Це точно) Коли почав думати за апгрейд - побачив, що єдиний можливий шлях - це кривий кофімод і спроба поставити 6-ядерник 8700k, якщо взагалі вийде такий фінт з моєю материнкою. Вирішив, що не хочу аж так заморочуватись.
Але можливості 6600k і z170 використав на 100% - розігнав комп до статичних 4,5 ГГц з 3,5 базових. Можна спробувати і більше гнати, ніби на 4,6 була стабільність, но вирішив не ризикувати. Бо ще продати хочу)
Думаю, якби я свої DDR4 2666 замінив на 3600 (якщо мамка і проц це вивезуть, не факт) - мав би бути ще деякий приріст продуктивності. Бо зараз у сучасних іграх проц довбить у 100% і відяха відпочиває.
Я не можу загадувати, що в мене через 5 років буде зайвий косарь баксів на новий ящик. Зараз є, а якщо через 5 років роботи не стане? Бо чатГПТ, світова війна і все таке

Тож хочу закласти максимально дешевий апгрейд. Щоб лише відяхи міняти. 620-ті материнки можуть не вивезти 8-12 ядерного проца через 4 роки. І не мають 5 ПСІ. Тоді вже будуть пробувати 6й запускати на ринок за планами релізів, 2 версії ПСІ різниці вже можуть бути помітні у іграх. Особливо якщо двіжки почнуть використовувати можливості нової швидкої шини.
-----------
Як мінімум має вийти покоління на меншому техпроцесі, і потім може вийти тіпа рефрешу як мінімум. А потім вже, коли буде перехід на проци з додаванням підтримки ШІ - може нагрянути новий сокет... Хоча, тоді вже до мене питання, чи хочу я купити по акції 9900х і сидіти на старій архітектурі, поки всі ставлять актуалочку.
-------
Я трохи заморочувався прорахунком вартості оновлення платформи vs купівля середнього топу і оновлення лише проца, вийшло однаково по грошам. Але якщо завжди купуєш найдешевше - будеш завжди на актуальному сидіти, хоч і не надптужному.
Не менш вигідно збирати ПК на "вчорашніх" деталях. Якійсь 5800x з класною мамкою - це майже ті самі гроші, що й 7500f, але 8 ядер, що десь у тоталворах можуть бути корисні, і інших сучасних двіжках... Шукав на вторичці цілий місяць, ніхто не продає з норм дисконтом.. І взагалі, більша частина вторички - це перекупи вбитих відях 3070-3080, що пхають ці відяхи у нові корпуси з процами і мамами з магазину. Щоб продати ці вбиті відяхи за рахунок ілюзії дешевого ПК. А інша половина продає старі домашні компи дорожче, ніж вони зараз коштують на магазині)
Піду на телемарт, проразую збірку на 620му чіпі, подивлюсь, що воно таке і скікі стоє.