Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Я б мабуть взяв паяльником потикатись взимку, але ж дивлячись яка ціна за ці скарби з печери алібаби :rip:
Ну і питання в ЛС актуальні
offece-trader
Member

Повідомлення

Процессор №1

Intel Pentium 4 1.4 GHz SL4WS COSTA RICA 1.75V - рабочий, на материнке №2 завелся без проблем. Фото:
спойлер
Зображення
Процессор №2

Intel Pentium 4 1.4 GHz SL4SC MALAY 1.7V - рабочий, на материнке №2 завелся без проблем. Фото:
спойлер
Зображення

Фото такие себе, но вертеть свет что бы надписи полностью читались не было уже желания посреди ночи....

Для желающих приобрести все гамузом:
спойлер
минимальная цена 300 грн, это цена по которой уедет на металл.
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach: 25.10.2023 00:28
ApostolCV: 24.10.2023 23:56 Эти платы умеют как-то странно умирать . Запуск есть посткодов и шевеления нет :insane:
:facepalm: єто отвал?

Відправлено через 23 хвилини 46 секунд:
Зараз буду хвалитися, маю тепер цілих два Х2 процесори під 939
Зображення
Скоріше всього відвал того чи іншого.
У самого десь лежить Асус P4T-M OEM зелений з незрозумілими капризами. Та Інтел 850 Гарібальді, що або капризує на пам'ять то взагалі висне на постах.
АСУСКА P4-E (478 + Ріми) просто сдохла по методу того, що не дає напруги на проц)
Ці плати досить капризні з усілякими термінаторами. і самі ріми якщо вірити специфікаціям Штеуда не можна часто перетикати (щось типу 8 разів і золоте покриття іде по пи...і).

P.S. Взявби на покулупать "Mercury" якщо не дорого.
spoglyadach
Member

Повідомлення

:) десь маю мануал від Abit на плату 775 так там вказано ресурс сокета щось там у 25 закриттів сокета. Це на 775... ресурс 25 закриттів, ахаха хороший жарт :up:
mklm
Member

Повідомлення

offece-trader: 25.10.2023 00:51 Нечто марки Меркури. Я про такое даже и не слышал.
subbrand elitegroup. воно ж mercury, pc chips, matsonic та ще купа брендів
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV: 25.10.2023 01:09 P.S. Взявби на покулупать "Mercury" якщо не дорого.
Візміть уже заразом і Garibaldi, а раптом вона жива :)
Плата мені самому цікава, але я не маю нічого для її перевірки, ні пам'яті, ні проців, ні навіть кулера. А у вас цього всього добра, мабуть, є у досталі.
Якось вже домовимся потім.

mklm
РС chips це була окрема контора, яка випускала свої плати, потім ECS просто її перекупили.
Відома була свого часу фейковим кешем на своїх платах. Дуже тісно співробітничала з SIS, звідки потім у ECS і було так багато плат на SIS чипсетах, в тому числі таких, яких не було більше ні в кого.
offece-trader
Member

Повідомлення

Отдельная темы про мои наборы на 423 сокете

viewtopic.php?f=26&t=274746

Актуально до 00:00 воскресенья 29,10,2023. Если желающих не будет - в воскресенье уедет в металлолом.
enterprise2k3
Member

Повідомлення

offece-trader: 25.10.2023 11:03 Отдельная темы про мои наборы на 423 сокете

viewtopic.php?f=26&t=274746

Актуально до 00:00 воскресенья 29,10,2023. Если желающих не будет - в воскресенье уедет в металлолом.

Зараз доторгуємося до того, що буде сенс забирати робочий комплект з ЛОХ.УА :lol:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Може когось зацікавить такий кейс, продавець не хоче викидати на смітник то ж я думаю що і торгуватись готовий. Суто шкода хорошу річ, яка піде на металобрухт :)
спойлер
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/retr ... ro_listing
offece-trader
Member

Повідомлення

spoglyadach: 25.10.2023 14:39Може когось зацікавить такий кейс, продавець не хоче викидати на смітник то ж я думаю що і торгуватись готовий. Суто шкода хорошу річ, яка піде на металобрухт :)
спойлер
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/retr ... ro_listing
У меня даже поулчше всего за 100 грн валяется уже полгода :)
offece-trader: 18.03.2023 12:14 ! Актуальное состояния наличия позиций в продаже в первом посте темы !

31. Корпус AOpen H600A

Старый, тяжелый, из металла а не из жести. Есть проблема с кнопками питания (они сняты, см фото 4), но в комплекте даю набор проводов от другого корпуса (фото 5) которые надо приколхозить самостоятельно. Цена за счет снижена (как для корпуса из настоящего металла, а не из жести).

Зображення Зображення
Большие фото:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Цена 100 грн
spoglyadach
Member

Повідомлення

Щодо ціни я тут не шарю, я придбав деяку начинку в продавця, відписав з подякою а він пожалівся що шкода викидати кейс.
enterprise2k3
Member

Повідомлення

spoglyadach: 25.10.2023 15:07 Щодо ціни я тут не шарю, я придбав деяку начинку в продавця, відписав з подякою а він пожалівся що шкода викидати кейс.

Продавці на олх взагалі досить таки часто цікаві організми... ;)
На днях купував у одного комплект, попросив викинути до біса б/ж кодеген і флоповод, щоб я сам не викидав. Так він цей металобрухт продати намагається, хоч і за 150 гривень
spoglyadach
Member

Повідомлення

Чого ж на олх, я таких і на скайлотс зустрічав, один хотів мені прислати материнку на каркасі корпуса, так і не зрозумів чому це я не хочу і мені треба максимально компактно. Мабуть в уяві деяких людей, комусь реально потрібен скелет корпуса, ще й оплачувати габаритний вантаж і після цього тарабанити це додому, що б що :facepalm:
radical
Member

Повідомлення

Я старий АТ корпус, який було шкода викидати, просто подарував людині, він потім відбілив пластмассу і скинув мені фотки у сборі системи, вийшло непогано :)
spoglyadach
Member

Повідомлення

Давно вже хочу запитати, але все забував, а днями відюху розбирав із сколами чіпа і згадав. Хтось задавався питанням, чим можна замінити оті м'які наклейти на процах AMD з відкритим кристалом. Та може хтось має перевірену методу захисту кристалів на GPU. Типу обклейки по периметру, що б той же Zalman або Arctic з кріпленням на дві точки не перекошувало в сторони.
Я якось знаходив силіконові наліпки на аліку, які підходили по висоті, але вони швидко зникли з продажу і альтернативу я не знайшов :-/
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, я знайшов наступний спосіб.
Береться спермопістолет . Сам термоклей для цих цілей бажано з дешевих (він м'якший).
По кутам робляться точки і далі до кристалу прикладаєте холодну пластину де по кутах попередньо змазано силіконом.
spoglyadach
Member

Повідомлення

А якщо потім треба буде зняти той термоклей, як воно знімається з підігрівом?
Цей термоклей з часом зовсім дубіє, для створення периметру навколо кристалу ще норм, а от на проци.
Хоча треба затестити, я таку методу колись бачив десь на утубі і у якомусь ворклогу по залізкам.

Відправлено через 48 хвилин 18 секунд:
B-) потестував чергову пачку дуже якісних конденсаторів з однієї цікавої материнки, виявив дуже багато цікавих екземплярів, а взагалі там має бути 1000uf
спойлер
Зображення
offece-trader
Member

Повідомлення

Разгребая завалы часть 2

Еще одна старая материнка сокет 7. Маркировка JT-586TU4. Судя по полному отсутствию любой информации в гугле это либо что-то перемаркированное либо шото редкое. НО. Есть следы пайки (см фото 2) следы указывают что с материнки сняли один кондер возле сокета и силовик (я так думаю) с большим радиатором. Даже фото найти не смог что бы сравнить с оригиналом что оно такое. Внешне выглядит на 5, чистенькая и красивая. Год рождения 1993.

Есть ли у кого то интерес к такому и в какие деньги или тоже сдавать в металл ? Решить надо до воскресенья.

Фото:
спойлер
Зображення
Зображення
Отправлено спустя 3 минуты 32 секунды:
Да, еще вопрос ,я в личке спрашивал уже у кого то, но письмо удалил случайно

к каким материнкам есть интерес ?

775 сокет + агп
775 сокет + ддр1

или какие то другие комбинации 775 сокета ?
spoglyadach
Member

Повідомлення

:) 775 + агп мені таке може бути цікаво, на багатьох з них бонусом і ддр1 буде

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
B-) якось купив ліцензійну гру і забув за неї, а тут знайшов і тепер думаю може трохи погратися в олдскули отєті
спойлер
Зображення
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Купили гру, а плата бонусом, в подарунок?
Відповісти