Огляд системи рідинного охолодження Lian Li Galahad II Trinity SL-INF 360

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
DuckRider
Member

Повідомлення

Enombre de soberano: 20.12.2023 15:04 Досить шкідливий огляд.
Створює хибне враження марності придбання РСО, бо за 3 вартості ти виграєш 3° та гарне підсвічування.
Я розумію, що автор тестує на тому що має, але 3900 у кінці 23 - come on, just come on.
14900к сміється з огляду
AssayMAS
Member

Повідомлення

kairo
Ну давай покажи водянки с 3-5 годами гарантии ватт на 200 от изготовителя с нормальной ценой? Как мы уже решили - теплотрубки лучше в номинации до 150 Ватт. Я максимум что видел это 2 года гарантии - но куча условий в инструкции.
А дают много гарантии на водянки - более 5 лет как раз на "до 100 Ватные" решения - где даже обычный радиатор на пол кг. справится без тепловых трубок. Нет есть пару водянок на 200Ватт на рынке с гарантией в три года и более - но цена как за три и более обычные водянки с годом гарантии.
И тя в Ютубе забанили и не можешь с строке поиска ввести "сломалась водянка" и те будет полотно офигительных историй. И вывод "ну его водянки на" в домашнем ПК.
Просто радиатор с теплотрубкой 10-20$, водянка даст плюс сколько-то процентов к разгону, но и сама стоит под 30-50$ лоу енд, а мидл и хай-енд под 100$. Что снижение пяти градусов по цельсию что дась пару сот МГц стоят 100$? Как правило для 98% процов нет.
Геральт
Member

Повідомлення

WinGo: 20.12.2023 19:31 децибели не сумуються.... і помпа не 32, а 31.8, і між 31 та 31.8 різниця не відчутна.
Я тестив від більшого шуму до меньшого. І вже не брав до уваги помпу, бо вона тиха. І в корпусі все одно ви будете чути вентилятори а не помпу, бо вони банально на корпусі.
Але й не гасяться. Вентилі водянки так, на корпусі. А от башти - в корпусі
kairo: 20.12.2023 19:32 неможливість повітряної СО досягнути температур охолодження СРО, представили, як перевагу?
Можна цитату, де я представляв це як перевагу? А досягнути ті нещасні 3,5гр думаю можна, якщо поміняти вентилі на більш швидкі. ;)
kairo
Member

Повідомлення

Ну давай покажи водянки с 3-5 годами гарантии ватт на 200 от изготовителя с нормальной ценой?
ARCTIC Liquid Freezer II 280 - 4 тис грн. 5 років гарантії. Перевірений часом виробник.
Как мы уже решили - теплотрубки лучше в номинации до 150 Ватт.
Ви це хто і яка саме модель?
Я максимум что видел это 2 года гарантии
Серйозно? :lol:
А дают много гарантии на водянки - более 5 лет как раз на "до 100 Ватные" решения
Фактами, які самі ж вигадали так легко аргументувати))
не можешь с строке поиска ввести "сломалась водянка"
Можно просто ввести "сломалась" і там море "офигительных историй" абсолютно на все.
DuckRider
Member

Повідомлення

AssayMAS: 20.12.2023 20:01 kairo
Ну давай покажи водянки с 3-5 годами гарантии ватт на 200 от изготовителя с нормальной ценой?.
https://telemart.ua/products/be-quiet-s ... n4QAvD_BwE
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 20.12.2023 20:01
kairo: 20.12.2023 19:32 неможливість повітряної СО досягнути температур охолодження СРО, представили, як перевагу?
Можна цитату, де я представляв це як перевагу? А досягнути ті нещасні 3,5гр думаю можна, якщо поміняти вентилі на більш швидкі. ;)
А від себе можу ще додати картинку (сіренькі лінії - мої)
В першому випадку різниця 1,5гр (на ~43Дб)
Ви ж самі все прекрасно розумієте.

І оце: "Башта програє неповний 1гр у відкритому стенді." Це взагалі що було?))
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 20.12.2023 20:30
А від себе можу ще додати картинку (сіренькі лінії - мої)
В першому випадку різниця 1,5гр (на ~43Дб)
Ви ж самі все прекрасно розумієте.
І де тут хоч слово про мінімальні температури? Вже не кажучи про перевагу. Але ок, поясню: викручую вентилі на макс і при тому ж рівні шуму програю 1,5гр. А щоб ще додатково отримати -2гр потрібні вже вентилі 2000об. За різницю в ціні там вентиляторами можна трохи поперебирати.
І оце: "Башта програє неповний 1гр у відкритому стенді." Це взагалі що було?))
спойлер
Зображення
Але все це до лампочки, сферичний кінь. Якщо відкритий стенд з повітрям ще сяк-так можна уявити, то відкритий стенд з водянкою - єдиноріг.
А в закритому корпусі башта буде "тихіша", а шум водянки лишиться практично на тому самому рівні. Ітого вердикт: така водянка не потрібна. Бо навіть якщо зважати на 3,5гр за які ви вчепились, то це мізер.
З мене вистарчить на сьогодні
kairo
Member

Повідомлення

А в закритому корпусі башта буде "тихіша", а шум водянки лишиться практично на тому самому рівні.
В закритому корпусі башта буде викидувати гаряче повітря всередину і його потім треба буде виводити корпусними вентилями, що збільшить шум усієї системи.

Мій основний коментар був на рахунок - "Башта програє неповний 1гр у відкритому стенді." Це ж неправда.
Megaclite
Member

Повідомлення

Створює хибне враження марності придбання РСО, бо за 3 вартості ти виграєш 3° та гарне підсвічування.
Я розумію, що автор тестує на тому що має, але 3900 у кінці 23 - come on, just come on.
Це точно
Зображення
Зображення
AssayMAS
Member

Повідомлення

DuckRider
5000 грвн это три водянки за 1500
https://elmir.ua/water_cooling_systems/
kairo: 20.12.2023 20:25яка саме модель?
соизмеримая по цене - ну знаешь деньги критерий оценки товара.
https://elmir.ua/cpu_cooling/?maxPrice= ... rice=37.13
kairo: 20.12.2023 20:25Фактами, які самі ж вигадали
ну посмотри https://elmir.ua/water_cooling_systems/ и прими личное авторитетное решение, неодобреное никем кроме тебя. Причем как написано 1-3 дня выход на поставку(реально до недели) водянки в отличии от перечня hot line на который в основной массе забили.
ну если ты покупаешь проц и гонишь его в 175 или 250ватт то ты должен понимать что остальные комплектующие должны быть соответствующие для успешных разгонов. И почти любой современный проц можно ужать в 60 - 90 ватт. и будет всего на 50-75% меньше попугаев чем при 175-250Ватт, а о ФПС вааще молчу так как будет процентов 20-30 разницы. По цене двойного, а то и тройного энергопотребления и двойной, а то и тройной ценой комплектующих умеющих в разгон.
DuckRider
Member

Повідомлення

Megaclite: 20.12.2023 22:45
Це точно
Зображення
Зображення
Це досить хибні тести. Ассасін ііі навіть 220 постійних вт не вивозить з 13 інтула. Д15 і 200 не вивозила з 12900к, але не пам'ятаю чи був тоді 1700 кіт на неї, чи ні. Це у корпусі з гарним продувом усе, а не на столі

Отправлено спустя 2 минуты 43 секунды:
AssayMAS: 20.12.2023 23:34 DuckRider
5000 грвн это три водянки за 1500
5000 грн - это дешман вода. За 1500 - это сквирт проводящей ток жидкости в лицо. Даже воздуха нормального за 1500 по твоей ссылке нет. Один мусор
kairo
Member

Повідомлення

соизмеримая по цене - ну знаешь деньги критерий оценки товара.
https://elmir.ua/cpu_cooling/?maxPrice= ... rice=37.13
LOL, о це має на рівних конкурувати із даною водою? :lol: :lol: :lol:
спойлер
Знімок екрана 2023-12-21 001527.png
ну посмотри https://elmir.ua/water_cooling_systems/ и прими личное авторитетное решение, неодобреное никем кроме тебя.
Що я конкретно тут маю побачити? Вам сходу привели дві водянки на +200 Вт CPU із гарантією більше двух років (5 та 3 роки):
ARCTIC Liquid Freezer II 280 Гарантія: 60 міс. - 4 025 грн
Be Quiet! Pure Loop 360mm Гарантія: 36 міс. - 5 199 грн
Крім того, з вашого ж посилання, ще пару:
Asus TUF Gaming LC II 360 ARGB Гарантія: 72 міс - 5 799 грн
DeepCool LT720 Гарантія: 60 міс. - 6 409 грн
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 20.12.2023 21:25
А в закритому корпусі башта буде "тихіша", а шум водянки лишиться практично на тому самому рівні.
В закритому корпусі башта буде викидувати гаряче повітря всередину і його потім треба буде виводити корпусними вентилями, що збільшить шум усієї системи.
Ні, корпусні вентилятори крутяться на якихось 800об і їх не чути. Отже ними нехтуємо. То як з помпою )
Мій основний коментар був на рахунок - "Башта програє неповний 1гр у відкритому стенді." Це ж неправда.
На тих самих обертах цілком собі правда. Картинка вище.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 21.12.2023 09:50
kairo: 20.12.2023 21:25
Ні, корпусні вентилятори крутяться на якихось 800об і їх не чути. Отже ними нехтуємо. То як з помпою )
Цікаво у вас виходить. Корпусні вентилятори, які повинні видувати той самий об'єм гарячого повітря із СО ЦПУ, що й СРО, якимось дивом безшумні))
На тих самих обертах цілком собі правда.
Так у висновку статті чорним по білому написано - "дослідивши тільки швидкості, можна зробити поспішний висновок, що башта є кращою".
Prescott
Member

Повідомлення

AssayMAS: 20.12.2023 20:01Ну давай покажи водянки с 3-5 годами гарантии ватт на 200 от изготовителя с нормальной ценой?
Арктик
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 21.12.2023 12:52 Цікаво у вас виходить. Корпусні вентилятори, які повинні видувати той самий об'єм гарячого повітря із СО ЦПУ, що й СРО, якимось дивом безшумні))
Ні, не той самий. Корпус не герметична коробка. Якщо корпусні зупинити/викинути, шум від них стане 0, а процу нічого не станеться. Якщо те саме проробити з водянкою, то ой.
31,8дБ, кажуть, не чути, тоді...
nf-a12x15-pwm А ще є L.N.A адаптери або крива. Корпусним не треба великих швидкостей, аби протяг створювали. То водянка має ревіти на 2000об, щоб 3,5гр в повітря виграти )
kairo: 21.12.2023 12:52 Так у висновку статті чорним по білому написано - "дослідивши тільки швидкості, можна зробити поспішний висновок, що башта є кращою".
Башта і є кращою. Принаймні для цього проца. По сукупності хар-к.
DuckRider
Member

Повідомлення

Геральт: 21.12.2023 14:43 nf-a12x15-pwm А ще є L.N.A адаптери або крива. Корпусним не треба великих швидкостей, аби протяг створювали. То водянка має ревіти на 2000об, щоб 3,5гр в повітря виграти )
15 вентилятор. Що ти ним продувати зібрався?
Геральт
Member

Повідомлення

DuckRider
Сіточку корпусу, не стягне? :gigi:
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 21.12.2023 14:43
kairo: 21.12.2023 12:52 Цікаво у вас виходить. Корпусні вентилятори, які повинні видувати той самий об'єм гарячого повітря із СО ЦПУ, що й СРО, якимось дивом безшумні))
Якщо те саме проробити з водянкою, то ой. 31,8дБ, кажуть, не чути, тоді...
Я абсолютно ніколи не чую шум помпи, крім як прислонивши вухо до корпусу.
nf-a12x15-pwm
А чого не 90мм кулерами продувати вже?)) Вам треба видути 200 Вт із корпусу і ви зібрались це робити 15мм вентилями? Так вони або будуть верещати максимальними оборотами або тупо не зможуть видути такий об'єм гарячого повітря.
Корпусним не треба великих швидкостей, аби протяг створювали.
Їм треба створити тиск достатній, щоб видути усе гаряче повітря. Чи у вас корпусні вентилі більше для краси?
То водянка має ревіти на 2000об, щоб 3,5гр в повітря виграти )
Ви знову про ту ситуацію де Д15 не впорався? Знову це як перевагу башти хочете подати?
Башта і є кращою. Принаймні для цього проца. По сукупності хар-к.
Яких і для кого? Якщо людина хоче, щоб цей проц був тихішим або холоднішим, то башта гірша.
Відповісти