerik
зрозуміло :beer: , але дуже цікавий опис, я звісно не юрист, але мені здається навіть можливо виграти справу в суді, але з іншого боку я сумніваюсь що в нп сидять не компетентні юристи щоб робити такі описи, але загалом не зовсім зрозуміла ситуація. Цікаво, що дійсно оператори на гарячій лінії по своєму трактують, але двічі сказали що так можна. Один раз сьогодні, інший 3 місяця назад. Вже навіть цікаво, що скаже співробітник нп, коли я буду посилатись на цей пункт. Тому що по опису він 100% підлягає. Телефон - електронний пристрій, точніше складний високотехнологічний електронний пристрій, про плівку тут і говорити немає чого " це різновид пакувальних плівок, особливістю яких є здатність скорочуватися під впливом температури і приймати форму пакувального виробу; - це також 100% попадання, я все ж таки гадаю, що Ви тут помиляєтесь. До речі буду тел. забирати в областному центрі на 1 відділенні, я гадаю там точно компетентні люди.
Дивлячись які телефони, на коробці айфону тобі точно не дадуть без оплати зірвати пломбу
klerik
Junior

Повідомлення

shnok
З яблуками там свої історія... Не раджу взагалі їх купувати б/у в не зрозуміло кого на відділення де все буде чітко по правилах, не дадуть толком оглянути.
В мене знайомі також так забирали телефони, але все ж так як я написав, якщо відказ тоді й буде видно....
Страховка нормально працює коли телефон крадуть на пошті, тоді все чітко, в інших випадках прийдеться побігати і замахати гарячку.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
7mindfields
З яблуками там все по іншому.
shnok
Member

Повідомлення

7mindfields: 25.01.2024 00:39
shnok: 25.01.2024 00:25 klerik
Дивлячись які телефони, на коробці айфону тобі точно не дадуть без оплати зірвати пломбу
жалко звісно що у мене хороший юрист втік за кордон, цікаво що він би мені сказав про цей опис і можливості в праві. Стосовно айфону, це не правда, приблизно 2 роки тому, знайомий купував 12 про, і він відкривав новий телефон в заводських плівках накладним платежем. Якщо буди прискіпливим, то айфон це такий же телефон, тому з точки права немає різниці, що айфон за 30 тис наприклад, що самсунг.
7mindfields
Member

Повідомлення

klerik: 25.01.2024 00:45 shnok
З яблуками там свої історія... Не раджу взагалі їх купувати б/у в не зрозуміло кого на відділення де все буде чітко по правилах, не дадуть толком оглянути.
В мене знайомі також так забирали телефони, але все ж так як я написав, якщо відказ тоді й буде видно....
Страховка нормально працює коли телефон крадуть на пошті, тоді все чітко, в інших випадках прийдеться побігати і замахати гарячку.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
7mindfields
З яблуками там все по іншому.
Хоча ще минулого року все було нормально і з б/в планшетами, і з телефонами, до зміни цих правил на дебільні, і тепер всякий скам може криві або лочені девайси легко продавати на олх :mad:
Востаннє редагувалось 25.01.2024 00:47 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
klerik
Junior

Повідомлення

7mindfields
Да, нові зміни жесть повна....
shnok
Member

Повідомлення

Я ще раз повторюю, нп велика компанія з дуже великими (напевно) прибутками, і я не вірю, що у них там погані юристи та адвокати щоб робити такі "пробіли" в договорі,( про мобільні пристрої, якщо так написано - значить в 99% можна відкривати тел( там навіть уточнення про цю плівку)) тому що працювати без судових справ такій компанії - неможливо. Я взагалі ніяк не пов'язаний з нп, в мене можна сказати своя маленька справа, але і в цьому, я не можу в деяких ситуаціях обійтись без правової допомоги.
Востаннє редагувалось 25.01.2024 00:52 користувачем shnok, всього редагувалось 1 раз.
klerik
Junior

Повідомлення

shnok
Та є в них юристи і хороші. З допомогою них поліція знаходить крадені телефони за декілька днів) але на що ще вони спроможні, мені не вдалось дізнатись.
shnok
Member

Повідомлення

klerik
ось що нагуглив в
спойлер
Впервом полугодии 2023-го чистая прибыль компании «Новая почта» выросла почти в пять раз, до 2,4 млрд грн, доход – почти на 84%. Об этом говорится в рейтинговой оценке компании на уровне uaAA от «Стандарт-Рейтинг».
млрд грн, карл :insane:
я чомусь недооцінював нп)) :up:
ніколи не повірю що договори в такій компанії з такими прибутками можуть трактуватися по-різному, тому я все ж таки стою на своєму, те що можливо в деяких відділеннях свої нібито правила( але за це вже буде нести відповідальність керівник відділення, як несу я в інші галузі), можу повірити, в інше ні.
Востаннє редагувалось 25.01.2024 01:07 користувачем shnok, всього редагувалось 2 разів.
Відповісти