Перестав працювати інтернет на комп'ютері

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Пан
Junior

Повідомлення

slv: 12.11.2023 12:49
Junior
Имя пользователя:Пан Звание:JuniorЗарегистрирован:08.11.2023 16:26Последнее посещение: -
Давай ще ти будешь поради раздавати на форумі кому що робити … :lol:
А что только тебе разрешено? Не расстраивайся.
Kirakishou: 12.11.2023 12:56 Якби у Вас була купа грошей
Я бы в неё нырял, как скрудж макдак.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Просто, що для Вас очевидні речі, для вчителя інформатики — ні. Перед ним не стоїть задача навчити дітей ремонтувати комп’ютер, він має навчити ним користуватися. Я теж якщо на роботі десь оптика пошкоджується викликаю спеціаліста, бо мені простіше заплатити 200 гривень щоб він зварив оптику, ніж шукати зварювальний апарат, сколювач оптичного волокна, серветки для очистки волокна. Моя задача з’ясувати чи це оптика пошкодилась, чи медіконвертер, чи IP-камера. Потім замовити нове, налаштувати та встановити. Але це в теорії. На практиці ж я і блоки живлення ремонтую, і перепаюю конденсатори в роутерах чи материнських платах. Бо я працюю в бюджетній організації, у нас немає грошей. І просто мені це дійсно цікаво. Але від мене, як від спеціаліста, цього не вимагають. В посадовій інструкції цього немає. Так-то я звичайно за те, що люди вчились.

Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
goldenvirus
Можна банально в диспетчері пристроїв видалити драйвер, потім оновити конфігурацію обладнання і він підтягнеться сам з чистими налаштуваннями мережевих адаптерів.
Пан
Junior

Повідомлення

Kirakishou: 12.11.2023 13:13 Просто, що для Вас очевидні речі, для вчителя інформатики — ні.
Ой, да ладно. Он же не инструктор по вождению и не учитель истории. Информатики. Не умеет пользоваться компьютером? Да, для меня это странно. Это все равно, что ездить на машине и не уметь колесо поменять, масло, фильтра. Банальные вещи. Я понимаю, что для многих это ОК. Таких вырастили. И правильно сделали. Даже больше, вырастили уже тех, кто требует каждый год новый телефон и это правильно. Пускай платят. Я ничего не имею против.
Avenger80
Member

Повідомлення

Kirakishou
Ну и раньше Windows переустанавливалась по-другому... Надо было зайти в Биос, выставить приоритет загрузки, загрузится с какого-то загрузочного диска (1000 и 1 программа :) ), у которого ещё куча программ на этом диске, выйти на VC или NC через командную строку в Досе, найти Винду в программах, запустить Setup.exe и следовать командам в течение часа, затем по отдельности в определённой последовательности ставить драйвера на матплату, на видеокарту, на монитор, на звуковую карту, на USB и т.д. и т.п. Это тоже был квест. :) Привет конец 90-х - начало 2000-х годов. :gigi: А сейчас винда всё сама поставит... Это не раньше - получай рабочий стол в 640х480, со здоровенными ярлыками и экраном ЭЛТ который ужасно давит на глаза без драйверов на 60Гц. и кучей вопросительных знаков в диспетчере устройств (а что, инета тогда не было - все драйвера были на СD-дисках и дискетах.) :)
Востаннє редагувалось 12.11.2023 13:32 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

Пан: 12.11.2023 13:19 Ой, да ладно. Он же не инструктор по вождению и не учитель истории. Информатики. Не умеет пользоваться компьютером? Да, для меня это странно.
Вміти користуватись комп'ютером, і вміти ремонтувати/діагностувати - не одне й теж. Якби механіки могли керувати болідами на тому рівні що й переможці формули1 - для чого тоді пілоти?
Kirakishou
Member

Повідомлення

Avenger80
Ну зараз теж буває то нвме не бачить, бо у користувача ноут з 11 поколінням інтела і треба дрова підтягти, то ще якісь приколи бувають. Але загалом погоджуюсь, зараз набагато простіше все. Є інтернет, є форуми, є ютуб. Ще й вінда сама дрова підтягує. Коли я вперше перевстановлював віндовс, у нас в місті був тільки діалап інтернет від Укртелекому. В мене його не було, бо він був дуже дорогий, а я був школярем. Тому я у всьому розбирався сам, найстрашніше було форматувати диск.
Avenger80
Member

Повідомлення

daesz
Это всё понятно, но подразумевается, что учитель (преподаватель) информатики, это человек который не просто так выбрал профессию такую, а у него глаза горели на компьютерную технику... Хотя... если честно, бывают же программисты просто кодеры, которые только и умеют код писать и всё - а на чем они пишут, им по фиг - главное - экран, программа и клавиатура.
Andrey2005
Member

Повідомлення

Пан: 12.11.2023 13:19Это все равно, что ездить на машине и не уметь колесо поменять, масло, фильтра. Банальные вещи.
У мене знайомий побачив що частково спустило колесо, загрузив картоплю і родичів в машину і погнав по трасі шукати шиномонтажку де підкачати. Колесо лопнуло, ледь не вилетів з траси. Питання "якого ти не підкачав" навіть не зрозумів, каже - "так я ж поїхав шукати де накачати". І таких як на мене переважна більшість.
daesz
Member

Повідомлення

Avenger80: 12.11.2023 13:35 Хотя... если честно, бывают же программисты просто кодеры, которые только и умеют код писать и всё - а на чем они пишут, им по фиг - главное - экран, программа и клавиатура.
Тут на форумі такі часто просять зібрати їм конфіг. Небачу нічого в цьому поганого :rolleyes:
Avenger80
Member

Повідомлення

Kirakishou
Так у меня сейчас тоже задача... отдали ноутбук Samsung NP300E5V-A02RU с дискретной графикой AMD HD8750M (типа берите как хлам и тормоз, подарок :) ) - не могу ничего пока сделать. Поставил десятку, все драйвера, но AMD карта выкаблучивается - то драйвера не ставятся, то ставятся, но ни фига не могу её задействовать. В общем и интересно и бесполезно. Процессор впаянный зверь - Пентиум двухъядерный, аж 7000 баллов в CPU Qieen в AIDA64 набирает. :)
Andrey2005
Member

Повідомлення

Avenger80
Так, в 90х роках так вінди і ставили, але нічого не заважало мати інстал вінди на сусідньому розділі, або на іншому HDD і прописати автозагрузку VC, NC та хоч запуск установки вінди. Або просто скопіювати папку з робочою віндою, яку можна було примітивно забекапити на сусідній розділ Ctrl-C Ctrl-V.

Бачив вчителів інформатики які не вміли змінити час в вінді )?**
Взагалі доволі великий відсоток адмінів і різних прогерів повни нулі в залізяках чи чомусь що трохи виходить за рамки їх софта. Раніше дивувався а зараз звик.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Andrey2005
Бо має гроші на шиномонтаж, а якби не мав, то навчився б сам не тільки качати, а й бортувати. Я наприклад трактор ЛТЗ Т-40 колов, коли був в старших класах. Бо я кожне літо проводив у діда з бабою в селі і одного разу в дідового трактора тріснув диск зчеплення, то я за підказками діда, який тоді мав проблеми з пальцями на руках і не міг гайки крутити, самостійно розколов трактор. Навіть зараз, коли підкачати колесо коштує дві гривні я краще сам підкачаю, бо мені це цікаво. Мені цікаво самому помити автомобіль, позаглядати під капот. А гроші краще витрачу на чергову аніме-вайфу.

Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
Avenger80
Тут можу тільки порадити курити форуми, дрова на ноутбуки то окрема тема. Особливо стосується бюджетних ноубуків і їх мережевих карт. Буває, щоб вайфай нормально працював, треба купу дров перебрати від різних вендорів на один і тож же вайфай модуль, бо на офіційному сайті їх або вже немає, або є, але під стару версію вінди. Буває, що SDIO (Snappy Driver Installer Origin) виручає.
Andrey2005
Member

Повідомлення

Kirakishou
Та навіть не в грошах справа, скільки там та підкачка коштує, копійки. Просто тупість. Хоча після того що я бачу що у людей навіть викрутки вдома чи гаражі нема, то насос це вже щось фантастичне.
Але все ще гірше, з одного боку люди все менше і менше хоч трохи тямлять в техніці, з іншого боку виробники все більше і більше ускладнюють навіть примітивні речі.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Andrey2005
І тупість, і банальна лінь. Мене також буває родичі просять поміняти люстру, деякі буває що навіть просять лампочки вкрутити чи налаштувати годинник на духовці. Ну звичайно родичам не відмовлю, та й потім ще у них пообідаю і на таксі грошей дадуть. А ускладнюють виробники для того, щоб було менше бажання в цьому розбиратися навіть у того, кому це цікаво.
Хоча щодо ліні я не можу винити людей, бо я і сам лінивий. Я сиджу на роботі з невеликою зарплатою, бо банально ліниво виходити з зони комфорту. Я вже всю роботу тут знаю, де що може вийти з ладу і що треба робити, тому виконую свою роботу швидко і маю на роботі багато вільного часу. Притягнув на роботу свій комп’ютер, можу дивитися ютуб чи аніме, можу в якусь іграшку пограти. До цього працював на різних роботах і там де гарно платять, там треба працювати. А де можна на роботі ютуб дивитися, там і платять по 12-15к в залежності від міста. В обласному центрі платять більше, в районному менше. Лінь то страшна штука.
Galactick
Member

Повідомлення

goldenvirus
Kirakishou
Не допомагало ні видалення драйверів, ні скидання мережі. Тим більше не працював же не тільки Ethernet на материнці, а й від телефона, адаптера.

Отак було. Може це комусь і очевидно, але я вперше бачу, щоб просто зникли ці чортові протоколи.
спойлер
Screenshot 2023-11-12 145804.png
Тепер наче працює, але вікна налаштувань намертво зависають інколи. Однак дякую за поради. Піду переставлю віндовс, напишу заяву на звільнення у зв'язку з профнепридатністю. :D Тему можна закривати.
GreenMile
Member

Повідомлення

Пан: 12.11.2023 13:19
Kirakishou: 12.11.2023 13:13 Просто, що для Вас очевидні речі, для вчителя інформатики — ні.
Ой, да ладно. Он же не инструктор по вождению и не учитель истории. Информатики. Не умеет пользоваться компьютером? Да, для меня это странно. Это все равно, что ездить на машине и не уметь колесо поменять, масло, фильтра. Банальные вещи. Я понимаю, что для многих это ОК. Таких вырастили. И правильно сделали. Даже больше, вырастили уже тех, кто требует каждый год новый телефон и это правильно. Пускай платят. Я ничего не имею против.
Ви не розумієте простих речей, точніше інтерпретуєте їх в силу власного розуміння. Вчитель - це перш за все талант і здатність саме НАВЧАТИ, а сам предмет - мова, інформатика, малювання - вторинно. Знавців-розумників своєї справи багато, а здатних саме навчити когось, правильно донести, передати знання, зацікавити - одиниці. Тому у школі і ВУЗах на лекціях одних викладачів завжди аншлаг, а на інших ніхто нічого не розуміє.
В данному випадку вчитель інформатики != системний адміністратор, його задача навчити користуванню ПК, а не діагностувати, вирішувати проблеми, абощо.
Avenger80
Member

Повідомлення

del
Пан
Junior

Повідомлення

GreenMile: 12.11.2023 15:20 Вчитель - це перш за все талант і здатність саме НАВЧАТИ
Не спорю. Но как можно применить этот талант, если ты посредственно владеешь предметом? Учитель должен сам загореться предметом, изучить его и все что с ним связано, его должно это интересовать самого. А не, как здесь писали, просто прийти и отчитать программу. А какая сегодня программа можно поинтересоваться у знакомых, если своих нет.
И если следовать логике некоторых отписавшихся, то если ничего не уметь и бегать всем за всё платить, то зарплаты должны быть космические у всех, а не только у топ менеджеров. Чего мы сейчас не наблюдаем, а наблюдаем как основная масса ездит на старых автомобилях, если не на маршрутках, ест дешевую еду из супермаркета и одевается на базаре. А где же набрать денег платить всем и каждому или покупать новые вещи постоянно? Как по мне, то воспитание людей, способных и трусы зашить и гвоздь забить, куда более полезно для человека, чем воспитание людей, которые, как выше отписались, едут на спущенном колесе к специалисту.
Avenger80
Member

Повідомлення

Пан
А что такое информатика в современной школе? Информатика - как я смотрю по своему сыну - это ребусы, кроссворды, программа Scratch и конкурс Бобёр - но там тоже всё на логику. Т.е. информатика в школе - это ЛОГИКА. :) У меня в школе и в институте - это был Turbo Pascal. Но почему в школе не учат прежде всего как владеть компьютером - Microsoft Office чтоб в совершенстве, компьютерная грамотность в железе на элементарном уровне. Чтоб каждый был уверенным пользователем ПК. Для более продвинутого уровня - пусть изучают Pyton, JAVA и т.д. Почему не учить именно полезным вещам, а не всяким Рудим котам и ребусам. :) Помню целый вечер с сыном пытался кроссворд по информатике разгадать - фиг там - такие термины, таким философским языком.
Hum
Member

Повідомлення

Avenger80
Информатика это игра про непокорного охотника-гетеросексуала с дробовиком в лесу который отбивается от сторонников однополой любви старающихся его окружить и приобщить к своему братству через своеобразный обряд посвящения. Я так запомнил :gigi:
Закрито