Новости
Последние статьи и обзоры
Не працує pci express 4.0 - як увімкнути?
-
OlDo
Junior
Відеокарта: ASUS Tuf 4070 (
Мати: ASUS Tuf Z590 Plus
Проц: i7 11700f
В gpu-z відображає 3.0. В 3dmark в тесті pci express видає значення як для 3.0 - 12+Гб/с. Вже все мабуть спробував у налаштуваннях біосу. Виставляв там 4.0, але карта працує в 3.0.
Допоможіть будь ласка. Можливо вже були такі теми і є якесь рішення?
В gpu-z відображає 3.0. В 3dmark в тесті pci express видає значення як для 3.0 - 12+Гб/с. Вже все мабуть спробував у налаштуваннях біосу. Виставляв там 4.0, але карта працує в 3.0.
-
deserteagle777
Member
Конфігурація була з початку на 11 поколінні , чи робили апгрейд проца ?OlDo: ↑ 16.10.2023 16:56 Відеокарта: ASUS Tuf 4070 (
Драйвери наглухо видаляли перед встановленням 4070 ?
Версія біос яка ?
-
OlDo
Junior
Вінда ставилась на 11 покоління процу та на відеокарту 1060 (тобто на 3.0).
Драйвера не чистив дду, але ставив с "чистою установкою" в драйверах нвідіа.
Біос оновлював на останній 1801. Також оновив МЕ
-
deserteagle777
Member
скиньте налаштування біоса на дефолт , начисто ddu-шкою прогоніть , з-під безпечного режиму і свіженькі дрова потімOlDo: ↑ 16.10.2023 17:13 Вінда ставилась на 11 покоління процу та на відеокарту 1060 (тобто на 3.0).
-
Ekz0rcyst
Member
OlDo
Карта підключена в слот чи через рейзер?
Карта підключена в слот чи через рейзер?
-
OlDo
Junior
deserteagle777
Спробую, дякую
Ekz0rcyst
В слот, верхній 16_1
Спробую, дякую
Ekz0rcyst
В слот, верхній 16_1
-
radical
Member
У мене був випадок, коли SSD в адаптері запрацював на x1 замість x4. Виявилося, просто пиляка забилася в слот.
-
nochnik89
Member
там есть avto значение ?OlDo: ↑ 16.10.2023 16:56 Виставляв там 4.0, але карта працує в 3.0.
сам стыкался с такой проблемой на 11900м и платформе 1200й . Снес дрова DDU , выставил авто в биосе и пси-е 4 заработал. Поставьте еще 4gabove decoding и resizable bar в биосе
-
fuksa
Member
если х16, то 3.0 должен покрыть возможности карты
-
OlDo
Junior
nochnik89
так, є авто. rez bar не вмикається, бо потребує відключення CSM, а в мене вінда так встановлена( ще не шукав, чи можливо якось перейти на non CSM.
fuksa
так, 12Гб/с майже достатньо, і я насправді втрачаю 0-5% продуктивності в іграх. але ж хочеться всеж увімкнути цю халепу 4.0.
так, є авто. rez bar не вмикається, бо потребує відключення CSM, а в мене вінда так встановлена( ще не шукав, чи можливо якось перейти на non CSM.
fuksa
так, 12Гб/с майже достатньо, і я насправді втрачаю 0-5% продуктивності в іграх. але ж хочеться всеж увімкнути цю халепу 4.0.
-
Евгений King
Member
Тестував свою 4070 на профільній системі через райзер в PCI-E 3.0 та 4.0OlDo: ↑ 16.10.2023 19:15 nochnik89
fuksa
Різниці нема, зовсім
То ж не парьтесь, юзайте PCI-E 3.0 + включіть ReBAR, от він якраз дасть набагато більше і майже знівелює потребу в PCI-E 4.0
Якщо сумно щодо втрачених 0-1% продуктивності, розженіть трошки карту, правильний андервольт і підберете не тільки втрачений 1%, а навіть більше )
-
Dark Knight
Member
чекай overs ru, там було таке питанняOlDo: ↑ 16.10.2023 16:56 Відеокарта: ASUS Tuf 4070 (
https://forums.overclockers.ru/viewtopi ... #p17871511
если кому интересно - asus вылечили баг с pcie 3.0 на z590 у rtx 40 серии, надо обновить драйверы до 528.02 и биос до 1701 или выше
онови біос, і тут напиши- чи вирішилась твоя проблема.
-
gehka3
Катярко
Dark Knight: ↑ 16.10.2023 20:08онови біос, і тут напиши- чи вирішилась твоя проблема.
OlDo: ↑ 16.10.2023 17:13Біос оновлював на останній 1801. Також оновив МЕ
OlDo
На др носитель чистую ОСь (десятку) накати и дрова нвидии последние, для проверить отсутствие аппаратной проблемы с процем/МП/видяшкой
-
daesz
Member
Якщо досі не працює : спробуйте витягнути ВК і вставити іще раз. Була ситуація на одній із старих систем коли "дотиснув" чуть ВК в роз'єм (після клацання) і "запрацювала" на 4.0, неможу об'яснити в чім була причина 
-
OlDo
Junior
Евгений King
з увімкненням ResBar ще буде потрібно повоювати)
Dark Knight
в мене останній драйвер нвідіа та останній біос. справа не в них.
gehka3
так, добра ідея. розмірковую над нею. як зможу - зроблю.
daesz
також була така думка, тому сьогодні розбирав системник та перевставляв карту. але, можливо, потрібно дістати матір та вставити відеокарту на відкритому стенді. дякую, спробую, як буде час
з увімкненням ResBar ще буде потрібно повоювати)
Dark Knight
в мене останній драйвер нвідіа та останній біос. справа не в них.
gehka3
так, добра ідея. розмірковую над нею. як зможу - зроблю.
daesz
також була така думка, тому сьогодні розбирав системник та перевставляв карту. але, можливо, потрібно дістати матір та вставити відеокарту на відкритому стенді. дякую, спробую, як буде час
-
OlDo
Junior
дякую. допомогло. поставив систему на новий носій з uefi (non csm), поставив драйвера нвідєа та запустив гпу-з - 4.0 увімкнено.gehka3: ↑ 16.10.2023 20:23ль чистую ОСь (десятку) накати и дрова нвидии последние, для проверить отсутствие аппаратной проблемы с процем/МП/видяшкой
буду далі міркувати, що з старою віндою робити