Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
wow_w
Member

Повідомлення

dead_rat: 20.10.2023 11:28 А що рама? Різниця по вазі між карбоновою і алюмінієвою рамою десь 300-500 грамм. Все інше то обвіс і колеса.
Якраз і хотів зрозуміти де криються деталі зменшення збільшення ваги, бо помітив всі хочуть карбон раму, а різниця насправді невелика! :beer:

Hotspur помиляєшся 9.3 кг це паспортна вага і виробники не важать всі рами. Помітив, що вказується вага на всі вели одної моделі, а конкретно на сайті Треку
https://www.trekbikes.com/us/en_US/bike ... 6/p/28843/
пише, що це вага велосипеда з рамою М.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Ей, беру його. Якісна річ.
Я зміряв ще раз свій старий міський велосипед, то він фактично такого ж розміру. Така ж висота труби, яка паралельна землі, колісна база в мого навіть трохи більша ніж в цього Trek. І я на ньому себе чудово відчуваю.
Зміряв ще себе, зранку після хорошого сну зріст на 1.5 см більший, ніж був ввечері. До цього востаннє мірявся ще в школі, мабуть :) Що цікаво, розмах рук у мене на 12 см більший від зросту.
dead_rat
Member

Повідомлення

wow_w
А ще паспортна вага іноді абсолютно не співпадає з реальною.

Ех, де мої часи легких шоссерів, коли можна було мати вєл вагою до 7 кіло не за всі гроші світу.
odessitmws
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Там ещё вынос конских размеров, можно будет поменьше
Покатай так, если ноги не будут вытягивать в комфорт, смело ставь мотор редукторное, в идеале на сингле что бы вес топовый был
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Я правильно міряю висоту? Від центру де педалі до кінця труби.
51 см. На сайті 509 мм розмір L, 559 XL. То виходить що це розмір L?
спойлер
PXL_20231022_142039294.jpg
odessitmws
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
нужно натянуть, и не наклонять для точного измерения
и как оно катитсо? :)
dead_rat
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Нажаль висота труби не має жодного значення. Почитайте краще що таке стак і річ (stack and reach)

От в мене два шоссера одного розміру, в одного підсиділ 47 см, в іншого 52. Але посадка однакова, просто нахил верхньої труби різний.

Хоча якщо вєл вже куплений, то пізно міряти
Востаннє редагувалось 22.10.2023 17:58 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 22.10.2023 17:24На сайті 509 мм розмір L, 559 XL. То виходить що це розмір L?
розмір той який на рамі :rotate: . рулетка може бути не точна, це не інженерна лінійка :rotate:. вітаю з покупкою, прикольний вел
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Дякую!
Та я міряв не для того щоб визначити ергономічну позицію, а для того щоб просто знати якого він розміру) На рамі ніде не пише.
Тим не менш, змірявши ще деякі розміри і звірившись з даними на сайті, я на 100% впевнений, що це L, а не XL. Що просто чудово, бо мені все-таки L краще підходить :banan:

Зібрав до купи - ровер капець класний. Легесенький, особливо спереду. Він тааак швидко їде. Аж захотілось нахилитися і їхати в такій позиції на зігнутих донизу ручках, але тут таких нема. Можна прикрутити буде додаткові?
Передачі класно переключає. В мене завжди були ровери, які криво переключали :D
Фото не встиг зробити, бо вже стемніло.
dead_rat
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Вітаю.
От що буває, коли людина купує адекватний велосипед :up:
murzik
Member

Повідомлення

і не зрозуміло, що купив :dontknow:
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik: 22.10.2023 22:19і не зрозуміло, що купив
шосер без барана карбоновий купив :D
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

murzik
Купив оце, Trek FX 6.
спойлер
PXL_20231023_144537907.jpg
Їхав сьогодні в магазин на своєму старенькому міському ровері Esperia, такий за який не страшно що вкрадуть) Впав, подер рукавиці (але руки цілі, і сам цілий). Старію, чи що. Ото недавно комп'ютер залив чаєм, з велосипеда впав. Загиблик.
спойлер
PXL_20231023_144959812.jpg
Погнув жабку. Треба буде переробити на 1 передачу.
odessitmws
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 23.10.2023 20:34Впав, подер рукавиці (але руки цілі, і сам цілий). Старію, чи що
как упал то?
murzik
Member

Повідомлення

odessitmws: 23.10.2023 20:37как упал то?
від тцк тікав :gigi:

я би собі електро вел взяв. або гравела , замість мтб і геко

але мені не зрозуміло, як, тримаючись за барани, можна швидко маневрувати. виглядає дуже не зручно. тому я брав би з прямим кермом
Востаннє редагувалось 23.10.2023 20:47 користувачем murzik, всього редагувалось 3 разів.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Віз ше сміття в одній руці. Не втримав рівновагу.
dead_rat
Member

Повідомлення

murzik: 23.10.2023 20:43 але мені не зрозуміло, як, тримаючись за барани, можна швидко маневрувати.
Повертаючи руль, наприклад? :dontknow:
Востаннє редагувалось 23.10.2023 20:49 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
odessitmws
Member

Повідомлення

не ну я 1 раз падал на рельсе под углом, просто не обратил внимания на нее... хотя и знал про их опасность
нынче я их и под углом норм проезжаю, распределяю нагрузку и быстрым доворотом руля нивелирую угол
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik: 23.10.2023 20:43але мені не зрозуміло, як, тримаючись за барани, можна швидко маневрувати. виглядає дуже не зручно. тому я брав би з прямим кермом
по асфальту норм. не по асфальту по різному буває
murzik
Member

Повідомлення

Hotspur
ну по прямій то ясно. на крейсерській швидкості.
Відповісти