Разгон памяти

Обсуждение оперативной памяти
Відповісти
Автор
Повідомлення
vltk
Member

Повідомлення

a_z_z_y
Про фотошоп, понял. Ниже мой старый профиль на 6200. М-дай это больший rfc, чуток меньше Cl и чуть другой VDD. Но мой RFC должен пройти. Для Cl=28 понадобилось 1.43 VDD, для 30 - думаю хватит 1.4в (уже не помню). И выбрать максимальный, тот что у него держит (до тротлит в тестах/приложениях) - FCLK. Второй scl на ДДР5 у амд не задействован - любая цифра, но лучше ставить по джедек, чтобы точно не тратилось время на автокоррекцию (не добавляло летенси), хотя никто включая анту не знает так ли это :) Ставить 4 не надо, сильно ограничивает разгон и допуски коррекции по другим таймингам. 6/19 может понадобиться не раньше 6600 1:1 и 8/8(31,если правильно) на 7800-8000 1:2.
спойлер
MyMemTeam 6200 2167 28 436 1.435 .PNG
Забыл, для 1007с агезы, все еще легче, VDDP больше 1.09в можно не ставить. И Vsoc можно наверное уменьшить.
911kent
Member

Повідомлення

Запустилося лише на 5600:
спойлер
Зображення
або в хмп 6200 36-39-39-76.

На агезі 1007 уже й хмп не працює.

Так як на ваших скрінах - без варіантів не заводиться взагалі.

Це фіаско звичайно, а не успішний перехід на ам5 на мп+цп за 1000баксів)

Ще й у інших, як я зрозумів, на 6000 ніяких проблем немає)
vltk
Member

Повідомлення

Вы запускаете не на последнем биосе (агезе) .218, сейчас .222. ХМП надо выключить и вводить все вручную. Так как на моем экране все заведется, если в последней агезе 1007с, после селфдефолтс, введете все что на картинке + правильно частоты шин в меню биоса овеклокинг-меньюал-......там же напряжения.
-Tex-
Junior

Повідомлення

Подскажите это нормальные результаты для Hynix d-die? И есть ли смысл крутить тайминги и частоту для игр?
спойлер
Зображення
WalkMan
Member

Повідомлення

-Tex-
показники не дуже, оскільки ввімкнено цілісність пам’яті (Memory Integrity)

якщо віртуалізація не потрібна то краще просто її вимкнути https://answers.microsoft.com/en-us/sur ... f08f0a1d09
-Tex-
Junior

Повідомлення

Целостность памяти в защитнике отключена, а виртуализация нужна
SKYJAKER
Member

Повідомлення

-Tex-: 24.09.2023 17:06 Подскажите это нормальные результаты для Hynix d-die? И есть ли смысл крутить тайминги и частоту для игр?
спойлер
Зображення
та шось не дуже, у мене Samsung С-die
спойлер
cachemem 3600+timings manual.png
-Tex-
Junior

Повідомлення

SKYJAKER: 24.09.2023 18:26
-Tex-: 24.09.2023 17:06 Подскажите это нормальные результаты для Hynix d-die? И есть ли смысл крутить тайминги и частоту для игр?
спойлер
Зображення
спойлер
А у вас включена виртуализация и Hyper-V?

Проверил без виртуализации. Чтение выросло и задержка уменьшилась, но запись все равно как то не очень. Еще смущает что NB clock постоянно скачет
спойлер
Зображення
WalkMan
Member

Повідомлення

-Tex-
враження що оперативка працює в одноканалі
SKYJAKER
Member

Повідомлення

-Tex-: 24.09.2023 18:51
SKYJAKER: 24.09.2023 18:26

спойлер
А у вас включена виртуализация и Hyper-V?

Проверил без виртуализации. Чтение выросло и задержка уменьшилась, но запись все равно как то не очень. Еще смущает что NB clock постоянно скачет
спойлер
Зображення
нічого не чіпав в біосі, все по дефолту окрім ручного розгону пам'яті, у вінді теж все в дефолті
-Tex-
Junior

Повідомлення

WalkMan: 24.09.2023 21:05 -Tex-
враження що оперативка працює в одноканалі
На скринах показывает что в двуканале. CPU-Z тоже показывает что двуканал

Отправлено спустя 2 часа 50 минут 19 секунд:
Погуглил от чего может быть низкая скорость и нашел рекомендацию снизить частоту, тк КП проца может не тянуть. Попробовал и действительно помогло. Максимальная частота на которой не наблюдалось снижения скорости записи/копирования, оказалась 3866
спойлер
Зображення
На 3900 уже наблюдалось падение. Пробовал повышать VCCIO и VCСSA вплоть до 1,25 и 1,3В соответственно, не помогло. Есть еще какие то варианты как можно добиться стабильной работы на 4000?
WalkMan
Member

Повідомлення

-Tex-
я б пробував погратись з таймінгами, а не гнатись за частотою
-Tex-
Junior

Повідомлення

WalkMan: 25.09.2023 22:44 -Tex-
я б пробував погратись з таймінгами, а не гнатись за частотою
Поэкспериментировал с таймингами. В XMP профиле было 18-22-22-42 CR-2. Cтабильно получилось так
спойлер
Зображення
Удивительно что так сильно вышло понизить TRAS, при чем ниже уже материнка выставить на дает. Хотелось бы получить совет по вторичкам
IC9517
ATI&Vmod_fan

Повідомлення

-Tex-: 30.09.2023 20:19Удивительно что так сильно вышло понизить TRAS
Есть у меня ощущение что он либо игнорируется либо ничего не дает. Сам ставлю обычно CL+RCD+2
-Tex-: 30.09.2023 20:19Хотелось бы получить совет по вторичкам
Альтернатив калькулятору от anta777 я не нашел https://drive.google.com/file/d/1N4qSG_ ... gCxD5/view
Если нет времени и/или желания заморачиваться, то можно просто повысить TREFI до 32000 (это даст больше прироста чем настройка всех остальных таймингов и не должно привести к нестабильности).
-Tex-
Junior

Повідомлення

Заморочился со вторичками и третичками. Финальный результат получился такой
спойлер
Зображення
Феном Феномыч
Member

Повідомлення

чем смотреть напругу на озу в реале?

Отправлено спустя 2 минуты 18 секунд:
в динамике
varg_chaos
Junior

Повідомлення

Доброго дня, шановне панство. Прошу у вас поради:
Мені не пощастило бути власником пам'яті Kingston Fury Beast Black 3200MHz KF432C16BB1K2/32 CL16-18-18 на чипах Nanya C-Die
Розігнав 3800MHz CL18-19-19
Напруга: 1.35v
Повний конфiг:
CPU: AMD Rysen 5 5500
MB: Asus TUF Gaming B550-Plus WIFI II
RAM: Kingston Fury Beast Black 3200MHz
Розогноняю, можна сказати, перший раз у житті. Під час розгону я не чіпав тільки вторинні та третинні таймінги. Чи є сенс продовжувати мучити і себе і її, або це все що мені пощастило з неї вичавити?
спойлер
Скриншот 2023-10-29 14.20.46.png
Скриншот 2023-10-29 14.34.09.png
Скриншот 2023-10-29 17.48.37.png
Буду вдячний за вашi поради.
Востаннє редагувалось 29.10.2023 18:30 користувачем varg_chaos, всього редагувалось 1 раз.
WalkMan
Member

Повідомлення

varg_chaos
розумію, що на автоматі, але перше що кинулось в очі завеликий tRC має бути 56 і tFAW можна зменшити, а також можливо хто знає оптимальний tRFC для цих чипів.

Але загалом все виглядає добре.
KolSer
Junior

Повідомлення

varg_chaos: 29.10.2023 18:21 Мені не пощастило бути власником пам'яті Kingston Fury Beast Black 3200MHz KF432C16BB1K2/32...
Ну тут як сказати, твій комплект на Nanya ще досить непоганий, якщо порівнювати з моїм аналогічним, тільки на Samsung С-die. У мене його не вийшло змусити адекватно працювати навіть на 3600 з таймінгами CL18 (Ryzen 5 5600+B550), щоправда не сажу, що я сильно впирався, та все ж :)
observer
Member

Повідомлення

Людоньки, просвітить мене.

Я чув, що "чим більше шарів текстоліту на материнці - тим краще гониться пам'ять". З одного боку все зрозуміло, а з іншого - не дуже.

1. Що значить "тим краще гониться"? Під розгоном тут маються на увазі внесення кастомних налаштувань у пресети роботи оперативи? Чи більш високі штатні режими роботи планок у рідних XMP? Наприклад. Якщо через 3 роки нормою буде оператива з частотою 10 000 МГц, материнка b650 з 6 шарів текстоліту буде підтримувати ті самі 4800 МГц та 7200 МГц оверклоку, тобто пам'ять від 2027 року не зможе працювати на своїх штатних частотах на платі 2023го року? Якщо дуже грубо.

Як це було на старих платах, по мірі розвитку DDR4? Чи набували старі плати здатності брати більші частоти оперативи з новими процами в сокетах і новими планками оперативи?

2. Що значить власне 4800 МГц, 6000 МГц ... 7000 ОС, 7200 МГц OC? У чому різниця? Чому вказано окремо ОС і не-ОС для материнки у переліку підтримуваних частот на коробці? Це ж просто частоти та таймінги...
Відповісти