Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ostin
Member

Повідомлення

Там є суттєва різниця між версіями 1000, 2000 і 3000? Якщо потужність не сильно цікавить.
Також цікавить, як себе показують молодші A80 і S880?
Hotspur
Member

Повідомлення

Евгений King: 17.08.2023 15:37Edifier S3000 Pro нові як на мене краще ніж наведений список б.в., а ще й дешевше
ні, не краще
Евгений King
Member

Повідомлення

Ostin: 17.08.2023 15:44
Там є суттєва різниця між версіями 1000, 2000 і 3000? Якщо потужність не сильно цікавить.
Якби її не було, не булоб і катастрофічної різниці в ціні )
Мінімально цікаві моделі Edifier це з планарними твітерами і алюмінієвими НЧ, а це всього то кілька моделей: S2000 Pro, S2000MKIII, S3000 Pro, AirPulse A80/A100/A200/A300/A300 Pro, ну сюди ще можна додати S360 DB.
Окремо відмічу як можливо варті уваги R2700/2750/2800/2850 якщо слухач не вибагливий, проте з ними багато нюансів починаючи від фіксованої довжини міжблочного шнурка і закінчуючи провалами в відтворюваних частотах)
Все інше у Edifier на мій погляд вже просто не цікаве в плані звуку )
Ostin
Member

Повідомлення

Евгений King: 17.08.2023 15:56це всього то кілька моделей: S2000 Pro, S2000MKIII ... AirPulse A80
А з цих що найкраще буде? Ціль зрозуміла - бюджет. Ну і велике та занадто потужне не потрібне.
Евгений King
Member

Повідомлення

Hotspur: 17.08.2023 15:54
Евгений King: 17.08.2023 15:37Edifier S3000 Pro нові як на мене краще ніж наведений список б.в., а ще й дешевше
ні, не краще
Монітори для зведення, монітори для роботи з аудіо і відтворення референсного звучання.
Монітори це не про бас, не про мелодію, це за звичай сухо і не цікаво )
Я послухав багато моніторів перез покупкою S3000 Pro і на мій слух S3000 звучали краще.
Мені навіть більше подобається слухати музику з S3000 Pro аніж з вух DT 770 Pro, так шо кожному своє)
Просто моя не розуміти... Купувати монітори на шовкових ВЧ і паперових НЧ, коли є цілком доступний Edifier на планарі і алюмінієвому НЧ, ще й вбудований ЦАП досить пристойний що просто нівелює потребу у якісній ЗК, діло хазяйське )

Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
Ostin: 17.08.2023 15:59
Евгений King: 17.08.2023 15:56це всього то кілька моделей: S2000 Pro, S2000MKIII ... AirPulse A80
А з цих що найкраще буде? Ціль зрозуміла - бюджет. Ну і велике та занадто потужне не потрібне.
На Трубі купа оглядів, дивіться самі
В плані ціна/якість мабуть S3000 Pro. S2000MKIII/S2000 Pro будуть трохи дешевше, але там HЧ меншого діаметру, буде менше басу )
Radio Bay
Member

Повідомлення

Евгений King: 17.08.2023 15:37Edifier S3000 Pro нові як на мене краще ніж наведений список б.в., а ще й дешевше)
Не буду спорить, не сравнивал, а "сомневаюсь", не аргумент )
Надеюсь у них цифровая часть отдельно от аналоговой, только их уже имхо на стойки надо ставить, особенно вторые, физик сзвди и большой, см 30 от стены и сами 35,у себя отмерил, отъехал на кресле, как-то уже не сильно на настольную акустику тянет
Ostin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 17.08.2023 13:41без цапа на борту
А які невеликі активні колонки мають цап? Вказані вище від Edifier (S2000, A80) з ЦАП? Ті ж маленькі MR4 теж з цап?
Hotspur
Member

Повідомлення

Ostin: 17.08.2023 16:34А які невеликі активні колонки мають цап?
є таке
Radio Bay
Member

Повідомлення

Евгений King: 17.08.2023 16:06Монітори для зведення, монітори для роботи з аудіо і відтворення референсного звучання.
Монітори це не про бас, не про мелодію, це за звичай сухо і не цікаво )
Вот это как раз не про Дженелы, конкретно они отлично себя показывают в музоне, с хорошей подачей очень музыкальные и меломанские. Что такое "мониторность" я знаю и как печально это может быть для музыки и очень зависит от подачи. Есть у меня приятель, у него были Adam T7V + какой-то Топпинг из средненьких. Поменял эти Адамы на классом выше, А серии и вообще стало всё ему как-то не так. Решил поменять цап, "пришел" ко мне. Я, понятно чего, мультибита им надо, купил Schiit Bifrost2, полные штаны восторга, недели 2 меня благодарил. Ситуация очевидна, Топпинги они "сухие", еще и мониторы. С мультибитом он получил жир, драйв и музыкальность + мониторную верность. Известная заморочка. Что касается дешевых мониторов, то не надо их брать, вот там уж лучше эдики, даже какие-нибудь 1380. Может они будет и покривее, но они будут играть как-то там музыку, а не звуки с ровной(?) АЧХ. Те же Дженелы делают и консюмерскую линейку G, это как серия 80xx, только не XLR, а RCA. В общем, "не всё так адназначна"

Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Ostin: 17.08.2023 16:34Ті ж маленькі MR4 теж з цап?
Внимание, как раз в этих нет
Ostin
Member

Повідомлення

Щоб винести акустику на відстань 5 метрів, краще користуватись цифровим кабелем, якщо це можливо? Наприклад, якщо вищезазначені Edifier підтримують під'єднання через Coax Spdif RCA, то думаю, що їх краще підключити саме таким способом, аніж тягнути пару звичайних RCA на таку відстань. Звукова карта вміє в Spdif через RCA.
Тепер щодо кабелю coaxial. Так як це цифровий кабель, то можна щось самому заколгоспити, або вибрати з готових недорогих, бо довжина ж 5 метрів. В когось є досвід використання цифрового кабелю? Антенний телевізійний ок чи краще мікрофонний якийсь з хвильовим опором 75Ом?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 18.08.2023 09:25Так як це цифровий кабель, то можна щось самому заколгоспити, або вибрати з готових недорогих, бо довжина ж 5 метрів
На 5 метро скорей всего цифрой. Вообще тянуться цифрой или аналогом зависит от того, где цап лучше, поставить рядом и на коротких шнурках проверить. Можно и самому сколхозить, волновое сопротивление 75Ом, но это не микрофонный кабель, это именно цифровой
https://audioshop.com.ua/mogami/w3200/
https://muzikant.ua/neutrik-nys-352bg/
Zita
Member

Повідомлення

Доброго дня. Хочу собі купити саундбар для ігор та перегляду кіно на компі у Dolby Atmos. Телевізора немає (та поки не планується), тому буду під'єднувати через bluetooth або до HDMI відеокарти. Дивився на такий https://hotline.ua/ua/av-akusticheskie- ... a-yas-209/ але тут немає Dolby Atmos. Дивився ще дорогу серію https://hotline.ua/ua/av-akusticheskie- ... 1000probl/ але дуже дорого, хоча ідея бездротового з'єднання мені подобається. Бюджет мах 25 грн, але завжди хочеться дешевше. Можливо якусь акустику, але щоб не було дротів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Zita: 24.09.2023 13:06але тут немає Dolby Atmos
Та пофиг тот Атмос, там чуда не будет, тем более, что окружающий звук, т.е. его эмеляция будет только при правильной расстановке.
Вот тут принцип работы.
HDMI - если карта нормально там выдаёт звук, то будет. Кабель нужен HDMI 2.0. Еще есть оптика. Тот дорогущий я б не брал для ближнего поля

Я б на вторичке поискал вот из этой серии, если он не большой, но в нему нужен саб, тоже можно взять на вторичке

Так бы я присмотрелся к Polk Audio и Klipsch, те хоть звуком занимаются, а дешевые Ямахи всегда были Г.
По конкретным девайсам надо гуглить, тут не заповедник саундбаров
Avenger80
Member

Повідомлення

Немножко ретро... :) А никто не подскажет название колонки из времён СССР или сразу после распада? Мощность, если не ошибаюсь около 100Вт, а может и чуть меньше. Это большие колонки. Вот точно не помню - там один динамик или два - расположены под углом друг к другу. Качество фото ужасное, конечно. :)
спойлер
Зображення
Tamplieros
Junior

Повідомлення

Avenger80
Можливо АМ 0307 «Родина»
Avenger80
Member

Повідомлення

Tamplieros
Точно, спасибо, очень похожи. :beer:
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Замовив дві отакі.
спойлер
https://www.monoprice.com/product?p_id=43153
В звуці нічого не шарю. Як на них вивести звук з компа (і телефона, якщо можливо)? Треба amplifier? Який?
спойлер
Перепрошую за нубські питання :shuffle:
er[socrates]
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Они обе пассивные, насколько я понял. Подключать такое через усилитель. В комментах пишут, что Recommended Amplifier Power50 ~ 150 watts. Надо смотреть документацию, чтоб точно понять, какой усилок подойдёт.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 09.10.2023 15:01В звуці нічого не шарю. Як на них вивести звук з компа (і телефона, якщо можливо)? Треба amplifier? Який?
Из ЗК в усилок, колонки в усилок
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/pdsilyu ... SLkd6.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/usilite ... derIndex=3
l-m
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
чесно кажучи не кращий вибір для старту новачка, тому що супротив 4 Ом та чутливість всього 83.9 дБ вимагають підсилювача який може видавати великий струм (то й що в Амперах). Це недешево та важко (в прямому сенсі, оскільки як мінімум "блок живлення" для цього має бути з гарним запасом потужності).
Якщо ж купити що просте та без необхідного запасу потужності по току, то звук буде затиснутий, нудний, з кволим басом. Втім, якщо не шарите, та це перший ваш звук з натяком на Hi-Fi, то може й навіть в такому обрізаному демо-варіанті сподобається.
По іншим побажанням - вам треба так званий інтегральний підсилювач.
Можу порекомендувати Cambridge Audio CXA61 як дуже гарний варіант, який при бажанні можна потім буде використовувати й з колонками значно вищого рівня. Окрім класного звуку підсилювача, там є прийнятної якості ЦАП з оптичним входом, USB та Bluetooth (як раз для телефону).

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
а ось і приклад що для цих колонок брати не треба (та й взагалі)
Відповісти