Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
lewerlin
Member

Повідомлення

Andreyka: 04.10.2023 16:276. б/в RTX 3070 Gigabyte Gaming OC 8G GDDR6 у повному комплекті - 350$ від продавця 6 міс гар.
На форумі 3070 по 11к грн лежать.
Patruletz
Member

Повідомлення

на 6800 коли фпс довбиться в потолок то адськи пищать дроселя це нормально?
при вертикалці все абсолютно ок.
Melofon
Member

Повідомлення

Patruletz

Да, у многих карт такой прикол когда фпс зашкаливает.
Andreyka
Member

Повідомлення

Artem_M: 04.10.2023 17:37 Краще купити тут на форумі умовну ртх2080 за 250$ (яка краща за 3060) у перевіреного продавця, а на здачу апгрейдити проц та материнку.
Щодо гіги геймінг ос 3070 - карта як карта, середняк.
Зрозумів ідею.
А які карти з 3070 слід розглядати, щоб були нормальні по охолодженню та якості компонентів?
Nouriel: 04.10.2023 18:10 а шо ви хочете робити з компом в майбутньому? якщо ви 2-3 роки не плануєте міняти, то який сенс платити 400$?
що ви пропонуєте, якщо не міняти?
GreenMile: 04.10.2023 18:01 Скільки ви плануєте сидіти на цій системі з цими картами?
Я б дивився або 3070 або 4060, остання зі своєю генерацію кадрів має більший життєвий цикл, але все це залежить від ваших подальших планів.
Я вже схиляюсь до того, що треба оновлювати платформу. Поки що не знаю, що буду брати intel або amd, треба вивчати цю тему, бо дуже відстав.
Думаю, що в найближчі пів року треба вирішити це питання. Але зараз потрібна карта, щоб син почав вивчати монтаж відео.
Та і погратися йому також хочеться.
Також зараз мені треба вибрати новий монік. І зараз я не знаю що обрати, 24 full hd, або на перспективу 27 2к.
Ось такі питання в мене зараз виникають і вони пов'язані між собою.
Artem_M
Member

Повідомлення

Andreyka: 04.10.2023 21:20

А які карти з 3070 слід розглядати, щоб були нормальні по охолодженню та якості компонентів?
Strix, Suprime, EVGA ftw3, ще можна Aorus.
У мене були і стрікс, і евга. Чудові карти.
А ще, як альтернатива, є rx6700xt (Red devil, Nitro+)
Також rx6800 можна пошукати за цю ж ціну.
oversteve
Member

Повідомлення

Andreyka: 04.10.2023 21:20 А які карти з 3070 слід розглядати, щоб були нормальні по охолодженню та якості компонентів?

Я вже схиляюсь до того, що треба оновлювати платформу. Поки що не знаю, що буду брати intel або amd, треба вивчати цю тему, бо дуже відстав.
Думаю, що в найближчі пів року треба вирішити це питання. Але зараз потрібна карта, щоб син почав вивчати монтаж відео.
Також зараз мені треба вибрати новий монік. І зараз я не знаю що обрати, 24 full hd, або на перспективу 27 2к.
все що для відео/3д зазвичай більше профіту з інтелу/нвідії
по моніку для роботи точно зручніше буде 27/2k, а ще краще 27/4к
Andreyka
Member

Повідомлення

Artem_M: 04.10.2023 21:42 Strix, Suprime, EVGA ftw3, ще можна Aorus.
А як AMD з монтажем відео працює? Розглядав Nvidia, так як ядра cuda краще.
Син хоче в minecraft з променями пограти.
Artem_M
Member

Повідомлення

Andreyka: 04.10.2023 22:07
Artem_M: 04.10.2023 21:42
спойлер
Strix, Suprime, EVGA ftw3, ще можна Aorus.
Також rx6800 можна пошукати за цю ж
ціну.
Тут лише Nvidia
GreenMile
Member

Повідомлення

Andreyka: 04.10.2023 21:20Я вже схиляюсь до того, що треба оновлювати платформу. Поки що не знаю, що буду брати intel або amd, треба вивчати цю тему, бо дуже відстав.
З моніка починати не те, що варто, а просто шкідливо, тим більше на старе залізо і на якусь "перспективу", яка ніколи не настане. Для 2к геймінгу вимоги до відеокарти різко виростають, тим більше, якщо ви хочете з променями грати, це хоча б 4070ті потрібна, її ціна зараз десь від 33к, от від неї і відштовхуватись потрібно і підбирати все інше залізо.
Глобально у вас є два варіанти:
1. Сидите далі на 3770к ще кілька років, купляєте до нього б/у ртх3070, монік лишаєте який є ФХД, збираєте гроші на повний апгрейт і колись там за 3-4 роки міняєте весь ПК з монітором.
2. Оновлюєте зараз всю систему на базі 4070ті, тисяч близько 60 вийде без монітора, 2к монітор купляєте пізніше.
Все інше, то марно витрачені гроші.
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 05.10.2023 00:09 З моніка починати не те, що варто, а просто шкідливо, тим більше на старе залізо і на якусь "перспективу", яка ніколи не настане. Для 2к геймінгу вимоги до відеокарти різко виростають, тим більше, якщо ви хочете з променями грати, це хоча б 4070ті потрібна, її ціна зараз десь від 33к, от від неї і відштовхуватись потрібно і підбирати все інше залізо.
для роботи 2к і 4к морда буде великий плюс порівняно із фулл хд, ну а на 4к морді можна спокійно і в фулл хд грати

Отправлено спустя 36 секунд:
Andreyka
власне якщо в планах є обробка 4к відео, то тут для зручності 4к морда потрібна без варіантів
Vlaad13
Member

Повідомлення

Andreyka: 04.10.2023 22:07
Artem_M: 04.10.2023 21:42 Strix, Suprime, EVGA ftw3, ще можна Aorus.
Ryzen 7900x норм работает,но при чем тут это...
Вам бы денег собрать и сказать какая сумма есть, вам все подберут. Обе платформы плюс минус одинаково работают(ну в данный момент райзен чуток получше будет, но что будет через пол года никто не знает)
Покупать сразу 2 к монитор - это вообще гарячка - игры будут жостко тупить. Моник покупается только после обновы системы.
Melofon
Member

Повідомлення

GreenMile: 05.10.2023 00:09Для 2к геймінгу вимоги до відеокарти різко виростають, тим більше, якщо ви хочете з променями грати, це хоча б 4070ті потрібна
Нет, минимум это 4070, 4070ти уже хватит и для 3440*1440, естественно иногда включая длсс и генерацию кадров в неоптимизированных проектах. Ну а если прям на натив везде ориентироваться то конечно для 1440р не везде и 4090 хватает (киберпанк в пример с его трассировкой путей).
GreenMile
Member

Повідомлення

oversteve: 05.10.2023 01:12
GreenMile: 05.10.2023 00:09 З моніка починати не те, що варто, а просто шкідливо, тим більше на старе залізо і на якусь "перспективу", яка ніколи не настане. Для 2к геймінгу вимоги до відеокарти різко виростають, тим більше, якщо ви хочете з променями грати, це хоча б 4070ті потрібна, її ціна зараз десь від 33к, от від неї і відштовхуватись потрібно і підбирати все інше залізо.
для роботи 2к і 4к морда буде великий плюс порівняно із фулл хд, ну а на 4к морді можна спокійно і в фулл хд грати
А 8к ще краще буде ;) Ви грали так, що такі поради даєте? На 4к моніторі 4 пікселі будуть формувати 1 і цей блок з урахуванням апертури значно більший за 1 піксель ФХД моніка. Ото візьме людина 4к і в іграх картинку отримає набагато гіршу ніж було. Ну добре, взяли 4к монік і обробляємо відео на чому, на 3770к з 3070? :dontknow:

Відправлено через 17 хвилин 2 секунди:
Melofon: 05.10.2023 08:38
GreenMile: 05.10.2023 00:09Для 2к геймінгу вимоги до відеокарти різко виростають, тим більше, якщо ви хочете з променями грати, це хоча б 4070ті потрібна
Нет, минимум это 4070, 4070ти уже хватит и для 3440*1440, естественно иногда включая длсс и генерацию кадров в неоптимизированных проектах. Ну а если прям на натив везде ориентироваться то конечно для 1440р не везде и 4090 хватает (киберпанк в пример с его трассировкой путей).
Тут важливо, що ви приймаєте за "уже вистачить". 4070ті позиціонувалась для 2к, наприклад, в плаг тейл 2 в натіві 2к навіть 4080 десь 70 кадрів дає, а 4070ті місцями примудряється дропнутись до 50 кадрів в ФХД(!), а це не сама важка гра :dontknow: Звичайна 4070 з длсс на якість уже в 2к подекуди на грані ±60 кадрів знаходиться, а далі що, будемо в перфоманс знижувати? То хіба не краще ті-шку взяти? :puzzle:
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 05.10.2023 09:40 А 8к ще краще буде ;) Ви грали так, що такі поради даєте? На 4к моніторі 4 пікселі будуть формувати 1 і цей блок з урахуванням апертури значно більший за 1 піксель ФХД моніка. Ото візьме людина 4к і в іграх картинку отримає набагато гіршу ніж було. Ну добре, взяли 4к монік і обробляємо відео на чому, на 3770к з 3070? :dontknow:
так, я таке робив і тому про це і пишу, на практиці ігри фхд на 4к морді набагато менше дискомфорту визивали, ніж редагування 4к відео на фхд морді
проц то вже інше питання, тим більше, що людина почала думати над повним апгрейдом
GreenMile
Member

Повідомлення

oversteve: 05.10.2023 10:31
GreenMile: 05.10.2023 09:40 А 8к ще краще буде ;) Ви грали так, що такі поради даєте? На 4к моніторі 4 пікселі будуть формувати 1 і цей блок з урахуванням апертури значно більший за 1 піксель ФХД моніка. Ото візьме людина 4к і в іграх картинку отримає набагато гіршу ніж було. Ну добре, взяли 4к монік і обробляємо відео на чому, на 3770к з 3070? :dontknow:
так, я таке робив і тому про це і пишу, на практиці ігри фхд на 4к морді набагато менше дискомфорту визивали, ніж редагування 4к відео на фхд морді
проц то вже інше питання, тим більше, що людина почала думати над повним апгрейдом
Ну то про те і мова, що починати треба не з монітора, а з розуміння що далі робити з залізом. Там паче, ми навіть не знаємо, яке співвідношення монтажу відео до ігор буде, якщо грати кожен день, а відео монтувати раз на місяць- це один сценарій, а якщо навпаки- зовсім інший :beer:
Nouriel
Member

Повідомлення

Andreyka: 04.10.2023 21:20
Nouriel: 04.10.2023 18:10 а шо ви хочете робити з компом в майбутньому? якщо ви 2-3 роки не плануєте міняти, то який сенс платити 400$?
що ви пропонуєте, якщо не міняти?
якщо не буде оновлення всієї системи десть роки 2, то я б на вашому місці взяв з нового 6600 за 8-9к грн(вона як 3060 8гб), або б/у карточку приблизно за таку ж ціну
ViktorUA
Member

Повідомлення

Народ сегодня ко мне RX 7800 XT приехала.если кому интересно что и как,напишите какие сейчас актуальные программы тестировщики.на выходных потестирую ее.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Балтазар
Member

Повідомлення

ViktorUA
Прикольная карта, где брали?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Балтазар: 05.10.2023 15:31 ViktorUA
Прикольная карта, где брали?
7800хт уже много где можно купить - зайдите на хотлайн и убедитесь
Пюр конечно - это как референс версия от амд
Хотя нитро мб и нет смысла брать из за переплаты... А пульс только две крутилки...
Melofon
Member

Повідомлення

Vlaad13: 05.10.2023 17:59Пюр конечно - это как референс версия от амд
Даже и близко не как референс. Это скорее ближе к нитро+ только белая, немного другой кожух, чуть тоньше и нет широкой ргб полоски сбоку, а радиатор похож на нитро но как будто немного срезан снизу в толщину (на картинках они очень похожи и трубок имеют одинаковое кол-во) бо тут два с половиной слота вместо полноценных трёх у нитро+, платы я думаю идентичны, хотя могли и немного упростить, но уж точно не как референсная.
Відповісти