Перестав працювати інтернет на комп'ютері

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

Пан: 12.11.2023 16:03
GreenMile: 12.11.2023 15:20 Вчитель - це перш за все талант і здатність саме НАВЧАТИ
Не спорю. Но как можно применить этот талант, если ты посредственно владеешь предметом? Учитель должен сам загореться предметом, изучить его и все что с ним связано, его должно это интересовать самого. А не, как здесь писали, просто прийти и отчитать программу. А какая сегодня программа можно поинтересоваться у знакомых, если своих нет.
И если следовать логике некоторых отписавшихся, то если ничего не уметь и бегать всем за всё платить, то зарплаты должны быть космические у всех, а не только у топ менеджеров. Чего мы сейчас не наблюдаем, а наблюдаем как основная масса ездит на старых автомобилях, если не на маршрутках, ест дешевую еду из супермаркета и одевается на базаре. А где же набрать денег платить всем и каждому или покупать новые вещи постоянно? Как по мне, то воспитание людей, способных и трусы зашить и гвоздь забить, куда более полезно для человека, чем воспитание людей, которые, как выше отписались, едут на спущенном колесе к специалисту.
З чого висновок про "посереднє знання"? У вас типове совкове сприйняття "тижпрограміст - відремонтуй мені принтер". Ви змішуєте грішне з праведним - це різні предмети і різні напрямки. Тому власне є фронт-енд і бек-енд розробники, тому є девопси і є системні адміністратори, це, бляха, різні речі і різні напрямки, одна людина не має і не може все це знати. Це як доколупатися до бек-енда, що він не може настроїти ip-телефонію і запустити міні-АТС на підприємстві і сказати, що в нього посередні знання, бо будь-який посередній сісадмін це може.
Так само інструктор по водінню не повинен знати, як настроїти карбюратор і як продіагностувати авто і відремонтувати його на узбіччі за допомогою ключа 11 на 13 і якоїсь матері, якщо там чек енджин вискочив. Його задача навчити вас керувати авто і їздити вулицями і всіляким "секретам" які в цьому допомагають і які не знає механік, іншому навчають на матчастині.
Оцей підхід, що ти повинен знати і як карбюратор в полі перебрати, і як плитку в туалеті покласти - пережиток совка і бідності, бо ви витрачаєте свій безцінний час на якусь маячню, яку спеціально навчені люди зроблять в три рази швидше, а візьмуть за це гроші, які ви заробите на основній роботі на півдня, умовно.
vpchelko
Member

Повідомлення

Автору - нужно нести компьютер в сервис. Но только в нормальный!

Дома я бы самостоятельно решил бы проблему.

Сам факт того что интернет не появляется при раздаче со смартфона уже напрягает. Скорее всего проблема в настройках ОС или в левом софте, который умудрились поставить... ну это

Ну на крайняк - поставить 2ую ОС на отдельный раздел диска / на отдельный диск.
Востаннє редагувалось 12.11.2023 16:47 користувачем vpchelko, всього редагувалось 1 раз.
Пан
Junior

Повідомлення

GreenMile: 12.11.2023 16:36 Оцей підхід, що ти повинен знати і як карбюратор в полі перебрати, і як плитку в туалеті покласти - пережиток совка і бідності, бо ви витрачаєте свій безцінний час на якусь маячню, яку спеціально навчені люди зроблять в три рази швидше, а візьмуть за це гроші, які ви заробите на основній роботі на півдня, умовно.
Может и совка, а может с такими навыками проще выжить в это прекрасное время.
Что-то я не заметил, что у нас большинство так шикарно зарабатывает, чтобы всем и за всё платить. Может я живу в каком-то бедном квартале. Но вроде бы не совок, а люди не жируют. Или так и задумано, что не все будут так красиво жить? Тогда согласен. Если ты олигарх, то тебе всё сделают специально обученные люди и сразу новую машину подгонят, если колесо спустит.
Avenger80
Member

Повідомлення

GreenMile
Не, ну есть же разные уровни знаний - правильно, программист не должен знать как настроить сеть на предприятии или как с помощью паяльной станции выполнить ремонт материнской платы, к примеру. Но базовые знания у программиста должны же быть - как поставить Windows, как установить драйвера, где в компьютере оперативная память, где процессор, где материнская плата. А то иногда бывает, что программист только знает свою программу, в которой он пишет код и ВСЁ. Он её даже поставить не может сам. И это я считаю неправильным. Но при этом он может зарабатывать тысячи долларов и нанимать людей, которые ему и попу будут вытирать. :gigi:
Пан
Junior

Повідомлення

Avenger80: 12.11.2023 16:19 Почему не учить именно полезным вещам, а не всяким Рудим котам и ребусам.
Потому, что тем кто владеет заводами и пароходами не нужны слишком образованные люди. Им достаточно понимать, что от них хотят, уметь читать, писать и считать. На работе обучат чему нужно и вперед. А те, кто будет входить в ближайший круг обслуги, учатся в частных школах и престижных университетах по своей программе. В обычных школах - рабочий класс.
Galactick
Member

Повідомлення

Avenger80
Із сьомого класу зараз вже вчимо Python. Раніше з 8 вчили Pascal. Ребуси і бобри бо дирекція вимагає участі.
seraphic
Member

Повідомлення

Galactick
а если на уроке вашей информатики у ученика некорректно работает программа где вы изучаете практику языка питона - вы вызываете слесаря чтоб починил? Дирекция вашего учебного заведения вызывает сомнения если у них такие кадры :spy:
Avenger80
Member

Повідомлення

Galactick
Это хорошо, значит ещё пока не дошли до Pyton, ну ещё пока и не конец года учебного. :) Это радует. Хотя сын ещё в прошлом году его пытался сам изучать - калькуляторы писать, языковых помощников делать в питоне - youtube и познавательный интерес вместе с хваткостью ума делают своё дело. :) Хорошо если б в школе учили как пользоваться Excel (Google таблицами), а то далеко не каждый взрослый умеет таблицы заполнять, элементарными формулами пользоваться. Вот с Word у всех всё нормально, в большинстве случаев, а как доходит до Excel - вот тут у всех такой пробел знаний, что просто капец.
Alexsandr
Member

Повідомлення

А режим полета на винде не включен случайно?
Galactick
Member

Повідомлення

Avenger80
Python в першому семестрі 7 класу, десь приблизно після осінніх канікул. Табличні процесори (за підручником і програмою це саме Excel. Ну і пара скриншотів з LibreOffice) вчимо вже з 6 класу, з другого семестру і . І це досить таки цікавий розділ, як на мене. Але зараз дистанційка, а 90% учнів не мають ні комп'ютера, ні ноутбука. Тому якось працюємо в Google Sheets з тим що є. Ну і Python дистанційно, не маючи хоч якогось пристрою сильно не повчиш. Онлайн компілятор знову ж таки виручає якось. Взагалі програма зараз оновлена досить цікава. Тут тобі і Python, і Blender, і весь набір MS Office. В 10-11 взагалі можна модуль обирати. Захотіли - вчите 3д моделювання пів року, а як ні, то можна, наприклад комп'ютерну графіку(photoshop+inkscape) чи те ж програмування. До 2020 року дійсно Скретч вчили до 8 класу і це було повторення 7го, 6го класу по третьому колу. Коли чую Mr. Scratch в Alan Wake 2, то уявляю нікого іншого як того самого рудого кота.
а как доходит до Excel - вот тут у всех такой пробел знаний, что просто капец.

Буквально вчора Відділ освіти прислали електронною поштою excel таблицю і одну цифру 4 щоб я цю цифру вписав в таблицю і повернув назад. Але ж там і працюють бабці 60+. Яке їм діло до тих таблиць, циферок, формул. Правда ж.

Відправлено через 6 хвилин 4 секунди:
Alexsandr
Та ні, нічого такого. Ну зараз Інтернет вже працює і добре. Цікаво звісно що це могло такого статися. Із останнього встановленого Bluestacks з оф сайту та "Безпровідний дисплей" через компоненти. Оновлень ос наче не прилітало.
GreenMile
Member

Повідомлення

Пан: 12.11.2023 16:47
GreenMile: 12.11.2023 16:36 Оцей підхід, що ти повинен знати і як карбюратор в полі перебрати, і як плитку в туалеті покласти - пережиток совка і бідності, бо ви витрачаєте свій безцінний час на якусь маячню, яку спеціально навчені люди зроблять в три рази швидше, а візьмуть за це гроші, які ви заробите на основній роботі на півдня, умовно.
Может и совка, а может с такими навыками проще выжить в это прекрасное время.
Что-то я не заметил, что у нас большинство так шикарно зарабатывает, чтобы всем и за всё платить. Может я живу в каком-то бедном квартале. Но вроде бы не совок, а люди не жируют. Или так и задумано, что не все будут так красиво жить? Тогда согласен. Если ты олигарх, то тебе всё сделают специально обученные люди и сразу новую машину подгонят, если колесо спустит.
Пересмикуєте. Може, ви тоді самі хліб вирощуєте і печете, тканину виробляєте і одежу шиєте теж самі, бо в магазині ж дорого, а ви не олігарх? Чи це інше? :shuffle:

Відправлено через 10 хвилин 21 секунду:
Avenger80: 12.11.2023 16:49 GreenMile
Не, ну есть же разные уровни знаний - правильно, программист не должен знать как настроить сеть на предприятии или как с помощью паяльной станции выполнить ремонт материнской платы, к примеру. Но базовые знания у программиста должны же быть - как поставить Windows, как установить драйвера, где в компьютере оперативная память, где процессор, где материнская плата. А то иногда бывает, что программист только знает свою программу, в которой он пишет код и ВСЁ. Он её даже поставить не может сам. И это я считаю неправильным. Но при этом он может зарабатывать тысячи долларов и нанимать людей, которые ему и попу будут вытирать. :gigi:
Базові поняття - це дуже суб'єктивна і маніпулятивна річ. Для мене, як для електронщіка, базовим є знання закону Ома і вміння читати принципові електричні схеми, але мало хто це вміє зараз. А для моєї мами базовим є вміння увімкнути комп'ютер і відрізняти "Інтернет" від "Браузера" от і все.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Avenger80: 12.11.2023 13:40 но AMD карта выкаблучивается - то драйвера не ставятся, то ставятся, но ни фига не могу её задействовать. В общем и интересно и бесполезно. Процессор впаянный зверь -

Добро пожаловать в клуб. Я на ноуте тоже так возился одном с АМД старенькой. Накачал кучу дров. Одни становятся и работают, другие никак не хотят. Но все же это думаю проблемы уже с чипом, отвал пошел.

Отправлено спустя 2 минуты 52 секунды:
Galactick: 12.11.2023 18:41 Та ні, нічого такого. Ну зараз Інтернет вже працює і добре. Цікаво звісно що це могло такого статися. Із останнього встановленого Bluestacks з оф сайту та "Безпровідний дисплей" через компоненти. Оновлень ос наче не прилітало.
Есть обновление одно + впн определенный - рушит так же сетку. Но я склонился бы в сторону режима полета, тогда ничего не работает по сети :) У меня родители так пару раз включали и два раза режим планшета. Не встречаюсь раньше с такий режимом завис на время.
Galactick
Member

Повідомлення

Alexsandr
Ну режим польоту я б побачив, не на стільки я безнадійний. :laugh: Тим більше режим польоту не робить отаку біду
спойлер
Screenshot 2023-11-12 145804.png
Закрито