Последние статьи и обзоры
Новости
Windows з ШІ вимагає не менше 16 гігабайтів пам'яті
-
Ekz0rcyst
Member
Геральт
Нащо?
Нащо?
-
DuckRider
Member
Він же вумний. Сам себе включить після обновиCrossbow: ↑ 19.01.2024 12:07 головне щоб була можливість вимкнути цей "ШІ", і без "вандалізма" вінди\реєстру\служб чи інших костилів, а штатними налаштуваннями !
-
BoKl
Member
Цікаве спостереження, коли запускаєш Copilot, у диспетчері з’являється Edge, який їсть 0,5 Гб і коли закриваєш його, Edge нікуди не зникає.
-
Crossbow
Member
а я обнови вирубаю завждиDuckRider: ↑ 19.01.2024 13:06Сам себе включить після обнови
-
DuckRider
Member
а він включитьCrossbow: ↑ 19.01.2024 13:15а я обнови вирубаю завждиDuckRider: ↑ 19.01.2024 13:06Сам себе включить після обнови
-
Геральт
Member
Бо воно мені не потрібно
А він і не потрібний. Пошук в тоталі. До речі. Індексація також вимкн.unique-neon: ↑ 19.01.2024 12:54 Тоді, на жаль, ламається пошук
А svhost в фаєрволі заблочений. І теоретично, так як нічого лишній раз в нет не лізе, то швидше ПК працює )
Ось так виглядає статка з'єднань зазвичай, коли не запущені різні там браузери:
- спойлер
-
unique-neon
Member
Не юзаю тотал, а от пошук - основний спосіб запуску софта у мене. Win+перші літери софта+enterГеральт: ↑ 19.01.2024 13:24А він і не потрібний. Пошук в тоталі. До речі. Індексація також вимкн.
Та і файли підозрюю він краще за тотал шукає.
А, зрозумів. Ну доречі не факт що швидше. Може пробувати реконекти.Геральт: ↑ 19.01.2024 13:24А svhost в фаєрволі заблочений. І теоретично, так як нічого лишній раз в нет не лізе, то швидше ПК працює )
Колись балувався відключенням прінт спулера, чи щось таке, то в результаті там довше запускався інший сервіс чи софт, не пригадую, мабуть чекав на відповідь і робив повторні спроби
-
_clawfinger_
Member
Ну народ.
Я просто не зміг пройти повз, а почитавши коментарі, та вилізши з під столу. Й після цього ви будете сміятись над лінуксом? Мда.
Як колись користувачі віндовс казали користувачам лінукса: миші плакали, кололись, та продовжували жувати кактус.
Тепер це можна сказати протилежній стороні.
А якщо серйозно, то без можливості відключення ші, щоб використовувати на слабких пк. Це буде потужним пострілом в ногу, дуплетом.
Я просто не зміг пройти повз, а почитавши коментарі, та вилізши з під столу. Й після цього ви будете сміятись над лінуксом? Мда.
Як колись користувачі віндовс казали користувачам лінукса: миші плакали, кололись, та продовжували жувати кактус.
Тепер це можна сказати протилежній стороні.
А якщо серйозно, то без можливості відключення ші, щоб використовувати на слабких пк. Це буде потужним пострілом в ногу, дуплетом.
-
unique-neon
Member
Я от віндоюзер, який навіть арк ставив серед іншого із лінукса, і щось там налаштовував під себе і ніяк з лінуксом не подружився, трохи здивований апетитами окремо взятої софтини обов'язкової до установки. Дають мотивацію мігрувати чи в лінукс, чи в мак_clawfinger_: ↑ 19.01.2024 13:39Ну народ.
-
Ekz0rcyst
Member
Геральт
Ну що тут скажеш/напишеш... то ваша особиста справа як ви користуєтесь власним ПК.
Але, що ж ви себе так не любите?
Ну що тут скажеш/напишеш... то ваша особиста справа як ви користуєтесь власним ПК.
Але, що ж ви себе так не любите?
-
_clawfinger_
Member
Ще ХромОС є, якщо потрібно щось простіше й без іграшок.unique-neon: ↑ 19.01.2024 13:44Я от віндоюзер, який навіть арк ставив серед іншого із лінукса, і щось там налаштовував під себе і ніяк з лінуксом не подружився, трохи здивований апетитами окремо взятої софтини обов'язкової до установки. Дають мотивацію мігрувати чи в лінукс, чи в мак
-
Геральт
Member
Ekz0rcyst
Ем-м, навпаки.
То ж банальна безпека навіть. То й же svhost то здоровенна така дірка, через яку паразити можуть ходити.
_clawfinger_
Якось намагався півдня запустити оверлей в лінуксі. В стімі поборов, в гог - ні. До піраток навіть руки не дійшли. Зі сканером також довго вовтузився. Вайбер, стар офіс...і для кожної програмуліни треба форуми курити.
Але може ще колись повторю спроби )
Ем-м, навпаки.
То ж банальна безпека навіть. То й же svhost то здоровенна така дірка, через яку паразити можуть ходити.
_clawfinger_
Якось намагався півдня запустити оверлей в лінуксі. В стімі поборов, в гог - ні. До піраток навіть руки не дійшли. Зі сканером також довго вовтузився. Вайбер, стар офіс...і для кожної програмуліни треба форуми курити.
-
_clawfinger_
Member
Коли то було?Геральт: ↑ 19.01.2024 13:56Якось намагався півдня запустити оверлей в лінуксі. В стімі поборов, в гог - ні. До піраток навіть руки не дійшли. Зі сканером також довго вовтузився. Вайбер, стар офіс...і для кожної програмуліни треба форуми курити.
Оверлей в стімі вмикається. Я давно його не пробував.
А офіс з коробки є. Телега, вайбер, сігнал ставиться лише раз флатпак, аналог того стора у віндовс. Якщо не подобається, то з сайту завантажити й поставити й все.
Якщо треба щось просте, то жодних проблем. Мануалів в мережі достатньо, лише копіювати й вставляти команди. Будь-хто справиться. А от коли потрібно щось не стандартне, ось там починаються розваги.
-
Геральт
Member
Кілька місяців тому. Оверлей вмикається, але не працює в грі. Потрібний був бубен. З коробки libre, а мені потрібний саме стар. Вайбер зі стору не воркав, вже не пам'ятаю де брав але таки запрацював. Може й з сайту. Якщо б я таке проробляв регулярно, то може й просте. А на перше налаштування вагон часу потрібний. І то навіть третини не зробив, що хотів би._clawfinger_: ↑ 19.01.2024 14:08 Коли то було?
А найгірше, що встановлювався через UEFI і щось там ламає. Так би в дуал бут сидів і допилював потихеньку. Не пройшов фокус
-
unique-neon
Member
Я от теж не хотів собі загрузку в вінду випадково поламати. З арком зайшов з іншої сторони, але довго розбирався без досвіду як це пиляти. Загалом виявляється є efi strap, який можна додати в uefi, який можна потім опціонально при загрузці вибирати при старті біоса, по аналогії з флешками.Геральт: ↑ 19.01.2024 14:16А найгірше, що встановлювався через UEFI і щось там ламає. Так би в дуал бут сидів і допилював потихеньку. Не пройшов фокус
-
ImperiumAeternum
Member
Ekz0rcyst
Винда при каждой попытке установить экзешник из интернета ругается «наш стор безопаснее, вы точно не хотите установить из него, даже если этой программы в нем нет»? Маразм полный
Винда при каждой попытке установить экзешник из интернета ругается «наш стор безопаснее, вы точно не хотите установить из него, даже если этой программы в нем нет»? Маразм полный
-
zaqik
Member
Это как - "вообще"? Типа комп выключить и не включать? Как можно не пользоваться, например, Windows Update'ом? В смысле, без глубинных извращений, вот просто берёшь и не пользуешься? Я к тому, что многие функции пихают не предоставляя юзеру возможности или выбора "не пользоваться".Можна взагалі не користуватись тоді і проблем не буде
У меня тоже выключено с той же целью, и нормально инет работает, ни единого разрываМоже пробувати реконекти.
Последний раз редактировалось zaqik 19.01.2024 15:48, всего редактировалось 1 раз.
-
Avenger80
Member
Вопрос - а вообще для чего нужно ИИ 16Гб памяти, что такого особенного, если комп - это клиент, а сервера то, не у клиента ж дома? Для чего 16ГБ? Хотя и в статье написано, но очень туманно, похоже на какой-то развод.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Подумалось, може на Win Server перейти? Чи весь софт там працюватиме?
-
_FYA_EXel
Member
НаивныйCrossbow: ↑ 19.01.2024 12:07 головне щоб була можливість вимкнути цей "ШІ", і без "вандалізма" вінди\реєстру\служб чи інших костилів, а штатними налаштуваннями !