temporar: ↑
01.12.2023 12:39
Это всё так, только в какую категорию относить рамки на сокет и плохую теплоотдачу, к ультимативности или узконаправленности?
Нікуди, в категорію "це не баг, а фіча", десь поруч з заплатками безпеки вінди, які трохи задушили швидкодію процесорів

Вартістю рамки на фоні проца, та навіть нормального охолодження можна просто знехтувати, а погана тепловіддача жодним чином не заважає АМД виконувати свої прямі задачі, проте дозволяє користувачам використовувати старі системи охолодження з АМ4 і не витрачати зайві кошти на нові, про це, як турботу про користувачів, ви чомусь забули сказати.
Якщо чесно, я вже не розумію, про що мова. Я бачу якісь абстрактні намагання знайти ідеальний проц і нарешті остаточно один нарікти дриснею, а інший канонізувати, але це так не працює. Це як порівнювати кабріолет і універсал, що з них дрисня? Звісно, тільки те, що не підходить особисто вам
temporar: ↑
01.12.2023 12:39Так то конечно, процессор под определенные задачи, каждому своё, ничто не истинно всё дозволено, но это не по существу. Я так понял, что интел лучше в рабочих, многопотоковых задачах. Я так же понял, что если лучше, то не намного. Технологическому прорыву сопутствует значительное улучшение состояния дел. Этого значительного я не увидел, райзен делают по старому и конкурируют. Из этого всего можно сделать вывод, что эти приколы, т.е дрисня, больше дрисня, чем прорыв. И вот интересно, чем в итоге обернется, интел вернется на старую схему или райзен начнет делать такие же приколы. Я не особо вижу признаков, чтоб райзен кочегарился на эту афёру. А энергоэффективность последних поколений интела как бы не дает надежд на какой либо прогресс по старой "новой" и прикольной технологии. Ну либо проц полквт нормально, ставь воду и лимит тдп
Ви не бачите лише в силу свого власного сприйняття. Інтел зробив різні ядра і віджав у АМД 5% ринку - але це не рахується, це, бачите, дрисня™, АМД залишив все по-старій компоновці, десь там додав зверху 3Д-кеш, який несе як переваги так і недоліки, при цьому зберіг долю ринку на ± тому самом рівні - але це не дрисня? "Ви нє понімаєтє, ето другоє"(с)
Вибачте, це не конструктивний діалог, коли факти ігноруються під соусом "нє ну я очікував прорив +1005000 продуктивності, а його не сталося, значить це все дрисня"

Те, що хтось не виправдав ваші очікування - це проблема ваших очікувань і тільки.
Ви якось дуже неуважно читаєте, інтел ВЖЕ анонсував нові процесори на чіплетній архітектурі з різним техпроцесом із зменшеним споживанням і вищою ефективністю, ніхто не буде вертати "стару схему", нащо ви якісь хибні припущення робите, якщо вже давно все відомо, що далі буде? Якщо намагаєтесь в аналітику, то почитайте спочатку стан справ у галузі
У мене два ПК на Інтелі і АМД, зібрані під конкретні задачі з інтервалом в 4 місяці, якби я збирав їх сьогодні знову - я зібрав так само і нічого б не міняв.