Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
daesz
Member

Повідомлення

formazon
А зміст?
Зображення
На зображенні стрікса, в гігабайту буде нехай на 30 Вт на 80Вт менше, бо нижчий паверліміт.
Зображення

(хоча навіть в цьому відео видно що 3080 з гіршим перформенсом має майже всюди +70/100Вт споживання, навіть з нижчим паверлімітом)
formazon
Member

Повідомлення

daesz, я в любом случае БП обновил(прошлый был 550), поэтому мне +50-80 Ватт в играх роли особо не играют. И, да, я спрашивал про 3080 12Gb
Kirakishou
Member

Повідомлення

formazon
Я бы не брал б/у 3080 за 20к, когда 7800ХТ с гарантией на два года стоит 23к. Сам под конец месяца думаю купить 7800ХТ, если будут скидки. Если не будет скидок, то подумаю.
formazon
Member

Повідомлення

Kirakishou, так вот и я-ж думаю... Но, судя по тому что я наблюдаю, условный гигабайт 7800 который сейчас 25К хрен уронят до 22К. :(
GreenMile
Member

Повідомлення

formazon: 20.12.2023 15:04 Комрады, я тут потихоньку мониторю цены на RX 7800 XT 22-25К грн.(Ну а вдруг таки скидки на рождество?...), и попалась мне на глаза Gigabyte 3080 12Gb годовалая, вроде не из под майнера. Хотять за них около 20К грн. Посмотрел, по производительности вроде, чуть слабее, но там-же лучи... Не, не так. ЛУЧИ!... Есть у кого мнение на этото счет?
Залежить від того, в що ви граєте, які вимоги до ігор і який монітор. Промені - то більше про 4000 серію, 3080 не вміє ФГ, а в натіві вона з променями вже зараз далеко не все потягне. Якщо граєте в сингли і не женетесь за ФПС то 3080 в принципі варіант, якщо у вас монік 2к 144Гц, то з променями вам не пограти на 3080.
daesz
Member

Повідомлення

formazon,
там різниця в 200 куда ядер (8700 проти 8900 і 320 проти 384 біта шина), продуктивно вони будуть на межі погрішності, бо приріст в ядрах то вотева, 320бітна шина вже не була проблемою, тому також різниця не те щоб суттєва буде з 384бітною.
Я говорив саме за споживання, а не про БЖ, 400 Вт (330-350 на гігабайті в відео майже у всіх тайтлах, на 12ти гіговій - буде стабільно 350+ всюди) - то дуже багато.
В мене після оновлення ртх2070+р2600 на 7800хт+р7600 платіжки за світло/місяць впали в середньому на 20-30 кВт, не зовсім розумію, як це пояснити (бо проц - ті ж самі 65Вт, а ВК начебто прожорливіша). Хоча й дуже важких ігор я не граю, за останні 2 місяці - тільки КП77 перепройшов з променями і на ультра, і АС:оріджинс пограв декілкьа вечорів і видалив :shuffle:
sselesnes
Member

Повідомлення

formazon кстати, вся NVIDIA, в т.ч. 3080 со включенным DLSS потребляет значительно меньше Вт, чем в нативе и уж точно меньше красных собратьев и это мы еще не включили RTSS Frame Limiter.
daesz
Member

Повідомлення

sselesnes: 20.12.2023 17:23 потребляет значительно меньше Вт, чем в нативе и уж точно меньше красных собратьев
Дивне порівняння, фср у амуде перестав існувати? Чи ви хочете сказати, що мило в апскейлері - це краще ніж натив?
sselesnes
Member

Повідомлення

daesz тут якось про жор розмовляють часто - це просто факт. 3080 по спекам 320-330Вт - це може впливати на вибір або необхідність міняти БЖ. Мило це вже побічний ефект. FSR2 (вже 3), мені здається, зараз менше миліт ніж DLSS2 але і споживання не так сильно падає при його вмиканні.
daesz
Member

Повідомлення

sselesnes,
в мене 7800хт з андервольтом і паверлімітом -10% їсть 200Вт зі спайками до 220 та мінімальною втратою продуктивності (в порівнянні зі стоковим паверлімітом). З +15% ПЛ і тим же андервольтом - 280 і спайки до 309 (309 це було найвище значення зареєстроване hwinfo за весь час користування з максимальним ПЛ) :rotate:
Длсс2 бачив на 2070, фср на ній же, і от тепер ще й на 7800. Що то мило, що інше; тільки очі від того болять.
Різницю в споживання з фср і без - не тестив, з длсс - вже й не вийде потестити. Хіба на трубі пошукати якийсь нормальний "огляд" цього питання :)
formazon
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.12.2023 16:04 Якщо граєте в сингли і не женетесь за ФПС то 3080 в принципі варіант, якщо у вас монік 2к 144Гц, то з променями вам не пограти на 3080.
Играю в синглы. Играю на телеке 4К 60Гц. Но понятное ж дело, что или FullHD или 2К будет.

Отправлено спустя 2 минуты 55 секунд:
В связи с тем что в доме все электрическое(без газа), разница в несколько десятков ватт для меня вообще не критично, офигевать от платежек уже устал, поэтому забил.
GreenMile
Member

Повідомлення

formazon: 20.12.2023 18:20
GreenMile: 20.12.2023 16:04 Якщо граєте в сингли і не женетесь за ФПС то 3080 в принципі варіант, якщо у вас монік 2к 144Гц, то з променями вам не пограти на 3080.
Играю на телеке 4К 60Гц. Но понятное ж дело, что или FullHD или 2К будет.
Нічого не зрозумів, під яку роздільну здатність ви хочете карту :dontknow:
В променях 3080 з ДЛСС 3.5 для ФХД - піде, для 2к - можливо, але не для всього, треба огляди дивитись, для 4к - не піде точно.
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile,
3080 хіба підтримує длсс3.5? :spy:
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 20.12.2023 18:32 GreenMile,
3080 хіба підтримує длсс3.5? :spy:
Підтримується на всіх RTX картах, включно з 2000 і 3000 серією.
спойлер
Зображення
shad_1985
Member

Повідомлення

daesz: 20.12.2023 18:32GreenMile,
3080 хіба підтримує длсс3.5?
так як і rtx20xx але без FG, но вже е FG від АМД модами, якість така собі конечно, але грати можна, тому.... но за 20к, то якщо гарантії ~2 рокі залишилось.
formazon
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.12.2023 18:28 Нічого не зрозумів, під яку роздільну здатність ви хочете карту :dontknow:
В променях 3080 з ДЛСС 3.5 для ФХД - піде, для 2к - можливо, але не для всього, треба огляди дивитись, для 4к - не піде точно.
Играть буду FHD или 2к. На телеке 4K@60Hz
Nouriel
Member

Повідомлення

formazon
так 3080 і з лучом слабіше за 7800 :laugh: шо за дивні стереотипи
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile, shad_1985,
так 3.5 - це якраз рей реконстракшн, 3.0 - це ФГ.
А апскейлер - це 2.0
І ні 2000, ні 3000 - це не про ПТ, бо без ФГ - там буде 30 фпс в 4к, в кращому випадку :D
Тобто залишається длсс2.0 і "можливість" включити ПТ (3.5), щоб подивитись на зображення в статиці.
Хоча на рахунок того, що підтримується ви праві; включати, правда, змісту не дуже багато є :up:
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 20.12.2023 19:27 GreenMile, shad_1985,
так 3.5 - це якраз рей реконстракшн, 3.0 - це ФГ.
А апскейлер - це 2.0
І ні 2000, ні 3000 - це не про ПТ, бо без ФГ - там буде 30 фпс в 4к, в кращому випадку :D
Тобто залишається длсс2.0 і "можливість" включити ПТ (3.5), щоб подивитись на зображення в статиці.
Хоча на рахунок того, що підтримується ви праві; включати, правда, змісту не дуже багато є :up:
3,5 - це всі три технології разом, на 3080 не буде працювати тільки ФГ, тобто одна з трьох. Власне те що і потрібно бо проблема зниження ФПС через промені "вирішується" реконструкцією променів.
спойлер
Think about DLSS as a set of tools.

DLSS 2 added super resolution as we know it. (Supported by all 20xx, 30xx, 40xx cards)

DLSS 3 added frame generation tool to the DLSS toolbox - this is only supported by 40xx gen cards.
DLSS 3.5 added ray reconstruction to the toolbox. (Supported by all 20xx, 30xx, 40xx cards)

So DLSS3.5 contains all these tools, but some are still locked behind hardware requirements (Frame generation - 40xx gen card) and some are available for all RTX cards - Super-resolution and Ray Reconstruction.
Відправлено через 12 хвилин 43 секунди:
daesz: 20.12.2023 19:27 включати, правда, змісту не дуже багато є :up:
Кому як, ось є 3080 на різних налаштуваннях, в 2к Пастрейсінг+ рей реконстракшин можна грати, це приблизно продуктивність 4070ті в натіві на ультрах.
спойлер
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.12.2023 19:58 3,5 - це всі три технології разом
Тут вже я трохи зхибив, бо помилково подумав що ПТ і РР - одне й теж саме.
Але 3.5 - це не всі разом, бо 3.0 індивідуальна до 4000 серії.
Ще згадав ось це відео..
Відповісти