Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Nortrom
Member

Повідомлення

между 4070 и 7800хт в пару ФПС вы не заметите. Единственный плюс 7800хт это цена.
Хотелось бы пару фпсков, и фреймтайм у 4070 почти всегда хуже.

У кого тут 7800XT Sapphire Pure?
GreenMile
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.10.2023 07:44Единственный плюс 7800хт это цена.
Та по хотлайну у них паритет, обидві від ~25к стартують :-/

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Nortrom: 24.10.2023 14:32
между 4070 и 7800хт в пару ФПС вы не заметите. Единственный плюс 7800хт это цена.

Традиційно растер - АМД, промені - нвідія, нічого нового, при однаковій ціні у нас тут вже вибір не такий очевидний, ех.
Nortrom
Member

Повідомлення

Традиційно растер - АМД, промені - нвідія, нічого нового, при однаковій ціні у нас тут вже вибір не такий очевидний, ех.
Тут все просто нравится РТ в 2% игр, берешь НВ, надо растр в 98% игр, берешь 7800XT. Если смотреть видео, то только в кибере и формуле преимущество в РТ у 4070.
Та по хотлайну у них паритет, обидві від ~25к стартують
Вчера другу выбирали видяху, в итоге на 7800XT Sapphire Pure остановились. Смотрели на НВ, но там катастрофа, кроме 4090 ничего нету в 4й линейке, ещё и 4090 стоит дороже целого компа с нуля :gigi:
GreenMile
Member

Повідомлення

Nortrom: 24.10.2023 15:09
Тут все просто нравится РТ в 2% игр, берешь НВ, надо растр в 98% игр, берешь 7800XT. Если смотреть видео, то только в кибере и формуле преимущество в РТ у 4070.
Давайте без оцих псевдо-відсотків, добре? У всіх останніх іграх, які виходять є промені, і , чомусь мені так здається, всі наступні також будуть з ними.
Якщо дивитись на відео, то Джедаї - однаково, РЕ - нвідія, Хогвартс - нвідія (незначно), КП2077 - нвідія, відьмак - АМД (незначно), Ф1 - нвідія :dontknow: Більше я там ігор з РТ не побачив.
Nortrom: 24.10.2023 15:09 Вчера другу выбирали видяху, в итоге на 7800XT Sapphire Pure остановились. Смотрели на НВ, но там катастрофа, кроме 4090 ничего нету в 4й линейке, ещё и 4090 стоит дороже целого компа с нуля :gigi:
Гарний вибір :beer: Те що ви не побачили нічого в нвідії, не означає, що там нічого нема просто воно не піходить вам з ваших власних міркувань. 4070ті має достаню продуктивність як в растрі так і в променях - цілком збалансована карта :dontknow:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Nortrom: 24.10.2023 14:32

У кого тут 7800XT Sapphire Pure?
10 ФПС разница с процем 7800х3d, а какая будет с 13400 или 7500f ?
Да игр с лучами выходит мало, но тут такое дело я хочу поиграть во все из них (киберпанк, алан вейк, Лордс фален)
А вот та куча игр без лучей я и так могу поиграть производительности хватает :-P
Востаннє редагувалось 24.10.2023 15:27 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
Nortrom
Member

Повідомлення

РЕ - нвідія
Тут AMD, то просто не отредактировано AVG :D
4070ті має достаню продуктивність як в растрі так і в променях - цілком збалансована карта
К сожалению на фоне 7900XT слабовато выглядит, часто до 20% проигрывает.
Тот же UE5 Робокоп возьмем
Зображення
що там нічого нема просто воно не піходить вам з ваших власних міркувань
Это временна карта, как и проц. До RDNA5 пересидеть можно
Vlaad13
Member

Повідомлення

Временная :lol: :lol: :lol:
Ну во первых все видяхи временные - вечных ещё не придумали
Во вторых 80% форума хотело бы себе такую "временную" видяху но она у них только в мечтах
Nortrom
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.10.2023 15:30 Временная :lol: :lol: :lol:
Ну во первых все видяхи временные - вечных ещё не придумали
Во вторых 80% форума хотело бы себе такую "временную" видяху но она у них только в мечтах
Временная это 2 годика, долгая это 5+. Единственная сегодня существующая на 5+ это 4090.
GreenMile
Member

Повідомлення

Nortrom: 24.10.2023 15:24 К сожалению на фоне 7900XT слабовато выглядит, часто до 20% проигрывает.
Тот же UE5 Робокоп возьмем
Зображення
А якщо з РТ? :-P ;)
Ну добре, от маємо 86 і 97 ФПС, от честно скажіть мені, що для вас це просто кричуща різниця, при тому це явно растр. Ну смішно, нє? Ви обираєте карту заради числа в кутку чи щоб отримати насолоду від гри?

Давайте простіше, я назву свої чесні враження від останніх ігор, які я грав, всі я тестив звісно з РТ і без, оціню РТ по впливу на геймплей і на красу картинки.
спойлер
Хогвартс:
Геймплей: не впливає.
Картинка: красиво в замку, але в цілому на враження від гри не впливає.

Метро Екзодус:
Геймплей: дуже впливає, набагато реалістичніше освітлення від ліхтаря і інших джерел світла (а гра, як всі знають, в основному дуже темна)
Картинка: різниці немає

Плаг Тейл реквієм:
Геймплей: не впливає
Картинка: не впливає (ну так, тіні від щурів цікаві, і факели вночі, але на тому все)

КП2077 з пастрейсінгом:
Геймплей: не впливає
Картинка: нереально красивіше, просто колосальна різниця в сприйнятті. Я навіть заради цього граю з фреймгеном, хоча міг би вимкнути промені заради зайвих ФПС.
Ну ось, наприклад, Робокоп з РТ, от що краще + 10 ФПС зверх 80, чи показані ефекти? Час оцінки карт виключено по кількості ФПС вже минув.
спойлер
Nortrom
Member

Повідомлення

А якщо з РТ?
Он сказал ему не интересно, и он никогда не был графо*рочером. То я был в школьные\студ годы графодрочером, а щас по*, играешь в игру вообще не обращаешь внимания на тени и пр. Ты увлечен геймплеем. Главное, чтобы работало нормально. ;)
GreenMile
Member

Повідомлення

Nortrom: 24.10.2023 17:34
А якщо з РТ?
Он сказал ему не интересно, и он никогда не был графо*рочером.
Я йому реально заздрю, наскільки простіший і безкомпромісний вибір тоді :up:
Vlaad13
Member

Повідомлення

GreenMile: 24.10.2023 18:25
Nortrom: 24.10.2023 17:34
Он сказал ему не интересно, и он никогда не был графо*рочером.
Чел в бункере закрытом живёт - Ютуб и обзоры игр тоже для слабых :gigi:
А по факту - те кто говорят что лучи не нужны просто в киберпанк не играли с лучами( ну и видосы с ним не видели наверное) ...
Shmaks
Member

Повідомлення

Вітання. Питання до знавців. Наразі маю Core i5-8500 + GTX 1650 Super. Розглядаю/оглядаю на вторинці GTX 1660 Super (бюджет такий, 4500-5000 грн.). Підскажіть, чи варта того ця заміна в плані відчутної збільшення продуктивності? По калькуляторам "боттлнек" i5-8500 не вистачає 20% потужності для "розкриття" 1660 Super, на основі цього і думаю, що можливо мало що виграю від заміни. А так, по різним тестам на ютубі різниця в продуктивності мене влаштовує, але там і процесори потужніші.
Nortrom
Member

Повідомлення

Когда уже за 30 потихоньку с каждым годом, уже перестаешь обращать внимание, где то текстура нета, где-то нету тени, где-то не так отражается и т.д А ближе к 40, только геймплей\сюжет интересует. Мне лично 2D с красивым артом больше нравится, чем 3D
Чел в бункере закрытом живёт - Ютуб и обзоры игр тоже для слабых
Видел он все, тем более у него PS5 есть. Для РТ надо другие движки, а пока их нету
те кто говорят что лучи не нужны просто в киберпанк не играли с лучами
Сколько можно с ним носится, такое впечатление, что в него НВ юзеры 24\7 гоняют, и других игр не существует. Не всем кибер нравится
oldpsyho
Junior

Повідомлення

Щось я ніяк не допетраю. Вже купу відосів передивися про порівняння 6800 та 6900. Всі висновки чогось зводятся до того, що кращий вибір це 3080/4070...
lewerlin
Member

Повідомлення

Shmaks: 24.10.2023 19:00варта того ця заміна в плані відчутної збільшення продуктивності?
Ні.
Shmaks: 24.10.2023 19:00але там і процесори потужніші.
Shmaks: 24.10.2023 19:00бюджет такий, 4500-5000 грн.
Пам'ять свою лишити і якраз вистачає на 5500/3600+а520. Буде більше толку.

Отправлено спустя 3 минуты 31 секунду:
oldpsyho: 24.10.2023 19:25що кращий вибір це 3080/4070...
У RTX є феноменальна фіча - можливість, в середовищі з низькою культурою спілкування, попускати всіх, в кого RTX немає.
oldpsyho
Junior

Повідомлення

lewerlin: 24.10.2023 19:54
Shmaks: 24.10.2023 19:00варта того ця заміна в плані відчутної збільшення продуктивності?
Ні.
Shmaks: 24.10.2023 19:00але там і процесори потужніші.
Shmaks: 24.10.2023 19:00бюджет такий, 4500-5000 грн.
Пам'ять свою лишити і якраз вистачає на 5500/3600+а520. Буде більше толку.

Отправлено спустя 3 минуты 31 секунду:
oldpsyho: 24.10.2023 19:25що кращий вибір це 3080/4070...
У RTX є феноменальна фіча - можливість, в середовищі з низькою культурою спілкування, попускати всіх, в кого RTX немає.
Та я не про можливість RTX, а про те що майже всі шлікають на fps))
Nouriel
Member

Повідомлення

GreenMile: 24.10.2023 15:19Давайте без оцих псевдо-відсотків, добре? У всіх останніх іграх, які виходять є промені, і , чомусь мені так здається, всі наступні також будуть з ними.
тільки на ті промені треба буде дивитись коли відеокарти зможуть в нативі нормальний фпс видати, і поки самі розробники роблять світло і тіні відображення до одного місця той ртх

Відправлено через 8 хвилин 6 секунд:
Shmaks
по яким ше калькуляторам? подивіться завантаження відеокарти в грі, якщо на 100% то проца вистачає. і за 6к грн уже 6600 продається, 1660 мертве шо бу шо нове, поки ціна на нього не буде 2-3к грн
Shmaks
Member

Повідомлення

Nouriel: 24.10.2023 20:30 Shmaks
по яким ше калькуляторам?
https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/
Nouriel: 24.10.2023 20:30 1660 мертве шо бу шо нове, поки ціна на нього не буде 2-3к грн
в принципі слушна думка, дякую
Vlaad13
Member

Повідомлення

Shmaks: 24.10.2023 20:36
Nouriel: 24.10.2023 20:30 Shmaks
по яким ше калькуляторам?
https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/
Nouriel: 24.10.2023 20:30 1660 мертве шо бу шо нове, поки ціна на нього не буде 2-3к грн
в принципі слушна думка, дякую
13400 + 4070 ваш калькулятор говорит ботлнек 31%, нужен проц помощнее :idea: :lol:
Відповісти