Підтверджено графік виходу відеокарт GeForce RTX 40 Super

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Lukash
Member

Повідомлення

daesz
У мене такий самий.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 18.12.2023 18:24 На відеокарті від нвідія також можна досягти таких кольорів, достатньо покрутити повзунок кольорова насиченість. Ось наприклад скріншот того відео, що запостили зверху. Де більш реалістичні кольори? Зліва нвідія, справа амд. Типу я сам люблю, коли кольори насичені, бо я дивлюся аніме. Але при перегляді фільмів чи ютубу ці насичені кольори роблять обличчя людей з червонуватим відтінком.
Мейбі єс, мейбі ноу :)
Нікого не налаштовував, відключив стару, пілключив нову ВК. І от перше що кинулось в очі - на амуде кольори були насиченіші і живіші. Після того ще раз підключав карту від нвідії, бо треба було прогнати в бублику і переконався і ще раз :dontknow:
Melofon
Member

Повідомлення

daesz

По HDMI карту подключали?
daesz
Member

Повідомлення

Melofon: 18.12.2023 18:53 daesz

По HDMI карту подключали?
Тільки по hdmi і підключав :)
Двома різними кабелями (десь в сусідній темі де обговорювали кабелі писав, що iiyama з двома різними моніторами підсунула мені 0.9м hdmi, раніше було не комфортно, але якось мирився, з новим корпусом вже був дискомфорт, бо змінив розташування речей на столі, тому докупляв 3м hdmi, комплектний був 2.0, зараз 2.1а)
Востаннє редагувалось 18.12.2023 18:56 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Melofon
Member

Повідомлення

daesz

Так у инвидия полный цвет вырубает по умолчанию по HDMI кабелю, это даже ребёнок знает (ну большинство юзеров инвидия так точно), его нужно в драйвере включить. Вот тот дядка с видео где сравнивал два монитора очень похоже что тоже :gigi:
Востаннє редагувалось 18.12.2023 18:57 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

Melofon: 18.12.2023 18:55 daesz

Так у инвидия полный цвет вырубает по умолчанию по HDMI кабелю, это даже ребёнок знает (ну большинство юзеров инвидия так точно), его нужно в драйвере включить.
10 років користувався нвідією і незнав цього, це при умові що він автоматично не вмикається - тому що не пригадую, щоб міняв щось в налаштуваннях що цього стосується :insane:
Востаннє редагувалось 18.12.2023 18:58 користувачем daesz, всього редагувалось 2 разів.
Melofon
Member

Повідомлення

daesz

Ахах. По умолчанию всегда нужно врубать полный диапазон цвета когда ставишь драйвера с нуля и подключаешь по HDMI кабелю, по дисплей порту по умолчанию полный цвет.
Востаннє редагувалось 18.12.2023 18:59 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 18.12.2023 17:58 На амуде кольори не в порівняння контрастніші. Це перше що я помітив коли я перейшов на карту від них.
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/n ... fferences/
Можете нічого не пояснювати, я й так знаю - в гуглі бан.
Так прямо за вашим посиланням: "tl;dr: it's not the GPU itself, it's the default settings of the software. It can be corrected in NVCP by making sure the Override to reference checkbox is ticked." Власне те, що я писав вище - різні дефолтні налаштування кольорів в драйвері, яким чином це стало перевагою відеокарти я мабуть ніколи не збагну :dontknow:
Melofon
Member

Повідомлення

daesz

Точняк, по твоей же ссылке об этом написано :gigi: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/n ... fferences/
daesz
Member

Повідомлення

Melofon: 18.12.2023 18:57 daesz

Ахах. По умолчанию всегда нужно врубать полный диапазон цвета когда ставишь драйвера с нуля и подключаешь по HDMI кабелю, по дисплей порту по умолчанию полный цвет.
Паршивий жупан не міг його ввімкнути по дефолту? :mad:
Мб й не правий, провірити це вже не вийде, оскільки ВК відпродав і одну, і другу; а чи справді він був виключений чи ні хто зна.
Буду тепер на майбутнє знати :up:
Востаннє редагувалось 18.12.2023 19:19 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz: 18.12.2023 18:48І от перше що кинулось в очі - на амуде кольори були насиченіші і живіші.
Не сперечаюсь, я вже давно помітив, що у AMD кольори більш насичені. Але це досягається налаштуванням кольорової насиченості або в меню монітора чи телевізора, або в налаштуваннях самого драйверу на будь-якій відеокарті. Ще я помітив, що AMD по замовчуванню виводить відеосигнал по HDMI в YCbCr 4:4:4, а NVIDIA в RGB (повний). Але бувають телевізори і монітори, де вона виводить зображення в RGB (обмежений). Це також впливає на насиченість картинки. Так-то я не сперечаюсь, мені амдешна картинка подобається, бо я дивлюся аніме і люблю насичені кольори. Тому я завжди на всіх моніторах та відеокартах додаю насиченості.

Відправлено через 5 хвилин 25 секунд:
Melofon: 18.12.2023 18:55Так у инвидия полный цвет вырубает по умолчанию по HDMI кабелю
Таке було раніше, але зараз наче по замовчуванню повний RGB. Бо я підключав і монітор, і телевізор, то по замовчуванню одразу виводить в повному RGB. Хоча тут мабуть ще залежить від того, який монітор чи телевізор і що у нього прописано в EDID.
Melofon
Member

Повідомлення

Kirakishou

Не знаю как там сейчас на телевизорах (для них эту фишку инвидия и сделала) и может и есть такие которым не надо включать, но на мониторах всегда нужно самому выставлять полный цвет.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

daesz: 18.12.2023 19:03
Melofon: 18.12.2023 18:57 daesz

Мб й не правий, провірити це вже не вийде, оскільки ВК відпродав і одну, і другу; а чи справді він був виключений чи ні хто зна.
Да ти для початку хоча б читай, що відправляєш, ахах. Жесть, настільки ж непробивний кадр, вау. Кольори в нього на амд краще :rotate: :rotate:
daesz
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 18.12.2023 23:13
daesz: 18.12.2023 19:03
Да ти для початку хоча б читай, що відправляєш, ахах. Жесть, настільки ж непробивний кадр, вау. Кольори в нього на амд краще :rotate: :rotate:
Чекав цей висер замість коменту. Тримай в курсі і надалі :up:
l-m
Member

Повідомлення

Melofon: 18.12.2023 20:09 Kirakishou

Не знаю как там сейчас на телевизорах (для них эту фишку инвидия и сделала) и может и есть такие которым не надо включать, но на мониторах всегда нужно самому выставлять полный цвет.
Не ясно для яких телевізорів ця дурня робилася, але як раз на телевізорі я це й помітив, коли ОЛЕД перетворився на понурий ЖК без чорного кольору :puke:
Melofon
Member

Повідомлення

l-m

Хотите узнать для чего и каких телевизоров просто загуглите, они же не просто так это сделали.
maziks
Junior

Повідомлення

Vpupkin: 17.12.2023 19:09
Yaroslav: 17.12.2023 18:54Наприклад AVATAR з налаштуваннями unobtanium (треба анлокнути через консоль), починає жерти під 16~17ГБ, RE4 Remake з променями
Опять 25, ну жрёт оно 17гб и шо?
Дивизия 2 18того года тоже жрёт и при этом прекрасно работает на 10ти гиговой 3080 и даже 8 гиговой 1070.
І нічого. Вже було зрівняння rtx 3070 та rx 6800 у 2023 році, де чітко і ясно було видно у тестах, що через 8 гіг пам'яті карта стає сміттям, і це буде чекати на карти з 12 гіг пам'яті через декілька років. Та яке декілька років, вони вже старіють. Я сам сидів з січня по жовтень на RTX 4070 ti, і вже тоді деякі ігри вилітали з помилкою, що їм недостатньо відеопам'яті у 2к ультра rt + dlss 3.0. Людина паук Майлз жрала 11,6 пам'яті, а через 30-60 хв цей буфер перебігав 12 гіг і гра вилітала. Окрім людини павука було ще дві сучасні гри, які також вилітали з недостатньою відеопам'яті. А вже вийшли ігри, які жруть 14-15 пам'яті у 2к, і я тільки й радію, що здихався від цієї сміттєвої карти. Тест rtx 3070 і rx 6800 дав мені чітко і ясно зрозуміти, що пам'ять ой як сильно грає роль в іграх. Відео на каналі Hardware Unboxed
vdemeshko
Member

Повідомлення

Melofon: 18.12.2023 14:02
vdemeshko: 18.12.2023 11:42
Религия запрещает сдвинуть пару ползунков настройки с «максимум» на высокие настройки что бы влезло в 12Гб ? :gigi: или вообще включить пресет high вместо maximum ? Вот не понимаю когда делают отсылки к максимальным значениям настроек но речь не про топовые видеокарты в таких режимах (я уже молчу про производительность не топовых видях с такими настройках без dlss ) хотя наверно 60-70 фпс выдадут вполне в новых проектах.. это так же как кризис первый когда вышел - не было много лет железа которое могло тянуть игру с высоким настройками :)
Вы хоть поняли что я написал? Я к тому что даже если игра может забуферить больше 12ГБ памяти это вовсе не значит что игре столько обязательно надо для плавной работы, будет работать и на 12ГБ видяхах без всяких снижений качества графики, то только если фпс кому-то мало то можно использовать снижение настроек или включение длсс и/или FG чтобы было больше ста кадров на высокогерцовых мониторах, Кому там что религия запрещает меня не особо волнует.
А вы поняли что я написал ? Тут абстрактный вопрос к высосанной из пальца проблемы… вопрос не к Вам даже, а те кто всерьез обсуждает проблему нехватки памяти на максимальных настройках графики.. не хватает для чего ? Не поиграть совсем если пару ползунков в 2.5 игр передвинуть на одну позицию меньше ? Какая беда :lol:
Відповісти