Останні статті і огляди
Новини
Чи варто міняти азус р6т + х5650 на краще?
-
Omelya
Member
Привіт всіх з новим роком!
Юзаю цю зборку іще з 2015року....
В принципі останні года в ігри не граю, так інтернет з кучою вкладок і ютуб.
В ігри гратиму гіба що в гта 6 чи сталкер як вийде.
А обновить захотів бо думав докупити ссд,а свій ссд - в ноут поставити старий. А потом думаю вже б купити ssd nvme, тіпа ж краще,а в мою мамку нема куди тикати, от і пішли мислі одна за одною...а може маму новіше взяти, ну там і заодно вже й вінду 10 поставити(а то все на 7 сижу)
Короче хочеться таке щоб я, афігєл, в хорошому смислі слова від апгрейду. Типу ооо не зря потратив гроші, щоб це було в простому користуванні замітно.
Кстаті іще питання а що якщо монітор обновити? в мене іще 2014году самсунг24дюйма full hd...недавно зрівнював з квадратним 17дюймовим(мій старий),то небо і земля. от і думаю, є якісь моніки щоб проти мого було набагато краще?
А обновить захотів бо думав докупити ссд,а свій ссд - в ноут поставити старий. А потом думаю вже б купити ssd nvme, тіпа ж краще,а в мою мамку нема куди тикати, от і пішли мислі одна за одною...а може маму новіше взяти, ну там і заодно вже й вінду 10 поставити(а то все на 7 сижу)
Короче хочеться таке щоб я, афігєл, в хорошому смислі слова від апгрейду. Типу ооо не зря потратив гроші, щоб це було в простому користуванні замітно.
Кстаті іще питання а що якщо монітор обновити? в мене іще 2014году самсунг24дюйма full hd...недавно зрівнював з квадратним 17дюймовим(мій старий),то небо і земля. от і думаю, є якісь моніки щоб проти мого було набагато краще?
-
Charger
Member
Omelya
ryzen5 7500f + A620m + 2х16гб ddr5 либо
core i5 12400f + H610 + 2x16гб ddr4
можно и так:
https://habr.com/ru/articles/472224/
ryzen5 7500f + A620m + 2х16гб ddr5 либо
core i5 12400f + H610 + 2x16гб ddr4
можно и так:
https://habr.com/ru/articles/472224/
-
Paladin
Member
Доброго дня.
Навзаєм
Є сенс звичайно. Із бюджетного, пересісти на 2011-3 Dell T5810 і HP 440.
плюси - nvme завантажувальний через будь-який перехідник, анлок турбобуста, залежно від проца до 3,8 Ghz, проци дешеві, багато потоків, чотирьохканал дешевої серверної ddr4 2133 - 2666 до 65 Gb/sec не дорого набрати 32 чи 64 Gb. Надійна елементна база.
Мінуси - машини без перспективи апгрейду, тобто на сьогодні - налаштував і вперед. В повсякденних задачах і іграх різниці між 8-10 і 22 ядерним cpu при рівній частоті майже немає, лише у роботі.
Варіанти - або материнки із перехідниками, або готові системники без оперативки, накопичувачів, вк.
1 - в районі 3 тисяч 2 - в районі 7-9.
До 1-го треба напілінг корпусу для Дела, притискна для кулера, поміняти місцями дроти в кулерах, або перехідники. Із HP попростіше.
До 2- го обов'язкове обслуговування, заміна під радіаторами термопасти, змащування кулерів.
Пропозицій достатньо на olx і тут на форумі є козак що продає.
І докупити до них 1080 або rx 5700. Теж в районі 5-6 у нормальному стані, в перевірених. Має вистачити і сталкеру і викрадачу. І буде щастя
Можна звичайно, якщо коштів більше подивитись і в сторону двохсокеток 2011 - 3, якщо робота в пріоритеті, а не ігри, якщо ж ігри тоді ам 4 - народного 5500, чи 8-ядерного 5700, або на інтелі 12400f. По відеокартам rx 6700 - 12-14к, або rtx 3060 в ту саму ціну, буває дешевше, як пощастить.
Далі на мою думку вже проф. робота 3647, або нові платформи із DDR5.
По відеокартам від гаманця.
Щодо дисків, є сенс брати мінімум 512Gb нвме із TLC не QLC із швидкостями від 3/2.5 Gb/s. І не забути про охолодження - радіатор.
З будь чим із вищепереліченого різниця із Вашою системою буде значна.
По монітору тут лише ходити дивитись, в кожного свої відчуття. Як щодо діагоналі частоти так і конкретних моделей і навіть екземплярів.
Все залежить від розміру гаманця і бажання апгрейду)
Всіх гараздів.
Навзаєм
плюси - nvme завантажувальний через будь-який перехідник, анлок турбобуста, залежно від проца до 3,8 Ghz, проци дешеві, багато потоків, чотирьохканал дешевої серверної ddr4 2133 - 2666 до 65 Gb/sec не дорого набрати 32 чи 64 Gb. Надійна елементна база.
Мінуси - машини без перспективи апгрейду, тобто на сьогодні - налаштував і вперед. В повсякденних задачах і іграх різниці між 8-10 і 22 ядерним cpu при рівній частоті майже немає, лише у роботі.
Варіанти - або материнки із перехідниками, або готові системники без оперативки, накопичувачів, вк.
До 1-го треба напілінг корпусу для Дела, притискна для кулера, поміняти місцями дроти в кулерах, або перехідники. Із HP попростіше.
До 2- го обов'язкове обслуговування, заміна під радіаторами термопасти, змащування кулерів.
І докупити до них 1080 або rx 5700. Теж в районі 5-6 у нормальному стані, в перевірених. Має вистачити і сталкеру і викрадачу. І буде щастя
Можна звичайно, якщо коштів більше подивитись і в сторону двохсокеток 2011 - 3, якщо робота в пріоритеті, а не ігри, якщо ж ігри тоді ам 4 - народного 5500, чи 8-ядерного 5700, або на інтелі 12400f. По відеокартам rx 6700 - 12-14к, або rtx 3060 в ту саму ціну, буває дешевше, як пощастить.
Щодо дисків, є сенс брати мінімум 512Gb нвме із TLC не QLC із швидкостями від 3/2.5 Gb/s. І не забути про охолодження - радіатор.
По монітору тут лише ходити дивитись, в кожного свої відчуття. Як щодо діагоналі частоти так і конкретних моделей і навіть екземплярів.
Всіх гараздів.
-
Krawez
Member
Як власник подібного конфігу можу точно сказати, що вау ефекта не буде. А ССД поставить треба, швидкість системи збільшится.Omelya: ↑ 01.01.2024 14:43 Привіт всіх з новим роком!
-
WSavage
Member
Я б навіть на вашу місці поки не міняв конфіг, хіба що докупити озу для більшого комфорту і всеOmelya: ↑ 01.01.2024 14:43 Привіт всіх з новим роком!
Якщо ви зараз не граєте, але потім збираєтесь у сталкер та нову гта, можна дочекатися їх релізу, в вже відповідно до тих спеців збирати пк + ціну можливо на той час ще вниз підуть
-
nochnik89
Member
Paladin
оставьте эти станции тем кто шарит ) Да, там в некоторых рабочих задачах интереснее, но не в этом случае
За 3647 сокет я вообще молчу , это определенно не для этого человека Это ж не сервак какой-то тихий нужен ему.
Советую ам4 мать + райзен 5600 + 32гб рам и опять забыть на 5 лет за железо
оставьте эти станции тем кто шарит ) Да, там в некоторых рабочих задачах интереснее, но не в этом случае
За 3647 сокет я вообще молчу , это определенно не для этого человека Это ж не сервак какой-то тихий нужен ему.
авх нету , гта 6 даже может не заупустится . Да и 5600й раскачать нормально современные видеокарты сможетKrawez: ↑ 01.01.2024 16:29що вау ефекта не буде.
-
Krawez
Member
nochnik89
Чесно кажучи про Horizon Zero Dawn те ж саме казали, а я її пройшов на подібному конфігу, як і The Last of Us.
Каюсь, качав з торентів, можливо ліки від цих інструкцій були вже вшиті.
Чесно кажучи про Horizon Zero Dawn те ж саме казали, а я її пройшов на подібному конфігу, як і The Last of Us.
Каюсь, качав з торентів, можливо ліки від цих інструкцій були вже вшиті.
-
Paladin
Member
Може й так. Людина спитала порадьте, я із свого рівня порадив, а технічно вчитись ніколи не пізноnochnik89: ↑ 01.01.2024 16:34 Paladin
авх нету , гта 6 даже может не заупустится . Да и 5600й раскачать нормально современные видеокарты сможетKrawez: ↑ 01.01.2024 16:29що вау ефекта не буде.
І пріоритети буває міняються, особливо в наш час. А раптом хтось ШІ захоче запустити на своїй системі
Щодо 1366, сам 4 роки сидів із 2014, наразі вже занадто застаріла.
Хібо що інтернет, і старі ігрові проекти. По апгрейду - додати оперативки, 2.5 ccд - без різниці mlc, tlc. 512, а краще 1 tb.
Вк та сама 5700 або 6600, або аналогічні від зелених.
З Новим роком!
-
antihope
Member
в мене вдома подібний конфіг(в профілі є), зараз доводиться користуватись ноутом з райзен 5600н і 3050ті, шо то шо ето, свій домашній я б не став ні на що міняти, і різниці між нвме SAMSUNG MZVLB1T0HBLR-00000 (1024 Гб, PCI-E 3.0 x4) і старим сата самсом 850про теж не видноOmelya: ↑ 01.01.2024 14:43 Привіт всіх з новим роком!
-
Steelmax
Member
Omelya
Да тут любой камень +/- 4 летней давности и прирост будет головокружительный.
1366, мягко говоря, уже давно тыква.
По деньгам надо судить сколько готовы отдать, новое или бу.
Да тут любой камень +/- 4 летней давности и прирост будет головокружительный.
1366, мягко говоря, уже давно тыква.
По деньгам надо судить сколько готовы отдать, новое или бу.
-
odessitmws
Member
Omelya
на барахолке валяется 6700 и з170 за 2900, чисто подарок за 3 копейки
на барахолке валяется 6700 и з170 за 2900, чисто подарок за 3 копейки
4к профильный просто топчег(брал когда то за 9к, в теории могу и продать если решусь на олед) контраст хорошой, цвет, красочность (98% dci p3) просто загляденьеOmelya: ↑ 01.01.2024 14:43Кстаті іще питання а що якщо монітор обновити? в мене іще 2014году самсунг24дюйма full hd...недавно зрівнював з квадратним 17дюймовим(мій старий),то небо і земля. от і думаю, є якісь моніки щоб проти мого було набагато краще?
-
Omelya
Member
Та хтозна,я то в принципі вже маю опит танців з бубнами з dell T3500. До сих пір робить, собрав собі на роботу в гараж. Вже начав згадувати, що дороботки робив… Але не все поборов. Ф1 всеодно треба нажимати при старті. В принципі як я його включаю пару раз на місяць, то нормально. А на постоянку щось воно не вау…Paladin: ↑ 01.01.2024 16:17 Доброго дня.
Навзаєм
Всіх гараздів.
Оце думав обновити свій комп іще пару год назад, так періодично виникають такі думки, раз в квартал…Кстаті ССД в мене стоїть. Просто я його хочу в ноут поставити(появився старичок на кор 2 дуо), ну а собі купити новий ссд десь на 1тб. І от думаю вже як купляти,то сразу на нвмє. Думав іще китайця купити, тіпа мама китаєць 2011v3 і проц якийсь на 10ядер+-. Але ж тоже вже воно не дуже й дешево якщо мать нормальна,а якщо китайос чи серверна,то да – дешевше але якось не вау…
А це вже й дивлюся сучасне щоб на год 5-7 забуться за пк. Типу і5 12400…Найшов в себе в городі проц за 5к грн(аби ж він за 4к грн віддав)))…Але ж іще мать треба – стоїть брать бушну? Є на олх за 2200грн 610чіпсет. Ну тіпа максимально ніщеброд пк за рахунок всього б\ушного. Типу й ссд б\у – в мене 4года кінгстон б\ушний робить і норм. Ну або і3 12100 щоб потом його помінять ні і5 коли надумаю іграть.
Ще найшов мать+проц на олх на і3 8100 за 2100грн, тіпа по мощності як моє х5650(я я поняв по тестам) але вже ж новіше і потом можна буде якийсь проц докупити.
Короче я вже запутався… Походу буду підшукувати по принипу хто віддасть дешево, нижче ринку. Щоб жаба не давила, тоді й задоволення від апгрейду буде сразу.
-
Krawez
Member
Omelya
Купи за дві тисячі комплект на 2011v3 і буде тобі щастя.
Купи за дві тисячі комплект на 2011v3 і буде тобі щастя.
-
BattleCru
Member
odessitmws
Забули вказати що ваші 6700 і z170
Забули вказати що ваші 6700 і z170
-
Grava
Member
Хуанан?Krawez: ↑ 01.01.2024 22:09Купи за дві тисячі комплект на 2011v3
Omelya
Коли замість х5650 та hd7950 придбав комплект на райзені 1600 та rx570, зрозумів що у старого був плюс - він добре хату грів у розгоні
-
Krawez
Member
Ні, підвальний китайський хендмейд, але воно непогано працює.Grava: ↑ 01.01.2024 22:22Хуанан?Krawez: ↑ 01.01.2024 22:09Купи за дві тисячі комплект на 2011v3
Omelya
Коли замість х5650 та hd7950 придбав комплект на райзені 1600 та rx570, зрозумів що у старого був плюс - він добре хату грів у розгоні
Але потрібна чиста карма.
Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Не так сильно він і гріє. Смисл при цьому міняти шило на мило?Grava: ↑ 01.01.2024 22:22Хуанан?Krawez: ↑ 01.01.2024 22:09Купи за дві тисячі комплект на 2011v3
Omelya
-
Omelya
Member
ваш комплект бачив вчора...смущає що проц інженерник, і є деякі нюанси по вашому опису...хоча й смотря яка ціна,може б і задумався.odessitmws: ↑ 01.01.2024 20:11 Omelya
на барахолке валяется 6700 и з170 за 2900, чисто подарок за 3 копейки4к профильный просто топчег(брал когда то за 9к, в теории могу и продать если решусь на олед) контраст хорошой, цвет, красочность (98% dci p3) просто загляденьеOmelya: ↑ 01.01.2024 14:43Кстаті іще питання а що якщо монітор обновити? в мене іще 2014году самсунг24дюйма full hd...недавно зрівнював з квадратним 17дюймовим(мій старий),то небо і земля. от і думаю, є якісь моніки щоб проти мого було набагато краще?
за монітор -- це мені треба вживу дивитися,наверно, по месту подивитися десь в когось. якщо сильно понравиться,то не жалко і купити буде.
-
Grava
Member
Krawez
Хуанан та все інше підвальне не рекомендую
Хуанан та все інше підвальне не рекомендую
В мене мп померла, а нормальна бу на 1366 коштувала дорожче нової мси б450 томагавкСмисл при цьому міняти шило на мило?
Gigabyte b450 aorus elite - 2200грн на барахолці та ryzen 5 5600 за 3800 з олх як варіант.Omelya: ↑ 01.01.2024 21:46А це вже й дивлюся сучасне щоб на год 5-7 забуться за пк. Типу і5 12400…Найшов в себе в городі проц за 5к грн(аби ж він за 4к грн віддав)))…Але ж іще мать треба – стоїть брать бушну? Є на олх за 2200грн 610чіпсет
-
odessitmws
Member
ну да разгонный потенциал ограничен, но кремний есть кремний если его не перегревать и не мучать высоким вольтажом 0 рисков... а я о нем заботилсяOmelya: ↑ 01.01.2024 22:27смущає що проц інженерник
Відправлено через 5 хвилин 16 секунд:
там и за 3к есть https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prot ... on=ip%7CcfGrava: ↑ 01.01.2024 22:28на барахолці та ryzen 5 5600 за 3800 з олх як варіант.
хорошо человек честный и предупредил
-
Grava
Member
odessitmws
На барахолці теж часто від 3.7к до 4к буває. В мене за 3.8 на олх забрали навіть фото не питали
На барахолці теж часто від 3.7к до 4к буває. В мене за 3.8 на олх забрали навіть фото не питали