Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
shad_1985
Member

login55: 06.11.2023 17:22Корочше кажучі, при рівних умовах добротного корпусу та без розгону, а навіть й деякого даунвольту 7900GRE виглядає краще до придбання.
я вважаю що с андервольтом так, але будете ви цим займатися .. от в чом питання.
Volodya811
Member

shad_1985: 06.11.2023 17:48
daesz: 06.11.2023 17:00У 7900 гре - 2250 і вона вже працює на межі (термальних показників)
відкрию вам секрет, що с андервольтом можна добитися більшої частоти гпу за рахунок того що карта починає менше жерти та не впиратися в паверлімит.
Немає сенсу. Кеш обмежує ядра карти. Тому, АМД навпаки занизила частоту карти і навіть видалила "випарну камеру". Ця карта сильно порізана по кешу і переваг над 7800ХТ не має.
shad_1985
Member

login55: 06.11.2023 17:50виходячи навіть із цих двох оглядів
от гарне порівняння
спойлер
Vlaad13
Member

Если она так хороша и так вам нравится - почему ещё не купили?
shad_1985
Member

Volodya811: 06.11.2023 17:54Немає сенсу. Кеш обмежує ядра карти. Тому, АМД навпаки занизила частоту карти і навіть видалила "випарну камеру". Ця карта сильно порізана по кешу і переваг над 7800ХТ не має.
я с цім не згоден, але як і ви доказати не можу, бо не маю цій карти на руках, а журналюги роблять криви розгони по типу "RX6800 гнати не потрібно бо приросту майже не мае", а там можна добитися до 20% приросту.

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
Vlaad13: 06.11.2023 18:04Если она так хороша и так вам нравится - почему ещё не купили?
я собі купив RTX 3080 за 14к, а переплачувати ще 14к за туж саму потужність не бачу сенсу, якщо зломается куплю ще раз, якщо ні то продам та візьму бу 4080 чи 7900XTX.
login55
Member

Vlaad13
це не для мене, товариш просить для апгрейду.
розмірковую і раджусь з професійним суспільством сайту.
shad_1985
Member

login55: 06.11.2023 18:10це не для мене, товариш просить для апгрейду.
тоді надійніше та проще 7800XT
daesz
Member

shad_1985: 06.11.2023 17:48 відкрию вам секрет, що с андервольтом можна добитися більшої частоти гпу за рахунок того що карта починає менше жерти та не впиратися в паверлімит.
Було б цікаво послухати про андервольт чіпів пам'яті :)
shad_1985
Member

daesz: 06.11.2023 18:14Було б цікаво послухати про андервольт чіпів пам'яті
:banghead: андервольт гпу - менше гріється гпу, менше нагрівається текстоліт та охлад, краще відводиться тепло від пам'яті, менше гріється пам'ять, що тут не зрозумілого?
TheNight
Junior

Усіх вітаю, можливо пишу не сюди, але є питання по карточці Power collor 6900xt, конкретно температури. Фурмарк 5хв, температури 78-80 хот спот-95. Чи є це нормально чи потрібно здавати назад, андервольт не робив.
Корпус- XPG Defender
shad_1985
Member

TheNight: 06.11.2023 20:44температури 78-80 хот спот-95
краще гляньте в іграх, а так по відео не норм, якщо думаєте діло в корпусе просто відчините бокову стінку
спойлер
l-m
Member

TheNight: 06.11.2023 20:44 Усіх вітаю, можливо пишу не сюди, але є питання по карточці Power collor 6900xt, конкретно температури. Фурмарк 5хв, температури 78-80 хот спот-95. Чи є це нормально чи потрібно здавати назад, андервольт не робив.
Корпус- XPG Defender
Так, нормально.
TheNight
Junior

Мені не подобається, як працюють вертушки, починають робити коли температура від 55, коли температура набирає до 80 вони тільки працюють на 55%, Через, що можна їх нормально настроїти- Msi afteberner, Fun control? Хочу спочатку на температуру її настроїти, а потім знов прогнати фурмарк, бо в ньому вона гріє до 80 градусів, а вертушки працюють лише на 55%. Може ще щось порадите щоб впевнитись, що карта норм, а і да память проганяв в ОССТ-10хв помилок не було. Я зробив би ще андерволь, але не знаю як, не сильно шарю в компах є порада з цього приводу де глянути нормальний гайд.?
shad_1985
Member

TheNight: 06.11.2023 22:46починають робити коли температура від 55, коли температура набирає до 80 вони тільки працюють на 55%
на карті е
спойлер
Изображение
перемикач режима, може у Вас вибран тихій режим?
TheNight
Junior

shad_1985: 06.11.2023 22:55
TheNight: 06.11.2023 22:46починають робити коли температура від 55, коли температура набирає до 80 вони тільки працюють на 55%
на карті е
спойлер
Изображение
перемикач режима, може у Вас вибран тихій режим?
В положенні ОС був.
shad_1985
Member

TheNight: 06.11.2023 23:04В положенні ОС був.
пограйте в ігри, а не фурмарк, в огляде
спойлер
https://www.guru3d.com/review/powercolo ... mperatures
от такі температури після 15 мінут гри
спойлер
Изображение
якщо у Вас все більш менш схоже то карта працює добре, якщо буде також 80гр та кулера на 55%, то паста устала та потребує заміни.

PS також створюватиме нову тему бо тут це офтоп та заборонено.
TheNight
Junior

shad_1985: 06.11.2023 23:10
TheNight: 06.11.2023 23:04В положенні ОС був.
пограйте в ігри, а не фурмарк, в огляде
спойлер
https://www.guru3d.com/review/powercolo ... mperatures
от такі температури після 15 мінут гри
спойлер
Изображение
якщо у Вас все більш менш схоже то карта працює добре, якщо буде також 80гр та кулера на 55%, то паста устала та потребує заміни.

PS також створюватиме нову тему бо тут це офтоп та заборонено.
В простої температура 53-55 градусів, не норм мабуть?
daesz
Member

TheNight: 06.11.2023 22:46 Мені не подобається, як працюють вертушки, починають робити коли температура від 55, коли температура набирає до 80 вони тільки працюють на 55%, Через, що можна їх нормально настроїти- Msi afteberner, Fun control? Хочу спочатку на температуру її настроїти, а потім знов прогнати фурмарк, бо в ньому вона гріє до 80 градусів, а вертушки працюють лише на 55%. Може ще щось порадите щоб впевнитись, що карта норм, а і да память проганяв в ОССТ-10хв помилок не було. Я зробив би ще андерволь, але не знаю як, не сильно шарю в компах є порада з цього приводу де глянути нормальний гайд.?
Пропелери ВК чи корпуса? Якщо ВК - то в адреналіні.
login55
Member

ОК, друзі! Напевно, що варіант 7900GRE доведеться відхилити.
яку з двох карт 7800ХТ порадите?

https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... ?tab=aboutSapphire Radeon RX 7800 XT 16GB PULSE
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... ?tab=aboutGIGABYTE Radeon RX 7800 XT GAMING OC
Ответить