Вибір відеокарти в ноутбуці. Не працюють налаштування.

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
ZachKiev
Junior

Повідомлення

Доброго дня!
Маю ноутбук Acer F5-573G.
Процесор i5-7200U, інтегроване відео Intel HD Graphics 620, дискретна графіка NVIDIA GeForce GTX 950M на 4гб.
Ноутбук у мене вже майже 7 років і донедавна жодних проблем не було. Тепер до суті проблеми:
При запуску старих ігор вони запускаються на інтегрованій відеокарті. При цьому навіть якщо в налаштуваннях панелі керування NVIDIA вибираю "програмні налаштування" і вибираю *.ехе та ставлю примусово дискретну, все одно запускається на інтегрованій. Більше того, нещодавно там з'явився напис, що ці налаштування тепер треба міняти у налаштуваннях графіки віндовс. Змінював і там, безрезультатно. Пробував відключати інтелівську карту – все одно нормально не працює. Замість того, щоб працювати на GeForce, ніби інтегрованої немає, воно відображає якийсь "майкрософт графік", або якось так, і графіка взагалі ніяка, ніби відсутні драйвери. У біосі мого ноутбука немає можливості відключити карту.
При цьому сучасніші ігри, або програми спокійно використовують дискретну карту. З нею немає жодних проблем.
Спробував встановити на ноутбук дружини ігри, з якими я маю проблему, у неї вони запускаються на дискретній (Core i7-8750H+1050Ti). Причому у неї 1050 працює весь час, а у мене дискретна тільки коли запускаю важку програму. Не розібрався, як на це можна впливати, і як так вийшло, адже на її ноутбуці жодних додаткових змін не вносилося, тільки встановлення системи та драйверів.
Перепробував, певно, все що міг. Включаючи радикальний метод – переустановив систему. Нічого не допомогло. Драйвери оновлені.
Що ще можна спробувати?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

По перше вимкненням інтеграшки ви нічого не досягнете, відеосигнал дискретки йде через інтегровану, так що вимикати intel hd не треба.
По друге старі ігри банально не вміють бачити що є дискретка. Так як відеопорти відносяться до інтегрованої карти то бачать вони її і все. Так це прикро, сам с таким стикався.
По третє може в ноуті дружини є mux-switch котрий відповідає за примусову роботу від дискретки ціною меншої автономності.
Ну і наостанок - дайте скріни ваших налаштувань в диспетчері графіки та хоч напишіть що за ігри ви намагались запустити та чому вони погано працюють на інтел hd. Бо я колись отримав відвал gt650m та грався в dying light на core i7 3610qm із інтеграшкою hd4000 - на мінімалках до 24 фпс, можна було пограти.
ZachKiev
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 17.10.2023 04:50Ну і наостанок - дайте скріни ваших налаштувань в диспетчері графіки та хоч напишіть що за ігри ви намагались запустити та чому вони погано працюють на інтел hd. Бо я колись отримав відвал gt650m та грався в dying light на core i7 3610qm із інтеграшкою hd4000 - на мінімалках до 24 фпс, можна було пограти.
Ем, туплю А що таке"Диспетчер графіки"?
Ігри пробував різні. 1) MaxPayne перший. Йде нормально на інтегрованій, але хотів зробити запис геймплею, на відео отримав слайдшоу. 2) Hidden Dangerous 2, на нього є моди на покращення текстур і роздільної здатності, інтеграшка банально не вивозить. 3) StarCraft, тут проблем немає, але мені здавалося, що раніше він запускався на жфорсі, бо я пам'ятаю, що міняв карту і наче працювало. (зараз вже не впевнений, бо ніяк не примушу).
Окрім цього, чому хочу розібратися - мені не подобається, що система ігнорує мої налаштування. Все ж таки мій комп, мої відухи, а не слухаються :lol:
Спробував примусити браузер працювати на дискретній. Вибрав в панелі керування нвідіа дискретну - нічого не змінилося. Вибрав в налаштуваннях графіки Windows, після цього браузер запустився на дискретній.
Buldozer.
Member

Повідомлення

Фото с диспетчера устройств банально. Что тут советовать что не запускаеться, если у вас в диспетчере дров нет на карту?

Отправлено спустя 58 секунд:
ZachKiev: 16.10.2023 15:14 Доброго дня!
Процесор i5-7200U, інтегроване відео Intel HD Graphics 620, дискретна графіка NVIDIA GeForce GTX 950M на 4гб.
Ноутбук у мене вже майже 7 років і донедавна жодних проблем не було. Тепер до суті проблеми:
При запуску старих ігор вони запускаються на інтегрованій відеокарті. При цьому навіть якщо в налаштуваннях панелі керування NVIDIA вибираю "програмні налаштування" і вибираю *.ехе та ставлю примусово дискретну, все одно запускається на інтегрованій. Більше того, нещодавно там з'явився напис, що ці налаштування тепер треба міняти у налаштуваннях графіки віндовс. Змінював і там, безрезультатно. Пробував відключати інтелівську карту – все одно нормально не працює. Замість того, щоб працювати на GeForce, ніби інтегрованої немає, воно відображає якийсь "майкрософт графік", або якось так, і графіка взагалі ніяка, ніби відсутні драйвери. У біосі мого ноутбука немає можливості відключити карту.
При цьому сучасніші ігри, або програми спокійно використовують дискретну карту. З нею немає жодних проблем.
Спробував встановити на ноутбук дружини ігри, з якими я маю проблему, у неї вони запускаються на дискретній (Core i7-8750H+1050Ti). Причому у неї 1050 працює весь час, а у мене дискретна тільки коли запускаю важку програму. Не розібрався, як на це можна впливати, і як так вийшло, адже на її ноутбуці жодних додаткових змін не вносилося, тільки встановлення системи та драйверів.
Перепробував, певно, все що міг. Включаючи радикальний метод – переустановив систему. Нічого не допомогло. Драйвери оновлені.
Що ще можна спробувати?
Т.е. вы хотите щапустить игры на джифорсе, которой по сути нет в диспетчере? :laugh:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

ZachKiev
Наприклад у він11 є налаштування з якою картою застосунки працюють. Я сам ось нещодавно вирішив тряхонути стариною та встановив Flatout Ultimate Carnage. Звісно що перший запуск пройшов на встройці, хоча гра побачила 3050 але працювала на встройці. потім зайшов в налаштуваннях вінди і поміняв на дискретку - почало працювати на ній.
leremenko
Member

Повідомлення

апаратна проблема, драйвери тут ні до чого. На кардачі там пропаяють пофіксять занедорого
ZachKiev
Junior

Повідомлення

Buldozer.: 17.10.2023 09:59 Фото с диспетчера устройств банально. Что тут советовать что не запускаеться, если у вас в диспетчере дров нет на карту?

Отправлено спустя 58 секунд:
Що ще можна спробувати?
Т.е. вы хотите щапустить игры на джифорсе, которой по сути нет в диспетчере? :laugh:
Всі драйвери встановлено та оновлено. Ви читаєте не уважно. Я пробував відключати інтеловську карту. Це не допомогло.

Отправлено спустя 1 минуту 50 секунд:
AntonyKandaurov: 17.10.2023 10:11 ZachKiev
Наприклад у він11 є налаштування з якою картою застосунки працюють. Я сам ось нещодавно вирішив тряхонути стариною та встановив Flatout Ultimate Carnage. Звісно що перший запуск пройшов на встройці, хоча гра побачила 3050 але працювала на встройці. потім зайшов в налаштуваннях вінди і поміняв на дискретку - почало працювати на ній.
Зрозумів, про що мова. Ні, ці налаштування ні на що не впливають. Це все вже перепробував. В більш сучасних додатках так, працює. В тих, що треба - нажаль.

Отправлено спустя 1 минуту 4 секунды:
leremenko: 17.10.2023 10:13 апаратна проблема, драйвери тут ні до чого. На кардачі там пропаяють пофіксять занедорого
Немає жодних апаратних проблем. Я на цій карті навіть фаркрай 6 крутив, з таким собі результатом, але все ж. Залізо працює ідеально, як на свій вік.

Отправлено спустя 5 минут 39 секунд:
Скріни. Я новачок на форумі, тому підкажіть, будь ласка, як правильно сюди скріни постити. Так правильно зробив?
спойлер
Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення
Отправлено спустя 2 минуты 7 секунд:
Навів скріни однієї гри, бо наразі інших проблемних не встановлено. Але не суть, там те саме.
І, повторюся, це проблема саме на старих іграх. З більш сучасними проблем немає.
Hum
Member

Повідомлення

А режим "предпочтителен максимальной производительности" выставили в панели нвидия для настройки электропитания?
ZachKiev
Junior

Повідомлення

Дякую, в ті налаштування не залазив. Змінив, перезавантажив. Тепер дискретка працює весь час, але, нажаль, проблема була не в цьому. Нижче скрін. Гра все одно крім інтегрованої карти іншу не бачить. Для тесту ще старкрафт запускав - він також крутиться на інтегрованій.
спойлер
Зображення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

ZachKiev
Значить, нажаль, воно так і буде. Перший sniper elite також вперто запускається лише на встройці і його нормально пограти можна лише коли карточка єдина в системі.
ZachKiev
Junior

Повідомлення

Нет, не пробовал. Посмотрю.
Но тут суть не только в макспейне, я его для примера привел. Эта проблема с многими старыми играми и я ищу решение некорректного поведения системы. Видимо, придется смириться.

Отправлено спустя 17 минут 20 секунд:
Скачал, установил - теперь видит нужную карту. Запускать пока не пробовал.
спойлер
Зображення
Тем не менее, проблема в-целом не решена.
Или она вовсе не решаема? Хотя на ноутбуке жены тоже 2 карты, но там без патча автоматом нвидиа выбирается. Т.е. сказать, что проблема именно в том, что игра не умеет нельзя. Ведь на ноуте жены умеет.
Запустил, появились косяки типа отсутствующего интерфейса в комиксах и т.п. Видимо, у меня версия игры не подходит для патча.

Отправлено спустя 4 часа 51 минуту 15 секунд:
AntonyKandaurov: 17.10.2023 10:58 ZachKiev
Значить, нажаль, воно так і буде. Перший sniper elite також вперто запускається лише на встройці і його нормально пограти можна лише коли карточка єдина в системі.
Завантажив Sniper Elite. В мене ситуація аналогічна. Працює лише на інтегрованій карті, будь які спроби налаштувати роботу з дискретною - марні.
Встановив на ноутбук дружини, і:
спойлер
Зображення
Працює на 1050Ti ігноруючи інтеграшку 630. Але в неї все так працює, як я зрозумів, інтеграшка там взагалі не використовується.
Може сам конструктив ноутбука такий? Ноут Acer Nitro 5, типу "геймерський". Але також старий.
А може само якось так "глюкнуло". Бо була вінда 10 з дровами від Acer, їх ніхто не оновлював, потім їй вінда 11 прилетіла. А дрова, якщо вінда не оновлювала, то ще кількарічної давності.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Скоріше всього ноут дружини працює лише з дискреткою.
leremenko
Member

Повідомлення

leremenko: 17.10.2023 10:13 апаратна проблема, драйвери тут ні до чого. На кардачі там пропаяють пофіксять занедорого
Немає жодних апаратних проблем. Я на цій карті навіть фаркрай 6 крутив, з таким собі результатом, але все ж. Залізо працює ідеально, як на свій вік.

Я ж не кажу що не працювало. Ноуту 7 рокв. якась мікротріщіна чи висох якийсь конденсатор.
ZachKiev
Junior

Повідомлення

leremenko: 18.10.2023 10:18

Я ж не кажу що не працювало. Ноуту 7 рокв. якась мікротріщіна чи висох якийсь конденсатор.
Ні. З відеокартою проблем немає, сталкер крутиться на ній чудово, буквально вчора запускав. SniperElite 4 працює, на днях перевіряв. Serious Sam 3 також. Це з останнього, що запускав. Проблема лише, виключно, зі старими іграми. І полягає вона лише в тому, що не дивлячись на налаштування вони запускаються на інтегрованій. Більш сучасні ігри працюють чудово на дискретній.
Hum
Member

Повідомлення

ZachKiev
Запустил, появились косяки типа отсутствующего интерфейса в комиксах и т.п. Видимо, у меня версия игры не подходит для патча.
В старых играх без патченного экзешника так и будет потому, что на момент создания игр не было устройств с разрешением экрана фуллхд и.т.д.
ZachKiev
Junior

Повідомлення

Придбав якось на стімі антологію сталкера (рано чи пізно це мало статися :lol: ).
Нещодавно думаю, а дай но я катну ЗП, згадаю, як то колись було.
Запускається на інтеграшці. Працювать то працює, але я навіть налаштовувати не став. Що тільки не пробував - на жфорсі ніяк не запускається :(
Часом не з'явилося вирішення такої проблеми?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Жфорс хоч живий ще?)
ZachKiev
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 25.06.2024 20:58 Жфорс хоч живий ще?)
Так, в інших іграх і програмах працює без проблем. Але в старих іграх - ні. Ніякі налаштування не допомогають. І ніяк не видалить інтегровану, бо без неї ноутбук нормально не працює.
AFU_power
Member

Повідомлення

Що ще можна спробувати?
Можна спробувати поставити лінукс і грати під протоном, можна буде вибрати будь яку конфігурацію дисплеїв та графіки. Записувати через OBS. Сам так нещодавно проходив антологію сталкерів та першу та другу готику з модами
Відповісти