Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
LevkoMorj
Member

Повідомлення

oversteve: 20.11.2023 16:50 в обидвох ALC897
Да. Точно. Ошибся
Nouriel
Member

Повідомлення

а чим поганий кодек ALC897? звичайна встройка, для домашнього користування нормально
LevkoMorj
Member

Повідомлення

Nouriel: 20.11.2023 17:44 а чим поганий кодек ALC897? звичайна встройка, для домашнього користування нормально
Я как перешел с 1220 на 897, так чуть кровь из ушей не полилась. Даже разницу между 1220 и 1200 замечал. И это на дешманских колонках
lewerlin
Member

Повідомлення

Nouriel: 20.11.2023 17:44а чим поганий кодек ALC897? звичайна встройка, для домашнього користування нормально
АМ4 розбалувала. Всілякими 1200, з підсилювачем і сябрами.
спойлер
До прикладу, в моїй еліт, тобто чисто "середній" платі, 1220ий цілком пристойно грає на фоні дискретки, і це з вухами рівня М50(шури) і DT770(фокали). Різниця звісно є, але не прямо щоб велика. А є на В550 і більш наворочені встройки.
Після такого "лакшері", 897й взагалі ніякий.
LevkoMorj
Member

Повідомлення

lewerlin: 20.11.2023 18:03
Nouriel: 20.11.2023 17:44а чим поганий кодек ALC897? звичайна встройка, для домашнього користування нормально
АМ4 розбалувала. Всілякими 1200, з підсилювачем і сябрами.
спойлер
До прикладу, в моїй еліт, тобто чисто "середній" платі, 1220ий цілком пристойно грає на фоні дискретки, і це з вухами рівня М50(шури) і DT770(фокали). Різниця звісно є, але не прямо щоб велика. А є на В550 і більш наворочені встройки.
Після такого "лакшері", 897й взагалі ніякий.
Ну не знаю в разбалывании ли дело. Я месяцами пытался привыкнуть к 897. Не получилось. Даже Ютуб мерзко было включать, настолько отвратительный звук
Artem_K
Member

Повідомлення

Nouriel
897 це найгірше, шо довелося чути з кодеків. Можливо це реалізація конкретних плат, але 892 й той був краще. Щодо всього ряду - різниця між 897 та 1200 дуже велика, а ось 1200 та 4080 (що якби теж саме на usb) вже дійсно на рівні реалізації - 1200 покраще був на колонках, а 4080 у навушниках.
Це все на одному наборі колонки-навушники при тому що ніякої аудіофілії - все звичайне "домашнє".
SergN
Member

Повідомлення

Зав'язуйте офтопити про звуковухи в темі про відеокарти, а також так тривало годувати троля.
Nouriel
Member

Повідомлення

LevkoMorj: 20.11.2023 17:59Я как перешел с 1220 на 897, так чуть кровь из ушей не полилась. Даже разницу между 1220 и 1200 замечал. И это на дешманских колонках
та я не сумнівався, ти тут карту вибираєш шо можна в дурку загриміти а то звуковий кодек :laugh:

Відправлено через 11 хвилин 12 секунд:
lewerlin: 20.11.2023 18:03Після такого "лакшері", 897й взагалі ніякий.
не знаю, у мене ALC892 на матплаті, купив асус сонар і шось різниці не замітив
KVANTIAN
Junior

Повідомлення

Вітання, шановне панство

Дочекатисия Чорної пятниці, як виявилося, було розумним рішенням. Чесно кажучи, не надіявся на те, що дійсно будуть хоча б якісь знижки, а не просто червоний цінник для наївних, але сталося що сталося, і сталося це досить... Приємно для мене та мого гаманця. Однако. Вдалося взяти GIGABYTE RTX 4070 Aorus Master за 26.500 гривен. По-факту, взяв TOP рішення (хлопці, не бийте, топ лише по заявленим параметрам від виробника + ціна дійсно топова була, а це, на хвилину 34.000 українських доларів) від Гигибута, за ціною якоїсь Ventus 2X. Але, але... Цікавить думка тих, хто вже знайомий з продукцією GIGABYTE або навіть тих, хто сидить на цій відеокарті. Що можете сказати на рахунок всього? Які ваші враження від цієї відеокарти? Чи не прогадав я, обравши її а не Asus TUF (він, до речі, на півтори тисячки виходив дорожче)?

Дякую сердечно! :super: :beer: :rotate:
oversteve
Member

Повідомлення

KVANTIAN
як мінімум переконайтеся, що воно вам в корпус полізе по довжині і по ширині і про підставку не забудьте, ну а так в цілому один з топових варіантів серед 4070 в плані обвісу, якщо не самий топовий ))
KVANTIAN
Junior

Повідомлення

oversteve: 20.11.2023 22:48 KVANTIAN
як мінімум переконайтеся, що воно вам в корпус полізе по довжині і по ширині і про підставку не забудьте, ну а так в цілому один з топових варіантів серед 4070 в плані обвісу, якщо не самий топовий ))
Я новий PC якраз конструктую собі. Корпус ще не обрав, бо думав дочекаюсь 4070 SUPER. Але такая приємна ціна внесла свої корективи в мої плани. Корпус хочу типу акваріум, як от 1stplayer miku mi8. Красотаааа :laugh:
Vader
Member

Повідомлення

KVANTIAN
Де купляли карту?
KVANTIAN
Junior

Повідомлення

Vader: 20.11.2023 23:27 KVANTIAN
Де купляли карту?
Та на Розетці, звісно ж. Сьогодні вночі, як тільки перевалило за 00:01, побачив знижку (замість 33.999 стала 27.900). До речі, практично на всі топові 4070 хороші знижки, дійсно. Плюсом ще -5% якщо карткою платити.
Metroa
Member

Повідомлення

744 долари за карту, яка має коштувати 500, а радості повні штани :rotate:
oversteve
Member

Повідомлення

Metroa: 20.11.2023 23:55 744 долари за карту, яка має коштувати 500, а радості повні штани :rotate:
710, у вас калькулятор поламався :rotate:

п.с. власне навіть в Штатах аорус 700 баксів коштує, в Європі ще дорожче
daesz
Member

Повідомлення

KVANTIAN: 20.11.2023 23:05
oversteve: 20.11.2023 22:48 KVANTIAN
Я новий PC якраз конструктую собі. Корпус ще не обрав, бо думав дочекаюсь 4070 SUPER. Але такая приємна ціна внесла свої корективи в мої плани. Корпус хочу типу акваріум, як от 1stplayer miku mi8. Красотаааа :laugh:
То ж jonsbo d31 але з менш симпатичною передньою панеллю :)
Metroa: 20.11.2023 23:55 744 долари за карту, яка має коштувати 500, а радості повні штани :rotate:
У 4070 рекомендована 600, чому б це їй коштувати 500. І це не саме дно ринку, а одне з найкращих виконань. Точно найкраще від гіги :-P
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 21.11.2023 00:04 То ж jonsbo d31 але з менш симпатичною передньою панеллю :)
то зовсім не д31, і навіть не д41 - зовсім інша конструкція і ромір в пітора-два рази більше
KVANTIAN
Junior

Повідомлення

Можна довго гадати, типу "Если бы, да кабы, да во рту расли грибы...", але наш красень Кравчук казав: "Маємо те, що маємо". Друг в США каже, що там теж ціни далекі від рекомендованих. В Європі так само. Тому і я такої ж думки. Мені байдуже що могло би бути. Мене більше цікавить те що зараз коїться. І в цій реальності, на даний час, 26.500 за Aorus - вважай пощастило. Таке життя, не ми такі :)

P.S. Walmart, Amazon і т.п. - ціни від 699$

Відправлено через 6 хвилин 35 секунд:
daesz
Не, низькі товстунчики не сексуальні :weep:
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 21.11.2023 00:10
daesz: 21.11.2023 00:04 То ж jonsbo d31 але з менш симпатичною передньою панеллю :)
то зовсім не д31, і навіть не д41 - зовсім інша конструкція і ромір в пітора-два рази більше
Візуально здався схожим :-/
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
0kie
Member

Повідомлення

daesz
Это оно и есть. Каркас одинаковый, разные обвесы.
Відповісти