Windows 10

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Enjoy: 03.10.2023 17:25Возможно Ваш диск hdd/ssd диск в GPT, а Вы загружаете установку с флешки в Legacy режиме. Проверьте этот момент.
Читав про юсб, ставлю тепер тільки в 2.0
В біосі заходив в меню csm перевіряв, виставлено uefi, також ставив щоб система могла в обох режимах, усе одно не допомагає.
Avenger80
Member

Повідомлення

_clawfinger_
Ещё раз проверьте вашу загрузочную флешку (перезапишите образ с сайта ещё раз, создайте заново загрузочную флешку другим способом, другой программой - к примеру, просто средством Windows с сайта, если она создана другим способом).
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Avenger80
У мене нема віндовс, щоб поставити той же руфус.
Я з під лінукса, перепробував 3 флешки, різні програми, й по- різному.
Проблема одна та ж й нікуди не ділась.

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Я з під віндовса в консолі форматнув вінчестер повністю, проблема нікуди не ділась.
Ставлю іншу флешку з лінуксом, в лів режи без проблем завантажуюсь, усе працює.
afhpwnd
Member

Повідомлення

Добра усім!
Зіштовхнувся з проблемою: інколи після запуску - завантаження відни, чистий рожевий екран.
Треба робити резет або вимкнення ПК кнопкою, і після цього завантажується нормально.
Буває приходиться 5-7 разів повторювати операцію щоб запустилось нормально.
Ні в іграх, ні на робочому столі- ніде ніяких приколюх нема, все робить чітко. В біосі також все чітко показує.
Пробував вже дрова перевстановлювати різні (адаптер 6500 хт), але успіху це не дало. Якоїсь закономірності я не знайшов.
Буває декілка днів все працює без збоїв, а буває кілька разів на день.
Проблема з віндою, чи десь в іншому місці копати? (обнови встановлені останні).
Почалось це десь місяць назад. До цього все було файно.
vltk
Member

Повідомлення

Начинать с просмотрщика событий в виндоуз (event viewer)
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Коротше, дякую всім хто намагався мені допомогти, проблему вирішив сам.
Avenger80
Member

Повідомлення

_clawfinger_
Ну і що було?
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Avenger80
Виявляється не кожна програма на лінуксі для запису образа на флешку, підходить. Лінуксові образи пишуться без проблем, навіть на телефоні. З віндовс, це не працює. Знайшов програму яка підходить на даний момент, це MKUSB. Альтернативний варіант: танці з бубном навколо Unetbootin. :insane:
Avenger80
Member

Повідомлення

_clawfinger_
Просто у меня была подобная ситуация где-то месяц назад - сын начал баловаться с программой ventoy - записывал и Линукс туда и винду. Так вот - с линуксом прокатила установка нормально, а когда попробовал установить Windows 11, то возникла такая же ситуация как и вас (точь в точь). Хотя меня это вовсе не испугало (не озадачило прям), т.к. до этого на этом компе прекрасно ставился Windows и никаких драйверов не надо было. Первая мысль - кривая загрузочная флешка. Записали просто обычную загрузочную флешку с помощью средства Windows и всё нормально поставилось. Хотя всё записывалось (загрузочные флешки) из под Windows - отличие от вашего случая, но проблема одна и та же. :)
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Avenger80: 04.10.2023 12:08Записали просто обычную загрузочную флешку с помощью средства Windows и всё нормально поставилось. Хотя всё записывалось (загрузочные флешки) из под Windows - отличие от вашего случая, но проблема одна и та же. :)
Як би міг записати флешку з під віндовс. Я б просто поставив би рекомендовану майками утіліту й проблема вирішена.
У мене нема віндовса взагалі, не було в ньому потреби взагалі. Вперше виникла, я вперше установив за багато років. Остання була 7-ка, а то все минуло повз, бо не було потреби. Тому я трохи здивований був, чого не виходить. :laugh:
Зазвичай я використовую balena etcher, просто й безпроблена програма. Запустив, вказав шлях й флешку, все. Працює без проблем., писав різні варіації лінукса, андроїд, то що.
Shpoker
Member

Повідомлення

_clawfinger_
woeusb --device windows.iso /dev/sdX --tgt-fs NTFS - чисто на будущее
WalkMan
Member

Повідомлення

_clawfinger_
напевно самий простий спосіб для UEFI – форматуємо у FAT32 і просто розпаковуємо ISO в цей розділ, все!
Shpoker
Member

Повідомлення

WalkMan
в фат32 не влезет один файлик... и его либо недопишет, либо вобще проигнорирует
_clawfinger_
Member

Повідомлення

WalkMan
Пробував, проблема в тому, що фат32 має обмеження в 4гб під віндовс, яка має об'єм більше 5 гб.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 04.10.2023 16:54 WalkMan
Пробував, проблема в тому, що фат32 має обмеження в 4гб під віндовс, яка має об'єм більше 5 гб.
Так и пиши - что гомносборочка не влазит на фат32 :laugh:
swm в помощь :learn:
ugluclar
Junior

Повідомлення

_FYA_EXel: 04.10.2023 17:40
Відколи це офіційні ісошки від майків стали гомносборочками???
Ісошки з х64 мають від 5 гіг, а х86, які менші 4 гіг практично ніхто вже не ставить.
7mindfields
Member

Повідомлення

Самий простий спосіб відформатувати у фат32 та створити завантажувальну флешку через безкоштовну утиліту winsetupfromusb, який автоматично розіб’є великі образи системи
Одразу видно того, хто офіційні образи win10 останні 4-5 років в очі не бачив :lol:
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

ugluclar: 04.10.2023 18:03
Відколи це офіційні ісошки від майків стали гомносборочками???
Ісошки з х64 мають від 5 гіг, а х86, які менші 4 гіг практично ніхто вже не ставить.
А вы исо файл копируете на загрузочную флешку :laugh: :lamer: - понятно, чего оно у вас не работает.

7mindfields
спойлер
Screenshot (53).png
WalkMan
Member

Повідомлення

ugluclar: 04.10.2023 18:03Ісошки з х64 мають від 5 гіг
ну от буквально, завантажено через MediaCreationTool
спойлер
Зображення
_clawfinger_
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 04.10.2023 17:40Так и пиши - что гомносборочка не влазит на фат32 :laugh:
Спецом перевірив, образ віндовс завантажений з сайта майків 5,76ГБ
_FYA_EXel: 04.10.2023 17:40swm в помощь
Не знаю що це таке, Гугл показує, що то мотобайк :laugh:
7mindfields: 04.10.2023 18:30Самий простий спосіб відформатувати у фат32 та створити завантажувальну флешку через безкоштовну утиліту winsetupfromusb, який автоматично розіб’є великі образи системи
Є одна проблема, ця програма не підтримує лінукс.
В мене пк, на якому стояв лінукс, треба було знести вчисту й поставити віндовс.

Я вже все зробив, у мене все працює, дякую! :laugh:

Зі: ситуація як в тому анекдоті, про питання на форумі. :lol: :laugh: :D
Відповісти