Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Lorichic
Member

Повідомлення

Samilo: 17.01.2024 08:37А чи є спосіб пофіксити це? Бо весь час думав, що це у мене така проблема
Я не нашёл, жду драйвер новый, пробовал через chrome://flags/ отключать аппаратное ускорение в браузере, изменял на OpenGl, бестолку, выше Vlaad13 вкурсе как исправить, у меня знаний нехватет
Vlaad13
Member

Повідомлення

Lorichic: 17.01.2024 09:26
Samilo: 17.01.2024 08:37А чи є спосіб пофіксити це? Бо весь час думав, що це у мене така проблема
Я не нашёл, жду драйвер новый, пробовал через chrome://flags/ отключать аппаратное ускорение в браузере, изменял на OpenGl, бестолку, выше Vlaad13 вкурсе как исправить, у меня знаний нехватет
У всех отключение OpenGL работает и только у вас - нет, меня мучают смутные сомнения.
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 16.01.2024 16:30 login55
Все це вилізло в першу ж годину користування відеокартою бо це моє звичайне користування ПК. Пишу я це не для вас, а для потенційних покупців 7800 ХТ. Бо інакше про це тут ніхто не напише, тут у багатьох людей амд головного мозку, вони на всі проблеми амд закривають очі, і на будь-які аргументовані зауваження щодо продукції амд вони реагують по-дитячому агресивно. Якби я був не такий зайнятий роботою, як зараз, і у мене був відповідний настрій, я б на цій темі постійно годувався, бо таких неляканих фанатиків продукції червоних ще треба пошукати.
Вам уже десять разів казали, ви писали, що обираєте карту для ігор, і щоб дешево, і щоб надовго, і щоб в 4к, вам і показали ідеальну ВК для цього сценарію, бо це так і є (так, у мене АМД головного мозку з двома свіжими карами від зелених, угу). А потім виявилось, що в іграх таки проблем в неї немає - для чого власне вам її тут і радили, а проблеми виникають в дуже специфічних сценаріях використання, про які ви чомусь забули написати на етапі вибору, що вам конче потрібно, щоб 12 бітний HEVC декодувався саме на відеоядрі, і щоб пост показувало як за царя Гороха, і щоб 100-гігові відосіки в конкретно названому плеєрі (бо інші ж вам не підходять) на швидкій перемотці зелені екрани не показували :facepalm: Ну якщо останнє важко сформулювати у вимоги, то наявність апаратного декодування ще на етапі вибору можна було глянути, що підтримується картою, а що ні.
Проблема не в тому, що це АМД чи ще щось, проблема в тому, що карта не відподає вашим очікуванням і жодна не буде відповідати, бо інші будуть значно дорожче, менше пам'яті, гівняний охлад із шумними кулерами і так далі, ніяка не десть вам все те що ви хочете. Це як два місяці обирати авто седан, а потім жалітися, що *марка авто* гівно, бо в нього холодильник не влізає, от була у мене шкода фабія і я в ній дивани возив! І зараз всім розкажете, що в седан не влізає ваш холодильник, може це комусь тут корисно буде :)
Lorichic
Member

Повідомлення

Vlaad13: 17.01.2024 10:39У всех отключение OpenGL работает и только у вас - нет
Во первых, OpenGL по умолчанию отключён и так в браузере, его включение ломает аппаратное ускорение в ютуб с кодеком vp09 в 4к60фпс(может и на других тоже, не проверял), нагрузка с видеокарты перебрасывается на проц, есть редкие пропуски кадров, у кого 4 или 6 ядерный процессор будет ещё хуже
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile
Можна подумати, що навіть якби я запитав про відео, ви б порекомендували якусь іншу відеокарту. Тому що про цю проблему ніхто в цій темі не знав, поки я про неї не написав. Моя RX 470 не має жодних проблем з відтворенням цього відео, тому мені навіть на думку не спало взагалі перейматися цим питанням, на першому місті стояли саме ігри. Хто міг подумати, що в новішої моделі будуть проблеми з відтворенням відео, яке чудово відтворюється на RX 470? Тепер вам гарно показувати який ви розумний, коли я докладно розписав про проблеми RX 7800 XT. Якби я особисто не перевірив це, то ніхто б про це тут не знав. Бо тут ніхто такі відео не дивиться. Тому не треба розповідати казки, що ви порекомендували б щось інше. І в специфікаціях відеокарти підтримка цього кодеку є. Тому ви б просто так само подивилися специфікації та порекомендували цю відеокарту. Бо те, що відтворення відео призводить до зеленого екрану, можна перевірити не почитавши специфікації, в перевіривши самостійно. Наприклад, як людина вище перевірила непрацюючий FRTC і підтвердила цю інформацію. До цього також тут ніхто мені не вірив, що в AMD не працює FRTC та просто ставили мінуси і зливалися зі словами "може тобі ще гамбургер і колу".
Artem_K
Member

Повідомлення

l-m: 16.01.2024 18:26На моєму моніторі (Samsung Odyssey G7/G70B) з відеокартами Nvidia після сну немає сигналу з відеовиходів. З АМД (та думаю Інтелом) все добре.
Це проблема монітора, чи Nvidia?
В мене на AOC 24G2U5 та ж історія. Виробник монітора признав, що то вони накосячили.
0kie
Member

Повідомлення

Kirakishou
Пример "косячного" видео можно получить? Для теста как этой карты в других конфигурациях, так и других карт. Будет полезно для выбора. Спасибо.
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.01.2024 11:44 GreenMile
Можна подумати, що навіть якби я запитав про відео, ви б порекомендували якусь іншу відеокарту. Тому що про цю проблему ніхто в цій темі не знав, поки я про неї не написав. Моя RX 470 не має жодних проблем з відтворенням цього відео, тому мені навіть на думку не спало взагалі перейматися цим питанням, на першому місті стояли саме ігри. Хто міг подумати, що в новішої моделі будуть проблеми з відтворенням відео, яке чудово відтворюється на RX 470? Тепер вам гарно показувати який ви розумний, коли я докладно розписав про проблеми RX 7800 XT. Якби я особисто не перевірив це, то ніхто б про це тут не знав. Бо тут ніхто такі відео не дивиться. Тому не треба розповідати казки, що ви порекомендували б щось інше. І в специфікаціях відеокарти підтримка цього кодеку є. Тому ви б просто так само подивилися специфікації та порекомендували цю відеокарту. Бо те, що відтворення відео призводить до зеленого екрану, можна перевірити не почитавши специфікації, в перевіривши самостійно. Наприклад, як людина вище перевірила непрацюючий FRTC і підтвердила цю інформацію. До цього також тут ніхто мені не вірив, що в AMD не працює FRTC та просто ставили мінуси і зливалися зі словами "може тобі ще гамбургер і колу".
Саме так, якби ви написали, що вам конче необхідно 12 біт HEVC декодувати на ядрі, особисто я б вам не радив радеон, власне про це писав ще осьосьо тут : ("То треба було брати свіжий інтел зі встройкою для роботи з відео, а грати на іншій, а не намагатись знайти ідеальну відеокарту... "), що треба було тоді не карту купляти, а систему на свіжий інтел оновлювати. В якій специфікації ви знайшли підтримку 12 біт HVEC на картах АМД 7000 серії?
спойлер
Screenshot 2024-01-17 120117.png
Про цю "проблему" ніхто не знав, бо в 99% користувачів проблеми не існує і їм фіолетово де воно там декодиться, на карті, чи ні от і все. Проблема виникає саме в специфічній комбінації, саме ваш плеєр, бо інші ВАМ не підходять, саме ваш 12-бітний файл з виводом на 12-бітний монітор і саме на пришвидшеній перемотці. Ви такий один на сто тисяч, мабуть, чи більше, іншим це не цікаво і не потрібно, тут про ігри в основному, а не про особисто ваші забаганки і інші збочення. Кому не про ігри - той має писати для чого він обирає карту, і знову повертаємось до початку, де ні слова не було ані про декодування відео, ані про те що у вас 12 біт монітор.
Окей, навіть так, ви карту обрали? Обрали. Ви своїми висновками і спостереженнями поділились? Поділись. Може, досить тоді далі розводити це переливання із пустого в порожнє в темі вибору відеокарт, яке нікому, крім вас, тут більше не цікаво? Можете створити окрему тему "Проблеми 7800ХТ" і там описувати свій досвід, кому цікаво - буде читати, тут він не потрібен і просто тоне в купі флуду який ви провокуєте.
0kie
Member

Повідомлення

GreenMile
Шикарный ответ! Снимаю шляпу!
Это сообщение надо бы продублировать в тему выбора комплектующих, а то там любят тулить АМД как "топ за свои деньги для игр" или Интелы без встройки. Всегда себе покупал Интел и всегда доплачивал за встройку, необходимость которой может пригодиться в будущем для самых неожиданных сценариев работы.
shirase
Junior

Повідомлення

Lorichic
Подскажите такой момент по шахматке, у меня на 3090 такая же ситуация. Можете чистоты ради эксперимента создать загрузочную флешку с убунту и проверить будет ли у вас загружаться в лайвсд или будет чёрный экран и всё. У меня везде всё отлично игры\фильмы\рендер, в браузере такая же история с шахматами час от часу (уже выключил давно ускорение) а вот чтоб не загружало лайвсд от убунту, такое впервые.
Grava
Member

Повідомлення

GreenMile: 17.01.2024 12:20Про цю "проблему" ніхто не знав, бо в 99% користувачів проблеми не існує і їм фіолетово де воно там декодиться, на карті, чи ні от і все
Як це ніхто не знав, коли на сайті амд на сторінці драйвера я її бачив в "known issues"?
Kirakishou
Member

Повідомлення

У неї проблеми не з х265, а з х264 з високим бітрейтом. Про 12-бітний х265 я вже потім написав, що у нової відеокарти від амд немає підтримки 12-бітного х265, коли у старої 1660 Ті він є.
Ще раз — плеєр ні при чому. Драйвер вилітає в будь-якому плеєрі з апаратним декодуванням, і в улюбленому вами MPC-HC також. І вилітає не через 12-бітний х265, а звичайний 8-бітний х264.
Мені набридло по сотому разу писати одне і те саме. Ви мої повідомлення навіть не читаєте, або просто не можете зрозуміти, в чому полягають мої претензії до відеокарти.

Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
Grava: 17.01.2024 13:13Як це ніхто не знав, коли на сайті амд на сторінці драйвера я її бачив в "known issues"?
Зараз цього там немає. Але тоді питання, навіщо прибрали, якщо не пофіксили? Чи це як з високим споживанням — просто прибрали, бо його неможливо пофіксити драйверами?
SergN
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.01.2024 13:55Мені набридло по сотому разу писати одне і те саме.
А представляєш, як набридло читачам гілки це по сотому разу читати? Зроби, плз, висновки.
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.01.2024 13:55 Ще раз — плеєр ні при чому. Драйвер вилітає в будь-якому плеєрі з апаратним декодуванням, і в улюбленому вами MPC-HC також. І вилітає не через 12-бітний х265, а звичайний 8-бітний х264.
Мені набридло по сотому разу писати одне і те саме. Ви мої повідомлення навіть не читаєте, або просто не можете зрозуміти, в чому полягають мої претензії до відеокарти.
В якій субдискретизації? Карта апаратно підтримує тільки 4:2:0, не здивуюсь, що у вас 4:4:4, чи 4:2:2 з вашими вимогами до якості відео.
спойлер
Зображення
Стосовно того, що у вас все працювало на рх470, то ви, мабуть, забули, що в з нею були рівно ті самі проблеми з апаратним декодуванням, які потім пофіксили.

Я до чого, що якщо ви "піксель харнер" і настілки тащитесь по якості відео, то це, бляха, треба було писати від початку. А то тепер винні всі "фанати з АМД головного мозку", бо вони не здогадалися, що ви такий вибагливий до відео.
Зав'язуйте вже з цим, реально вже стільки чау тягнеться цей беззмістовний плач Єремії із звинувачення всіх, що вони не телепати і вам не сказали про це, один ви тут промінь правди в цих нетрях темних і нетямущих.
Kirakishou
Member

Повідомлення

SergN
Ну то не треба мене тролити своєю удаваною тупістю. Якби ви не були зацікавлені в тому, щоб мене затролити, ви б не відповідали по десять чоловік шаблонними повідомленнями на одне моє і не ліпили б мінуси на всі повідомлення. Я написав, ви прочитали і все. Так ні, ви по десять чоловік починаєте мені доводити, що багів немає. Причому самі користуєтесь зовсім іншими відеокартами. Я надаю залізо-бетонні аргументи, у відповідь — "це не баг, а фіча".
GreenMile: 17.01.2024 14:17В якій субдискретизації?
Я вже писав. Звичайний блюрей диск.

Код: Виділити все

Chroma subsampling: 4:2:0
Проблеми з апаратним відтворенням є. Я викладав скріншоти і міг би викласти відео з демонстрацією цього бага, бо легко можу його повторити, але мені набридла ця тема. Мабуть гарно гуртом накидатися на одну людину, добре, коли когось можна зробити ворогом. І за що? За те, що написав правду. Ви мене затролили, можете втішатися. Щасливо.
Xardas_95
Member

Повідомлення

Kirakishou
Є проблема, написали про неї, ок
Але непотрібно на кожній сторінці про неї розписувати полотна, ок?
Майте хоч якусь повагу :teacher: багато з користувачів підписані на цю тему і їм не прикольно отримуючи сповіщення про новий допис і переходячи бачити чергове ваше полотно про одне й те ж саме
Від того що ви в черговий раз напишете про проблему вона магічним чином не вирішиться - пишіть на форумі амд/радеонів, звісно якщо вони існують. Ага? :yes:
SergN
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.01.2024 14:53 SergN
Ну то не треба мене тролити своєю удаваною тупістю.
Тобі не здається, що ти вже занадто на себе взяв? Я тут тебе ще не тролив, та і ніхто не тролить, але, судячи з твоїх меседжів, вже давно пора з тобою переходити на грубіший тон, може, таке зрозумієш. Тему заспамив своїм ниттям, яке більше, ніж від дівчинки.
Вже не одна людина пояснила саме твою тупість в підході до постановки завдання при виборі, тож зараз лише маєш наслідки своїх дій.
ssd
Member

Повідомлення

Klon: 04.11.2023 17:39 Так що в новому Лайтрумі дійсно все кешуе в ВРАМ - хоча у мене 64 гіга ОЗУ + ссд М2.
В качестве обратной связи и может кто-то ещё подбирает карту для лайтрум.
Аналогично, стоит 64 гига ОЗУ (ддр5) и ssd m.2. В ЛР при использовании ИИ 12ГБ ВРАМ по щелчку пальцев забивается полностью.
Поэтому брать меньше 12 гиг как бы не вариант. Так что ВК для ЛР лучше брать хуже :)
l-m
Member

Повідомлення

Artem_K: 17.01.2024 11:53
l-m: 16.01.2024 18:26На моєму моніторі (Samsung Odyssey G7/G70B) з відеокартами Nvidia після сну немає сигналу з відеовиходів. З АМД (та думаю Інтелом) все добре.
Це проблема монітора, чи Nvidia?
В мене на AOC 24G2U5 та ж історія. Виробник монітора признав, що то вони накосячили.
Ну може й Самсунг колись визнає, та може навіть виправить (хоча вже рік пройшов).
Але суть прикладу була в іншому, якщо на АМД ніяких проблем з цим немає, а на Нвідії є, то за логікою Kirakishou обов'язково винувата Нвідія.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.01.2024 11:44що в AMD не працює FRTC
Тому що в загальному воно таки працює. Не так як у НВ і як особисто вам треба(обмежити ФПС в заставці Геншу, бо гра на цьому моменті ще не детектиться як ЗД).
Не працює FRTC взагалі, і не працює в конкретному сценарії, то тріщки різні речі.
А взагалі зараз реран Кафки :D.
Відповісти