Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Vader: 29.11.2023 15:12Просто є переляки,що вважають,що майніна карта це зло..
Просто є адекватні люди, які розуміють, що будь яка техніка має ресурс, закладений виробником.
Використання ігрової карти в режимі 24/7/365 вижимає той закладений ресурс аномально швидко і будь яка карта після пари років майнінгу апріорі менш надійна ніж та, що використовувалась виключно для ігор.
Вона може працювати, але як довго пропрацює - це абсолютна лотерея, може пару років, а може через тиждень крякне і вірогідність саме другого варіанту сильно вище.
Це те саме, як купити авто після таксі з пробігом в 500 000 км.
Воно може іздити, але точно не має коштувати так само як авто з пробігом в 30к. Бо всі вузли вичерпали свій ресурс і як мінімум набагато частіше будуть потребувати ремонту.
dzhankoy: 29.11.2023 14:46так а як його той пробіг визначити?
На жаль, поки виробники не реалізували якийсь лічільник годин напрацювання, тому точно ніяк.
Лише опосередковано, по стану текстоліту (на майнених картах часто жовтіє в зоні ГПУ, чипів пам'яті та силовиків), по стану вентиляторів (у майнених карт зношується підшипник) і т.д.

Якщо ж хтось (зазвичай майнери чи перекупи) вам починає розказувати байки про те, що "відмайнівша пару років карта вона така сама, а то і краща ніж та, що лише в ігри грала пару годин на тиждень" - то одразу враховуйте, що це брехло і пройдисвіт, по типу автоперекупів.

Купувати карти після майнінгу можна, але треба усвідомлено враховувати всі ризики.
Карта після майнінгу має коштувати суттєво дешевше, ніж просто б/у після ігор.

В цілому, б/у краще купувати у знайомих чи у форумчан з гарною історією відгуків.
Vader
Member

Повідомлення

Блин,ну ні хто не знає і не докаже,що вона. майнила..Докажить мені!

Отправлено спустя 4 минуты 24 секунды:
fantomrulezz
Ну дивіться,я с гарною історією в перевірених,продав карту людині ,ця карта немайнила,но блін,я ж міг і майнити і просто обманути,ну ніяк ви неперевірете..як би нехтіли..
daesz
Member

Повідомлення

0kie: 29.11.2023 15:36 Тот же Экспириенс куда полезней для подбора настроек игр
От тут би я поспорив. На амуде не пробував автоналаштування драйдера - але пробував на ненавідії, незнаю що воно робило, але із налаштуваннями гіршими ніж ті, що я виставляв мануально - у мене був нижчий ФПС в деяких іграх :down:
0kie: 29.11.2023 15:36 Драйверы Нвидии более вменяемые.
Не побачив різниці. В чому ця "вміняємість" проявляється?
0kie: 29.11.2023 15:36 На вменяемых картах вменяемых брендов.
А ейсус чи гіга тепер що, драйвери пишуть? Чи ненавідія пише окремі драйвери для ейсус тафа та окремі для ейсус дуала? :facepalm:
0kie: 29.11.2023 15:36 Тот же Экспириенс куда полезней что при записи видео
Знову ж таки поспорив би. Але думаю немає змісту. Ви не ображайтесь, але типовий людини яка всі ці проблеми бачила у блохерів на трубі ;)
0kie
Member

Повідомлення

daesz
У меня были карты от обоих лагерей. Есть с чем сравнивать. И мне больше понравились Нвидии. Последний Радеон добил тем, что при малейшем чихе сбрасывал андервольт. И при этом грелся сильно. Карта, бренд или всё же драйверы виноваты? Ответ очевиден.
daesz
Member

Повідомлення

0kie: 29.11.2023 16:17 У меня были карты от обоих лагерей. Есть с чем сравнивать.
У мене були ненавідія останні 10 років, і в мене є з чим порівнювати ;)
0kie: 29.11.2023 16:17 при малейшем чихе сбрасывал андервольт
Можливо було варто почати зі стабільних налаштувань андервольта ;)
На ненавідії ця проблема нікуди не піде в любому випадку. Якщо у вас скидає при "чиху" - андервольт не стабільний і є софт/ігри/whatever, які це демонструють :D

Єдиний жирнючий плюс ненавідії для мене - це nvenc, тут просто hands down. Але який в ньому зміст, коли av1 є і на 40 серії ненавідії, і на 7000 серії амуде :rolleyes:
Мені, зрештою, всерівно що ви виберете, хоч інцел арк, користуватись нею ж вам. Але якщо у вас не стабільний андервольт, то він нікуди не зникне, а перевага джіфорс експірієнса то взагалі копіум :gigi:
0kie
Member

Повідомлення

daesz
Пойми - для меня тёмный лес все эти "анизатропные фильтрации" и прочие умные термины. Купил на распродаже Батлу 2042 - так и не смог получить приятную глазу картинку, чтобы не "ультра", а в соответствии с возможностями моего тогдашнего ПК. На Нвидии с этим проще: зашёл в свежеустановленную игру, побегал по менюшкам, вышел, через Экспириенс выставил оптимальные настройки и играешь с приятной картинкой. Разницу между 120 fps вручную и условными 100 fps после Экспириенс я на 165-герцовом мониторе не видел.
LevkoMorj
Member

Повідомлення

0kie, ты верное решение принял. Амуде это бутылка в заднице
GreenMile
Member

Повідомлення

0kie: 29.11.2023 15:36
GreenMile: 29.11.2023 13:08То фантомні болі у людей, яких 15 років тому АТІ радеон вкусив за палець.
Всегда были карты Радеон, последняя тоже от АМД. Драйверы Нвидии более вменяемые. На вменяемых картах вменяемых брендов. Тот же Экспириенс куда полезней что при записи видео, что для подбора настроек игр. Короче, хочу Нвидию и точка.
Дик, те, що вам більше підходить, чи більше подобається саме софт нвідії - це нормально і на те він і вибір. "Хочу" - це аргумент, з яким не посперечаєшся :) Але це не означає, що у АМД проблеми з драйверами, що тут намагаються просувати періодично.
Я, наприклад, від нвідії тільки дрова ставлю через NVCleanstall, всі інші свисто-перділки мені не потрібні.
0kie
Member

Повідомлення

GreenMile: 30.11.2023 10:59у АМД проблеми з драйверами, що тут намагаються просувати періодично.
Для меня одна проблема: сбрасывается андервольт. Пофиг. Драйверы АМД лично для меня неудобные и причину я описал выше, сравнивая Экспириенс с ними. Просто неудобные. И всё.
daesz
Member

Повідомлення

Драйверы АМД лично для меня неудобные
Ну тобто запускати 2 програми, одна з яких ще й немає графічного інтерфейсу - це зручніше, ніж все разом в одному місці? :D
Зображення
Востаннє редагувалось 30.11.2023 13:00 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

Бувають жертви маркетолухів, а тепер ще є й нова каста - жертви блохерів :D
Я все можу зрозуміти, але драйвер не зручний - то :up:
0kie
Member

Повідомлення

daesz: 30.11.2023 13:01жертви блохерів
Ты по себе, не умеющему шагу ступить без чьего-то мнения в интернете, людей не суди. Оно, мнение, у меня личное. Причём здесь "блохеры" и прочие интернетные дурачки? :facepalm:
daesz
Member

Повідомлення

0kie: 30.11.2023 13:11 не умеющему шагу ступить без чьего-то мнения в интернете
Це ви тому в цій темі поради питаєте? :facepalm:
Зображення
l-m
Member

Повідомлення

daesz: 30.11.2023 13:01
Може мається на увазі не драйвер, а панель керування?
Так в радеонів вона й зручніша, й функціональніша.
У нвідії цей привіт з 2000-х якось вже дивно виглядає... хоча про що я, у віндовсі таких "привітів" ще пів системи, якщо трохи далі копнути :rotate:
daesz
Member

Повідомлення

l-m: 30.11.2023 13:18 Може мається на увазі не драйвер, а панель керування?
Я про панель і говорив, бо як може буде зручний чи не зручний драйвер - we have yet to find out :lol:
l-m: 30.11.2023 13:18 У нвідії цей привіт з 2000-х якось вже дивно виглядає... хоча про що я, у віндовсі таких "привітів" ще пів системи, якщо трохи далі копнути :rotate:
Факт :-/

І от щодо тієї оптимізації ігрових налаштувань від нвідії (на амд не пробував) - це просто повний капелюх. Декілька років тому, після чергового з апдейтів драйвера нвідії, ігровий перформенс в guildwars 2 просто впав нижче плінтуса, там 30 кадрів заледве малювало в не дуже густо населених місцях. Поки шукав проблему, дивлюсь, а мені джіфорс експірієнс каже, що налаштування графіки не оптимальні, думаю, давай глянемо на оптимальні, включив, вони скинуло половину налаштувань в саме дно, після чого помимо тих же 30 фпс - ще й спайки до 10 фпс з'явились. Більше я ті автоналаштування не буду юзати ні на нвідії, ні на амуде :gigi:

І от хоч убий, а не повірю, що людина яка ліниться зайти й підібрати для себе налаштування графіки в грі - сиділа й займалась андервольтом, з яким можна просидіти 2 повних вечора і воно всерівно в якійсь грі закрешить/скине в дефолт, через нестабільність роботи на тих конкретних налаштуваннях, в тій конкретній грі.
Melofon
Member

Повідомлення

LevkoMorj: 29.11.2023 19:40 0kie, ты верное решение принял. Амуде это бутылка в заднице
:facepalm: Троляка заканчивай, сперва 20 страниц карту выбирал, а теперь делает вид что икспердом стал потому что писклявых понакупал :gigi: (и то не факт что не врёт) и свои советы раздаёт теперь, а помимо этого вбросы и бульбы в лужи, хочешь чтоб тебя тут забанили?
У АМД есть свои плюсы и минусы, так что тут выбор каждого разный и под свои хотелки.
Vlaad13
Member

Повідомлення

l-m: 30.11.2023 13:18
daesz: 30.11.2023 13:01
Може мається на увазі не драйвер, а панель керування?
У нвідії цей привіт з 2000-х якось вже дивно виглядає... хоча про що я, у віндовсі таких "привітів" ще пів системи, якщо трохи далі копнути :rotate:
ну тут мнение двоякое конечно панель управления от радеон адреналин выглядит лучше по сравнению с Нвидией как по мне спору нет(я когда продал 590купил 4070 и поставил нвидию експириенс чуть в монитор не блеванул :gigi: )
но вот сами дрова у радеонов и разные приколюхи работают через жопу а иногда вообще не работают
поэтому если выбирать удобную но неработающую менюшку и неудобную но работающую - я выберу второе
Востаннє редагувалось 30.11.2023 14:30 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
Nouriel
Member

Повідомлення

0kie
0kie: 29.11.2023 16:17при малейшем чихе сбрасывал андервольт
не знаю у нвідії вообще немає такої можливості без сторонніх проблем. і нашо вам андервольт робити? це шо якийсь вид збочення?
login55
Member

Повідомлення

це потрібно запам'ятати!
можна використовувати при нагоді у спілкуванні :gigi:
спойлер
Зображення
Драйверы АМД лично для меня неудобные
Відповісти