z_mashine
Хочу максимально знизити споживання компа на зиму. Цей комп'ютер працює 24/7 і буде підключений до зарядної станції-упса. Даунвольтнув і обмежив по споживанню процесор, комп'ютер буде без жодного вентилятора (навіть витягну вентилятор БЖ).
Ну і я сплю в тій же кімнаті, де і комп, і відсутність шуму теж є бонусом.
Крім того, хочу замініти кулер щоб було гарно

Мої думки були такі: продам "Перформу", продам кріплення Noctua AM5, і те і те в мене куплять без проблем. Докладу пару сотень і куплю якийсь сучасний кулер з приємним дизайном і кріпленнями під всі нові платформи.
Зроблю апґрейд малою кров'ю, так би мовити.
Зараз всередині корпуса така картина:
- спойлер
Я собі уявляв замість "Перформи" якийсь Jonsbo HX6250 (2000 грн в Enko), або Thermalright Frost Spirit (38$ на Амазоні).
daesz
Так, я дивився на цей Peerless Assasin і на новіший Phantom Assasin (в якого на 1 трубку більше). Тільки в них вага радіатора приблизно така ж як і в "перформи". Peerless Assasin 730g, Phantom Spirit 765g, у "перформи" 713г. Можливо з Thermaright'ів буде кращий відвід тепла за рахунок більш рівної поверхні. З цих найцікавіший Phantom Spirit, мабуть.
І ще мене все-таки тягне на Frost Spirit. Там 4 масивні трубки, вага радіатора аж 1000г, що суттєво. Товщина пластин 0.4мм, проміжок між ними 1.6мм, к-сть 58 пластин. Для порівняння у "перформи" товщина пластин 0.5мм, 2мм проміжок, к-сть 46.
Бокові стінки закриті наполовину, але хоч не наглухо.
https://www.thermalright.com/product/fr ... -white-v3/