RX580

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
_Ade
Member

Повідомлення

Не впевнений що це Sapphire RX 580 4 GB, але наклейка така
вирішив спробувати прошити біос, випадково поставив від 570, тепер не можу поставити ніякі інші біоси

спочатку була така
спойлер
4.jpg
3.jpg

видає ось такі помилки, перепробував усі версії 4гб з різними частотами
спойлер
1.jpg
2.jpg
Отправлено спустя 7 минут 59 секунд:
і ще питання, де завантажити свіжий AMD flash, з оф сайту завантажую, натискаю інсталяцію, пише що все встановлено, але файлів для запуску у папці не з'являється
gehka3
Катярко

Повідомлення

_Ade
Открывай, снимай радиатор, смотри маркировку gpu, смотри какая маркировка памяти
_Ade
Member

Повідомлення

gehka3

спасибо за совет, она на пломбах
по-другому никак?
Enjoy
Member

Повідомлення

_Ade
наклейка снизу на грани пластикого кожуха есть

Слепой, увидел, сейчас глянем
shad_1985
Member

Повідомлення

_Ade
Я скільки шив rx 570 580, то там неважливо було яка пам'ять та чіп, тут у Вас щось друге.
Enjoy
Member

Повідомлення

Кстати, а там разве нет переключателя bios, вроде на nitro+ должен быть

по поводу ati flash я последний раз прошивал штуки 4 580ых после майнеров https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/ версией 3.31

shad_1985
от части так, там есть биосы с автоопределением памяти, но есть и те, где строго своя версия

Отправлено спустя 20 минут 28 секунд:
Так, для 580 нитро плюс 4 гигабайтной на techpowerup есть 4 биоса.

И они идут парами с частотами ниже и повыше, то есть на карте таки есть переключатель биос.

Первая пара биосов строго для памяти самсунг:

1. https://www.techpowerup.com/vgabios/199 ... 096-180119 - биос с частотами ниже
2. https://www.techpowerup.com/vgabios/201 ... 6-180119-1 - биос с частотами выше

Вторая пара биосов для карт с памятью Elpida и Hynix:

1. https://www.techpowerup.com/vgabios/191 ... 096-170308 - биос с частотами ниже
2. https://www.techpowerup.com/vgabios/191 ... 096-170323 - биос с частотами выше

ну как бы тут другого не дано, автор, если вы не трогали второй биос, переключитесь на него и посмотрите с гпузет, какая там память и частоты, на основании этого можно будет вернуть второй биос.

Тут гораздо легче, у 580ых пульсов 8 гиговых есть карты с одной памятью, но разным девайс айди :)
_Ade
Member

Повідомлення

Enjoy
шил только на 1 биос, второй не трогал
переключаю, в гпузет ничего не меняется
или надо перезагрузить ПК?
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

_Ade: 09.12.2023 22:22 Enjoy
шил только на 1 биос, второй не трогал
переключаю, в гпузет ничего не меняется
или надо перезагрузить ПК?
Звичайно ребут. Краще переключати на вимкненому ПК.
Не побачив команду, за допомогою якої намагаєшся прошитись.
_Ade
Member

Повідомлення

Ray2000gt
спасибо большое :)

перелючил влево, загрузился биос с 580 с частотами 1340
Enjoy
Member

Повідомлення

_Ade
А память какая?
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

1. Неспівпадіння памʼяті не заважає процесу прошивки, просто не буде працювати після прошивки або артефакти. У ТС справа не в цьому. Скоріш за все не вказаний ключ -f. Зазвичай команда в батніку виглядає так atiflash.exe -f -p 0 bios.rom
2. Недостатньо подивитись тип памʼяті в GPU-Z, адже там тільки виробник вказаний а треба повну модель чіпів. В Вінді не знаю як це подивитись, HiveOS пише одразу.
Enjoy
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 09.12.2023 22:42Недостатньо подивитись тип памʼяті в GPU-Z
тут не спорю, так как у меня опыта в этом 100% меньше, чем у вас :beer: , век живи век учись :)

да и я вспомнил, у меня у самого была однажды rx 580 pulse 8GB с самсунговской памятью, на techpowerup был биос для самсунг, но в списке память была с буквой B в конце, а на моём варианте была то ли C то ли 0 не помню, но не важно, главное, что память отличалась, я не стал шить этот биос от греха подальше, а просто гуглил SKU номер с маркировкой памяти и наткнулся на топик на том же techpowerup где человек даёт ссылку на биос на тот же techpowerup архив, но что удивительно через поиск сайта в списке этот биос не светился, возможно из-за того, что он не был официально верифицирован сайтом, но тем не менее он был стоковым биосом, я уже потом только заметил, что эта карта OC Lite, а дальше оказалось что там ещё и две теплотрубки, а не четыре как у таких карт, но не Lite.

Ну если хайвОС в лайв режиме загрузить можно, наверно это не будет проблемой для автора.

Отправлено спустя 5 минут 40 секунд:
В моём случае тогда из-за майнерского биоса на карте был черный экран до загрузки windows, а что случилось у вас, ТС? В чём была необходимость прошить карту если не секрет.
_Ade
Member

Повідомлення

еще возник вопрос, есть вероятно просадок фпс из-за мощности БП?
стоит КМ 460 ватт, есть подозрения что его не хватает и не выдает нужный фпс в играх
тоже самое и черный экран после 1-2 минут в фурмарке при нормальных температурах
Евгений King
Member

Повідомлення

_Ade: 09.12.2023 23:25 еще возник вопрос, есть вероятно просадок фпс из-за мощности БП?
стоит КМ 460 ватт, есть подозрения что его не хватает и не выдает нужный фпс в играх
тоже самое и черный экран после 1-2 минут в фурмарке при нормальных температурах
CM460 це лише 312W по 12В лінії, а враховуючи його стаж роботи там і цього нема, тому звісно не вистачає.
Стосовно фпс питання більш глибоке, E3 1240 не намалює достатньо кадрів для 580ї карти, та й підсистема пам'яті у нього дуже повільна (кеш плюс ОЗП в додаток древня) в нових іграх, звісно, фпс весь ви не побачите, як у роликах в youtube.
Частково врятує, можливо якщо підтягти проц по частотах, не певен чи є там розгін, але по шині трохи точно можна. Також треба ОЗП і в хвост і в гриву гнати і таймінги піджати. Виграєте може трохи по кадровій частоті, проте більше виграєте за рахунок зменшення кількості дропів фпс.
Знову таки тут замкнене коло, якийсь розгін не можливий поки не вистачає БЖ :gigi:
PS: в придачу у вас на платі тільки PCI Express 2.0, а якщо ще й периферії натикано то може навіть 8x, це теж забере якісь 2-5% продуктивності 580ї
_Ade
Member

Повідомлення

Евгений King
дякую за пояснення, тоді не має сенсу брати 580
завтра її поверну, що тоді для мого бп та процу буде більш оптимальне рішення?
1060 на 6 чи 1070 розкриє?
seraphic
Member

Повідомлення

_Ade: 09.12.2023 14:33 вирішив спробувати прошити біос
А что тобой двигало что пришлось прошивать? кто подтолкнул на эту гениальную идею
Какие могут быть пломбы на видеокарте 17 года
Евгений King
Member

Повідомлення

_Ade: 10.12.2023 00:01 Евгений King
Відкриваємо Techpowerup, дивимось GPU Database:
RX 580
TDP 185 W
Suggested PSU 450 W

1066
TDP 120 W
Suggested PSU 300 W

1070
TDP 150 W
Suggested PSU 450 W

Стосовно що брати, я би не брав нічого, ваш ПК пережив все і відпрацював своє вже тричі, куди його далі мучити :rotate:
Продати все своє барахло, або зорієнтуватись на свій бюджет + прикинути орієнтир барахла і подивитись, може є сенс підзібрати щось "більш" нове і актуальне
В вашому випадку якась по сьогоднішнім міркам стародавня система на Ryzen 1600/2600 або intel 8500 і вище виявиться для вас чимось неймовірним, більш того системки на Ryzen 3600 зараз настільки в ціні просіли, що це прямо топ коли треба дешево і сердито
А по картах ну навіть не знаю, брати перемайнену тичі 580ту чи 1060/1070... Краще підшукати вже 1660/2060, воно не таке вхлам умайнене має бути бо новіше, а взагалі брав би собі б.у. то не нижче 3070, їх оно відрами продають і дешевше 10к...
PS: яка саме гра то у вас, може ви там намагаєтесь в GTA RP отримати більше фпс? Чи в якій ще помийці це грає роль в першу черго проц, а не карта )))
_Ade
Member

Повідомлення

Евгений King
God of war більше тестив
аале все одно, буває просадки меньше 30 фпс навіть на низьких налаштуваннях при 1680 *1050
Евгений King
Member

Повідомлення

_Ade: 10.12.2023 00:29 Евгений King
God of war більше тестив
аале все одно, буває просадки меньше 30 фпс навіть на низьких налаштуваннях при 1680 *1050
Ну God of war це порт з консолей, там не так все гарно з оптимізацією, ось я погуглив за Вас:
спойлер
https://www.youtube.com/watch?v=Xy9uNBSylEg
Як видно з відео навіть E3 1240V2 ледве малює 40 кадрів, 1060 3Gb при цьому трудиться на 60% і то в неї якісь замалі частоти, якщо я правильно пам'ятаю 1060 може і під 1950Мгц.
Відповідно Ви взяли погану гру в тести, візьміть щось інше і можливо побачите більше кадрів...
Чим менша роздільна здатність монітору та налаштування графіки, тим менша взагалі залежність від того яка там у Вас стоїть карта.
При вашому моніторі 1680 *1050 будь яка карта від 1050 та RX 560 видасть на низьких 30 фпс.
У вас процессор не може намалювати вам кадри, не карта... Поставте хоч RTX 4090, у вас буде 30 фпс :super:
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

_Ade: 10.12.2023 00:01 Евгений King
Всі Поларіси гарно андервольтяться. Скинувши 200-250 MHz з ядра і виставивши напругу біля 0.95-1В можна вийти на споживання 100-120 Вт.
Відповісти