Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 16.01.2024 12:15 Тю, в мене так само на 4070ті/DP і 4080/hdmi, перше, що встигають відобразити монітори при включенні ПК - це вже лого асуса при завантаженні системи.
Теж саме, але через раз. Враховуючи, що у нас у всіх 3 ейсус - можливо проблема із ним? Але в мене до цього були В350 прайм та М5А97 і там POST виводився :think:
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz: 16.01.2024 12:11edt. POST виводить через раз (на hdmi) :rolleyes:
У вас через раз, а у мене раз на десять раз. І тільки при перезавантаженні ПК, а не при увімкненні. При увімкненні його взагалі немає. Не кожного разу, але через раз це супроводжується глітчами на екрані. Схожими до тих, коли витягуєш HDMI кабель при увімкненому екрані. Я вже хотів записувати відео. Схоже, що інакше тут просто не повірять. Треба кожне своє повідомлення підкріплювати або відео, або посиланнями на офіційні сайти AMD з переліком існуючих або виправлених багів.
Те, що обмеження FPS не працює вірите, надіюся? Пам’ятаю, що ви самі це перевіряли. Бо тут El Barrent не вірить.

GreenMile
У мене навіть лого з комбінацією клавіш не відображає, де написано як потрапили в біос чи бут меню, показує вже бут скрін самої системи.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 16.01.2024 13:11 У вас через раз, а у мене раз на десять раз. І тільки при перезавантаженні ПК, а не при увімкненні. При увімкненні його взагалі немає. Не кожного разу, але через раз це супроводжується глітчами на екрані. Схожими до тих, коли витягуєш HDMI кабель при увімкненому екрані. Я вже хотів записувати відео. Схоже, що інакше тут просто не повірять. Треба кожне своє повідомлення підкріплювати або відео, або посиланнями на офіційні сайти AMD з переліком існуючих або виправлених багів.
Десь при на нагоді запишу відео, що в мене такого немає.
А от POST просто не встигає відобразити, оскільки йде зразу екран дел/ф2 і лого ейсуса.
Kirakishou: 16.01.2024 13:11 Те, що обмеження FPS не працює вірите, надіюся? Пам’ятаю, що ви самі це перевіряли. Бо тут El Barrent не вірить.
Перевіряв, але не допровірив. В мене на той момент не було встановленого геншина. Я його пізніше встановив :)
Востаннє редагувалось 16.01.2024 13:19 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz: 16.01.2024 13:10Теж саме, але через раз. Враховуючи, що у нас у всіх 3 ейсус - можливо проблема із ним? Але в мене до цього були В350 прайм та М5А97 і там POST виводився :think:
У мене на цій материнській платі на цьому ж біосі на GTX 1660 Ті POST виводився. Тому це проблема не з материнською платою, а з відеокартою. Якщо і у вас на такій же відеокарті на іншій материнській платі та на іншому моніторі теж немає POST.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 16.01.2024 13:18
daesz: 16.01.2024 13:10Теж саме, але через раз. Враховуючи, що у нас у всіх 3 ейсус - можливо проблема із ним? Але в мене до цього були В350 прайм та М5А97 і там POST виводився :think:
У мене на цій материнській платі на цьому ж біосі на GTX 1660 Ті POST виводився. Тому це проблема не з материнською платою, а з відеокартою. Якщо і у вас на такій же відеокарті на іншій материнській платі та на іншому моніторі теж немає POST.
В мене до цього майже 2 місяці була 1660с на цій же МП. Але я не пам'ятаю чи він виводився. А до цього була 2070 декілька днів (також на цій МП. Але також не пам'ятаю чи виводився. Перед тим була В350 прайм ейсусовська з 2070 / 1660с - і от там точно виводився :)
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz: 16.01.2024 13:17оскільки йде зразу екран дел/ф2 і лого ейсуса.
В тому і проблема, що у мене навіть цього екрану немає. У мне показує вже екран завантаження самої системи.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 16.01.2024 13:21
daesz: 16.01.2024 13:17оскільки йде зразу екран дел/ф2 і лого ейсуса.
В тому і проблема, що у мене навіть цього екрану немає. У мне показує вже екран завантаження самої системи.
В мене ф2/дел екран є завжди, POST через раз, і чесно кажучи, тепер коли ви це написали - думаю, що через при перезавантаженні, а при включенні - ніколи :gigi:
Йде лого з ф2/дел, потім лого із полоскою завантаження, лого вінди і екран паролю.
В мене зараз В650М таф і я не дуже нею задоволений з деяких причин. Що правда, є можливість її відпродати племіннику, а на заміну взяти щось від гіги (ну чи азрока), бо як мінімум хочу вайфай адаптер нормальний. Незнаю, правда, коли це дійство буде відбуватись, бо я б всетаки зачекав на В750М, глянути наскільки буде всрата ціна/чи вартує переплат/дроп цін на В650М :D В згаданого племінника В550М таф, десь при нагоді, якщо не забуду, гляну чи в нього POST відомбражає; в нього 306012.

Я собі вчора поставив ME:shadow of mordor, гра старенька і там мільйони ФПС, потещу сьогодні ввечері чи працює ліміт кадрів амуде в ній чи ні, відпишусь тут із результатами :)
Востаннє редагувалось 16.01.2024 13:33 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Bucho
Member

Повідомлення

Kirakishou: 16.01.2024 09:03 3. Немає зображення POST через HDMI.
Наразі моя 7800хт тимчасово стоїть на Asrock Z370.
CSM в біосі задісейблено. Картинка про проходженні POST точно така сама, як була на попередній 1070. Кнопки вибору входу в біос F2/DEL, F11 для вибору загрузчика. Все корректно відображається і працює.
Востаннє редагувалось 16.01.2024 13:39 користувачем Bucho, всього редагувалось 1 раз.
sselesnes
Member

Повідомлення

Kirakishou після перезавантаження (не вимикання) з windows, якщо у сліпу DEL/F2 натискати декілька раз - у біос заходить? Чи хотяб з shift+перезавантаження->параметри uefi?
Bucho
Member

Повідомлення

Kirakishou
Можливо у Вас Fast Boot який небуть включений?
Kirakishou
Member

Повідомлення

sselesnes: 16.01.2024 13:37Kirakishou після перезавантаження (не вимикання) з windows, якщо у сліпу DEL/F2 натискати декілька раз - у біос заходить? Чи хотяб з shift+перезавантаження->парметри uefi?
Так, заходить. Я вище писав, що бут меню і uefi відображається. Тільки картинка з’являється не відразу, а треба трохи почекати. Таке враження, що сам порт вмикається не відразу, в через певний проміжок часу.
daesz: 16.01.2024 13:29Я собі вчора поставив ME:shadow of mordor, гра старенька і там мільйони ФПС, потещу сьогодні ввечері чи працює ліміт кадрів амуде в ній чи ні, відпишусь тут із результатами :)
Скоріше всього, в самій грі обмеження працюватиме. Воно не працює саме на оцих заставках перед іграми. На нвідія воно працює скрізь — і на заставках, і в іграх. Якщо виставити обмеження ріватюнером, то і на амд також скрізь працює. Тому це проблема саме драйверів від амд.
0kie
Member

Повідомлення

Пост коды не будет отображать, если включен режим полноценного uefi со всякими там secure boot и отображение логотипа материнки.
Kirakishou
Member

Повідомлення

0kie
А что включить, чтобы отображало логотип материнки? Потому что его тоже не отображает. Отображает уже загрузку операционной системы. На 1660 Ті все отображало. Настройки биоса я не менял. Попробую сейчас их скинуть на заводские.
El Barrent
Member

Повідомлення

Kirakishou: 16.01.2024 11:44
Завантажте гру Genshin Impact, як це зробила людина, посилання на повідомлення якої я привів, і продемонструйте це. Тільки не треба обмежувати через RTSS. Запишіть відео, де ви це робите через драйвер і обмеження у вас працює.
Я не знаю, що означає ваше XZ. Скріншоти того, що перегляд блюрей дисків в плеєрі з апаратним прискоренням призводить до падіння драйверу я раніше продемонстрував в цій темі.
Може ще колу з гамбургером?
Kirakishou: 16.01.2024 13:11 Те, що обмеження FPS не працює вірите, надіюся? Пам’ятаю, що ви самі це перевіряли. Бо тут El Barrent не вірить.
Я використовував цю фічу певний час для обмеження споживання електрики, бо БП не вивозив. Це не питання віри.
Kirakishou
Member

Повідомлення

El Barrent: 16.01.2024 14:29Може ще колу з гамбургером?
Ну то і не треба розповідати про те, чого не знаєте. Перейдіть за посиланням і почитайте, що людина пише. Спочатку вона також стверджувала, що все працює. Але потім спробувала і переконалася, що це не так. Я не кажу, що воно взагалі не працює. Воно не працює на глобальному рівні — тобто на рівні системи. На відміну від обмеження в RTSS або обмеження в драйвері нвідія.
Nouriel
Member

Повідомлення

Kirakishou: 16.01.2024 11:44Завантажте гру Genshin Impact, як це зробила людина, посилання на повідомлення якої я привів, і продемонструйте це. Тільки не треба обмежувати через RTSS. Запишіть відео, де ви це робите через драйвер і обмеження у вас працює.
у грі лок на 60 фпс, на шо їй ще раз обмежувати фпс. це прикол такий? :spy:

Відправлено через 11 хвилин 3 секунди:
Kirakishou: 16.01.2024 09:03Що ми маємо на даний момент:
1. Глобальне обмеження фпс взагалі не працює на жодній відеокарті від амд, і в цьому вже переконалися деякі власники відеокарт від AMD з форуму. Для них то не є проблемою, бо у них вдалий екземпляр відеокарти, який не свистить дроселями при тисячах фпс.
2. Перегляд блюрей дисків або копій з них в будь-якому плеєрі з апаратним декодуванням призводить до зеленого екрану та падіння драйверу. Декодер не вивозить високий бітрейт відео.
3. Немає зображення POST через HDMI.
1 працює
2 робить я вмикав фільми з бітрейтом 80мбіт (ще вмикав після апскейлу відео через топаз: 8к ProRes 422 на 100мегабіт - відтворює нормально, а от уже в премєрі тупило)
3 це вобще брєд, вам уже написали чого, ще у 2017 році вже на 970гтх так само було.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Nouriel: 16.01.2024 15:15у грі лок на 60 фпс, на шо їй ще раз обмежувати фпс. це прикол такий? :spy:
Ви знову спеціально ігноруєте частину про те, що не обмежує фпс саме на заставках перед іграми? При цих тисячах фпс дроселі свистять так, що їх чути в навушниках. Повторюю ще раз спеціально для вас – на нвідія обмеження фпс працює скрізь — і на заставках перед іграми, і в іграх. На амд обмеження працює тільки в іграх, на заставках пере іграми не працює. Якщо виставити обмеження фпс за допомогою ріватюнер, то обмеження на заставках перед іграми працює і на відеокартах від амд. Схоже, що більшіть людей в цій темі мені не вірить та вважає тролем. Це при тому, що я викладав фотографію своєї відеокарти. Можу ще раз сфотографувати всі свої чотири відеокарти від амд, котрі зараз маю. HD 3870, HD 4850, RX 470 та RX 7800 XT. Сподіваюся, що повірите хоча б daesz, коли він перевірить у себе роботу обмеження фпс в драйвері амд.
login55
Member

Повідомлення

якійсь маразм!

FPS не обмежується, дроселі пищать, навушники не мають ANC тому чутно як пищать дроселі, відео на миттєвій перемотці крашиться, POST не відображається, встановіть якусь задрочену гру, створіть умови відтворення відео і перевірте це на власний досвід, якщо віри словам не має…

Замість того, щоб отримувати задоволення від використання девайсів, потрібно витрачати купу часу на відшукання особистих незадоволень та описувати це все на простирадлах як цього так і інших ресурсів.
Не фотографуй, а купи вже собі правильну відеокарту від Nvidia, а не АМДмський хлам та не дрючь мозок адекватним користувачам цього топіку.

тут інше! - Що обрати? Видеокарти + FAQ
Kirakishou
Member

Повідомлення

login55
Все це вилізло в першу ж годину користування відеокартою бо це моє звичайне користування ПК. Пишу я це не для вас, а для потенційних покупців 7800 ХТ. Бо інакше про це тут ніхто не напише, тут у багатьох людей амд головного мозку, вони на всі проблеми амд закривають очі, і на будь-які аргументовані зауваження щодо продукції амд вони реагують по-дитячому агресивно. Якби я був не такий зайнятий роботою, як зараз, і у мене був відповідний настрій, я б на цій темі постійно годувався, бо таких неляканих фанатиків продукції червоних ще треба пошукати.
Vlaad13
Member

Повідомлення

login55: 16.01.2024 16:21 якійсь маразм!

FPS не обмежується, дроселі пищать, навушники не мають ANC тому чутно як пищать дроселі, відео на миттєвій перемотці крашиться, POST не відображається, встановіть якусь задрочену гру, створіть умови відтворення відео і перевірте це на власний досвід, якщо віри словам не має…

Замість того, щоб отримувати задоволення від використання девайсів, потрібно витрачати купу часу на відшукання особистих незадоволень та описувати це все на простирадлах як цього так і інших ресурсів.
Не фотографуй, а купи вже собі правильну відеокарту від Nvidia, а не АМДмський хлам та не дрючь мозок адекватним користувачам цього топіку.

тут інше! - Що обрати? Видеокарти + FAQ
Офигенно вы профиль заполнили :lol:
Відповісти