Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
BigTypoon
Member

Повідомлення

Alexandrro
Прошу, почитайте по теории радиосетей, WiFi, и все ваши тонны вопросов, сами собою пропадут. :idea:
WiFi - это не кабель, это единая среда передачи!
Даже для соседской микроволновки :gigi:

Stray
Давайте без сферичних коней? Можливо так?
Все можливо і де можливо. Але бувають нюанси ;) конкретно ваші.
А про реальну різницю :lol: це визначить конкретно ваш випадок)))
Alexandrro
Member

Повідомлення

artko: 09.11.2023 13:45
Alexandrro: 09.11.2023 12:37 Другие это кто? Те кто подключены к моей вай-фай точке?
Я за других говорю людей, соседей, которые тоже будут пользоваться 160 мгц (на своих роутерах)
кто завгодно. ще раз - для отримання ПОВНОЇ швидкості ви повинні ОДИН користуватись ефіром . Будь який інший роутер, інший клієнт приведе до падіння швидкості.
Тому до вашої вимоги "1гбіт по вайфаю" трохи скептично ставлюсь.
Оно всегда так и было. Чем меньше других роутеров на частоте, которую ты используешь, тем лучше. Хоть на 2.4 ггц 20-40 мгц, хоть на 5 ггц 80 мгц.
Так же, логично, что и на 5 ггц 160 мгц.
AndP
Member

Повідомлення

Узнал у провайдера: IP - серый. Но можно сделать его Белым. Замовляти послугу? Это лучше чем Серый?
Avenger80
Member

Повідомлення

AndP
Ну, да, удобней когда белый IP - как-то провайдер его по-умолчанию даёт у меня, та и раньше тоже был белый IP у другого провайдера, в общем - 12 лет у меня уже белый IP.
спойлер
С "белым" IP-адресом можно организовать любой собственный домашний сервер для публикации его в сети Интернет: веб (HTTP), VPN (L2TP/IPSec, PPTP, IPSec, OpenVPN, WireGuard), медиа (аудио/видео), FTP, сетевой накопитель NAS, игровой сервер и т.д.

Что касается безопасности в Интернете, то использование "серого" IP-адреса более безопасно, чем использование "белого" IP-адреса, т.к. "серые" IP-адреса не видны напрямую в Интернете и находятся за NAT, который также обеспечивает безопасность домашней сети. При использовании "белого" IP-адреса необходимы меры для обеспечения дополнительной безопасности компьютера или сервера (например, использование межсетевого экрана для блокирования портов и протоколов, которые не используются сервером; применение сегмента сети DMZ для отделения общедоступных сервисов от локальной сети и т.п.).
_clawfinger_
Member

Повідомлення

AndP
Можна, але у більшості випадків ця послуга платна. У мого провайдера коштує 2.30грн на добу.
Якщо безкоштовно то класно, але якщо платно то подумайте чи потрібна вона Вам?
Avenger80
Member

Повідомлення

_clawfinger_
В том то и дело - если бесплатно и по умолчанию как у меня - он есть и всё, я пользуюсь его преимуществами по умолчанию от провайдера по цене тарифа. А если ещё и платить 2,30грн в сутки дополнительно :) - то ну его на фиг... Хотя это реально удобно - легко настраивается доступ извне.
Stray
Member

Повідомлення

BigTypoon: 09.11.2023 14:50 Stray
Давайте без сферичних коней? Можливо так?
Все можливо і де можливо. Але бувають нюанси ;) конкретно ваші.
А про реальну різницю :lol: це визначить конкретно ваш випадок)))
я тебе чимось задів, чи день не задався?
якщо немає можливості відповісти - не силуй себе, комон :)
дякую, я вже перешивав - краще не стало, тож думаю просто перескочити на інший роутер
Tesseract: 09.11.2023 09:50
Stray: 09.11.2023 02:50все ок, крім короткочасних просідань швидкості аж до неможливості бути на дзвінку у конференції (кажись щось у нього вмирає, бо вся аналітика що є не вказує на якесь аномальне навантаження чи перегруз якогось з компонентів)
Це якщо клієнт підключений по WiFi? Можливо просто хтось створює сильні радіо перешкоди. Наприклад насос в газовому котлі має проблеми з щітками і екрануванням, чи у сусіда китайська безпровідна акустика. Причин може бути мільйон. Спробуйте підключити ноут витою парою, і тиждень попрацювати в такому режимі. Якщо проблеми з мережею зникнуть, значить новий роутер майже нічим не допоможе, і треба розбиратись з джерелами перешкод.
Хоча на тиждень помінятись роутерами зі знайомим також буде корисно, бо залізо дійсно інколи помирає.
на проводі сидів, роутери міняв, ставало краще - тож таки проблема у роутері - я скоріше хотів узнати може тут є якісь бест бай варіанти, які зможуть підтримувати багацько низьконавантажених коннектів, бити стіни і бути +- сучасними тож і обрав умовно 3 різних варіанта - Asus AX3000 V2 / AX6000 / AXE7800.

по ідеї мені AX6000 підійде у всьому - проте наче як AXE7800 буде потужніше бити стіни і більше профілей мімо підтримувати :spy:
Tesseract
Member

Повідомлення

Stray
У Asus ROG GT-AX6000 усі антени в режимі мультиплексу працюють, це негативно відбивається на якості WiFi. У ASUS TUF AX6000 платформа MediaTek, що також не дуже з точки зору якості, особливо в плані софту. Тому або зекономити і взяти AX3000 V2, або викласти грошенят, і взяти AXE7800. Хоча там уже скоро наступний стандарт вайфаю з'явиться, тому купувати дорогий роутер особливого сенсу немає.
Що стосується покриття, то дешевше буде взяти ASUS ZenWiFi XD6S 2-pack ніж один AXE7800.
Stray
Member

Повідомлення

Tesseract
зрозумів, дякую :)

Відправлено через 18 хвилин 40 секунд:
Tesseract: 09.11.2023 20:49 Stray
У Asus ROG GT-AX6000 усі антени в режимі мультиплексу працюють
уточню, я мав на увазі Asus AX6000 - https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... 0/#gallery
*там 6 антен тож наче ніякого мультіплєксу :)
artko
Member

Повідомлення

Tesseract: 09.11.2023 20:49 У ASUS TUF AX6000 платформа MediaTek, що також не дуже з точки зору якості, особливо в плані софту.
чого це? що не так там з софтом? усіляки асуси, мікротіки, кінетіки та інші на мтк дивляться з непорозумінням :)

Stray: 09.11.2023 19:33 по ідеї мені AX6000 підійде у всьому - проте наче як AXE7800 буде потужніше бити стіни і більше профілей мімо підтримувати :spy:
бити стіні це краще до перфоратора, в нього краще виходить :)
Ortyomko
Member

Повідомлення

Tesseract: 09.11.2023 20:49 Що стосується покриття, то дешевше буде взяти ASUS ZenWiFi XD6S 2-pack ніж один AXE7800.
підтримую. Сам замислююсь над цією системою.
Tesseract
Member

Повідомлення

artko: 09.11.2023 21:45чого це? що не так там з софтом? усіляки асуси, мікротіки, кінетіки та інші на мтк дивляться з непорозумінням :)
А скільки для них прошивок (включаючи сторонні, типу OpenWRT)? І скільки в тих прошивках багів?
Чув відгуки, що у Асусах на MTK буває більше року важливі і дуже помітні баги не виправляють. Але такі речі дуже сильно залежать від SDK наданого виробником чіпів.
Noveon
Member

Повідомлення

Stray: 09.11.2023 19:33може тут є якісь бест бай варіанти, які зможуть підтримувати багацько низьконавантажених коннектів, бити стіни
Xirrus XD4-240/XD2-230
Stray
Member

Повідомлення

Noveon: 09.11.2023 23:57 Xirrus XD4-240/XD2-230
сам подібним користуєшся тому і радиш? може якісь проблеми у користуванні були? :)
artko
Member

Повідомлення

Tesseract: 09.11.2023 22:24
artko: 09.11.2023 21:45чого це? що не так там з софтом? усіляки асуси, мікротіки, кінетіки та інші на мтк дивляться з непорозумінням :)
А скільки для них прошивок (включаючи сторонні, типу OpenWRT)? І скільки в тих прошивках багів?
Чув відгуки, що у Асусах на MTK буває більше року важливі і дуже помітні баги не виправляють. Але такі речі дуже сильно залежать від SDK наданого виробником чіпів.
щодо асусів не треба (та і це питання до асуса)
я після ac-66U Rev B зарікся зовсім дивитись на роутери с Broadcom чипсетами, бо вендор не надає нормальної підтримки. асус розводив руками і казав що нічого не можуть зробити. Qualcomm теж не всюди.
подивиться, на чому зроблені найбільш популярні роутери - там дуже часто MTK... і підтримка в них непогана.
Avenger80
Member

Повідомлення

Tesseract
Это всё зависит от команды программистов самой компании выпускающей роутеры. У меня есть личный пример роутера на MTK и с долгой поддержкой и большим количеством прошивок и быстрым исправлением багов. А то что какие-то компании выпускают одну-две прошивки за весь жизненный цикл роутера - это на совести самой компании. Я лично на процессоре МТК получаю каждые два месяца обновление прошивки вот уже 4 года подряд с момента покупки. В конкретном случае, если мы говорим за Асус, то это Асусу по голове надо дать, что они так плохо поддерживают свой конкретный продукт, а не МТК.
Noveon
Member

Повідомлення

Stray: 10.11.2023 00:07сам подібним користуєшся тому і радиш?
почти... у меня Ruckus, но Xirrus недалеко
а чё интересуешься? всё равно ж купишь "і бути +- сучасними" - а это полюбому будет сяйёмє
Stray
Member

Повідомлення

Noveon: 10.11.2023 02:08
Stray: 10.11.2023 00:07сам подібним користуєшся тому і радиш?
почти... у меня Ruckus, но Xirrus недалеко
а чё интересуешься? всё равно ж купишь "і бути +- сучасними" - а это полюбому будет сяйёмє
ти там водичку п'єш, мамина радость? :gigi:

по ділу - на жаль, "сяйёмє" вже був, tp-link був - думаю от спробувати тепер асус (чому б ні)
Alexandrro
Member

Повідомлення

Noveon: 09.11.2023 23:57
Stray: 09.11.2023 19:33може тут є якісь бест бай варіанти, які зможуть підтримувати багацько низьконавантажених коннектів, бити стіни
Xirrus XD4-240/XD2-230
Дизайн конечно капец) Даже не знаю интерьер где эта чудо-тарелка смотрелась бы хорошо))
Ortyomko
Member

Повідомлення

Alexandrro: 10.11.2023 13:09
Noveon: 09.11.2023 23:57
Xirrus XD4-240/XD2-230
Дизайн конечно капец) Даже не знаю интерьер где эта чудо-тарелка смотрелась бы хорошо))
В шкафу
Відповісти