Вітаю. Є такий ноут, I7 12700H, RTX3070TI 8GB, DDR5 4800.
Нагрів процессора у важких іграх (Alan Wake 2, Кіберпанк) при режимі производительность 85-95 (є скачки до 100, але епізодами). Тримає десь 58-90. По відео 80 цельсія у піку.
Може хтось має такий апарат, та зміг вирішити питання щодо нагріву проца, бо попередній Легіон на 10 поколінні не давав таких цифр. Кажуть вимкнути турбобуст, але без нього проц не витягає відео на всю, маю втрату ФПС у потужних іграх. Казали про тротлстоп, я не знаю як працювати з нею. Буду вдячний, якщо внесете ясність щодо вищесказаного. Потрібно знижувати щось, чи це в межах норми? Дякую.
Останні статті і огляди
Новини
HP OMEN 16t-k000
-
Radicals_V
Member
-
Lucas55
Member
- Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
Radicals_V
спробуйте зафіксувати (обмежити) верхню межу бусту десь на 4.0 - 4.2 Ггц.
Андервольт скоріше за все залочений біосом і прошивкою ноута.
спробуйте зафіксувати (обмежити) верхню межу бусту десь на 4.0 - 4.2 Ггц.
Андервольт скоріше за все залочений біосом і прошивкою ноута.
-
crisisby
Member
Змаж спочатку Гарною термопастою , якщо потрібно - замінити термопрокладки. Також постав hp omen gaming hub. Там буде з заводу декілька варіантів готових по андервольту . Тобі тільки кнопочку натиснути і всеRadicals_V: ↑ 20.11.2023 19:27 Вітаю. Є такий ноут, I7 12700H, RTX3070TI 8GB, DDR5 4800.
Нагрів процессора у важких іграх (Alan Wake 2, Кіберпанк) при режимі производительность 85-95 (є скачки до 100, але епізодами). Тримає десь 58-90. По відео 80 цельсія у піку.
Може хтось має такий апарат, та зміг вирішити питання щодо нагріву проца, бо попередній Легіон на 10 поколінні не давав таких цифр. Кажуть вимкнути турбобуст, але без нього проц не витягає відео на всю, маю втрату ФПС у потужних іграх. Казали про тротлстоп, я не знаю як працювати з нею. Буду вдячний, якщо внесете ясність щодо вищесказаного. Потрібно знижувати щось, чи це в межах норми? Дякую.
-
Radicals_V
Member
Він новий, 3 дні...нема там проблем с заводу думаю, не дешева штука. Хаб стоїть, але там тільки варіанти зрізати разом с процом відео, коли ставиш режим баланс.crisisby: ↑ 20.11.2023 22:31Змаж спочатку Гарною термопастою , якщо потрібно - замінити термопрокладки. Також постав hp omen gaming hub. Там буде з заводу декілька варіантів готових по андервольту . Тобі тільки кнопочку натиснути і всеRadicals_V: ↑ 20.11.2023 19:27 Вітаю. Є такий ноут, I7 12700H, RTX3070TI 8GB, DDR5 4800.
А пасту яку сюди на майбутнє? Фазо змінні прокладки?
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Lucas55
Як саме це зробити?
-
Lucas55
Member
- Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
десь в інтернеті розказують, шо можна відкрити додаткові налаштування електроживлення проца в профілях вінди, через реєстр. І тоді просто вибираєш необхідну частоту. Це якшо не вийде змінити через ІХТУ і Троттл-стоп, бо в нових ноутах з 12-го покоління, у більшості ноутів залочений біос (заблокований доступ до зміни частоти і андервольту) Тому ІХТУ і Троттл-стоп можуть не допомогти.Radicals_V: ↑ 20.11.2023 22:43Як саме це зробити?
скрін з ТС
- спойлер
- спойлер
-
Radicals_V
Member
Ну, через винду не вышло, оно режет только энергоэффективные ядра...посмотрю видео сейчас...боюсь просто что при таких температурах крякнет кристалик через пару лет и усе...а работать на 100 проц вертушках, ну такое себе.
-
Lucas55
Member
Radicals_V
пошукайте інфу, чи можна якось розлочити біос вашого ноута. Якшо так - тоді можна буде понизити. А ТС і ІХТУ не працює ?
пошукайте інфу, чи можна якось розлочити біос вашого ноута. Якшо так - тоді можна буде понизити. А ТС і ІХТУ не працює ?
-
Radicals_V
Member
Тролл стоп- закрыты настройки питания и частоты...ещё бы понимать что и куда там тыкать...буду разбираться....
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Не пойму, зачем на таком аппарате Биос лочить.. ну ведь понятно что штука горячая...это вообще критично, такой нагрев?
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Не пойму, зачем на таком аппарате Биос лочить.. ну ведь понятно что штука горячая...это вообще критично, такой нагрев?
-
Radicals_V
Member
-
Евгений King
Member
Якщо не розбираєтесь то згорить, пихне так що нічого не лишиться від ноута.
Треба розбиратись...
Ось як через реєстр це все зробити: Але може на 12му інтелі вже і не працює, тут не певен, на нових райзенах починаючи від 6000+ не працює через реєстр.
Треба розбиратись...
Ось як через реєстр це все зробити: Але може на 12му інтелі вже і не працює, тут не певен, на нових райзенах починаючи від 6000+ не працює через реєстр.
-
Andrew_R30
Member
Я купував собі ноут леново легіон gen6 5800x+rtx3060ti, так там на проць було 90-96 градусів при навантаженні (рендер майже 3 години), в overwatch 87-91 градусів...
Я подумав дякую за чудовий апарат, який може відригнути через 1-2 роки, та здав його назад в магаз., так є костилі типу понизить тдп..., але камон навіщо я купую звіря щоб його тримати в клітці.
З тих пір я не підхожу до "заряджених "бюджетних" " ноутів.
Я подумав дякую за чудовий апарат, який може відригнути через 1-2 роки, та здав його назад в магаз., так є костилі типу понизить тдп..., але камон навіщо я купую звіря щоб його тримати в клітці.
З тих пір я не підхожу до "заряджених "бюджетних" " ноутів.
-
Lucas55
Member
Доброго. Слава богу, ну якшо проц відреагував на цю зміну в ТС, то мабуть правильно. Перевірити можна в Диспетчері завдань, або Open Hardware Monitor, шо там показує теж 3,8 ? як температури ?Radicals_V: ↑ 21.11.2023 08:31Доброго ранку. Понизил частоту до 3.8 примерно через эти рычажки, все правильно? Не сгорит ноут? Я просто не разбираюсь...
Не згорить якщо знижувати, то якшо підвищувати тоді така вірогідність вища, але все одно малоймовірна.
Цікаво що до цього ви казали, шо налаштування живлення і частоти в ТС закриті. То як вам вдалось їх розблокувати ?
-
Radicals_V
Member
А вот именно эти штуки я не заметил. Температуры стали до 90 все. 75-85. Это хорошо. Ну, я не работал ранее с этим софтом...один минус- нужно держать запущенной прогу.Lucas55: ↑ 21.11.2023 13:57Доброго. Слава богу, ну якшо проц відреагував на цю зміну в ТС, то мабуть правильно. Перевірити можна в Диспетчері завдань, або Open Hardware Monitor, шо там показує теж 3,8 ? як температури ?Radicals_V: ↑ 21.11.2023 08:31Доброго ранку. Понизил частоту до 3.8 примерно через эти рычажки, все правильно? Не сгорит ноут? Я просто не разбираюсь...
Не згорить якщо знижувати, то якшо підвищувати тоді така вірогідність вища, але все одно малоймовірна.
Цікаво що до цього ви казали, шо налаштування живлення і частоти в ТС закриті. То як вам вдалось їх розблокувати ?
Тесты стабильности прогнал, частоты держит. Сбоев нету.