На підході серія NVMe-накопичувачів Samsung 990 EVO з підтримкою PCI-E 5.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Геральт: 08.01.2024 14:31 Хтось тримає важливі дані на SSD? Хм..
Дивне питання. Багато в кого hdd вже немає багато років. В ноутбуках взагалі лише м.2 слот є. Тому так, хтось тримає важливі данні на SSD. В будь-якому разі потрібні бекапи для найважливішого.
Ray2000gt
Advanced Member

Nutbar: 08.01.2024 14:39
Дивне питання. Багато в кого hdd вже немає багато років. В ноутбуках взагалі лише м.2 слот є. Тому так, хтось тримає важливі данні на SSD. В будь-якому разі потрібні бекапи для найважливішого.
Для важливих даних є сховища NAS або хмара. Тримати їх локально в єдиному екземплярі - ідея так собі і тип мікросхем тут ніякої ролі не грає.
Геральт
Member

Ray2000gt
NAS чи хмара також на SSD? Якщо ні, то чому, адже тип ролі не грає.
deserteagle777
Member

Melofon: 08.01.2024 10:10 Предлагаю обсудить На підході серія NVMe-накопичувачів Samsung 990 EVO з підтримкою PCI-E 5.0

И какой в нём смысл когда он даже хуже чем уже старенький 980про который стоит дешевле и имеет буфер (по крайней мере версия 2ТБ которую я купил ещё летом стоила намного дешевле чем 190$ даже у нас - 5500грн.) ? :gigi:
За PM9A1 я вообще молчу :laugh:
Nutbar
Member

Геральт: 08.01.2024 15:30 NAS чи хмара також на SSD?
Всі знайомі хто оновлював NAS (в декого з функцією хмари) за останні три роки, збирали їх на ssd :dontknow:
radeon5870
Member

Геральт: 08.01.2024 14:31
radeon5870: 08.01.2024 13:41 Ще один представник надійного якісного бренду, якому можно сміливо довірити важливі дані :super:
Хтось тримає важливі дані на SSD? Хм..
так
тримає на ссд, але не забуває дублювати їх у хмарі onedrive
а ще періодично бекапити на двох hdd різних виробників :up:
AssayMAS
Member

Геральт: 08.01.2024 14:31Хтось тримає важливі дані на SSD?
Да! У мну пару сот МБ важных данных.
и таки да я их копии храню на всех доступных сдд и винтах - и даже сам себе письма с ними отправил на Гугл.
Просто с СДД оно работает в десятки, а то и сотни раз быстрее...
С выходом вин10 на оптимизацию под HDD забили ВСЕ и без sdd никак.
Случайное много поточное чтение запись у HDD штуки МБ в сек, а у самых говёных SDD десятки Мб в сек.
И сча СДД лоу енд новый с гарантией от 10$, а винты от 20$ (да в три раза объём больше но скоростя... ).
mavrsmart
Member

В мене вдома NAS з масівом RaidZ2 з 6 HDD + 1 spare діск, а також стрімер LTO-3 для холодного бекапу для 200гб даних і сімейних фоточок :gigi:
S
Member

raid 1 и можно не париться

Отправлено спустя 3 минуты 29 секунд:
TerryCone: 08.01.2024 12:52"MLC - для пацанів, інше - для лохів"
SLC :)

Отправлено спустя 34 секунды:
deserteagle777: 08.01.2024 15:37 За PM9A1 я вообще молчу :laugh:
летом на амазоне стоил $40 на 1 ТБ :)
Геральт
Member

S: 09.01.2024 04:18
raid 1 и можно не
raid для SSD? Мсьє знає толк )
AssayMAS: 08.01.2024 20:55 Да! У мну пару сот МБ важных данных.
и таки да я их копии храню на всех доступных сдд и винтах - и даже сам себе письма с ними отправил на Гугл.
Просто с СДД оно работает в десятки, а то и сотни раз быстрее...
С выходом вин10 на оптимизацию под HDD забили ВСЕ и без sdd никак.
Случайное много поточное чтение запись у HDD штуки МБ в сек, а у самых говёных SDD десятки Мб в сек.
И сча СДД лоу енд новый с гарантией от 10$, а винты от 20$ (да в три раза объём больше но скоростя... ).
Отут не дуже зрозумів. Ви кожний раз відправляєте собі листи чи як? Бо якщо рідко таке провертати (архів міняється не часто) то і швидкості для цих конкретно даних - не важливі. Про систему не йдеться, в мене ще з часів Win7 на SSD жила. Але ж то не критичні дані. А ціну завжди для дисків за MB/GB рахували, а не за залізяку.
S
Member

Геральт: 09.01.2024 07:54 raid для SSD? Мсьє знає толк )
А в чем проблема? И СХД на них есть и куча и давно.
Геральт
Member

S: 09.01.2024 09:11 А в чем проблема? И СХД на них есть и куча и давно.
Райд 1 дорого, райд 0 ненадійно. СЗД може й є, але навряд чи поширені в дом. користувачів. Чи в вас таки райд 1 на SSD та ще й з хардварним контролером? Тоді моє шанування.
Бо в мене набагато примітивніше: SSD(швидкість)+HDD(файлопомийка). А після того, як материнка з софтовим рейдом крякнула, прихопивши з собою трохи даних, вирішив рейдами не морочитись (тим більше на SSD) і комусь не раджу )
erazel
Member

Геральт: 08.01.2024 15:30 NAS чи хмара також на SSD? Якщо ні, то чому, адже тип ролі не грає.
А чим тобі ССД не вгодив? ХДД дохне так само як ССД. У мене з 2012 в якості системного диска живе SSD 128GB Cruicial MX_шототам . Ніфіга йому не сталось. Коротше, мав/маю/мав_справу з Cruicial 128GB, Iridium PRO 256GB, Good RAM 1TB, Patriot 512GB, Apacer 256GB, Samsung NVME 970 EVO 1TB, Samsung NVME OEM 1TB. Ну це так щоб роками прямо. То за весь час разок здох черех тиждень після купівлі Гуд РАм . Так що особисто моя статистика по ССД не так щоб лячна. ХДД здихало кілька у мене. При тому що 10 років сидів на тільки ХДД і вже 11+ років на ССД+ХДД. Тобто історія користування ССД не менша чим на "лише ХДД".

А так то nextcloud рішає. Синхронізую дані на свій некстклауд. Навряд чи прямо одночасно здохне і вінт в основному ПК і в NAS з некстклаудом. Але я це теж передбачив, подарував другові купу старого заліза і вінчестерів. Він там підняв некстклауд(собсно він мене на нього і підсадив) і завів для мене акаунт теж. Тому я синхронізую на два серваки некстклауда, причому котрі знаходяться в різних місцях :D
Intel74320ASuperFin+
Member

Еще одно гуано аля 980? Спасибо, не надо. Это чудо может с SN770 будет тягаться, и то не факт.
DuckRider: 08.01.2024 10:53 Кто бы сказал самсунгу, что нужно штаны снимать перед тем как сесть какать, а то уже штаны переполнены. Сначала про линейка стала тлц, затем ево стали без драм. А не эво теперь куэлси будут? И всё это по упоротой цене и с горой брака, при которой брать новый ссд самсунг в первые год-два просто запрещено: 870 ево 2+ тб убивали себе банки из-за кривых прошивок, 980 про сыпались в релокейтед на одной из прошивок, 990 про теряли ресурс на глазах. Ну вот и зачем эти ссд нужны кому-то сегодня? Потому что надежно? Так не надежно. Потому что быстро? Ну так вд, ханикс и кс3000 есть на рынке. Всё меньше причин даже смотреть в сторону продукции этой конторы
Гнусмас реально обосрался. Люди берут его из-за старой репутации бренда, как впрочем и интел. Нормисов и фанатов не переубедить.
Геральт
Member

erazel: 09.01.2024 09:43 А чим тобі ССД не вгодив? ХДД дохне так само як ССД.
В мене трошки інша статистика. З 2000року Samsung (якщо не помиляюсь) HDD 250GB і ніфіга йому не сталось. Якийсь час торенти крутив. Зараз в NAS під бекапи. А скільки крім нього мав справу з HDD вже й не згадаю. І от ні один не здох. Щоправда, і SSD не дохли, а мав їх аж 3 )
Важливі дані все одно буду тримати на HDD, бо "розпочинати" свою статистику "вмерлих SDD з критичними даними" не хочеться.

Не знаю, що воно є те "некстклауд", в мене бекапи на інший ящик заливаються, ручками або по графіку. А довіряти свою інфу чужим дядям не хочеться. Паролити кожний раз архів в 200GB також не дуже, якщо можна інкрементальні бекапи робити.
erazel
Member

Геральт: 09.01.2024 10:18 В мене трошки інша статистика. З 2000року Samsung (якщо не помиляюсь) HDD 250GB і
Пан олігарх. В 2000 році крутим був вінчестер на 15 гіг. У 2004 на 160гіг перші САТА.

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
Геральт: 09.01.2024 10:18 Не знаю, що воно є те "некстклауд",
https://nextcloud.com
Софт що ставиться на ваш сервак і виконує функцію OneDrive, Google Drive і т.д. Коротше хмара, але ВАША, на вашому залізі , дані ніяких чужим дядям не відправляються. Має клієнтів під віндовс і телефони. Я так синхронізую дані з робочого і домашнього компютера. Щоб не ганяти вручну дані на флешці то є директорія вміст котрої синхронізується атоматично з сервером моїм. Відповідно коли сідаю за інший компютер то воно автоматом підтягує ці дані. Тобто все в фоні і прозоро, ні про що задумуватися не треба. Аби лише на серваку місця вистачало під вміст директорій що синхронізуються(у мене моїх особистих фото і відео вже під 270 гіг, а вінт на NASі щось торентами засрався, треба буде проводити чистку, 70 гіг вільного лише залишилось :D

коротше, всім раджу звернути увагу на нього. Софтіна не без недоліків, але якщо у вас є НАС або сервер що завжди увімкнені то це ще +1 задачка для них.
Геральт
Member

erazel
Таки збрехав і з датою і з моделькою. Отаке
Але воно все одно не мало б бути молодшим 2012 (upd. є згадка про нього в 2007, коли він там вийшов, біс його знає)
А з тим софтом для сервака, то кожному своє. В мене не має потреби синхронізувати щось через глобальну мережу. Вистарчає локалки. А тому LuckyBackup з головою.
Melofon
Member

Enjthesilence: 08.01.2024 14:02
Melofon: 08.01.2024 10:10 Предлагаю обсудить На підході серія NVMe-накопичувачів Samsung 990 EVO з підтримкою PCI-E 5.0

И какой в нём смысл когда он даже хуже чем уже старенький 980про который стоит дешевле и имеет буфер (по крайней мере версия 2ТБ которую я купил ещё летом стоила намного дешевле чем 190$ даже у нас - 5500грн.) ? :gigi:
980про на 2тб за 5500 влітку? Це в якому магазині ви за таку ціну придбали?
В Энко, и это я купил версию w/ Heatsink которая обычно чуть дороже той что без, я тогда ещё поздно купил его и месяцем ранее можно было купить обычную версию без радиатора за 5к в комтрейдинге, он уже тогда начал потихоньку дорожать. И если бы вы реально следили за ценами то точно бы не удивлялись такой цене летом.
S
Member

Геральт: 09.01.2024 09:25Райд 1 дорого,
Времена когда было дорого давно прошли, сейчас 1 TБ raid 1 на PM9A1 обойдется в ~$100.
Геральт
Member

S: 10.01.2024 20:50
Геральт: 09.01.2024 09:25Райд 1 дорого,
Времена когда было дорого давно прошли, сейчас 1 TБ raid 1 на PM9A1 обойдется в ~$100.
Мова про відносні цифри. За ті ж гроші можна взяти SSD+HDD і той варінт по швидкості програє хіба що в синтетиці, а виграє по об'єму (мабуть вдвічі) і надійності.
Ответить