Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Volodya811: 11.01.2024 20:47
heidfeld: 11.01.2024 20:19
почти угадал. на 7800X3D можно легко собрать с крутой матерью и кулером за 2к вместо и5+мать+водянка. Что даст мало того что выигрыш в производительности так и задел на апгрейд, в отличии от мертвой платформы на интеле.
Но боты вроде тебя настолько упороты, что будут поливать грязью все мои советы, хоть я и прав.
АМД завжди була, є і буде компанією "другого ешелону". У неї навіть стратегія така "завжди другі", а скоро по відеокартам будуть і треті. Навіть, коли їм випадає шанс "заробити надприбутки" або зайняти значно більшу питому вагу на ринку, то вони вибирають "гроші" зараз, а не лідерство та перспективи. Як це було під час "майнінг-буму".
АМД - це як різні Ксяомі, Опи, Ленови на ринку смартфонів. Якщо у людини є гроші, то вона ніколи не купить Ксяомі, коли в магазині є Самсунг. Скажу більше, я особисто, краще куплю за ту саму ціну Самсунг з дещо гіршими характеристиками, ніж Ксяомі. І не лише тому, що Ксяомі - це Китай, який підтримує московську недоімперію і, по факту, повномасштабну війну проти нас. А й тому, що я не у тому віці, щоб юзати продукцію з "нюансами". Це для студентів і тих людей, що хочуть бути "дуже хитрими і економними".
Допис претендує на перше місце в номінації "Маячня року 2024" :apes:
Metroa
Member

Повідомлення

Volodya811: 11.01.2024 20:47
почти угадал. на 7800X3D можно легко собрать с крутой матерью и кулером за 2к вместо и5+мать+водянка. Что даст мало того что выигрыш в производительности так и задел на апгрейд, в отличии от мертвой платформы на интеле.
Но боты вроде тебя настолько упороты, что будут поливать грязью все мои советы, хоть я и прав.
АМД завжди була, є і буде компанією "другого ешелону". У неї навіть стратегія така "завжди другі", а скоро по відеокартам будуть і треті. Навіть, коли їм випадає шанс "заробити надприбутки" або зайняти значно більшу питому вагу на ринку, то вони вибирають "гроші" зараз, а не лідерство та перспективи. Як це було під час "майнінг-буму".
АМД - це як різні Ксяомі, Опи, Ленови на ринку смартфонів. Якщо у людини є гроші, то вона ніколи не купить Ксяомі, коли в магазині є Самсунг. Скажу більше, я особисто, краще куплю за ту саму ціну Самсунг з дещо гіршими характеристиками, ніж Ксяомі. І не лише тому, що Ксяомі - це Китай, який підтримує московську недоімперію і, по факту, повномасштабну війну проти нас. А й тому, що я не у тому віці, щоб юзати продукцію з "нюансами". Це для студентів і тих людей, що хочуть бути "дуже хитрими і економними".
:lol: :lol: :lol:
Volodya811
Member

Повідомлення

l-m: 11.01.2024 20:54 Volodya811
Дуже смішна історія з "другим ешелоном", коли мова про процесори, десь так рівня продавців у Ельдорадо 2000х років
А що тут смішного? Будучи студентом, я був фанатом АМД. У мене були процесори АМД К6-350, АМД К6-2+ 450, Дюрон 800, різні Атлони ХР. Пізніше, у мене були процесори і на сокеті АМ3 (спочатку Семпрон, а потім і Атлон).
У 2011 році я купив систему на базі Інтел Селерон Г840, Н61. Потім апргрейд до і5-3470, а дещо пізніше до і7 2600. Після переходу на Інтел у 2011 році на АМД повертатися ЗОВСІМ немає бажання. Я зрозумів, що усі ці "комплекси бідного студента" чи "хитрозробленого" мають відійти в минуле. Я зацінив, що таке Інтел в роботі. Хоча, і до Інтела є певні питання.
Але, АМД мене "не покидала". Крайні дві її відеокарти, які у мене були - це 5700 і 7850. Після відвалу чіпа на 7850 у 2015 році і переході на Нвідіа 960 2 Гб, я зрозумів, як добре мати карту від виробника чіпів першого ешелону. Зокрема, я зацінив роботу NVENC без "постійної розсинхронізації звуку та відео", як це було з АМД VCE та багато інших дрібних моментів.
Зараз, АМД ні в якості процесора, ні в якості відеокарти я не розглядаю. Я можу собі дозволити заплатити на 10-20% більше і не знати "про нюанси".
daesz
Member

Повідомлення

Типовий консюмер інцела в чаті, там на таких вся компанія тримається :gigi:
oversteve
Member

Повідомлення

oversteve: 11.01.2024 19:46 бо не амуде і не чіфтек? :D
по-перше людина не написала для чого їй взагалі пк, а раптом не тільки для ігорєй? та й власне чи буде взагалі велика різниця в іграх з 4070с з цими процами :-/
по-друге 13600к(14600к) так само можна спокійно охолоджувати кулером за 2к
по-третє 7800х3д на 100 баксів дорожче 13600к, вже б з чимось співставним по ціні порівнювали
по-четверте який "задел на апгрейд" на рік-півтора, якщо людина вже зараз планує взяти не самий хилий проц? щоб через рік поставити інший на 200-300 МГц швидший?

яку реакцію ви хотіли отримати, коли вперто радите бж суто чіфтек, проц-відео суто амд, і ще якийсь стрьомний гроб 15 річної давності у якості безальтернативного корпусу :dontknow:
GreenMile
Member

Повідомлення

heidfeld: 11.01.2024 20:19 Но боты вроде тебя настолько упороты, что будут поливать грязью все мои советы, хоть я и прав.
У вас два пости з інтервалом 40 хв, один -9, інший +4. Може, вам слід писати більше таких, як другі і менше таких, як перші? :rolleyes: Різницю між обома, я думаю, ви самі розумієте.
heidfeld
Member

Повідомлення

oversteve: 11.01.2024 21:17 по-четверте який "задел на апгрейд" на рік-півтора, якщо людина вже зараз планує взяти не самий хилий проц? щоб через рік поставити інший на 200-300 МГц швидший?
задел я имел ввиду на цп 9-10 линейки, бо ам5 будет жить пока не придет ддр6, и судя по ам4, там выйдет еще не одно поколение цп, в отличии от мертвого 1700 сокета, где уже все вышло.
GreenMile
Member

Повідомлення

Volodya811: 11.01.2024 21:06
l-m: 11.01.2024 20:54 Volodya811
Дуже смішна історія з "другим ешелоном", коли мова про процесори, десь так рівня продавців у Ельдорадо 2000х років
А що тут смішного?
Смішне тут те, що ви робите висновки про сучасні проци і платформи на основі досвіду, який ви мали 20 років тому. До речі, в той період інтели нічим принципово кращі не були, окрім того, що в них не було голого кристалу і їх не так часто ламали :D Зараз все настільки стрімко розвивається, що все може кардинально мінятись від покоління до покоління і от станом на сьогодні АМ5 дає просратись інтелу майже всюди, окрім певних специфічних сценаріїв використання. От вийде сокет 1851, чи який там, і тоді побачимо, а поки що АМ5 домінує над 1700.
oversteve
Member

Повідомлення

heidfeld: 11.01.2024 21:32 задел я имел ввиду на цп 9-10 линейки, бо ам5 будет жить пока не придет ддр6, и судя по ам4, там выйдет еще не одно поколение цп, в отличии от мертвого 1700 сокета, где уже все вышло.
а де гарантія, що не буде нюансів із сумісністю як у зен3 на мамах 3хх?
Kirakishou
Member

Повідомлення

l-m: 11.01.2024 20:54Дуже смішна історія з "другим ешелоном", коли мова про процесори, десь так рівня продавців у Ельдорадо 2000х років
Пам’ятаю, деякі продавці не лінувалися показати відео, як Duron зі знятим кулером димить. Вони з ним носилися і тоді, коли вже був Athlon 64 X2 і переконували взяти гарячий Prescott на 775 сокеті, а не Athlon 64 X2. Бо типу якщо Duron зі знятим кулером димить, то Athlon 64 X2 теж може накритися, якщо раптом у нього накриється кулер.
heidfeld
Member

Повідомлення

Kirakishou: 11.01.2024 22:15 Пам’ятаю, деякі продавці не лінувалися показати відео, як Duron зі знятим кулером димить. Вони з ним носилися і тоді, коли вже був Athlon 64 X2 і переконували взяти гарячий Prescott на 775 сокеті, а не Athlon 64 X2. Бо типу якщо Duron зі знятим кулером димить, то Athlon 64 X2 теж може накритися, якщо раптом у нього накриється кулер.
прескотт был на 478 сокете. Это меня так переубедили вместо атлона хп взять прескотт упоротые фанаты интела. ох и намучался я с той печкой) хотя сам хоть и не шарил тогда особо, но читал ixbt и смотрел на атлон хп. но переубедили :gigi:
fludimir
Member

Повідомлення

Может в этой теме стоит сравнивать видяхи, а не процессоры?))

Недавно вернул в магазин Sapphire 7800XT Nitro+ с бракованными вентиляторами и таки буду смотреть в сторону RTX 4070 (ti, super), но вот кто в зеленом лагере делает видяхи с таким же тихим охладом, способным развеивать 250вт тепла с шумом чуть выше комнатного?
https://www.techpowerup.com/review/sapp ... ro/36.html
Kirakishou
Member

Повідомлення

heidfeld
Якщо мені не зраджує пам'ять, то на 775 теж були, бо у мене такий був. Одноядерний Pentium 4 і материнська плата P5LD2. Просто я тоді був студентом і комп’ютер купував батько, тому продавцю вдалося нас переконати, щоб купували Intel, бо на процесори від AMD він не давав гарантії.
daesz
Member

Повідомлення

fludimir: 11.01.2024 22:36 Может в этой теме стоит сравнивать видяхи, а не процессоры?))

Недавно вернул в магазин Sapphire 7800XT Nitro+ с бракованными вентиляторами и таки буду смотреть в сторону RTX 4070 (ti, super), но вот кто в зеленом лагере делает видяхи с таким же тихим охладом, способным развеивать 250вт тепла с шумом чуть выше комнатного?
Ніхто, беріть фаундерс якщо зрожете знайти.
Nortrom
Member

Повідомлення

heidfeld: 11.01.2024 22:21 прескотт был на 478 сокете. Это меня так переубедили вместо атлона хп взять прескотт упоротые фанаты интела. ох и намучался я с той печкой) хотя сам хоть и не шарил тогда особо, но читал ixbt и смотрел на атлон хп. но переубедили :gigi:

Хорошо, что у меня тогда шарящий админ был в клубе посоветовал взять довольно специфический Athlon XP 1700+ Thoroughbred-B Vcore 1.5V, в то время как были 1.6V большинство. Разогнал я его тогда по самые помидоры :D
heidfeld
Member

Повідомлення

Nortrom: 11.01.2024 22:46 Хорошо, что у меня тогда шарящий админ был в клубе посоветовал взять довольно специфический Athlon XP 1700+ Thoroughbred-B Vcore 1.5V, в то время как были 1.6V большинство. Разогнал я его тогда по самые помидоры :D[/off]
ну я думал брать Athlon XP 2500+ на ядре barton, а втюхали кипятильник прескотт с частотой 2400, вроде, я еще помню гнал его до 3.1
fludimir
Member

Повідомлення

daesz: 11.01.2024 22:42Ніхто, беріть фаундерс якщо зрожете знайти.
неожиданный совет, она же одна из самых шумных
https://www.techpowerup.com/review/nvid ... on/37.html

в зеленом лагере трехслотового охлада вообще никто не делает?
GreenMile
Member

Повідомлення

fludimir: 11.01.2024 22:36 Может в этой теме стоит сравнивать видяхи, а не процессоры?))

МСІ Супрім.
daesz
Member

Повідомлення

fludimir: 11.01.2024 23:50
daesz: 11.01.2024 22:42Ніхто, беріть фаундерс якщо зрожете знайти.
неожиданный совет, она же одна из самых шумных
https://www.techpowerup.com/review/nvid ... on/37.html

в зеленом лагере трехслотового охлада вообще никто не делает?
Зате не сама дешманська компонентська база.
Зараз глянув всі 4070 плати яких є на ТПА - ще як варіант ейсус таф, бо там vishay і запобіжники і на 12піні, і на псіе роз'ємах (на фаундерзі він тільки на псіе, розпаяний на звороті, в інших він або на псіе, або на 12/8пін). Зі всіх тих що є на ТПА з фото - таф це чуть не єдине нормальне виконання де і компонентська база нормальна, і не зажали тестоліту, і де запобіжники є всюди де потрібно, і дрмосів 8 по 50, в той час як у всіх інших 6 по 50.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 12.01.2024 00:02 і не зажали тестоліту
а нафіга вам більше текстоліту? :think: як засіб для відводу тепла він так собі, коротший текстоліт = більше зона радіатора для сквозної продувки = краще охолодження
Відповісти