Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Бесценно
А яка логіка в покупці 9700 за 3к, коли є в 1.5 рази потужніший райзен 3600 за 3к та ще й на новішій платформі, на якій в майбутньому можна грейданутись на б/в 5950х / 5800х3д за копійки?
Бесценно
Member

Повідомлення

daesz
Та хоча б тому що інтел є інтел)) був в мене знайомий на і5 3470, перейшов на райзен 3600, був на ньому 3 роки, зараз купив 12400, і каже,фууух, більше райзенів не хочу)

В синтетиці ніби в 1.5 рази потужніший райзен 3600, а по факту в іграх fps = i7 9700
er[socrates]
Member

Повідомлення

Бесценно
б/у тогда смотрите. Странная логика хотеть охладить 400-долларовый ЦП 20-баксовым кулером. На них вообще-то и водянки ставят по 150+ дол.
Бесценно
Member

Повідомлення

Поняв) куплю нову вінгу за 800грн, думаю вона то осилить) раз кулер без міді якось справлявся.

Хороший контингент тут, типу бери мерседес - все решта не машини
er[socrates]
Member

Повідомлення

Бесценно
вы как раз и купили мерседес, но комплектуху к нему от ланоса ставите, чтоб подешевле... :spy:
Solx
Junior

Повідомлення

Бесценно: 29.11.2023 15:57 Поняв) куплю нову вінгу за 800грн, думаю вона то осилить) раз кулер без міді якось справлявся.
Взял с месяц назад VINGA CL3022. Мой 1600х в тесте аида64 прогрелся аж до 45 градусов, при этом кулер разогнался до 900 об.. В простое проц 25 гр.(в комнате 20) а кулер +-670 об (меньше он не может). В играх около 55+ гр.
Grava
Member

Повідомлення

Бесценно: 29.11.2023 14:30був в мене знайомий на і5 3470, перейшов на райзен 3600, був на ньому 3 роки, зараз купив 12400, і каже,фууух, більше райзенів не хочу
Вссе було настільки погано що він цілих 3 роки страждав?
Solx: 29.11.2023 16:25Мой 1600х в тесте аида64 прогрелся аж до 45 градусов
не впевнений що це через вінгу, мій 1600 в стоці під боксом нормально жив :-/
Бесценно
Member

Повідомлення

Grava
Ну як вам сказати: "AMD таке AMD"., От береш ставиш собі RX580, і запускаєш WoT. Все класно, високий FPS навіть на високих/ультра налаштуваннях, але то якісь мікрофрізи то падіння фпс короткочасні. Ставиш 1060 і той самий FPS але все плавно. Тай таке, то власний досвід.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Бесценно: 29.11.2023 16:53 Grava
Ну як вам сказати: "AMD таке AMD"., От береш ставиш собі RX580, і запускаєш WoT. Все класно, високий FPS навіть на високих/ультра налаштуваннях, але то якісь мікрофрізи то падіння фпс короткочасні. Ставиш 1060 і той самий FPS але все плавно. Тай таке, то власний досвід.
І як люди роками живуть і з 588 і з райзенами. :facepalm: Ви перевіряли ще десь ту відеокарту ? Налаштування чи інші параметри ? Ви впевнені що проблема біла саме з ВК а не з мережею, бо це клієнт-серверна гра? Чи може HDD був забитий, а при 1060 його почистили ?
Навидумують казок потім розповідають на форумах що такі самі юзери тоді іх розносять далі.
Grava
Member

Повідомлення

Бесценно: 29.11.2023 16:53Ну як вам сказати: "AMD таке AMD"
А мені не треба казати, я сам все що мені потрібно бачу :rotate: В мене зараз 2 пк на амд райзен 5600 та атлон 200ге. До цього були райзени 1600 та 3600. Зараз в одному rx6800 в іншому 1060. До цього були rx6600, rx 5600xt, rx 570. Ще багато старіших процесорів та вк від амд/аті. Так що в мене теж досвід є.
shnok
Member

Повідомлення

Бесценно: 29.11.2023 14:30 daesz
Та хоча б тому що інтел є інтел)) був в мене знайомий на і5 3470, перейшов на райзен 3600, був на ньому 3 роки, зараз купив 12400, і каже,фууух, більше райзенів не хочу)

В синтетиці ніби в 1.5 рази потужніший райзен 3600, а по факту в іграх fps = i7 9700
ахаха, я гадав що ці динозаври і історії про них давно вимерли, а ні, ще знаходяться, і саме головне що і іншим "втирають" подібну інформацію))
anyname
Member

Повідомлення

Pathfinder: 29.11.2023 16:58
Бесценно: 29.11.2023 16:53 Grava
І як люди роками живуть і з 588 і з райзенами. :facepalm: Ви перевіряли ще десь ту відеокарту ? Налаштування чи інші параметри ? Ви впевнені що проблема біла саме з ВК а не з мережею, бо це клієнт-серверна гра? Чи може HDD був забитий, а при 1060 його почистили ?
Навидумують казок потім розповідають на форумах що такі самі юзери тоді іх розносять далі.
У бульби споконвіку проблеми з ВК АМД були.то в ангарі до тротлінгу грілися , то ще якась маячня. чи то розраби так оптимізують під нвідію , чи то руки в них з альтернативних місць ростуть.
Solx
Junior

Повідомлення

Grava: 29.11.2023 16:40 не впевнений що це через вінгу, мій 1600 в стоці під боксом нормально жив :-/
Ну мой под китайским снеговиком с 2мя 90 вентилями тоже норм жил, только в играх было 60+ а обороты 1500-2500, а когда вентили начали заглушать телевизор на 1500 об., решил их заменить на нокты, но 2 шт по +-800 грн.... дешевле оказалось купить эту вингу, а когда зашумит, можно поменять вентиль на туже нокту.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

anyname: 30.11.2023 11:08 У бульби споконвіку проблеми з ВК АМД були.то в ангарі до тротлінгу грілися , то ще якась маячня. чи то розраби так оптимізують під нвідію , чи то руки в них з альтернативних місць ростуть.
З якого там, 10 чи 12 року, із всіх проблем на червоних картах в бульбі була та де в ангарі навантаження росло, а так +- норм. Декілька відіків і систем АМД змінилося за цей час. :shuffle:
AndP
Member

Повідомлення

Бесценно: 29.11.2023 11:44 та дивлюсь ті перформи які продають за 600-800, сильно б.в., або без кріплень. Щось мені таке собі...
Чи то ви ось цей маєте на увазі? Zalman CNPS10X Performa+
Смотреть выше по теме. Есть АG400 ДипКул. Практически новый.
Grava
Member

Повідомлення

Noctua nh-d14 можна встановити на ам4 горизонтально без колхозінгу? Бачив один варіант з NM-AMB11, але там начебто інша відстань.
Можливо довге з комплекту nm-am4 підходить?
GreenMile
Member

Повідомлення

Без колхозу навряд, бо відстань між "вухами" кулера не дозволить, якщо його повернути на 90°, то вуха будуть в межах сокету.
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

Grava
Ось такий набір потрібен
тиць довгі монтажні лапи
Головне щоб озп та радіатор vrm не вперлися у тт
Grava
Member

Повідомлення

Enombre de soberano
Тоді все погано :gigi: бо таке знайти проблема. Треба пошукати маркування, може в когось непотрібні будуть.
В чому справа: не мала баба клопоту — купила порося після встановлення вк вертикально, д14 впирається у неї. Зараз зняв з іншого пк jonsbo pisa a5, шириною як вентилятор - 120мм і місця залишається якраз скобу вентиля завести. Тому з варіантів повернути д14(поки що пріоритетний), вернути все як було, змінити корпус або кулер.
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

Grava: 07.12.2023 11:30Тоді все погано бо таке знайти проблема.
Знайти не проблема, проблема у вартості, бо цей кіт знятий з виробництва.
Тут або 500 грн (мама рідна) за кіт, або міняти кулер.
Відповісти