Останні статті і огляди
Новини
Огляд та тестування процесора Intel Core i7-14700K. Типовий ітераційний «рефреш» чи щось більше?
-
life_in_the_shadow
Junior
Отличный материал, как всегда от души . За тесты встроек прям уважуха, как я понимаю все встройки в стоке?
-
bayta
Member
Висновок найбільше сподобався, овери, як завжди з найкращим обзором
Отправлено спустя 3 минуты 19 секунд:
Отправлено спустя 3 минуты 19 секунд:
БП на 750 Ватт це реальність для 12-14 покоління.Павло: ↑ 18.10.2023 16:11Доречі так нові АМД також не "холодні" но вони гріються через товсту кришку на чіпі та фізично маленький кристал! Но споживають вони фізично менше ніж інтел! Я походу розумію звідки з'являється рекомендація купляти бп на 750 ват до 4070! Бо якщо у вас такий і7 у розгоні то вам дійсно потрібно буде мати бп на 750 ват
-
Gelonyrum
Member
Чекаю 14500ф за адекватну ціну і обновлюсь) 6+8 ядер з 6 ядер в 12400ф виглядає доволі смачно)
-
StingerYar
HWBOT OC Team
Все встройки в заводском режиме. UHD 770 те разгоны до 2200 МГц вроде как и дают догнать GT 1030, а на деле не всегда...life_in_the_shadow: ↑ 18.10.2023 19:20За тесты встроек прям уважуха, как я понимаю все встройки в стоке?
Устаревшая телеметрия от 12700К:
- спойлер
-
Mixx
Member
Ну, конечно и обосрамс у интела с маркетингом, чуток частоты, 4 гоаноядра и +50вт тепловыделения насыпали, щедро, от души
Надеюсь АМД с такой конкуренцией не отложат релиз следующего поколения зен, там вроде как +15% IPC обещали, а тут, почувствуй разницу
Надеюсь АМД с такой конкуренцией не отложат релиз следующего поколения зен, там вроде как +15% IPC обещали, а тут, почувствуй разницу
-
Павло
Member
Так можна взяти райзен 5 7500ф за 7300грн! А через роки два-три обновити його!Gelonyrum: ↑ 18.10.2023 21:09 Чекаю 14500ф за адекватну ціну і обновлюсь) 6+8 ядер з 6 ядер в 12400ф виглядає доволі смачно)
-
terminahtor
Member
Це для лохівПавло: ↑ 18.10.2023 23:03Так можна взяти райзен 5 7500ф за 7300грн!
-
Павло
Member
6 ядер 5 герц...А через декілька років просто його продати і взяти знову новий райзен із відчутним приростом...Мені це якось цікавіше ніж наприклад зараз купити умовний 13600к плюс до нього материнка дорога та і охолодження за 1к грн не поставиш! Та на і5 можна просидіти довше но! Це 13к грн за сам процесор! І різницю між ними можна побачити тільки з умовною 4080-90 в іграх, в яких і так буде високий фпс!terminahtor: ↑ 18.10.2023 23:08Це для лохівПавло: ↑ 18.10.2023 23:03Так можна взяти райзен 5 7500ф за 7300грн!
-
Gelonyrum
Member
І знову декілька місяців шукати стабільні таймінги, які не будуть крашити через тиждень\два в певному софті бо ХМР профіль не підхоплює і контролер проца не вивозить заявлену розробником оперативки частоту? А всякий сторонній софт для підбору таймінгів видає лютий треш з яким ПК навіть не стартує? Та ні, я краще вже на свою материнку обновлю процесор, включу ХМР і горя не буду знати далі) Мені вистачило 2700Х з його оперативкою під 2933 і кастомними таймінгами.Павло: ↑ 18.10.2023 23:03Так можна взяти райзен 5 7500ф за 7300грн! А через роки два-три обновити його!Gelonyrum: ↑ 18.10.2023 21:09 Чекаю 14500ф за адекватну ціну і обновлюсь) 6+8 ядер з 6 ядер в 12400ф виглядає доволі смачно)
-
Prescott
Member
Gelonyrum
Нууу не совсем так. У меня был 7700х + бюджетная б650 и кит 6000 мгц - всё с коробки работало. Сейчас в этом плане на ам5 в целом в порядке.
Нууу не совсем так. У меня был 7700х + бюджетная б650 и кит 6000 мгц - всё с коробки работало. Сейчас в этом плане на ам5 в целом в порядке.
-
Gelonyrum
Member
Ооо ні, з відеокартами я вже на це повівся разульку, більше я на форумне "тепер там все нормально" не ведусь категорично)
-
Павло
Member
Є оперативка з сертифікатом amd expo! Там той самий хмп тільки від амд який працює без нюансів! І проблеми з озу вже пофіксили! Яж не пропоную брати платформу на старті! Я говорю про даний момент часу. Судячи із оглядів частота ддр5 дря райзена покикукурудза! І умовні планки на 6000 сл36 32гб за 4к грн це оптимальний варіант!Gelonyrum: ↑ 18.10.2023 23:31І знову декілька місяців шукати стабільні таймінги, які не будуть крашити через тиждень\два в певному софті бо ХМР профіль не підхоплює і контролер проца не вивозить заявлену розробником оперативки частоту? А всякий сторонній софт для підбору таймінгів видає лютий треш з яким ПК навіть не стартує? Та ні, я краще вже на свою материнку обновлю процесор, включу ХМР і горя не буду знати далі) Мені вистачило 2700Х з його оперативкою під 2933 і кастомними таймінгами.Павло: ↑ 18.10.2023 23:03
Так можна взяти райзен 5 7500ф за 7300грн! А через роки два-три обновити його!
Хоча якщо є бажання звичайно беріть те, що хочите
Ось коли інтел перейде на новий техпроцес о тоді я думаю буде дійсно значний стрибок!
Отправлено спустя 2 минуты 51 секунду:
А з відеокартами так дійсно «віз і нині там» Оновив драйвер який полатав один баг а вже виліз інший періодичне мерехтіння вікон на робочому столі (воно ледь помітне но дратує)!Gelonyrum: ↑ 18.10.2023 23:39Ооо ні, з відеокартами я вже на це повівся разульку, більше я на форумне "тепер там все нормально" не ведусь категорично)
-
Telcontar
Member
Шкода, що немає порівняння в іграх з X3D-процами.
-
unique-neon
Member
Нз, якщо суто експо вмикати, то ніяких проблем не було. В відповідній гілці на форумі теж не бачив нарікань на експо чи хмп. Була правда проблема, якщо чотири модуля вставляти, а не два, може і досі є. Ну і кілер фіча, що практичний розгін доступний на дешевих матерниках, і вони нормальні.Gelonyrum: ↑ 18.10.2023 23:31І знову декілька місяців шукати стабільні таймінги, які не будуть крашити через тиждень\два в певному софті бо ХМР профіль не підхоплює і контролер проца не вивозить заявлену розробником оперативки частоту? А всякий сторонній софт для підбору таймінгів видає лютий треш з яким ПК навіть не стартує? Та ні, я краще вже на свою материнку обновлю процесор, включу ХМР і горя не буду знати далі) Мені вистачило 2700Х з його оперативкою під 2933 і кастомними таймінгами.Павло: ↑ 18.10.2023 23:03
Так можна взяти райзен 5 7500ф за 7300грн! А через роки два-три обновити його!
А також дешеві материнки без проблем у стоці витягують топові процесори в 7000-й серії.
-
waryag
Member
Статтю не читай, каменти пиши!Gelonyrum: ↑ 18.10.2023 23:31І знову декілька місяців шукати стабільні таймінги, які не будуть крашити через тиждень\два в певному софті бо ХМР профіль не підхоплює і контролер проца не вивозить заявлену розробником оперативки частоту? А всякий сторонній софт для підбору таймінгів видає лютий треш з яким ПК навіть не стартує? Та ні, я краще вже на свою материнку обновлю процесор, включу ХМР і горя не буду знати далі) Мені вистачило 2700Х з його оперативкою під 2933 і кастомними таймінгами.
Знову треба уточнити, Core i7-14700K стане ультимативним вибором для будь-якої збірки, якщо забути про існування попереднього покоління. Крім цього потрібна ретельна підготовка до експлуатації, треба мати якісний кулер, здатний охолодити цей процесор в заводському режимі роботи, а також вільний час для тонкого налаштування індивідуального екземпляра. Якщо щось з двох було проігноровано — процесор просто буде працювати на 90%... 85% своїх можливостей. І тоді стане логічне питання — нащо було переплачувати за шильдик старшої серії?
-
Conqistador
Member
waryag
актуально только для процессоров предназначенных для разгона, тому кому в биосе надо только профиль XMP выбрать для оперативы это лишняя информация
актуально только для процессоров предназначенных для разгона, тому кому в биосе надо только профиль XMP выбрать для оперативы это лишняя информация
-
_Slavko_
Member
да ні, неможна повірити, 500+ват споживання кремнію в десктоп сегменті, просто "емейзінг"
-
Nikolay Yeryomenko
Member
А почему поменял на 13600K? Что-то не работало на райзене как надо?Prescott: ↑ 18.10.2023 23:37У меня был 7700х + бюджетная б650 и кит 6000 мгц - всё с коробки работало.
-
waryag
Member
Замена прижимной рамки желательна для всех.Conqistador: ↑ 19.10.2023 09:39 актуально только для процессоров предназначенных для разгона, тому кому в биосе надо только профиль XMP выбрать для оперативы это лишняя информация
Старших нон-К все перечисленное касается в полной мере, а младшие выглядят слишком слабо на фоне АМ5 и слишком дорого в сравнении с АМ4 (для которых, к слову, тоже достаточно собрать систему и включить ХМР).
-
StingerYar
HWBOT OC Team
В захист ненажери ЦП нагадую - це споживання, що йде через EPS12V, не забувайте, що там ще VRM бере на свої потреби щось, AUX наприклад._Slavko_: ↑ 19.10.2023 09:54да ні, неможна повірити, 500+ват споживання кремнію в десктоп сегменті, просто "емейзінг"
Це зручно для розуміння реального енергоспоживання, ідеально для вибору БЖ, але не треба всі 100% цього показника списувати особисто на процесор