2160р у mpv (ним можна й ютуб дивитись). У Firefox апаратне прискореня колись давно вимкнув, бо процесором було "вигідніше" (у Хромі наче ні, більше грузило проц).
Kirakishou: ↑
17.12.2023 21:03
Судячи по
інформації, 4070Ті при декодуванні споживає приблизно так, як і моя 1660Ті. Нагуглив на
реддіті тему про споживання старших моделей 7000-серії і дійсно там люди скаржаться, що вона жре як не в себе просто при перегляді відео на ютубі. 40 Вт у
daesz це ще порівняно нормально, там у людей 7900XTX 120 Вт жре при декодуванні 8К і 60 ват при декодуванні 1080р. Там є люди, у який вона в простої жре 100 Вт. Ще у одного чоловіка 7800ХТ 75 Вт споживає при перегляді Twitch. Це просто якийсь жах, якщо чесно. У мене 1660Ті в геншині в 2К їсть 90 Вт. А тут при перегляді відео 90 Вт.
Це залежить ще від роздільної здатності, частоти оновлення та задіяності фрісінку в моніторі, їх кількості, від моделі карти, драйверів тощо.
Але старші карти 7000 серії стали менш ефективними на низьких навантаженнях через чіплетний дизайн та необхідність тримати піднятими лінки інфініти-фабрики. Та ж сама проблема з дескопними Райзенами якщо на них розганяти пам'ть (а це роблять всі) — в простої споживання могло б бути меншим...
Я так розумію, що чим потужніша карта, тим більше вона споживає? Тоді це для мене неприємна новина. Виходить, тут не працює логіка чим потужніша, тим менше вона споживатиме на тих же самих налаштуваннях, ніж слабша карта?
Це буде простіше уявити як криву — в точках найбільшого та найменшого навантаження найгірша ефективність, а найкращу треба шукати десь посередині. А для потужних карт може бути низьким навантаженням те, що для слабшої середнє.
Для прикладу якщо запустити щось зовсім легке, то на 6900ХТ це буде 60-80Вт, а на 5500ХТ - 30-35.
Однак, якщо запустии щось нормальне, то 5500ХТ буде їсти практично свій максимум в 120Вт, а 6900ХТ тіж 60-80 що й раніше. Або якщо необмежувати фпс, але дауклокнути її до 120Вт, то видасть приблизно в три рази більше швидкодію, бо 125Вт це вже близько до золотої середини в 140-180Вт, де найбільша енергоефективність у цієї карти.
На зовсім низьких навантаженях картину в основному псує пам'ть, 16ГБ 256-біт споживає як мінімум в два рази більше ніж 8ГБ 128-біт.
Скажімо якщо у мене 1660 Ті їсть в грі Honkai Star Rail в 2К 90 Вт, то більш потужна карта на цих же налаштуваннях в 2К їстиме більше?
Надто багато переміних щоб вгадати, але при однакових фпс думаю трохи менше.
Впринціпі можу скачати та перевірити на 6900ХТ.
У мене і так за світло приходить під тисячу гривень на місяць і це при тому, що я економлю, я навіть бойлер вмикаю тільки коли треба помитися.
Нічний тариф, та грійте воду вночі за півціни.