Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Avenger80
Member

Повідомлення

kolesnukm
Ну всё же ещё зависит и от клиента... Может клиенты с более мощными сетевыми адаптерами.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Якщо вже така п'янка.
То я б порадив би... ну звісно мікротік. MikroTik hAP ax3 там є порт 2.5гб й 4 по 1гб. Призначити ван порт на гігабіт, а порт 2.5гб призначити лан й підключити нас до нього.
З переваг, є вайфай 6, а також живлення 12в 2а, що дбж без проблем потягне.
Ortyomko
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 08.01.2024 10:00 Якщо вже така п'янка.
То я б порадив би... ну звісно мікротік. MikroTik hAP ax3 там є порт 2.5гб й 4 по 1гб. Призначити ван порт на гігабіт, а порт 2.5гб призначити лан й підключити нас до нього.
як я бачу, по вай фай він може в ідеалі видати 1,2гбіт. Тобто сенсу у 2,5 порті нема взагалі ніякого, бо зайде в нього 2,5г, а потім вийти з такою ж швидкістю не зможе.
kolesnukm
Member

Повідомлення

а NAS який? може має дві мережеві і вміє агрегацію каналів?
Ortyomko
Member

Повідомлення

kolesnukm: 08.01.2024 10:10 а NAS який? може має дві мережеві і вміє агрегацію каналів?
ні, саморобний, тільки 2,5гб
taxi911
Member

Повідомлення

Ortyomko
Так Ви ж купляли свіч 2,5 Гб на скільки я пам'ятаю, нахіба роутер з купою 2,5?
di2di
Member

Повідомлення

Ortyomko
як варіант з алі - intel BE200 вай-вай7 за 1к грн добавити в NAS та зробити точку доступу з нього
Smok
Member

Повідомлення

di2di: 08.01.2024 10:33 Ortyomko
як варіант з алі - intel BE200 вай-вай7 за 1к грн добавити в NAS та зробити точку доступу з нього
з інтела нормальна точка доступа не робиться, тільки 2.4ггц
треба шукати спеціальний адаптер (mediatek наприклад) який буде працювати в 5ггц, хоча б шириною в 80мгц

можна взяти або usb адаптер - https://github.com/morrownr/USB-WiFi/bl ... drivers.md
або pcie mtk адаптер - https://github.com/morrownr/USB-WiFi/bl ... Devices.md
Ortyomko
Member

Повідомлення

taxi911: 08.01.2024 10:21 Ortyomko
Так Ви ж купляли свіч 2,5 Гб на скільки я пам'ятаю, нахіба роутер з купою 2,5?
відповідав вище, щоб по вай фай отримати >1гбіт з NAS на ноут

Отправлено спустя 1 минуту 34 секунды:
di2di: 08.01.2024 10:33 Ortyomko
нас на xpenology. Навряд чи там такий фокус вдасться
artko
Member

Повідомлення

Ortyomko: 08.01.2024 11:28 відповідав вище, щоб по вай фай отримати >1гбіт з NAS на ноут
дуже цікаво потім подивитись результати тестів, чи отримали.
бо на зараз я згоден з Ekz0rcyst що це малоймовірно в умовах реального використання, не в лабі.
вам для цього потрібно зайняти майже весь діапазон одним клієнтом без перешкод від інших.
taxi911
Member

Повідомлення

Ortyomko
То це фантастика, я думаю Ви це розумієте, ротер має стояти перед носом, або хоча б тій же кімнаті, а інші клієнти вісячи на вайфай шо будуть робити?
artko
Member

Повідомлення

Smok: 08.01.2024 09:17 хм, я думав ПО асус може не тільки поміняти wan порт, а й wan зробити lan портом, хіба там не має такого налаштування?
з openwrt точно зможе замінити. якщо нема ніяких інших обмежень.

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
Ortyomko: 08.01.2024 10:05
_clawfinger_: 08.01.2024 10:00 Якщо вже така п'янка.
як я бачу, по вай фай він може в ідеалі видати 1,2гбіт. Тобто сенсу у 2,5 порті нема взагалі ніякого, бо зайде в нього 2,5г, а потім вийти з такою ж швидкістю не зможе.
тому що латвійці більш консервативні та не бачуть сенсу накручивати маркетингові гігабиті, які не працюють? :)
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Ortyomko: 08.01.2024 10:05як я бачу, по вай фай він може в ідеалі видати 1,2гбіт. Тобто сенсу у 2,5 порті нема взагалі ніякого, бо зайде в нього 2,5г, а потім вийти з такою ж швидкістю не зможе.
Ortyomko: 08.01.2024 11:28відповідав вище, щоб по вай фай отримати >1гбіт з NAS на ноут
А ну тоді так, сенсу нема.
Але ж не треба забувати що, що цифри на вайфай будуть умовними й теоретичними, а насправді як воно буде, хто зна? Надто багато перемінних у цьому рівнянні.
Ortyomko
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 08.01.2024 11:49
Ortyomko: 08.01.2024 10:05як я бачу, по вай фай він може в ідеалі видати 1,2гбіт. Тобто сенсу у 2,5 порті нема взагалі ніякого, бо зайде в нього 2,5г, а потім вийти з такою ж швидкістю не зможе.
Ortyomko: 08.01.2024 11:28відповідав вище, щоб по вай фай отримати >1гбіт з NAS на ноут
А ну тоді так, сенсу нема.
Але ж не треба забувати що, що цифри на вайфай будуть умовними й теоретичними, а насправді як воно буде, хто зна? Надто багато перемінних у цьому рівнянні.
ну, то я з Netgear WAX206 (який AX3200) отримав по повітрю десь 900мбіт. Вважав, що з умовним Asus TUF AX6000 зможу перевищити цей бар'єр.

Отправлено спустя 1 минуту 29 секунд:
taxi911: 08.01.2024 11:43 Ortyomko
То це фантастика, я думаю Ви це розумієте, ротер має стояти перед носом, або хоча б тій же кімнаті, а інші клієнти вісячи на вайфай шо будуть робити?
А мені як раз і потрібно в тій же кімнаті, коли ввечері на дивані з ноутом попрацювати хочу.

Отправлено спустя 44 секунды:
artko: 08.01.2024 11:46 тому що латвійці більш консервативні та не бачуть сенсу накручивати маркетингові гігабиті, які не працюють? :)
а нащо тоді там один порт 2,5гбіт? що воно дасть?)
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Ortyomko: 08.01.2024 11:54ну, то я з Netgear WAX206 (який AX3200) отримав по повітрю десь 900мбіт. Вважав, що з умовним Asus TUF AX6000 зможу перевищити цей бар'єр.
Так а 900мбіт хіба це мало?
Ortyomko
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 08.01.2024 12:02
Ortyomko: 08.01.2024 11:54ну, то я з Netgear WAX206 (який AX3200) отримав по повітрю десь 900мбіт. Вважав, що з умовним Asus TUF AX6000 зможу перевищити цей бар'єр.
Так а 900мбіт хіба це мало?
це офігенно) але якщо є NAS з 2,5гбіт портом, чому б не вижати ще більше по повітрю) так, я згоден, що для декого це вже буде пєрєбор, але ми ж на форумі оверів, тут наче прийнято гонятись за папугами)
artko
Member

Повідомлення

Ortyomko: 08.01.2024 11:54 а нащо тоді там один порт 2,5гбіт? що воно дасть?)
не знаю. може той хто таке проектував, розраховував віддати 1гбіт на віфі, 1гбіт на дротову мережу, наприклад? тобто не для одного кліента, а для декількох. але це так, припущення зі стелі.
Ortyomko
Member

Повідомлення

artko: 08.01.2024 12:07
Ortyomko: 08.01.2024 11:54 а нащо тоді там один порт 2,5гбіт? що воно дасть?)
не знаю. може той хто таке проектував, розраховував віддати 1гбіт на віфі, 1гбіт на дротову мережу, наприклад? тобто не для одного кліента, а для декількох. але це так, припущення зі стелі.
згоден, єдине розумне пояснення. Але як кейс, звісно, таке собі)
taxi911
Member

Повідомлення

То треба шукати 2*2,5 (такі моделі наче були) + Вайфай 6е-7
artko
Member

Повідомлення

Ortyomko: 08.01.2024 12:04 це офігенно) але якщо є NAS з 2,5гбіт портом, чому б не вижати ще більше по повітрю) так, я згоден, що для декого це вже буде пєрєбор, але ми ж на форумі оверів, тут наче прийнято гонятись за папугами)
ну так перешийте свій wax206 на опенврт, зробіть йому 2.5гбіт порт мережевою зоною та спробуйте отримати більше, ніж 1гбіт по повітрю.
(2 х 160мгц канал це буде 2,4гбіт конект, теоретично з утілізацією 100% повітря десь до 1,5гбіт може вийти.. поки хтось поряд з інших приладів не ввімкнеться)
Відповісти