Новини
Останні статті і огляди
Мультиметр для материнки в образовательных домашних целях
-
spitzer
Member
Всем привет
Посоветуйте в целом неврущий и прозванивающий мультиметр для тестирования материнки да и пк в целом для изучения понимания что там как там и откуда куда всё течёт...
На рынке вижу есть от 200 грн до 20000 грн, т.е. далеко не всё так однозначно.. можно ли вписаться до 500 грн, или не нужно заморачиватиься и можно любой брать..
Посоветуйте в целом неврущий и прозванивающий мультиметр для тестирования материнки да и пк в целом для изучения понимания что там как там и откуда куда всё течёт...
На рынке вижу есть от 200 грн до 20000 грн, т.е. далеко не всё так однозначно.. можно ли вписаться до 500 грн, или не нужно заморачиватиься и можно любой брать..
-
seraphic
Member
на рынке или в магазине тебе обязательно подскажут 
-
atropgeon
Member
Richmeters rm101 він же Aneng AN8001 Він же Zotek zt101, як на мене, не погані мультиметри для початку.
-
EvgeniyK86
Member
Uni-T у мене, дуже задоволений.
Конкретно такий
https://masteram.com.ua/uk/digital-mult ... ut39cplus/
брав колись за 450 грн, зараз глянув ціну і я в шоці.
Конкретно такий
https://masteram.com.ua/uk/digital-mult ... ut39cplus/
брав колись за 450 грн, зараз глянув ціну і я в шоці.
-
spitzer
Member
Это врядли, как раз там впарят всё что угодно если лично с продавцом не знаком
-
Grava
Member
Вже кілька років ним користуюся, нічого поганого не скажу.atropgeon: ↑ 29.10.2023 17:54Richmeters rm101
-
seraphic
Member
spitzer
На рынке может и впарят но в магазинах эл. компонентов продавцы шарят больше чем тут многие советчики
На рынке может и впарят но в магазинах эл. компонентов продавцы шарят больше чем тут многие советчики
-
Artem_K
Member
spitzer
Как вариант, можно смотреть, чем пользуются ремонтники на известных ютуб каналах. Кстати, частенько вижу UNI-T
Как вариант, можно смотреть, чем пользуются ремонтники на известных ютуб каналах. Кстати, частенько вижу UNI-T
-
GreenMile
Member
Мультиметр це така індивідуальна штука, що потрібно обрати самому виходячи із власних потреб. Тому, купляєте за 200 грн, граєтесь, розумієте, що до чого і потім купляєте під себе нормальний. Особисто у мене їх три, наприкладspitzer: ↑ 29.10.2023 17:07 Всем привет
Особисто я б початківцю порекомендував би Accta AT-205A, типу український, за його ціну аналогів йому немає, ну хіба що якийсь нонейм китай. Постійний і змінний струм, температура, опір, частота, ємність, trueRMS є, точності для домашніх потреб вистачить. Аналогічний по функціоналу UNI-T буде коштувати рази в 3 дорожче.
-
goldenvirus
Member
Сам користуюсь Mastech MS8239C (саме з літерою С в кінці)
https://www.rcscomponents.kiev.ua/produ ... 98464.html
Для початківця, саме воно, спалити майже нереально, протиударний корпус, хороша швидкодія і точність, а ще дуже економічний...я його брав БУ років п'ять тому і досі користуюсь тими батарейками, які в ньому стояли...а користуюсь кожен день і багато...
https://www.rcscomponents.kiev.ua/produ ... 98464.html
Для початківця, саме воно, спалити майже нереально, протиударний корпус, хороша швидкодія і точність, а ще дуже економічний...я його брав БУ років п'ять тому і досі користуюсь тими батарейками, які в ньому стояли...а користуюсь кожен день і багато...
-
Shultz
Member
За 9 лет наладки пользовался разными приборами от аналоговых до цифровых, иногда китайская DT измеряет достаточно точно, а иногда бред всякий показывает (6 DT одной модели). Самый точный и самый дорогой мультиметр которым пользовался Fluke, но для домашнего использования его бы не брал (слишком дорого). Для дома GreenMile, goldenvirus дали вполне достойные варианты. 
-
Alexsandr
Member
trueRMS в первую очередь выбирать. А дальше уже будет видно что ему на пару докупать.
-
Andrey2005
Member
Що воно дасть при вимірюванні постійного струму з блока живлення ПК та на залізі?Alexsandr: ↑ 30.10.2023 20:40trueRMS в первую очередь выбирать.
Вище дали чудові варіанти мультиметрів по 500...600грн, тим більше для людини яка перший раз мультиметр візьме, більше нічого і не треба.
А ще звичайним мультиметром без trueRMS дуже зручно відрізняти інвертори з "неправильною" синусоїдою.
-
Alexsandr
Member
Имея обычный мультиметр, местами на постоянном токе или напряжении имею вообще значения по нулям или не несколько вольт в сторону. А вот тот приборчик показывает уже куда лучше, покупал китайский недорогой, обычный по нулям ток показывает, а китайский trueRMS нормально. На выходе ИБП обычный показывает около 170 вольт, trueRMS около 230 (не помню точно). Точность куда как выше.Andrey2005: ↑ 30.10.2023 22:18 Що воно дасть при вимірюванні постійного струму з блока живлення ПК та на залізі?
Поэтому и надо как минимум два прибора.Andrey2005: ↑ 30.10.2023 22:18 Вище дали чудові варіанти мультиметрів по 500...600грн, тим більше для людини яка перший раз мультиметр візьме, більше нічого і не треба.
А ще звичайним мультиметром без trueRMS дуже зручно відрізняти інвертори з "неправильною" синусоїдою.
-
Andrey2005
Member
Ну це вже взагалі якийсь лютий подвальний китай. Самі примітивні цифрові вольтметри за 40грн не помиляються на вольт якщо вимірювати блоки живлення 5...19ВAlexsandr: ↑ 30.10.2023 23:22Имея обычный мультиметр, местами на постоянном токе или напряжении имею вообще значения по нулям или не несколько вольт в сторону.
В мене та багатьох знайомих не дорогі Uni-T (сьогодні їх аналоги коштують 500...1000грн) і все чудово працює багато років.
Це той баг який я низиваю "фіча". 170В з упса це і є показник що він видає апроксимовану синусоїду, і можна навіть без осцилографа легко забракувати всі ті китайські інвертори, де брешуть про чисту синусоїду.Alexsandr: ↑ 30.10.2023 23:22На выходе ИБП обычный показывает около 170 вольт, trueRMS около 230 (не помню точно). Точность куда как выше.
-
Alexsandr
Member
Если нет работы с большой частотой ШИМ, то да проблем не будет. Но чем дальше всякого использует ШИМ. Простейший пример, ИБП со ступеньками, обычный прибор сколько показывает? На 160милиамперах погрешность может быть до 100% (показания по нулям на обычном приборе).Andrey2005: ↑ 31.10.2023 13:14 Ну це вже взагалі якийсь лютий подвальний китай. Самі примітивні цифрові вольтметри за 40грн не помиляються на вольт якщо вимірювати блоки живлення 5...19В
В мене та багатьох знайомих не дорогі Uni-T (сьогодні їх аналоги коштують 500...1000грн) і все чудово працює багато років.
Это точность с другой стороны, 50вольт погрешность это очень много.Andrey2005: ↑ 31.10.2023 13:14 Це той баг який я низиваю "фіча". 170В з упса це і є показник що він видає апроксимовану синусоїду, і можна навіть без осцилографа легко забракувати всі ті китайські інвертори, де брешуть про чисту синусоїду.
-
Andrey2005
Member
Alexsandr
Це все так, але якщо людина вибирає свій перший мультиметр, і не знає що воно таке, то явно для примітивних замірів.
Взагалі переважна більшість "простих" користувачів мультиметрів використовують їх як звичайний вольтметр.
Це все так, але якщо людина вибирає свій перший мультиметр, і не знає що воно таке, то явно для примітивних замірів.
Взагалі переважна більшість "простих" користувачів мультиметрів використовують їх як звичайний вольтметр.
-
Alexsandr
Member
Хотя бы теперь в курсе, что не все можно измерить как надо самым простым прибором. Правда придет это с опытом.Andrey2005: ↑ 31.10.2023 21:39 Alexsandr
-
spitzer
Member
Та для разных - от проверки батарейки биоса сдохли ли аккумы фотыка до микрозамеров элементной базы на материнке.Andrey2005: ↑ 31.10.2023 21:39 Alexsandr
Короче с моделью понятно, но кто эти двое что заминусовали 1й пост хотелось бы таки узнать..