За яким ноутбуком працюєте?

Все вопросы о ноутбуках
Автор
Повідомлення
Dancer
Member

Повідомлення

Діліться улюбленими моделями ноутбуків та розкажіть, що саме вам подобається в них.

Також можете розповісти про невдалі ноутбуки та їхні недоліки.
Stray
Member

Повідомлення

сижу за макбуками з 2017 року, до цього були різні віндоус ноутбуку, причина чому переїхав - кльова, стабільна платформа з довгою підтримкою та витривалою батареєю.

використовую ноутбуки з 15 та 16 дюймами, без додаткових моніторів та аксесуарів (типу мишки), бо тачпад у мака вельми зручний.
Artem_K
Member

Повідомлення

С початку 2012 року у якості друкарської машинки та почитати новини використовую Lenovo V370. Йшов як бізнес-класс. Напівметалевий, с дренажною системою від заливу, с датчиками струсу, компактний та після майже 12 років досить тримає 1,5 години на рідній батареї, починав з 6 годин. За цей час доставив пам'яті та SSD.
Пережив бойові дії 2014 та 2022 року, переїзди, біготню по ньому та залиття півлітрами води від малого. Під час роботи в НДІ студенти вилили на зарядний пристрій бензол, та залиши його так у калюжі розчинника. Глибоко поіло пластик, але до середини не добралося - респект виробнику за товщину (див. спойлер). Власне з нього цей текст і пишу)
спойлер
1701675762343.jpg
antonshe
Member

Повідомлення

На початку 2012 року будучи ще студентом купив собі ноут Асус К53ТА ( АМД ліано А4 2ядра 1,9 ГГц, аті 6650 1гб ддр3, 15,6' , 4гб ддр3). На той час був середняком і виконував поставлені задачи ( навчання+ ігри). Через 2 роки в іграх почав дуже просідати із за слабкого процесора . В БФ3 , Кол оф дюті, Відьмак 3 - 15-20 фпс. Після того я зробив апгрейд змінивши проц на 4-х ядерний А6 1,7ггц та додавши до 8 ГБ ОЗУ. Після того ще отримав поштовх + 30-40%. Більш менш став іграбільним ГТП 5 та Божевільний Макс і ще деякі ігри які в той момент грав. Десь з 2017 року використовував як робочий + дивився фільми. В 2019 році віддав дитині, яка також використовували для перегляду відео + трохи ігор до 2013-2014 року видання. У 2023 році навесні ноут зламався ( гадаю що щось з материнською платою). За період експлуатації виходив із ладу двічі HDD, і був замінений на ссд у 2020 році. Також ломалися петлі , 2 рази міняв нижню частину корпусу + клавіатуру у якої переставали працювати клавіші. Кожні 1 - 2 роки розбирав та чистив ноут від пилу та додавав олію у вентилятор бо в процесі експлуатації починав тріщати. Температури були +-80с в навантажені. Періодично ноут в важких іграх вимикався ( гадаю що від перегріву врм ) та після охолодження запускався, прийшлось зменшувати до 1,5ггц частоту. Ще за 10 років вигоріла матриця ТН, зменшився контраст а картинка стала більш світла. В цілом вважає що сама головна проблема цього ноуту це хлипкий корпус.
Andrey2005
Member

Повідомлення

Працюю на ПК, але маю 18,4" ноут, хоч йому вже скоро 12 років, але це кращій мій ноут і міняти не збираюсь. Не дивлячись на вік, там 32гб оперативки, і7 4/8 і величезний 3,5" HDD.
masik
Member

Повідомлення

dell inspiron 3582. Двух ядерный селерон, 8 рам, 128 ссд, 500 хдд, 15 экран. Вин 11 лицензия. Офис 2019 лицензия. Смотрю ютуб, серфю инет, веду бухгалтерию. Все работает. Куплен в 2019 году. Память и ссд добавил позже. А в игрушки шпилю на стационарном компе.
ervin
Member

Повідомлення

Влітку 2022-го взяв з Америки open-box Dell XPS 15 9500 i7 10-го покоління, 16 гб ОЗП, 512 ссд, 1650 ti. З податками і усім вийшов трохи дешевше 900 баксів. Брався на перепродаж, але залишив собі, бо вже починалися приколи з відсутністю світла.
Ненавидів ноути, мені завджи були незручні ноутбучні клавіатури і бісив тачпад, але доволі швидко звик і до клави і до тача, а головне - екран на ноуті просто створений для роботи з текстом. Дуже швидко основний робочий інструмент перейшов з компа до ноута і повертатися не збираюся. Акуму на старті вистачало на увесь робочий день, але нажаль регулярно завтикував поставити на зарядку під час ігор, що дуже швидко висаджувало акум і негативно впливало на його ємність. Трохи більше ніж за рік акум втратив 20% ємності(
Ноут не сказати, що дуже легенький, але вага така, що його зручно носити в одній руці. Гарний звук. Тиха робота. Можна гратися в більшість сучасних ігор. Коротко - я задоволений.
З недоліків - порти тільки type-c. Вийшов з ситуації покупкою отакого пристрою https://hotline.ua/ua/computer-kardride ... -210-azbv/ за 50 баксів)) На зарядці, навіть в стані сну може грітися і врубати охолодження. Вночі дуже бісить, бо робоче місце в 50 см від кроваті.

Чи можу я рекомендувати його як пристрій з цінником в приблизно 2к зелених - ні, то оверпрайс. За 900 баксів - це топова машинка. Зараз БУ можна знайти десь в 32+к грн.
Dancer
Member

Повідомлення

Andrey2005: 04.12.2023 10:43 Працюю на ПК, але маю 18,4" ноут, хоч йому вже скоро 12 років, але це кращій мій ноут і міняти не збираюсь. Не дивлячись на вік, там 32гб оперативки, і7 4/8 і величезний 3,5" HDD.
оце так розміри, цікаво було б глянути на модель :super:
Andrey2005
Member

Повідомлення

Dancer
Asus K95VM. 18,4" дійсно як для ноута величезний, на жаль такі розміри вже не випускають, навіть не знаю чому - він був не дорогий, і величезний корпус полегшує компоновку. Це перший ноут (який мені в руки попався) у якого 3,5" HDD + 2,5" SSD. Як не дивно навіть акум через 11 років ще тримає трохи більше двох годин. Новий тримав приблизно 3 години. Втрата всього 30% ємності за 11 років, я вважаю це гарним результатом. Але це чисто домашній ноут - вага близко 4,5-5кг разом з БП дозволяє носити, але габарити не мобільні.
За весь свій час крім термопасти, замінив тільки турбіну, бо на деяких оборотах трохи шуміла.
Із мінусів - жахлива як і в багатьох ноутах система розборки. Треба розкрутити все, зняти клаву, мамку, купу шлейфів щоб просто замінити термопасту, хоча нічого не заважало зробити нормальний доступ. Маю ще фуджицу тих років - відкрутив 6-8 гвинтів, і повний доступ до всіх нутрощів.
Взагалі існували навіть 21" ноути, наприклад Acer Predator 21 X, але там космічна ціна була 9000$. Я сидів за таким на виставці, не ноут а космічний корабель, але у нього монітор по висоті на 2см менше мого ноута (зате значно ширше).
Dancer
Member

Повідомлення

завжди був фанатом стаціонарних компів, доки специфіка роботи не заставила пересісти на ноут, і тепер я не уявляю себе за стаціонарним компом. за останні декілька років було три ноута thinkpad t460s - класний ноут, купив його б/в як був в німеччині за копійки (100 євро), ноут взагалом класний, тільки на сьогодні вже застарілий, але сінкпади мають щось особливе, вони відрізняються від більшості віндових ноутів, це щось типу макбука серед віндовс ноутів, купа дрібних фішечок які дуже кльово реалізовані, корпус весь метал, відкривання однією рукою на 180 градусів, матовий тач екран, супер приємний на дотик корпус, крутий тачпад, мега крута клавіатура і головне дуже стабільно працює вінда, жодного, навіть дрібного глюка.
Другим був thinkpad t14s теж супер ноут, єдине, вартість нового такого ноута 1500 євро (купляв б/в), а от матриця в ньому хоч і сенсорна, але всього 6-ти бітна, та 45% sRGB це дуже дуже печально, нерозумію виробника, залізо там не вартує таких грошей, щоб так зекономити на матриці.
Зараз юзаю Zephyrus G14 (R9 6900HS + RX6800S), ноут купувався за параметрами, потужна відеокарта (для поргатися у поза робочий час) і супер мобільність як в сінкпада S серії, тобто ультрабука, ноут мав бути потужним та автономним. Спочатку про хороше, вага 1.65кг, дуже маленький і тоненький, тачпад швидкий і безглючний, екран це краще, що я бачив, при максимальному навантаженні працює голосно, але немає дратівливого свисту, без навантаження вентилятори завжди вимкнені, музику грає дуже якісно, навіть баси є як в маленької блутус колоночки. Відеокарта +/- як мобільна RTX3070, тому писати, про те як тягне ігри сенсу немає. Клавіатура майже як в сінкпада, чітке і приємне натискання клавіш, відкривається однією рукою на 180 градусів, після переходу з сінкпада немає відчуття що сінпад був в чомусь кращий. із величезних плюсів це ентузіазький додаток g-helper який можна використовувати замість купи важкого програмного забезпечення асус. тобто в маленькому віконичку у стилі віндовс 95 яке викликається натисканням однієї клавіші можна змінити будь які параметри ноутбука (колір підсвітки, режим продуктивності, обмеження в ватах на відеокарту і процесор, розгін, даунвольт на процесор і інтегровану карту, включити/виключити розгін матриці або 120/60 герц, переключити активну відеокарту і багато іншого). Автономність якщо набирати текст, кодити, чи працювати з сайтами реальні 10 годин при яскравості 30% (десь 150-200 ніт) забезпечені, в такому режимі жере 6-7 ватт. при перегляді HD фільмів чи ютубу в 2к починає жерти 10-15 ватт, в такому режимі пропрацює від однієї зарядки +/- 5-6 годин. З поганого, нажаль на зв'язку амд+амд забивають деякі виробники ігор, наприклад, The last Of Us постійно вилітала при проходженні, вилетіла разів 20 поки пройшов, на форумах у багатьох людей де процессор і відеоакарта свіжих моделей в одній системі мають таки вильоти і на ноутбуках і на стаціонарних ПК. проблема з модулем tpm яка виражається підвисанням намертво всієї системи на 1 секунду, один або два рази на день, ця проблема визнана самою асус, але біос з вирішенням цієї проблеми так і не випустили за більше як рік часу
Schneider
Member

Повідомлення

З улюблених ноутбуків то є Lenovo ThinkPad і Dell Latitude (думаю, що їх не потрібно представляти, так як хто в "тємі" той знає, що це за ноути). Конкретно по моделях (з особистого досвіду) можу сказати, що надійними є моделі Lenovo ThinkPad X220/X230/T420/T430. І хоч їм вже більше 10 років, хто шукає для себе НЕ дорогий, надійний ноутбук то раджу звернути увагу саме на ці моделі. З SSD та 8GB ОЗУ вони досить швидко працюють.
Dancer
Member

Повідомлення

Schneider: 04.12.2023 23:26 З улюблених ноутбуків то є Lenovo ThinkPad і Dell Latitude (думаю, що їх не потрібно представляти, так як хто в "тємі" той знає, що це за ноути). Конкретно по моделях (з особистого досвіду) можу сказати, що надійними є моделі Lenovo ThinkPad X220/X230/T420/T430. І хоч їм вже більше 10 років, хто шукає для себе НЕ дорогий, надійний ноутбук то раджу звернути увагу саме на ці моделі. З SSD та 8GB ОЗУ вони досить швидко працюють.
так ви праві, я б ще додав dell xps
unlnu
Member

Повідомлення

до цих пір експлуатую hp probook 4535s... для простеньких побутових задач начебто вистачає, хоча інколи виникає бажання ще пару ядер додати.
Solpadeine
Member

Повідомлення

Thinkpad і лише Thinkpad! :rolleyes:
Років 10 тому придбав Edge e530, який і досі живий, лише батарея вже "тю-тю")
Після 5 років експлуатації поставив ССД та +4Гб оперативки (всього 8)
Для офісу, ютубу та простих задач вистачає
Враховуючи те, що він пройшов зі мною Ковід, реанімацію та реабілітацію - не продам, поки ще щось може :shuffle:
Ну і для відряджень, відпусток і походів у кафе взяв собі ще Т14 1 покоління на Ryzen 5 4650u + 32Гб оперативки)
Crossbow
Member

Повідомлення

в порівняння з Т серією, він йти неможе, це "сінкпад" для "бідних" :gigi: в пластик корпусі !
Solpadeine
Member

Повідомлення

Crossbow
та я й не заперечую)
Але пластик-то доволі міцний тоді робили. Свої 500 баксів він відробив не один раз.
А дивився нещодавно L серію...так на той пластик я б навіть чхати боявся :D
dmytro
Member

Повідомлення

Завжди був тільки за стаціонарний ПК, як вдома так і на роботі. Але прийшлося пересісти за ноутбук.
Тепер кнопаю Microsoft Surface Book 3 13,5".
2 в 1, цілком задоволений, гарна клавіатура, сенсорний дісплей, батареї хватає на день, а якщо ні, то можна заряджати через Powerbank.
Досить продуктивний, можна і пограти.
Як би вийшло наступне покоління, то взяв би.
BOBAHH
Member

Повідомлення

Crossbow
извините, а в Т серії шо?
Crossbow
Member

Повідомлення

BOBAHH: 05.12.2023 12:11извините, а в Т серії шо?
магнієвий сплав
KingpinUA
Member

Повідомлення

Перший ноут acer 5920g купляв дуже давно в кредит , гангста корчь с класним звуком , брав в кредит :D 15.4" / Intel Core 2 Duo T7100 1800 Mhz / RAM: 2 GB / HDD: 160 GB / Video: NVIDIA GeForce 8600M GT / 3 кг, до цей час вяляється дома з відомою для них болячкою , навіть коробан і бумаги є від нього. Далі було багато геймерских, зараз thinkpad x1 yoga gn6 - хороший апарат(дораго- богато) , але для моїх потреб і роботи його забагато.(меняю на геймерский :D )
Відповісти