Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

Radio Bay: 12.01.2024 22:13На гарному тракті та підчилювачі там все чітко, кожна партія інструментів чітко прописана, в т.ч. басова. На слабкому починаєтся каша, одні інструменті маскують інші, басова партія загубляется
Якщо перший тракт не можна оцінити в цифрах відносно другого, а все лише у вашому суб'єктивному сприйнятті, то, чесно кажучи, порівняння таке собі.
Якщо річ краща іншої, мають бути конкретні метрики щодо їх порівняльного оцінювання. Все інше - просто суб'єктивні розмови про віру в краще.

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Radio Bay: 13.01.2024 00:19Наміряє без помилок і кінцево це ніяк не описує результуючий звук
Якщо виміри не дають результуючої оцінки - то проблема у вимірах і системі оцінювання. Такі виміри потрібно замінити іншими, всього-навсього. Хоч це може бути складним завданням.
Radio Bay
Member

Ostin: 16.01.2024 16:52Якщо річ краща іншої, мають бути конкретні метрики щодо їх порівняльного оцінювання. Все інше - просто суб'єктивні розмови про віру в краще.
Ну, чекайте метріки, які нічаго не пояснюють. В раельному світі тільки дурні купують аудіотехніку за вімірами або так вважаюті ті, хто не стікався з реальніми девайсами. Так і бачу дурня, якій подивився на виміри, та купував цап по вимірам на ASR бо воні ліпші, ніх ті що є зараз. Судячи по пустому профілю, можу припустити, що крім дивитися на метріки варіантів біше нема. До того ж можна вести статистику і навіть будувати якісь свої графіки, наприклад "співідношення ціна якість", можна навіть свій блог вести :D
FxBoy
Member

Radio Bay: 16.01.2024 17:16 В раельному світі тільки дурні купують аудіотехніку за вімірами
Головне вірити у теплий "ламповий" звук, прогрівання кабелів, золоті, срібні та ін. кабелі у цифрових інтерфейсах і т.д. І грошики нести, побільше грошиків за все це.
Radio Bay
Member

FxBoy: 16.01.2024 17:50Головне вірити у теплий "ламповий" звук, прогрівання кабелів, золоті, срібні та ін. кабелі у цифрових інтерфейсах і т.д. І грошики нести, побільше грошиків за все це.
Стара тупа пісня від малолітніх любітелів тіктоку на вбудованному звуку, про магічичних аудиофілів які тратять купу грошей на платинові кабелі. Час йде, а мозоку не додаєтся. Адо г*внозвук, або платинові кабель, які вони меможуть поміряти :D

Доречі, у мене усюди мідь, ганьба мені :D
lewerlin
Member

Ostin: 16.01.2024 16:52то проблема у вимірах і системі оцінювання. Такі виміри потрібно замінити іншими, всього-навсього.
Проблема в тому, що кінцева ланка побудови стереокартини - людський мозок(саме він формує її опираючись на різницю між вухами, ви в реальному житті так визначаєте положення джерела звуку). Поміряєте параметри?
Ostin
Member

lewerlin
Мозок теж вимірюється. Але все ще поки в зародковому стані)
Якщо немає можливості порівняти два наявні девайси цифрами, які є в наявності - потрібно змінити систему вимірювань і показників. Це ж банальна логіка.
Очі теж передають інформацію в мозок, але параметри моніторів дуже гарно можна порівнювати в більшості випадків. Те ж саме зі звуком повинно бути. Просто наявна система вимірювань типу ачх - це якісь загрубілі доісторичні методи, які мало що кажуть про кінцевий результат. Звісно я погоджуюсь, що наявні методи цифрового порівняння звуку - повна фігня. Але це не означає, що так має бути завжди.
Radio Bay
Member

Ostin: 16.01.2024 21:04Якщо немає можливості порівняти два наявні девайси цифрами, які є в наявності - потрібно змінити систему вимірювань і показників. Це ж банальна логіка.
А навіщо на це комусь потрібно витрачати час висококласних коштовних фахівців та купу грошей? Он є ASR, кому потрібні ціфірки піде туди, хто має час, бажання, та гроші вирішить як послухати вживу. Все просто. Ця проблема не критична для людства, хоча я припускаю, що дослідження та виміри є, але, як факультатив на рівні інших досліджень, наприклад, на рівні лабораторій Масачусетського Технологичного та, звістно, їх ніхто не буде оприлюднувати, може в якихось суворонаучных выбаннях, та зовсём з ыншого приводу. Виміри звуку нікого не цікавлять на промисловому рівні
Scoffer
Member

Комусь так не потрібно що аж стандарт через IEC провели по методіці заміру навушників і станом на сьгодні вже випустили його третю редакцію.
А оце вгадаєте що таке? :D
Изображение
Тут же на фоні назва стандарту в верхньому кутку.
Головне вірити що нічого не заміряється, і ніхто не вміє в ці надсекретні технології :laugh:
lewerlin
Member

Scoffer: 16.01.2024 23:09Головне вірити що нічого не заміряється, і ніхто не вміє в ці надсекретні технології :laugh:
Річ йшла про мозок, а не слуховий апарат. Вуха "міряли" ще нацисти, і на тому багажі, після війни, ріс Сеннхейзер(вони доречі цю тему дуже не люблять піднімати). Ви так виміряєте лише соло канал, а от стерео поки що, нічого, адекватніше мозку, не міряє.
Scoffer
Member

lewerlin
Мозок вимірювальним пристроєм не є. Що там подобається мозку справа стодесята і завжди можна підкрутити ползунками в софті для кожного окремо взятого індивіда, благо не в 80х роках живемо.

Відправлено через 14 хвилин 4 секунди:
І, прошу зауважити, що подобається мозку це взагалі не величина яку не те що заміряти можна, але й назви теми не стосується аж ніяк. Одному мозку подобається одне, він нарекомендує щось там іншому, а той інший від цієї рекомендації потім офігіє. В рекомендаціях мають фігурувати об'єктивні факти.
Radio Bay
Member

Scoffer: 17.01.2024 00:16В рекомендаціях мають фігурувати об'єктивні факти
1. Нагадай, що ти обрав собі по обє'ктивним фактам
2. Що було та порівнював з чим?
2. Що порадиш з навушників з яким джерелом для початківців та чому?
Scoffer
Member

Radio Bay
1. Fostex th909
2. Було достатньо всього
3. Пораджу по кожній рекомендації не вірити на слово, а читати внятні рев'ю де люди таки знаходять в собі натхнення заміряти все що вони беруть на огляд. Наприклад на саунтньюс або саундстейджі, та багато де заміряють.
Radio Bay
Member

В тебе вуха за $2500, які ти обрав за вимірами, багато чого було, і ти не вказуешь в купі з чим вони грають, встройка? Обрав вуха за 2,5К на встройці. Кого ти лікуєш, балабол? Люді з реальним досвідом завжди вказують тракт, бо без того воно не має сенсу :D
Scoffer: 17.01.2024 01:502. Було достатньо всього
По п.1 я зрозумів :)
Scoffer: 17.01.2024 01:50а читати внятні рев'ю де люди таки знаходять в собі натхнення заміряти все що вони беруть на огляд. Наприклад на саунтньюс або саундстейджі, та багато де заміряють.
Маєш право на свою думку :)
Scoffer
Member

Radio Bay
У тебе якась максимально дурна манія щодо трактів. В розумних межах тракти значення не мають. Зараз вони грають з rme adi-2. Раніше вони грали з іншим пристроєм, котрий я називати не буду по політичним причинам. Так от, ні краще, ні гірше вони від зміни пристрою грати не стали. А ще у мене є пара пристарілих marantz cda-94 + pm88se про котрі ти можливо щось чув, і з ними теж різниця не надто велика, точно менша ніж від заміни навушників.
Був би в материнкі внятний підсилювач, можливо вистачило б і вбудованої звуковухи. :laugh:
Radio Bay
Member

Казочник :D

Scoffer: 17.01.2024 10:20 Раніше вони грали з іншим пристроєм, котрий я називати не буду по політичним причинам
Цап та підсилювач вух путлера? Повернув? Усе правильно, цапи окупантів нам не потрібні, а то може він ще й підслуховує, коли ти с Залужним обговорюєш результати вимірів нової аудіозброї. Тепер я знаю хто збив А50. Респект, так тримати
Scoffer: 17.01.2024 10:20можливо вистачило б і вбудованої звуковухи
Тобі точно, марно потратив гроші. Купа техніки була та ні разу не порівняв звук з нормального цапу та з мамки. Кабеля вимкнути мабуть нема :)

Усе ясно, закінчуємо оффтоп :)
Scoffer
Member

Radio Bay
Я тобі вже казав що подвійний сліпий тест на цапах ти не пройдеш. Не відрізниш навіть мультибітника від дельтасігми. :laugh: Але ти і далі можеш вірувати в чудодійні цапи.
Radio Bay
Member

Scoffer: 17.01.2024 10:57Я тобі вже казав що подвійний сліпий тест на цапах ти не пройдеш
Так, так, ну, якщо ти сказав, то інша справа. Ти великий майстер балачок, толку не має, ходить по гілкам, та казки розповідає :)
SERGBILL
Member

SERGBILL: 10.01.2024 21:55 Дякую за спробу допомогти, вже вирішив, завтра замовлю портапро та куплю до них шнурок одразу під заміну з мікро
купив, на koss.com.ua, порівняв зі старими убитими, звук трохи гірший у нових і адаптер 3,5мм-6,3мм вже не кладуть((( виробництво - китай, старі купував десь у 2008, з вітрини у якомусь комп'ютерному магазинчику в Одесі, де виготовлені були не знаю.
l-m
Member

SERGBILL
одразу після купівлі порівнював? Дай їм попрацювати 50-100 годин, та потім спробуй ще раз.
Radio Bay
Member

l-m: 24.01.2024 15:11одразу після купівлі порівнював? Дай їм попрацювати 50-100 годин, та потім спробуй ще ра
Так, дінамічні треба погріти, планари ніби то ні, бо там гріти нічого, нф подвысів, ні катух, шматок плівки. Сам не пробував, в мене HE560 не з нуля були.
На 3-4 ночі їх залишити грати під ковдрою, стандартна практика :)
Ответить