Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Ramiras
Member

Повідомлення

Здравствуйте!с Новым годом!
Вопрос такой :
Будет ли карточка 4070 дешеветь с выходом 4070 супер?
И если будет,то обычно насколько дешевеет приблизительно?
Настроился брать 4070,но вот думаю есть ли смысл ждать удешевления.Если на пару тысяч дешевле станет,то я уже сегодня закажу 4070
Если до 23 упадет,то подожду тогда
Metroa
Member

Повідомлення

Ramiras: 03.01.2024 08:46 Здравствуйте!с Новым годом!
Вопрос такой :
Будет ли карточка 4070 дешеветь с выходом 4070 супер?
И если будет,то обычно насколько дешевеет приблизительно?
Настроился брать 4070,но вот думаю есть ли смысл ждать удешевления.Если на пару тысяч дешевле станет,то я уже сегодня закажу 4070
Если до 23 упадет,то подожду тогда
Цього ніхто не знає, буде дешевшати чи ні. Я би не чекав ніякого падіння цін, особливо з нашим курсом долара.
Ramiras
Member

Повідомлення

Посоветуйте пожалуйста какая из 2х исполнений лучше?
1.Відеокарта GeForce RTX 4070, Asus, DUAL OC, 12Gb GDDR6X, 192-bit, HDMI/3xDP, 2550/21000 MHz, 8-pin (DUAL-RTX4070-O12G) 29150грн
2.Відеокарта Gigabyte GeForce RTX 4070, WINDFORCE OC, 12Gb GDDR6X, 192-bit, 1HDMI/3DP, 2490/21000 MHz, 1x8pin (GV-N4070WF3OC-12GD) 30050грн

Відправлено через 57 хвилин 49 секунд:
Заказал Асус,почитал что ВК холодная
Дросселя говорят пищат немного при нагрузке,но меня это не парит
login55
Member

Повідомлення

Ramiras: 03.01.2024 10:52 Посоветуйте пожалуйста какая из 2х исполнений лучше?
1.Відеокарта GeForce RTX 4070, Asus, DUAL OC, 12Gb GDDR6X, 192-bit, HDMI/3xDP, 2550/21000 MHz, 8-pin (DUAL-RTX4070-O12G) 29150грн
2.Відеокарта Gigabyte GeForce RTX 4070, WINDFORCE OC, 12Gb GDDR6X, 192-bit, 1HDMI/3DP, 2490/21000 MHz, 1x8pin (GV-N4070WF3OC-12GD) 30050грн
на зараз:
на цей Asus ціна 27700
на цей Gigabyte ціна 28700
я б брав Гігу
Vlaad13
Member

Повідомлення

Ramiras: 03.01.2024 11:50 Посоветуйте пожалуйста какая из 2х исполнений лучше?

Відправлено через 57 хвилин 49 секунд:
Заказал Асус,почитал что ВК холодная
Дросселя говорят пищат немного при нагрузке,но меня это не парит
Так если уже заказали - какая разница, отпишитесь потом что по дроселям
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 02.01.2024 20:14 Он появляется, кода быстро проматываешь видео в формате m2ts в плеере mpv.
Користуєтесь кривою опенсорсною поробкою, яку пиляють всі, кому не ліниво, але винна відяха. Ну звісно :facepalm:
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile: 03.01.2024 12:05Користуєтесь кривою опенсорсною поробкою, яку пиляють всі, кому не ліниво, але винна відяха. Ну звісно :facepalm:
Підкажіть, який плеєр ще із коробки має купу налаштувань в плані апкейлу, інтерполяції, дизерінгу, дебандінгу, правильного рендерера анімованих субтитрів? Перш ніж писати дурниці, спочатку розберіться, що це за плеєр та хто його пише.
На нвідії з ним жодного разу не було проблем. Жодного. У мене не було ніяких проблем пов’язаних з відеокартою з кінця 2019-початку 2020 року, коли в хромі на ютубі бувало вилітав драйвер, але нвідія це досить швидко пофіксила і з тих пір що на ютубі, що в мпв все працювало, як годинник. Вчора поставив карту від амуде і з’явилось три проблеми, дві з яких частково пофіксив костилями, а ще для однієї гуглю рішення.
Замість того, щоб все працювало не те щоб краще, а хоча б не гірше ніж раніше, я тільки отримав чудові перші враження від карти амуде та чим себе зайняти на декілька днів, поки знайду нормальні рішення цих проблем.
По споживанню електроенергії підтвердилось те, про що писали на реддіті. Вона споживає 50-70 Вт при звичайному скролі сторінок та перегляді відео на ютубі.
Щодо її продуктивності в іграх у мене зауважень немає, в цьому плані вона мене влаштовує. Думаю, що решту проблем теж вирішу тим чи іншим способом. Повертати я її не буду. Але це не те, чим повинен займатися покупець. Всі ці косяки повинні вирішувати програмісти амуде.
Vader
Member

Повідомлення

Ramiras
Писк дросселей не парит??А вы вообще ,когда-нибудь это слышали? :gigi:
Я непонимаю логики..Заведомо покупать проблемные модели..Вы ее потом как продавать собираетесь?При продаже,покупателю так и скажите,пусть писк дросселей вас не парит! :lol:
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 03.01.2024 12:41
GreenMile: 03.01.2024 12:05Користуєтесь кривою опенсорсною поробкою, яку пиляють всі, кому не ліниво, але винна відяха. Ну звісно :facepalm:
Підкажіть, який плеєр ще із коробки має купу налаштувань в плані апкейлу, інтерполяції, дизерінгу, дебандінгу, правильного рендерера анімованих субтитрів? Перш ніж писати дурниці, спочатку розберіться, що це за плеєр та хто його пише.
K-lite, він же MPCHC, наприклад.
Kirakishou: 03.01.2024 12:41На нвідії з ним жодного разу не було проблем. Жодного. У мене не було ніяких проблем пов’язаних з відеокартою з кінця 2019-початку 2020 року, коли в хромі на ютубі бувало вилітав драйвер, але нвідія це досить швидко пофіксила і з тих пір що на ютубі, що в мпв все працювало, як годинник. Вчора поставив карту від амуде і з’явилось три проблеми, дві з яких частково пофіксив костилями, а ще для однієї гуглю рішення.
Замість того, щоб все працювало не те щоб краще, а хоча б не гірше ніж раніше, я тільки отримав чудові перші враження від карти амуде та чим себе зайняти на декілька днів, поки знайду нормальні рішення цих проблем.
Ні єдіного разрива™ не було, ага. Мабюуть, ті карти ще нормально дозволяють грати в сучасні ігри, чи нє? На нвідії проблема "зелених артефактів" у відторенні при перемотці теж є, траплялося і на gtx580 і на 1060, на 4080 теж (там віндовий програвач взагалі), але я навіть не підозрював, що це пздць яка проблема вселенського масштабу, виявляється, допоки ви не сказали. Те що відео атрефачить при перемотці - то це трапляється на будь-якому конфігу, і залежть явно не від ВК.
Kirakishou: 03.01.2024 12:41По споживанню електроенергії підтвердилось те, про що писали на реддіті. Вона споживає 50-70 Вт при звичайному скролі сторінок та перегляді відео на ютубі.
А з цмим хтось сперечався? Ну споживає і що з того, як вам забагато - ну не треба було купувати.
Kirakishou: 03.01.2024 12:41Щодо її продуктивності в іграх у мене зауважень немає, в цьому плані вона мене влаштовує. Думаю, що решту проблем теж вирішу тим чи іншим способом. Повертати я її не буду. Але це не те, чим повинен займатися покупець. Всі ці косяки повинні вирішувати програмісти амуде.
Наймали, як красивого , а питаєте як з розумного (с) Я вам нагадаю, шо ВК ви обирали для ігор від початку, а потім почалось що ви граєте годину на добу, а відео дивитесь 10 годин на добу. То треба було брати свіжий інтел зі встройкою для роботи з відео, а грати на іншій, а не намагатись знайти ідеальну відеокарту яка б і коштувала недорого і на багато років мала запас продуктивності і споживала б 0,5Вт в ігорях, а при перегляді відео б сама енергію виробляла б в мережу. Такого не існує.
Споживання - це не косяк, це особливість роботи архітектури і робити користувачу цим нічого, взагалі. Воно є таким яким є і це не зміниться. Не подобається - не беріть, стосовно артефактів у відтворенні, то знову ж таки - це ваші власні таргани, які залежать не від ВК, а від потоку/плеєра/налаштувань/контейнера. те що у вас на минулій нвідії воно працювало - ну пощастило, в мене завжди таке було на нвідіях, іноді трапляються і на 4080, який жах.

Резюме тут просте: ви з місяць обирали не те і не для того, а потім дивуєтесь, що ваш вибір не виправдав ваших очкувань :dontknow: Особисто я не пам'ятаю головної вимоги "хочу карту, щоб не було артефактів перемотці відео в mpv", зате про можливість програти 4к і не тільки в Геншин і щоб не дорого, бо грошей немає, і щоб надовго її вистачило - було. Ви взяли гарний компроміс, отримали купу переваг, з кількома "недоліками" і ще чимось невдоволені :insane:
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile: 03.01.2024 13:15K-lite, він же MPCHC, наприклад.
Який саме mpc-hc? Цей проект вже давно закинутий. Той, що активний, це форк з вбудованими кодеками lav filters. І навіть в купі з lav filters та рендерером madvr він і близько не має того функціоналу, який має mpv.
Ще раз, у мене ніяких зелених артефактів при відтворенні відео ніколи не було. Я піксель хантер в плані якості відео, я вас запевняю, що я знаю, про що я кажу. Ви путаєте артефакти декодування та збій відео драйвера. Те, що я не згадував про те, що мені потрібна відеокарта в тому числі і для перегляду відео — бо я навіть не здогадувався, що у амд настільки все погано з банальним апаратним декодуванням відео. Мені навіть на думку не спало, що сучасна відеокарта не може нормально декодувати 8-бітний H.264, коли моя 1660 Ті без проблем декодувала 12-бітний H.265.
Востаннє редагувалось 03.01.2024 13:50 користувачем Kirakishou, всього редагувалось 1 раз.
Ramiras
Member

Повідомлення

login55
Да уже Асус заказал
Я понял что разница в шуме вентиляторов и дроселях громких
Но меня шум не раздражает никак
По сути карта холодная,наверное в любом исполнении можно брать
Nortrom
Member

Повідомлення

Мені навіть на думку не спало, що сучасна відеокарта не може нормально декодувати 8-бітний H.264, коли моя 1660 Ті без проблем декодувала 12-бітний H.265.
AMD больше про AV1 - :D

Yes pray for Navi50 to not be cancelled (and start saving up money because it will make the 4090 look like a great deal). (c)

Ну шо готовимся к 3k$ gpu? В 2035 сколько будет 5к$? :lol:
daesz
Member

Повідомлення

Nortrom: 03.01.2024 14:33
Мені навіть на думку не спало, що сучасна відеокарта не може нормально декодувати 8-бітний H.264, коли моя 1660 Ті без проблем декодувала 12-бітний H.265.
AMD больше про AV1 - :D

Yes pray for Navi50 to not be cancelled (and start saving up money because it will make the 4090 look like a great deal). (c)

Ну шо готовимся к 3k$ gpu? В 2035 сколько будет 5к$? :lol:
Зображення
Nortrom
Member

Повідомлення

daesz
Там речь про будущие GPU, и 1600 щас типа great deal :D
daesz
Member

Повідомлення

Так там рсмп конкретно цьої карти для де/енкодинга 1.6к$ :)
Nortrom
Member

Повідомлення

daesz: 03.01.2024 15:22 Так там рсмп конкретно цьої карти для де/енкодинга 1.6к$ :)
А речь про карту енкодинга шла, да недешево стоит :D
fludimir
Member

Повідомлення

akr: 02.01.2024 22:31 попробуйте померять потребление на 60гц
точно такие же 30вт независимо от нагрузки. Но, после нескольких изменений разрешения что-то произошло и потребление начало то опускаться до 10вт то подниматься до 25-35, уже в заивисмости от действий. В общем странное что-то, но не слишком критично

2all
пока не столкнешься с действительно громким писком дросселей это не кажется проблемой, и во многих случаях действительно не является. Сильно влияет корпус - если шум от вентилей на 3к оборотов никакой корпус не заглушит, то писк дросселей легко. Плюс еще и индивидуальная чувствительность к высокочастотным звукам, многие люди их банально могут не слышать или слышать оооочень тихо.
st0k
Member

Повідомлення

піксель хантер :popcorn:
Melofon
Member

Повідомлення

Пискель хантер :popcorn:
Nortrom
Member

Повідомлення

Mindfactory продажи за последнюю неделю 2023 года :)
спойлер
Зображення
Відповісти