Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Avenger80
Member
AndP
Если статический IP, то да. К примеру по FTP. Или через облачные сервисы производителей роутеров, если серый IP.
Если статический IP, то да. К примеру по FTP. Или через облачные сервисы производителей роутеров, если серый IP.
-
Scoffer
Member
Ламали налаштовані не квіксетом, а руцями без розуміння що виставляти адмінку дупою в інтернет - погана ідеяKirakishou: ↑ 08.11.2023 18:57Просто читав колись новини, що їх у великій кількості ламали скриптами.
Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
І цим 2.4ГГц зненацька знайшлось корисне застосування: коли світло пропадає, тримати hAP ax lite на зарядній станції виходить довго, а як вмикається, то ввімкнеться і точка доступа з розетки, котра жре як не в себеAvenger80: ↑ 08.11.2023 18:49Прикольно, он только на 2,4Ггц.
-
AndP
Member
понял. Спасибо. Буду изучать вопрос, если разберусь.Avenger80: ↑ 08.11.2023 20:33 AndP
-
artko
Member
якщо бажаете отримати 1+ гбіт по вайфаю - так, ви повінні один користуватись. всі інші будуть заважати.Alexandrro: ↑ 08.11.2023 17:58В смысле я её хочу занять? Этой полосой что, один человек может пользоваться?BigTypoon: ↑ 08.11.2023 12:59 Ти тут хочеш зайняти полосу в 160Мгц дивись, щоб таких як я там не було
Пусть пользуется кто хочет.
Только что просканировал сеть. Из моих соседей на данный момент даже сетью 5 Ггц 80 мгц пользуется только один человек, у остальных только 2.4 Ггц 20-40 мгц
-
Avenger80
Member
AndP
Если у вас от провайдера статический IP, то вообще просто - ваш IP: порт - Логин и пароль роутера, на винде удобная программа WinSCP - вот и доступ с любой точки мира, на смартфоне можно через Total Commander.
Если у вас от провайдера статический IP, то вообще просто - ваш IP: порт - Логин и пароль роутера, на винде удобная программа WinSCP - вот и доступ с любой точки мира, на смартфоне можно через Total Commander.
-
AndP
Member
узнаю у провайдера. В настройках стоит Автоматически.
-
Avenger80
Member
AndP
У меня тоже автоматически, но IP статический. Можете проверить, к примеру здесь - https://www.myip.com/ , Вам будет показан IP-адрес, под которым был произведен запрос на сайт; если он совпадает с IP-адресом, выданным интернет-провайдером на WAN-интерфейсе роутера, значит, вам выдан публичный "белый" IP-адрес.
У меня тоже автоматически, но IP статический. Можете проверить, к примеру здесь - https://www.myip.com/ , Вам будет показан IP-адрес, под которым был произведен запрос на сайт; если он совпадает с IP-адресом, выданным интернет-провайдером на WAN-интерфейсе роутера, значит, вам выдан публичный "белый" IP-адрес.
-
Ortyomko
Member
у меня укртелеком. проверил - реально белый ip адрес.Avenger80: ↑ 08.11.2023 21:17 AndP
-
404nf
Junior
Подскажите, пожалуйста, недорогое оборудование для таких задач: гигабитный интернет (Киевстар Домашний, при подключении напрямую около 700мбс) хотя бы 300-500 и одновременная работа 3-5 беспроводных устройств (только серфинг, могут быть ещё детские игры). Имеется Tp-link TL-WR1043ND первой версии, не вытягивает по проводу даже 100 мбс
-
BigTypoon
Member
404nf
Xiaomi AX3200/AX5400 Gaming дешевле некуда!
Xiaomi AX3200/AX5400 Gaming дешевле некуда!
-
AndP
Member
IP-адрес не совпадает.Avenger80: ↑ 08.11.2023 21:17 AndP
Но нашел вот такую штуку:
DDNS (система динамических доменных имен) — это служба, которая позволяет сетевым клиентам подключаться к беспроводному маршрутизатору, даже с динамическим общедоступным IP-адресом, через зарегистрированное доменное имя. В беспроводной маршрутизатор встроена служба ASUS DDNS и другие службы DDNS.
Она мне никак не поможет?
Востаннє редагувалось 09.11.2023 00:15 користувачем AndP, всього редагувалось 1 раз.
-
BigTypoon
Member
AndP
Значит за NATом. Серый IP
Значит за NATом. Серый IP
-
AndP
Member
завтра задам этот вопрос провайдеру. Самому стало интересно.
Відправлено через 9 хвилин 24 секунди:
Есть еще вопрос. Вот этот VPN в роутере, что он дает и что с него можно поиметь?
- спойлер
-
Stray
Member
гайз, підкажіть будь-ласка роутер 6/6e - дома розсипуха з дрібних девайсів які висять на вайфаї (12+ штук) + компи, планшети, ноутбуки, телефони
*ще треба доволі потужна історія бо не впевнений що хочу паритися з мешем, а стіни бити треба
*ще треба доволі потужна історія бо не впевнений що хочу паритися з мешем, а стіни бити треба
-
BigTypoon
Member
AndP
Почитай матчасть о VPN. что это и с чем едят.
Stray
6-рок полно. 6Е- мало, и цена не обрадует.
Почитай матчасть о VPN. что это и с чем едят.
Stray
6-рок полно. 6Е- мало, и цена не обрадует.
-
Stray
Member
BigTypoon
окєй, я получу якусь реальну різницю між умовним Asus AX3000 V2 / AX6000 / AXE7800 у моєму випадку?
*зараз стоїть Mi Router Pro (r3p) і все ок, крім короткочасних просідань швидкості аж до неможливості бути на дзвінку у конференції (кажись щось у нього вмирає, бо вся аналітика що є не вказує на якесь аномальне навантаження чи перегруз якогось з компонентів)
окєй, я получу якусь реальну різницю між умовним Asus AX3000 V2 / AX6000 / AXE7800 у моєму випадку?
*зараз стоїть Mi Router Pro (r3p) і все ок, крім короткочасних просідань швидкості аж до неможливості бути на дзвінку у конференції (кажись щось у нього вмирає, бо вся аналітика що є не вказує на якесь аномальне навантаження чи перегруз якогось з компонентів)
-
Noveon
Member
попробуй Keenetic OS for Xiaomi R3PStray: ↑ 09.11.2023 02:50зараз стоїть Mi Router Pro (r3p)
-
Tesseract
Member
404nf
Якщо у вас увімкнений QoS і налаштовані усілякі обмеження для дітей, чи щось таке, то будь-якому роутеру буде тяжко. В такому випадку, дивіться щось з потужнішим процесором, наприклад ASUS TUF AX3000.
Хоча на тиждень помінятись роутерами зі знайомим також буде корисно, бо залізо дійсно інколи помирає.
Якщо у вас увімкнений QoS і налаштовані усілякі обмеження для дітей, чи щось таке, то будь-якому роутеру буде тяжко. В такому випадку, дивіться щось з потужнішим процесором, наприклад ASUS TUF AX3000.
Можна з іншої країни підключитись до домашнього роутера, і смартфон буде наче в домашній мережі. Тобто усі ті самі сайти будуть працювати, усі домашні девайси буде видно і т. д. Але треба білий ip.AndP: ↑ 09.11.2023 00:28Есть еще вопрос. Вот этот VPN в роутере, что он дает и что с него можно поиметь?
Це для випадків, коли IP білий, але щодня змінюється.AndP: ↑ 09.11.2023 00:10Она мне никак не поможет?
Це якщо клієнт підключений по WiFi? Можливо просто хтось створює сильні радіо перешкоди. Наприклад насос в газовому котлі має проблеми з щітками і екрануванням, чи у сусіда китайська безпровідна акустика. Причин може бути мільйон. Спробуйте підключити ноут витою парою, і тиждень попрацювати в такому режимі. Якщо проблеми з мережею зникнуть, значить новий роутер майже нічим не допоможе, і треба розбиратись з джерелами перешкод.Stray: ↑ 09.11.2023 02:50все ок, крім короткочасних просідань швидкості аж до неможливості бути на дзвінку у конференції (кажись щось у нього вмирає, бо вся аналітика що є не вказує на якесь аномальне навантаження чи перегруз якогось з компонентів)
Хоча на тиждень помінятись роутерами зі знайомим також буде корисно, бо залізо дійсно інколи помирає.
-
Alexandrro
Member
Да не может такого быть, чтобы на этой частоте мог пользоваться только один человек.Tesseract: ↑ 08.11.2023 18:41Більше того, один девайс. Якщо один клієнт качає торенти чи щось подібне, то усі інші клієнти тієї самої точки, чи іншої на цій частоті, матимуть меншу швидкість.Alexandrro: ↑ 08.11.2023 17:58В смысле я её хочу занять? Этой полосой что, один человек может пользоваться?
У мене за останній рік з'явилось два сусіди з точками у діапазоні 5 ГГц. Думаю масовий перехід на цей діапазон почався, і за кілька років він буде не набагато чистішим за 2,4.
Другие это кто? Те кто подключены к моей вай-фай точке?artko: ↑ 08.11.2023 20:59якщо бажаете отримати 1+ гбіт по вайфаю - так, ви повінні один користуватись. всі інші будуть заважати.Alexandrro: ↑ 08.11.2023 17:58
В смысле я её хочу занять? Этой полосой что, один человек может пользоваться?
Пусть пользуется кто хочет.
Только что просканировал сеть. Из моих соседей на данный момент даже сетью 5 Ггц 80 мгц пользуется только один человек, у остальных только 2.4 Ггц 20-40 мгц
Я за других говорю людей, соседей, которые тоже будут пользоваться 160 мгц (на своих роутерах)
-
artko
Member
кто завгодно. ще раз - для отримання ПОВНОЇ швидкості ви повинні ОДИН користуватись ефіром . Будь який інший роутер, інший клієнт приведе до падіння швидкості.Alexandrro: ↑ 09.11.2023 12:37 Другие это кто? Те кто подключены к моей вай-фай точке?
Я за других говорю людей, соседей, которые тоже будут пользоваться 160 мгц (на своих роутерах)
Тому до вашої вимоги "1гбіт по вайфаю" трохи скептично ставлюсь.