Огляд системи рідинного охолодження Lian Li Galahad II Trinity SL-INF 360

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Геральт: 20.12.2023 15:24менінгіт зі встановленням
Мдя :lol: Водянку устанавливать как по мне вполне себе просто, но если руки из другого места ростут то может и менингит, конечно башню установить быстрее но комон это же один раз поставить и два-три года как минимум не трогать пока не решишь термопасту поменять, хотя при этом её полностью снимать не нужно а только водоблок, обслуживание тоже на таких водянках часто не требуется. Я сам перешол с воды на воздух, но это просто потому что у меня не такой горячий процессор и ему хорошей башни с головой, вода позволяет на горячих процах (тем более в разгоне) дать куда более низкие температуры с куда более тихой работой чем суперкулеры, если проц не печка то конечно вода уже просто если так уж хочется и можется.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 21.12.2023 15:09 DuckRider
Сіточку корпусу, не стягне? :gigi:
Тут питання, які вимоги до корпусного кулеру. Якщо просто милуватись, як воно крутиться, то 120х15 вистачить))
daesz
Member

Повідомлення

kairo: 21.12.2023 17:21 Їм треба створити тиск достатній, щоб видути усе гаряче повітря. Чи у вас корпусні вентилі більше для краси?
Для видування тиск якраз не потрібний, він потрібний для вдуву/продуву. На видув потрібні пропелери з якнайвищим показником кубометрів повітря/хвилину.
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 21.12.2023 17:21 Я абсолютно ніколи не чую шум помпи, крім як прислонивши вухо до корпусу.
Ну от те саме і з тими верхніми корпусними вентиляторами.
А чого не 90мм кулерами продувати вже?)) Вам треба видути 200 Вт із корпусу і ви зібрались це робити 15мм вентилями? Так вони або будуть верещати максимальними оборотами або тупо не зможуть видути такий об'єм гарячого повітря.
Так як проц 200Вт не генерує, то трохи допоміг відяхою. 900об - то не вереск ні разу. А повітря не тільки можуть але й тупо витягують. ("Система 1" та "Система 2")
спойлер
Зображення
Їм треба створити тиск достатній, щоб видути усе гаряче повітря. Чи у вас корпусні вентилі більше для краси?

І на біса їм тиск? Вони щільні ребра радіатора мусять продути, чи для 2мм соти корпусу тиск потрібний захмарний.
Ото маркетологи мізки загадили.
І так, дивлячись на темпи, отримую естетичну насолоду :)
Ви знову про ту ситуацію де Д15 не впорався? Знову це як перевагу башти хочете подати?

Башта тут взагалі ні до чого. Вона не має ні тих температур ні того шуму. Це фейл водянки, тільки й всього.
Яких і для кого? Якщо людина хоче, щоб цей проц був тихішим або холоднішим, то башта гірша.
А якщо хоче цей проц і тихішим і холоднішим? Ой.
І ціна також входить у набір хар-к.
Melofon: 21.12.2023 17:22 Я сам перешол с воды на воздух
:popcorn:
kairo
Member

Повідомлення

daesz: 21.12.2023 17:57
kairo: 21.12.2023 17:21 Їм треба створити тиск достатній, щоб видути усе гаряче повітря. Чи у вас корпусні вентилі більше для краси?
Для видування тиск якраз не потрібний, він потрібний для вдуву/продуву. На видув потрібні пропелери з якнайвищим показником кубометрів повітря/хвилину.
Якраз має бути вдув повітря, в інакшому випадку ви створите негативний тиск всередині корпусу і він буде тягнути пил через усі щілини. Сама поширена схема: дві або три вертушки на вдув та одна на видув.

Відправлено через 17 хвилин 47 секунд:
Ну от те саме і з тими верхніми корпусними вентиляторами.
Це різні джерела шуму. За пів метри я не чую помпу взагалі, при цьому корпусні вертушки Бікваєт я нормально чую із 800 обертів.
Так як проц 200Вт не генерує, то трохи допоміг відяхою. 900об - то не вереск ні разу.
Що саме я тут маю побачити? Де графік навантаження? Як я маю гучність системи по скріншоту визначити?
чи для 2мм соти корпусу тиск потрібний захмарний.
Тут поправлюсь, що в даному випадку треба не тиск, а об'єм повітря. Але сенс той самий.
Ото маркетологи мізки загадили.
Я до речі захистив магістерську роботу по спеціальності маркетолог і саме кумедне, що коли люди пишуть постійно про маркетинг, так вони навіть визначення цьому терміну без допомоги гугла не зможуть надати, але слово це усюди вставляють. :laugh:
Башта тут взагалі ні до чого. Вона не має ні тих температур ні того шуму. Це фейл водянки, тільки й всього.
:facepalm:
А якщо хоче цей проц і тихішим і холоднішим? Ой. І ціна також входить у набір хар-к.
Тоді буде і тихіше і холодніше. Питання ціни, це питання доходів та пріоритетів. Більшості людей ПК взагалі не потрібен, і для них це пуста трата грошей.
daesz
Member

Повідомлення

kairo: 21.12.2023 19:30
daesz: 21.12.2023 17:57
Якраз має бути вдув повітря, в інакшому випадку ви створите негативний тиск всередині корпусу і він буде тягнути пил через усі щілини. Сама поширена схема: дві або три вертушки на вдув та одна на видув.
Це в теорії, а на практиці будь який компонент, будь який виступ, будь-який шнурок - нівелює ефективність CFM пропелерів на вдув.
Тому тиск - на вдув, флоу - на видув ;)

І щоб не бути голословним, ось так виглядає CFM коли між пропелером та анемометром немає нічого
спойлер
Зображення
і от так, коли вони працюють в реальних умовах, в даному випадку на ВДУВ в радіаторі
спойлер
Зображення
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 21.12.2023 19:48 Якраз має бути вдув повітря, в інакшому випадку ви створите негативний тиск всередині корпусу і він буде тягнути пил через усі щілини. Сама поширена схема: дві або три вертушки на вдув та одна на видув.
Прив'язуватись до кількості вертушок, по нормальному - маразм. А схеми є різні: баланс, вакуум (видув), кулька (вдув). Однозначно сказати яка найбільш ефективна без прив'язки до конкретного конфігу - неможливо. І навіть виробник корпусу, який те все діло тестує, може не вгадати з вертушками. Але то все лірика, верхні корпусні вентилятори з яких і почалося, ніхто при здоровому глузді не буде ставити на вдув. Як і водянку з верхнім розташуванням радіатора.
Це різні джерела шуму. За пів метри я не чую помпу взагалі, при цьому корпусні вертушки Бікваєт я нормально чую із 800 обертів.
Цікаво, чи 2000об від сабжу вдалося б почути )

Там більше 200Вт сумарно. Тут вже доведеться повірити на слово. Бо не влізало в скрін, а два робити було лінь. Мова була, що такі вертушки не витягнуть 200Вт, від чого, як я розумію, мав почати червоніти корпус. Але ж ні, темпи цілком в нормі (видно на скріні). З гучністю складніше, треба глянути на оберти, і прикинути по спеках за посиланням вище рівень дБ. Далі знайти спеки на свій Бікваєт на 800об, так само прикинути і порівняти 2 цифри.

І потоку там вистарчить.
Маркет-ринок. Того достатньо, щоб не лізти в гугл
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 21.12.2023 20:46
Маркет-ринок. Того достатньо, щоб не лізти в гугл
Неправильна відповідь, двійка))
AssayMAS
Member

Повідомлення

kairo: 21.12.2023 00:22Що я конкретно тут маю побачити?
Циферки - которые большие. Тут люди весь ПК на вторичке по цене этих водянок собирают.
Давай мне покажи водянку за 500 грвн которая будет лучше башни... раз намеки не понимаем, или делаем вид что не понимаем. Ладно нет водянок за 500, давай за 1500 грвн. покажешь водянку лучше башни?
А за 5000грвн(цена водянки их примера) можно купить топ из топов ДВЕ башни https://elmir.ua/cpu_cooling/cpu_cooler ... 0133a.html которыми твои внуки пользоваться будут.
Но как писал товарисц выше - водянки за 2500-5000 кал, а вот теплотрубки за 2500 топ из топов - я круче видел охлад что с корпусами идёт, а корпуса по десятке, а то и две кг. из ребристого алюма и мать там герметична в ребристом ящичке и стоимостью под 200-1000$. И никакой пыли внутри.
kairo: 21.12.2023 17:21Якщо людина хоче, щоб цей проц був тихішим або холоднішим, то башта гірша.
Мы сча сравниваем башню за 500 и водянку за 2500-5000? А как на счёт сравнить водянку за 2500 и башню за 2500? Если водянка дороже на башню втулить дополнительные или заменить кулера на те что по 10-50$...
DuckRider
Member

Повідомлення

AssayMAS: 21.12.2023 22:48
kairo: 21.12.2023 00:22Що я конкретно тут маю побачити?
Циферки - которые большие. Тут люди весь ПК на вторичке по цене этих водянок собирают.
Мы уже поняли, что у тебя нет денег на воду и на то, на что вода ставится, не продолжай. По цене воды аж 5-6 классных вентиляторов в корпус сегодня можно взять

Отправлено спустя 5 минут 3 секунды:
AssayMAS: 21.12.2023 22:48 А за 5000грвн(цена водянки их примера) можно купить топ из топов ДВЕ башни https://elmir.ua/cpu_cooling/cpu_cooler ... 0133a.html которыми твои внуки пользоваться будут.
Уровень компетентности: не смог понять куда эта башня ставится

Абсолютно не понимаю зачем с тобой кто-то будет дискутировать после этого
kairo
Member

Повідомлення

Тут люди весь ПК на вторичке по цене этих водянок собирают.
Покажіть мені людину, яка ПК за 4 тис грн зібрала? :laugh:
Давай мне покажи водянку за 500 грвн которая будет лучше башни...
Посилання на нормальну башту за 500 грн в студію.
А за 5000грвн(цена водянки их примера) можно купить топ из топов ДВЕ башни https://elmir.ua/cpu_cooling/cpu_cooler ... 0133a.html которыми твои внуки пользоваться будут.
:facepalm:
Мы сча сравниваем башню за 500 и водянку за 2500-5000?
По-перше, не за 500, а за 1500 грн. І це не башта. По-друге, ви ж самі її в приклад і привели.
AssayMAS
Member

Повідомлення

DuckRider: 21.12.2023 23:03нет денег на воду
"мне ехать, а не шашечки" и не гнушаюсь опытом всего человечества пользоваться через интернет.
kairo: 21.12.2023 23:17ви ж самі її в приклад і привели
ну давай на свои вопросы рандомно выбирай предложения посты что я привёл

нафиг теплотрубки - давай обычные радиаторы под треть кг. сравним с водянками - цена самой самой 250грвн. обещают 95Ватт итого отвести 1 Ватт равно 2,63грвн. Теперь берём водянку 1500 грвн обещают 200Ватт итого отвести 1 Ватт равно 7,5грвн. Вывод на все времена, пока водянки делать не научаться, просто премиум охлад =радиатор выгоднее лоу-енд водянки в ТРИ раза.
Я вообще считаю что с массовым применением турбо буста - запас по охладу фикция ибо например 65Ватт ный проц в 100% целочисленной нагрузке естЪ 40Ватт, а с 100% нагрузкой с плавающей запятой ест 65Ватт. Разница от типа нагрузки 40/65= 40%. Вывод ГГц что нагонит автобустом зависит от задачи и ручками если назначать частоту - то могут быть проблемы вплоть до отлёта пси шины и отпада М2 - с сильным невезением придётся перебивать виду что на м2 живёт. Проблема не отвести тепло - а отвести от маленького кристалла.
Так в реальном мире и водянки дают понт прироста, за дофигище денег... . Не если мальчики взрослые и состоятельные пусть играются в разноцветные игрушки... но корпоративный сектор, где деньги считать умеют будет за теплотрубками если проц есть более 80-90Ватт... водянки до сих пор "сырые". Есть класные решения в водянках, но по цене еще одного премиум ПК и пиплом не востребованы.
Какой смысл в водянке за 1500-5000-...грвн. если через три года её не починить из за естественного разрушения материалов, а стандарта нет... . А где нет стандарта есть монополия и "дойка" покупателей... .
Хотите играться - играйтесь, но не смейте ваше извращение нормой считать.
Melofon
Member

Повідомлення

AssayMAS

Вы в водянках очень плохо судя по всему понимаете, через три года их не нужно чинить и ничего там не разрушается, обслужить, промыть возможно, но не факт что через три, это может понадобиться и через пять-шесть, и то только тогда когда заметно эффективность снизится, что значит водянки сырые? Их что недоварили, недожарили? :laugh: Их делают уже кучу лет и давно уже научились в нормальные, видно что вы с водой даже близко дел не имели но своё экспертное мнение о них высказали B-) :lol:
А про "Нафиг теплотрубки" это вообще перл :gigi:

Отправлено спустя 19 минут 52 секунды:
Геральт: 21.12.2023 18:10І на біса їм тиск? Вони щільні ребра радіатора мусять продути, чи для 2мм соти корпусу тиск потрібний захмарний.
:popcorn:
Как и везде где стесненное пространство типа БП, радиаторы, серверные стойки с кучей преград нужны вентиляторы с хорошим давлением а не потоком, поток ударяясь об Радик рассеивает большую часть своей энергии а давление входя в стесненное пространство уплотняется и идёт себе дальше.
Геральт: 21.12.2023 18:10А якщо хоче цей проц і тихішим і холоднішим?
Вода в помощь ;)
Геральт
Member

Повідомлення

Melofon: 22.12.2023 07:09 Как и везде где стесненное пространство типа БП, радиаторы, серверные стойки с кучей преград нужны вентиляторы с хорошим давлением а не потоком, поток ударяясь об Радик рассеивает большую часть своей энергии а давление входя в стесненное пространство уплотняется и идёт себе дальше.
Ще раз: навіщо тиск верхнім корпусним вентиляторам? Або ще інакше: що станеться, якщо ті вертушки зняти взагалі?
Геральт: 21.12.2023 18:10А якщо хоче цей проц і тихішим і холоднішим?
Вода в помощь ;)
Сабжева? Щоб за x1.5-x2 ціни у відкритому стенді виграти кілька градусів на 200вт рузені? А в закритому корпусі скоріш за все ще й злиє по шуму.
:lol:
Відповісти