Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
fludimir: ↑
14.01.2024 18:34oversteve
50 евро это 2к гривен, а по текущим ценам выходит 3к, невелика разница
я ж і кажу, що різниця вже ближче до номінальної, але все одно ще є
власне я і дивився перед цим останній раз десь ще в грудні, тоді за 23к можна було хіба що пульс знайти, в той же час хелхаунд 7700 був 19к з копійками
Andreyka: ↑
14.01.2024 19:36
Планується монтаж відео, тому думав брати nvidia.
А монітор можна було б взяти 1080p, але усі радять брати одразу 2к на перспективу.
якщо ви плануєте монтаж відео, то взагалі є зміст взяти 4к морду, воно дуже зручно для роботи, а якщо ще плануєте монтаж 4к, то тим більше
Для монтажки найкраще взагалі вбудована інтел, 12+ покоління. А якщо монтажка в пріоритеті і софт прямо хоче куду, то придушити хотілки по іграм і взяти 4060 або 3060/12(якщо хоче ще буферу).
lewerlin
Я не дуже в темі по монтажу, син хоче вивчати. В якому софті він буде працювати не знаю.
Чув, що nvidia для цього краще підходить. Можливо, що я помиляюсь.
Звичайно, що і погратись йому хочеться.
А що, 12Gb сильно вирішують при монтажі?
14.01.2024 23:27lewerlin
Я не дуже в темі по монтажу, син хоче вивчати. В якому софті він буде працювати не знаю.
Чув, що nvidia для цього краще підходить. Можливо, що я помиляюсь.
Звичайно, що і погратись йому хочеться.
А що, 12Gb сильно вирішують при монтажі?
інтел з інтегрованою відяхою у зв'язці з дискретною НВ (або ще як варіант арк 770 з 16гб, якщо відеомонтаж це основне)
більше пам'яті треба під проекти з купою ефектів і великою роздільною здатністю
Забудьте за той монтаж, обирайте карту під ігри, будь-яка карта справиться з монтажем, господи. Люди просто читають слово "монтаж" і далі як в тумані - радять рішення як для профі використання, а у вас дитина яка ще тільки хоче вивчати, і не факт, що буде вивчати, і не факт, що воно їй взагалі зайде. А от ігри зайдуть однозначно, тому беріть карту щоб тянула сучасні ігри, а не таку яка там в примарному монтажі краща, воно вам не потрібно.
14.01.2024 19:36
Планується монтаж відео, тому думав брати nvidia.
А монітор можна було б взяти 1080p, але усі радять брати одразу 2к на перспективу.
Замість 5700@ взяв 6900XT за 16.5К на воді. У стоку не гріється і не шумить (60'C gpu/80'C hotspot при 250W). Промені + FSR2 у Кіберпанці (який давно пройшов, а в DLC поки не готовий) на 1080p майже тягне на середніх. 16ГБ VRAM. Картою дуже задоволений. Замість неї 4070TI брати за 32К із 12ГБ VRAM, але з променями бажання немає. Скільки оглядів не дивився: 6900 XT ~ 7800 XT. Якщо не це, то сенс є тільки чекати 4070Ti Super 16ГБ у кого є грощі та терпець.
7800XT. В телеграме, при просмотре любой медиа (видео, картинки) или запуск игры, черный экран. Иногда отпускает в течении минуты, но при повторении действий снова черный экран. Выяснил на 100% что это происходит после отключения дисплея и соответственно его включения обратно. У меня стоит режим электропитания AMD ryzen balanced и настройки отключение дисплея 1ч, спящий режим никогда. Помогает только перезагрузка. Может кто-то сталкивался и знает куда копать.