Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou,
так в хойо іграх немає променів?
В мене хонкай при альт табі не крашить, в мене прозорий курсор був 2 рази за 2 місяці використання карти амуде (обидва на 23.9.2), що я роблю не так :)
Зелений екран мав двічі, виною був або розгін врами, або не самий свіжий біос МП, біос обновив, розгін скинув на 50 Гц (2550 замість 2600, сток 2438), більше зеленого екрану немав.
:think:
Vader
Member

Повідомлення

KVANTIAN
Не переживай,так надо!Это асус детка! :gigi:
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Про промені то він мені відповідав загалом по відеокартам, що краще брати карту з променями, а не конкретно по геншину. По геншину він підтвердив, що на 6000-серії крашить. Я зайшов в конфу і запитав, чи може таке бути, цей чувак відповів, що на його карті крашить. У нього теж 6750ХТ.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou,
поставлю встановлюватись геншин, суто заради тесту, сам тест зроблю за годинку-півтори і відпишусь з результатом. В мене правда 7800хт, але не думаю, що це хардверна проблема, а драйвер один і той самий :)

Окєй, можливо трохи довше :gigi:
Зображення
Нефігово він так розтовстів на 80гб..
Востаннє редагувалось 07.12.2023 17:48 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
О, якщо так, то заодно можете протестити, як він йде в 4К на ультра на цій карті? І на скільки при цьому навантажений гпу.
KVANTIAN
Junior

Повідомлення

Vader: 07.12.2023 17:36 KVANTIAN
Не переживай,так надо!Это асус детка! :gigi:
Ну важко не переживати :(

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
GreenMile: 07.12.2023 17:34
KVANTIAN: 07.12.2023 17:30 Всфм привіт! Не по темі, звісно, але сьогодні прийшли мені всі клмплектуючі, і я побачив таку справу. Текстоліт мат. плати досить сильно вигнутий і на задній частині є якісь подряпини. Що можете сказати по цьому рахунку?
То ви ще не бачили, як він буде вигнутий коли на ньому пару років провисить кулер вагою з кілограм, чи більше :D
Нормально все, воно таке з заводу виходить. Там немає "сильного" вигину і то не подряпини, а сліди лаку, чи змивки флюсу, чи і те і інше разом. Не беріть дурного в голову, з платою все ок.
Все рівно, переживаю. Характер такий. Надіюсь, все буде добре...
Nouriel
Member

Повідомлення

Kirakishou
шо за гра така таємна шо назву ніразу не написали

Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
daesz
в геншині небуло проблем, ніразу не вилітало чи крашилось на 6600
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 07.12.2023 17:41Про промені то він мені відповідав загалом по відеокартам, що краще брати карту з променями, а не конкретно по геншину. По геншину він підтвердив, що на 6000-серії крашить. Я зайшов в конфу і запитав, чи може таке бути, цей чувак відповів, що на його карті крашить. У нього теж 6750ХТ.
Там трабла в ядерній суміші юнітівського суперсемплінгу і апскейлу, яку в гашня автоматом врубає чисто тільки на радіках. Я коли з 1070 перейшов, трохи прифігів, що цей шедевр китайського гачебудуваня навмикав в дефолті. С ХСР та ж історія, 2хSS+fsr за замовчуванням.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin
То воно постійно крашить на АМД чи просто інколи? Просто у мене жодного разу гра не крашилась. Ось буквально зараз пишу вам це, а гра згорнута. Також, одночасно з грою увімкнений стрім на ютубі, слухаю його фоном.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 07.12.2023 19:21То воно постійно крашить на АМД чи просто інколи? Просто у мене жодного разу гра не крашилась. Ось буквально зараз пишу вам це, а гра згорнута. Також, одночасно з грою увімкнений стрім на ютубі, слухаю його фоном.
В мене не крашило, але навантаження карти посоромило кіберпанк з променями. З редіту я тоді зрозумів, ніби сценарій - змінити НВ на добре розігнаний радік(6750 в нас такий за замовчуванням) і не фіксанути автоналаштування генша/хср, щось їх там від зміни вендора гпу плющить. Косяк тут явно хойо, а не АМД.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou,
поки скачало тільки 65% і поставив ліміт швидкості, бо думав йти пограти в р6с.
Хонкай граю на все вправо 1080р (мав 2к75 дисплей, але продав ще до покупки ВК, бо спочатку розраховував взяти ВК до 20к, але по факту взяв за 24.5к і тому були потрібні лишні кошти; в майбутньому хочу 2к165-180, але незнаю коли вийде по грошам, бо трохи інших видатків підвернулось; на 2070 в 2к75 тягнуло з якістю рендера 1.2х, з 1.4х вже було середніх менше 60 кадрів), відео з віртуальним 4к під спойлером, загрузка в хонкаї з якістю рендера 2х - 100%, температура 62-65*С, хотспот 92-95*С, це доречі перший раз коли бачу дельту більше 20*С, але й в 4к нічого не ганяв на ній :)
Стрімабл аплоудить відео тільки тимчасово / на 2 дні, але думаю того буде достатньо щоб глянути. Геншин, мабуть, ввечері затещу вже.
спойлер
https://streamable.com/vz45te
Ще коротко про юбісофт та ефективність їхнього античіта :gigi:
спойлер
Зображення
І це фактично вчора був перший день нового сезону :lol:
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Щиро дякую. Оце вже конструктивно, на відміну від фанатиків які просто ліплять мінуси за будь яку конструктивну критику продукції від компанії АМД. Коли будете тестити геншин, можете позгортати і порозгортати вікно з грою? Щоб перевірити, чи її крашне чи ні. До речі хонкай значно менше навантажує відеокарту, ніж геншин. Прямо відчутно менше. Він і на моїй 1660Ті в 4к йде, але з рендером 1,0 та на середніх (деталізація персонажів на високих), а ось геншин вже не йде, тільки на мінімальних. В 2К чудово йде на високих з рендером 1,0.
До речі, ви згадували, що взяли 7800ХТ дешево. Якщо не секрет, то за скільки і чи там ще є?
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 07.12.2023 21:06До речі хонкай значно менше навантажує відеокарту, ніж геншин.
От щось ні разу не так. В мене ХСР з, 2.0 рендером, впевнено тримає "пальму". топ два - елітка, з 2.0 супесемплом і вже потім генш 2.0 рендер+ФСР(без ФСР і близько нема того, що в ХСР).
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin
У мене хонкай йде в 4К на 1660Ті на середніх з персонажами на високих, а геншин тільки в 2К. В 4К він працює тільки на тих налаштуваннях, які пропонує джифорс експіріес - а це мінімальні.
_Ade
Member

Повідомлення

Добрий вечір
Підкажіть будь ласка, купив RX580 4gb, фурмарк крутить, температури не більше 64 градусів, але через 2-3 хв вимикається, чорний екран та кулера на максимальних обертах працюють, що це може бути?
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 07.12.2023 21:06 daesz
Щиро дякую. Оце вже конструктивно, на відміну від фанатиків які просто ліплять мінуси за будь яку конструктивну критику продукції від компанії АМД. Коли будете тестити геншин, можете позгортати і порозгортати вікно з грою? Щоб перевірити, чи її крашне чи ні. До речі хонкай значно менше навантажує відеокарту, ніж геншин. Прямо відчутно менше. Він і на моїй 1660Ті в 4к йде, але з рендером 1,0 та на середніх (деталізація персонажів на високих), а ось геншин вже не йде, тільки на мінімальних. В 2К чудово йде на високих з рендером 1,0.
До речі, ви згадували, що взяли 7800ХТ дешево. Якщо не секрет, то за скільки і чи там ще є?
Брав на комтрейдингу, розрахунок після оплатою (+2% вартості + доставка ще було 400 з чимось гривень поверх ціни на скріні) :
Зображення
Bucho
Member

Повідомлення

daesz
це 7800хт нітро+ ?
daesz
Member

Повідомлення

Треба було ось так скрін кидати
Зображення
Зараз от глянув - є у них в наявності, коштує на 400 грн більше - 24.890, але за 24.100 є сапфір пюр.
Ще як варіант можна розглянути паверколор хелхаунд за 24.890 з енко, на комтрейдингу він за 25.200 (дивне ціноутворення у нас) :
https://enko.com.ua/shop/komplektuyusch ... llhound-r/

Bucho
Ага, вже після того як запостив зрозумів що на номер замовлення можна було клікнути й воно більш детально показує модель/тд.
Bucho
Member

Повідомлення

daesz
То як він себе показує? Бо думаю, чи взяти своєму аболтусу таку саму, чи шукати щось з б/в від NV.
Довго думав про щось толкове на 3090, по типу Супріма чи ЄВГИ. Хочеться пам'яті з запасом (16+гб).
На обрубки у вигляді 4070/ті щось не стоїть, надивившись як всякі Хогвардси виїдають її по 12гіг навіть у 2K.
Можна звичайно зачекати на 4070ті супер. Але там й ціна буде геть інша попервах...
Kirakishou
Member

Повідомлення

Ось симпатична відеокарта
Правда не знаю, як вона в плані охоложення та елементної бази.
спойлер
2023-12-07_225226.jpg
Відповісти