Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
odessitmws
Member

Повідомлення

dead_rat
А кто тебе сказал что я катаю на ногах, а не в седле? У меня есть 1-2ямы где я встаю на ноги, неподресоренная масса там весь вел с седоком, и даже в этом случае нечего сравнивать пружину с амортом с ногами которые можно сравнить разве что с какой то супер крутой электромагнитной подвеской где колеса знают как им разжиматься и сжиматься благодаря умной электронике, а у нас эту роль выполняют ноги с мозгом
dead_rat
Member

Повідомлення

odessitmws
Ну от, якщо всією вагою сидиш на седлі, то не жалійся.
Лише двопідвіс трохи врятує від пєндєлів.

При нормальній їзді на сідлі десь біля половини ваги лише. Друга половина на ногах і трохи на руках.
Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.10.2023 12:25Лише двопідвіс трохи врятує від пєндєлів.
або амо підсиділ . вони вже е нормальні
dead_rat
Member

Повідомлення

Hotspur: 24.10.2023 12:31
dead_rat: 24.10.2023 12:25Лише двопідвіс трохи врятує від пєндєлів.
або амо підсиділ . вони вже е нормальні
Там інща проблема - висота від сідла до педалей постійно змінюється. А там плюс-мінус 5 мм вельми впливають на зручність
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Я на такому їздив коли тестував ті електровелосипеди в Жидачеві. Щось не дуже сподобалось, воно дуже розхитувало мене.
odessitmws
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Нужен рычажный + настроенный под вес
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 24.10.2023 14:54Я на такому їздив коли тестував ті електровелосипеди в Жидачеві. Щось не дуже сподобалось, воно дуже розхитувало мене.
в тебе був поганий. а я кажу про нормальні за 200-900 доларів. вони навіть мій центнер не розхитують сильно. там гідравліка з регулюванням
l-m
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.10.2023 12:25 odessitmws
Ну от, якщо всією вагою сидиш на седлі, то не жалійся.
Лише двопідвіс трохи врятує від пєндєлів.

При нормальній їзді на сідлі десь біля половини ваги лише. Друга половина на ногах і трохи на руках.
+

Але це дуже залежить від форми та звички. Коли правильно навчився їздити та сильні ноги, то навіть не помічаєш коли встаєш з сідла, коли ні, воно на автоматі працює. В тому числі тому, що тиснеш на педалі й так при кожному оберті з такою силою, що вже неважко прикласти ще трохи більше щоб прибіднятись з сідла зовсім.
А коли жирний, слабий та не вмієш (розучився) правильно керувати тілом на велосипеді, то звісно відірвати дупу від сідла важко та по ній постійно прилітає. Так через це ще й швидкість втрачаєш.

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Hotspur: 24.10.2023 15:41
Piter Cantrope: 24.10.2023 14:54Я на такому їздив коли тестував ті електровелосипеди в Жидачеві. Щось не дуже сподобалось, воно дуже розхитувало мене.
в тебе був поганий. а я кажу про нормальні за 200-900 доларів. вони навіть мій центнер не розхитують сильно. там гідравліка з регулюванням
яким треба бути дурним, що б витратити 900 доларів на цю хрінь безтолкову
риторичне питання

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Piter Cantrope
краще взяти дешевші покри та поставити безкамерно, ніж дорогі з камерою
dead_rat
Member

Повідомлення

l-m: 24.10.2023 19:24 краще взяти дешевші покри та поставити безкамерно, ніж дорогі з камерою
Ніт.

Дешеві покри то :censoured: , ладно ще середнього діапазону пошукати по знижкам. Але дешеві, то фініш.
l-m
Member

Повідомлення

dead_rat
я сказав дешевші, а не прям самі дешеві.
Бомж-покр наче й не буває безкамерних (давно не дивився, раптом вже є).

Річ у тім, що головні відмінності дорогих це вищий TPI, тонші стінки, м'якіший компаунд. Все це дозволяє покришці легше деформуватись на нерівностях, чим забезпечується краще щеплення, накат та комфорт.
А потім в них запихаєш камеру, та товщина й жорскість камери+покри виходить більшою ніж у простішої безкамерної покришки :( А ще у них несинхронна деформація, та камера треться о покришку, що теж псує накат та краде деяку потужність.
Бувають латексні камери, які вельми близькі до безкамерки, але їх треба підкачувати частіше ніж безкамерку й вони дорогі.

На шосе з ідеальними дорогами різницю може й не помітно, а в крос-кантрі, особливо коли ще були 26" в ходу, то день й ніч. Не дарма певно вже десь 20 років буде як у МТБ перші з'явились, а шосе буквально років 5 тому зачухались... й то, в моєму оточені як раз МТБ-шники покупляли собі шосери для різноманіття, й робили безкамерку, а чисті шосери на то дивились як на дискові гальма :lol: Але потім розпробували) Все ж у нас не німецькі автобани.
dead_rat
Member

Повідомлення

l-m
Навіть одне тренування на місяць дає більше профіту у швидкості ніж всі ці розповіді про безкамерки. В мтб це плюс, бо хороший шанс що проколи залатаються самі. В шоссе не залатаються.

Он байк-роллін-резістанс ледве намірює 1-2-3 ватти різниці при швидкостях 40 км/г. А от трошки тренування підніме фтп з умовно 150 до 220 ватт. Десь з 2 до 3 ватт/кіло.
Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.10.2023 20:19А от трошки тренування підніме фтп з умовно 150 до 220 ватт.
це не трошки

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
в мене є горка 1 км градіент 5%. коли я лінивий кабанчик я заїзжаю 8 хвилин. коли не лінивий 5.30. шосери заїзжають 2 хвилини

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
dead_rat: 24.10.2023 20:19В шоссе не залатаються.
чого це ?
dead_rat
Member

Повідомлення

Hotspur: 24.10.2023 21:03
dead_rat: 24.10.2023 20:19А от трошки тренування підніме фтп з умовно 150 до 220 ватт.
це не трошки
З 2 до 3 ватів на кіло легко. Після 3 важко прогресувати.

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Hotspur: 24.10.2023 21:03
dead_rat: 24.10.2023 20:19В шоссе не залатаються.
чого це ?
Бо тиск сильно більший, а об‘єм повітря менший.
Навіть якщо залатає, то колесо буде здуте, будеш зупинятися і накачувати.
Ну і через тиск всю раму заляпає герметиком.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

До речі, я дивився сьогодні про ті безкамерні колеса. Я взагалі-то думав що це як в машинах, просто резина така ну і обід має бути відповідний.
А виявляється, що туди треба якусь юшку заливати))
dead_rat
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 24.10.2023 21:45 До речі, я дивився сьогодні про ті безкамерні колеса. Я взагалі-то думав що це як в машинах, просто резина така ну і обід має бути відповідний.
Герметик, щоб при проколі міг залатати пробоїну
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 24.10.2023 21:45Я взагалі-то думав що це як в машинах, просто резина така ну і обід має бути відповідний.
е і такі. але це рідкість. зазвичай з герметиком

Відправлено через 57 секунд:
dead_rat: 24.10.2023 21:42Бо тиск сильно більший, а об‘єм повітря менший.
Навіть якщо залатає, то колесо буде здуте, будеш зупинятися і накачувати.
Ну і через тиск всю раму заляпає герметиком.
підкачати краще ніж годину морочитись з камерою її клеїти поняти шо не клеїться і далі по тексту
alfredhaos
Member

Повідомлення

Нову камеру надів за пару хв і поїхав далі, ніж раз в півроку відмивати засохшу юшку
l-m
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.10.2023 20:19 l-m
Навіть одне тренування на місяць дає більше профіту у швидкості ніж всі ці розповіді про безкамерки. В мтб це плюс, бо хороший шанс що проколи залатаються самі. В шоссе не залатаються.
одне тренування нічого не дає, але ладно.
Втім одне тренування та безкамерка краще ніж просто одне тренування. Тай приємніше його на гарному велі проводити
dead_rat: 24.10.2023 20:19 Он байк-роллін-резістанс ледве намірює 1-2-3 ватти різниці при швидкостях 40 км/г.
у них рахітне вимірювання на металевому барабані з пухирцями, для купи мтб-покришок неадекватні результати
dead_rat
Member

Повідомлення

l-m
Ти помітив, що людина купила вєлік два дні тому, прокотилася дай бог один раз. І скоріш за все за цей сезон прокотиться ще раз, ну два.

А тут вже впарюють, камерку, безкамерку… давайте ще карбоколеса і підсиділ від Хотспура за 900 баксів.

Камон! Прокиньтеся :laugh:

Я знаю що треба! Шолом!
Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.10.2023 22:56А тут вже впарюють, камерку, безкамерку… давайте ще карбоколеса і підсиділ від Хотспура за 900 баксів.
:super: :beer:
Відповісти