AlteaXL
Мені не давало оновитися. І плюс на крайній прошивці пише, що не буде змоги понизити версію.
Зараз ще разок спробую відкотитися. Вдруг прокатить. Бо я вже не знаю, що думати і де шукати.
Відправлено через 12 хвилин 16 секунд:
Дійсно, дало відкотитися. Пінгую роутер вже хвилин 5 і стабільно меньше 1мс пінг. Ще буду моніторити ситуацію але сподіваюсь, що проблема в новій прошивці. Щиро дякую AlteaXL, що спробував відкотитися. Тай всім іншим, хто відгукнувся.
Попутно ще дам доступ до мережі лише мак адресам своїх пристроїв, щоб виключити можливість махінацій сусідів. А то вдруг якісь мамкин хакер є в будинку.
Новини
Останні статті і огляди
TP-Link Archer C64 лагає
-
Bomchik
Member
-
AlteaXL
Member
Bomchik
Дивно що в мене все стабільно на новій прошивці... ну, будемо спостерігати
хоча може бути справа в якійсь функції, mesh там або 5 ггц віфі які в мене відключені
Дивно що в мене все стабільно на новій прошивці... ну, будемо спостерігати
хоча може бути справа в якійсь функції, mesh там або 5 ггц віфі які в мене відключені
-
Donate
Member
Зараз згадав. В мене колись на hAP Lite щось подібне було, я розібрав роутер а на платі були як раз окисли біла ЛАН на платі. Віддав знайомому щоб почистив і оглянув плату і все працює до сих пір. Плата говоре що ОК окисли не знаю взагалі невідомо від чогоBomchik: ↑ 11.11.2023 23:17 Дійсно, дало відкотитися. Пінгую роутер вже хвилин 5 і стабільно меньше 1мс пінг. Ще буду моніторити ситуацію але сподіваюсь, що проблема в новій прошивці. Щиро дякую AlteaXL, що спробував відкотитися. Тай всім іншим, хто відгукнувся.
Попутно ще дам доступ до мережі лише мак адресам своїх пристроїв, щоб виключити можливість махінацій сусідів. А то вдруг якісь мамкин хакер є в будинку.
-
Bomchik
Member
Ну тай що я вас скажу. Вночі було все супер, Хвилин 10 пінгував і жодного разу не було більше 1мс, а зараз ось таке. Безумовно, це вже не 300мс але щось не то.
Відправлено через 47 хвилин 4 секунди:
Це може тупити мережева карта на материнкі? Може це в ній якась біда.
Ще відкотив дрова на мережву, що валялися в архіві.
Це може тупити мережева карта на материнкі? Може це в ній якась біда.
Ще відкотив дрова на мережву, що валялися в архіві.
-
Alex646
Member
Вам пінгувати, чи сидіти в інтернеті? То ще нормальні показники.
-
Bomchik
Member
Тут я згідний. Невеличкі коливання пінгу це зовсім не критично. Але раніше такої фігні не було і пінг стабільно був меньше 1 мс. Коли скакало до 100-300мс, то відчувалось в іграх. Зараз треба моніторити. За день так не сказати.Alex646: ↑ 12.11.2023 13:40 Вам пінгувати, чи сидіти в інтернеті? То ще нормальні показники.
-
seraphic
Member
Меняй роутер 
-
V1ncenZo
Member
Була пачка роутерів від тп-лінку, жоден не був стабільним на сток прошивці, а от на dd-wrt працювали цілком непогано. Спробуй, якщо не сподобається - можна повернутись на сток
-
Bomchik
Member
V1ncenZo
А можна посилання? Я шукав, і там нема мого роутера. Може я щось не там гуглив. Знаходив лише на С6\7\8\9. Двох цифрові не бачив.
А можна посилання? Я шукав, і там нема мого роутера. Може я щось не там гуглив. Знаходив лише на С6\7\8\9. Двох цифрові не бачив.
-
Bomchik
Member
З дуже великою ймовірністю, я вичислив в чому проблема. За моїми спостерженнями, так веде себе роутер з увімкненою функцією Smart Connect(автоматичний вибір 2.5\5гГц частоты WI-FI). Не знаю, чи це проблема з 5гГц чи саме з цією функцією але вимикаю Smart Connect і пінг перестає скакати до 200-300мс. Колись буду дестити але попередній висновок такий.
-
Avenger80
Member
Bomchik
Ну и отключите эту функцию - зачем она вам вообще нужна? Если это квартира, то по-любому на 5Ггц будет больше скорость в любой точке квартиры по сравнению с 2,4Ггц. Разделите сети и то, что работает с 2,4Ггц только - посадите на 2,4Ггц, то что с 5Ггц - посадите только на 5Ггц.
Ну и отключите эту функцию - зачем она вам вообще нужна? Если это квартира, то по-любому на 5Ггц будет больше скорость в любой точке квартиры по сравнению с 2,4Ггц. Разделите сети и то, что работает с 2,4Ггц только - посадите на 2,4Ггц, то что с 5Ггц - посадите только на 5Ггц.
-
Bomchik
Member
Avenger80
Так і зроблю. Якось був хотів прейти лише на 5гГц але виявилось, що один телефон не підтримує цю частоту, от і увімкнув цю функцію, щоб була одна мережа, а не дві. Але вилізло боком. Буду тестити чи це сама функція чи роутер тупить через частоту. Але хоч знаю куди копати.
Так і зроблю. Якось був хотів прейти лише на 5гГц але виявилось, що один телефон не підтримує цю частоту, от і увімкнув цю функцію, щоб була одна мережа, а не дві. Але вилізло боком. Буду тестити чи це сама функція чи роутер тупить через частоту. Але хоч знаю куди копати.