Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Карочє я всьо прідумал, як відносно точно виміряти висоту кристалу :)
Буде на відеомапі і електрохарчування і ефпіеси
ApostolCV
Member

Повідомлення

Хто шукав AGP8x+AMD+Nforce?
спойлер
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... derIndex=0
spoglyadach
Member

Повідомлення

Доречі рекомендую цю материнку, в мене на ній досить непогані результати по розгону були, навіть порівняно з асусями на нфорсах. Єдине що мені не подо, це напаяний БІОС, якщо щось піде не так буде так собі історія :)
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach
А що ви будете з ним робити, що треба не напаяний? Я колись експериментував з і865/775 гігабайтиною, переробляв під Conroe, брат у майстерні мені здув флешку звичайним будівельним феном і припаяв під неї гніздо з дохлої плати.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Думаю що ентузіастам все ж комфортніше коли він у роз'ємі стоїть, якщо щось пішло не так, витягнув мікросхему хотсвапнув десь і запхнув назад. А фен що б оце все робити ще треба мати, та й дивно що не оплавилось від фену, там пластик досить ніжний до температур. Це не привід відмовлятись від якоїсь плати, але треба завжди мати на увазі при прошивках, що щось може піти не так і буде складно відновити як було ;)
Оці сокети під мікруху теж бувають не дуже, я днями колупав в одній MSI то ледь дістав мікруху, зазвичай зубочистками воно витягується, а там так міцно сиділо що ледь дьорнув.
radical
Member

Повідомлення

Відпаював коли, він точно плату знизу грів, а от припаював чим, вже не пам'ятаю, може і паялом підлазив з боків, а я феном дув. Пластик там досить стійкий, воно ж під пайку заточене.
Я собі купив екстрактор колись у китайців за доллар ці щось типу того. А для хотсвапу я флешки ліскою перев'язую.
spoglyadach
Member

Повідомлення

А маєте посилання на екстрактор той? Треба теж собі замовити, бо ото колупання трохи харить. Я для хотсвапу юзаю капронову нитку+каптоновий скотч для фіксації. Бачив якось гайд на ютюбі де якийсь додіч закордонний, витягує мікруху металевою викруткою з працюючої плати, оце топове рішення :laugh:
radical
Member

Повідомлення

extractor PLCC воно називається, замовляв давно на ebay, зараз вони не висилають, але на ali теж повно їх повинно бути, як і в наших радіомагах.
по правді, я ним все одно як гачком більше користуюся, коли виколупую дуже міцно сидячі флешки, обережно підважуючи їх почергово з двох боків. Просто тягнути вгору одночасно з двох боків, як воно було заплановано, це треба досить точно розрахувати зусилля, щоб нічого не зламати. Ну і воно ж теж металеве, тому лізти в сокет на гарячу витягати флешку я ним не ризикую.
anyname
Member

Повідомлення

spoglyadach: 26.10.2023 10:51 Можна, тіко це вже буде назавжди, а мені б щось таке що підлягає реверсивному інжинірінгу. Я тут ще подумав що непоганий варіант надрукувати на 3D-принтері проставки різної висоти, візьму консультацію в знайомого що має великий досвід в цих питаннях. Бо таку проставку на якийсь B7000 це прям ідеально, єдине питання що залишається, як би точно виміряти висотку кристалу від підложки. Єдине що приходить на думку це мікрометр і це тільки з процами амуде можливо, а якщо кристал на платі розпаяний, то вже не проканає :-/
Вам не мікрометр потрібен , а " индикатор стрелочного типа с держателем " , плюс пласка поверхня.тоді зможете заміряти товщину навіть на платі (при великому бажанні.з загальної товщини по кристалу вичтете товщину по текстоліту).в індикаторів радянського виробництва ціна найменшого поділу 1/100 міліметру (в найпоширеніших). А мікрометром ви навряд чи щось виміряєте , ніжки проца заважатимуть.
Andrey2005
Member

Повідомлення

Підійде звичайний нормальний штангенциркуль, і не треба нічого мудрити. Головне рівно виміряти і прокладку зробити трохи менше, щоб радіатор не впирався.

№6 це глибиномір, якраз для вимірювання глибини отвору, або в даному випадку для вимірювання перепаду висот.
спойлер
Зображення
Death
Member

Повідомлення

уф, які глобальні проблеми :insane: , чи то я старий чи трава вже не така зелена
mklm
Member

Повідомлення

Zakarul
Member

Повідомлення

650 за вуду в не знаю состоянии и уйдет явно дороже. Во времена.
Как хорошо, когда набрал их раньше по 100 - 200грн рабочие.
ApostolCV
Member

Повідомлення

mklm,
Описание:
Видеокарта 3DFX , визуально состояние нормальное , работоспособность не проверялась

Все що треба знати.
acidburn
Member

Повідомлення

ApostolCV: 26.10.2023 18:55 mklm,
Описание:
Видеокарта 3DFX , визуально состояние нормальное , работоспособность не проверялась

Все що треба знати.
Ну тут вже шерлока треба включати - продаван явно не дуже шарить у темі, інакше хоча б додав VOODOO в заголовок.
Карта з гаражного зберігання і начебто все на місці, так, контакти брудні і реально не схоже, що її підключали за останні роки. Я б сказав - пацієнт швидше живий.

Відправлено через 33 секунди:
Zakarul: 26.10.2023 18:30 Как хорошо, когда набрал их раньше по 100 - 200грн рабочие.
А навіщо назбирали, якщо не для подальшого перепродажу? Я вважаю тут або юзати або продавати, а купа взятих про всяк випадок якраз і призводить до цін як зараз.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Як людина яка має на рахунку 0 вуду, хочу поцікавитись нахіба вони потрібні.
Окрім випадків де ти великий поціновувач дос-систем і там це прям топ, але в мене таких систем теж 0 то я мабуть і не шарю дрючки навколо вуди.
Прошу не кидатись в мене помідорами, але є значно цікавіші штуки і особисто я за дос-системою зможу посидіти ну може годину. Людина з всесвіту графічних інтерфейсів, що з мене взяти

Відправлено через 5 хвилин 20 секунд:
anyname
Дякую, цікаво що то за прилад бо в мене такого немає, є штангенциркуль та мікрометр від діда. Хоча я тут трохи подумав вдень і згадав що маю таку цікаву штуку як поліморф, думаю краще ніж цей варіант вже нічого не буде. З його допомогою можна виміряти товщину зазору, а потім віднявши 0,5-1мм друкувати проставку на принтері, я вже домовився про тестову партію :eek:
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 26.10.2023 22:02 Як людина яка має на рахунку 0 вуду, хочу поцікавитись нахіба вони потрібні.
Окрім випадків де ти великий поціновувач дос-систем і там це прям топ, але в мене таких систем теж 0 то я мабуть і не шарю дрючки навколо вуди.
Прошу не кидатись в мене помідорами, але є значно цікавіші штуки і особисто я за дос-системою зможу посидіти ну може годину. Людина з всесвіту графічних інтерфейсів, що з мене взяти
Ну як, а дивитися на мило гладенькі текстурки у квейках?
Ну і вуди заточені все-таки більше під win драйвери, запускати на них прискорення графіки під досом то ще є окремий ступінь задротства.
У мене вуд не було у актуальний для них час, тому я теж не дуже переймаюсь. Хоча вуда є, але вже AGP і стоїть у маленькому ВХ системнику, разом зі ще одним фетішем ретродрочерів - AWE64. Я розумію, звичайно, що то не дуже ТРУ, там пара вуд-1 повинна стояти у sli, а ава бути 32 і набита пам'яттю, чи хоча б 64Gold, а не бомжацька value, як у мене.
Дос-система то теж окрема тема, і це зовсім не обов'язково має бути заточений виключно під дос комп'ютер. Але налаштовувати усе те лайно, звук, відео, драйвери, IRQ з DMA, щоб воно все працювало, як слід, частіше буває цікавіше, ніж грати у ті досівські ігри. Які можна грати через емулятор, звичайно, але те зовсім не цікаво.
mklm
Member

Повідомлення

radical: 26.10.2023 22:24 Ну як, а дивитися на мило гладенькі текстурки у квейках?
nGlide допоможе
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical
Коли вуда була актуальна в мене ще компом і не пахло, ну і в моїх друзів\знайомих теж. А ось від більш старших чуваків я щось таке чув, один навіть щось мені показував у якомусь газето-журналі, але той чєл був з не такої сім'ї то я думаю що в нього вже була якась вуда і то він хотів більш нову.
Мабуть через це і мені якось рівно дихається, але я не пригадую їх по 100-200 гривень, мабуть я тоді ще не почав колекціонувати оці ретро-цікавинки. Зараз коли щось таке бачу то зазвичай там цінник 2000 і більше, але це вже навіть не смішно. А квака в яку я грав це Quake III Arena, навіть якісь турніри вигравав у місцевому клюбі на кульковій миші :eek:
radical
Member

Повідомлення

mklm: 26.10.2023 22:33
radical: 26.10.2023 22:24 Ну як, а дивитися на мило гладенькі текстурки у квейках?
nGlide допоможе
Ну я ж кажу, можна с тим старим мотлохом навіть і не морочитися, а гратися через емулятори, які вже давно допиляли до пристойного рівня зручності і сумісності, але...
Відповісти