Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

S: 03.10.2023 03:38Если уши со встроенным сабвуфером типа Razer Tiamat 7.1 то при тесте сабвуфера с ютуба толкает в уши хорошо даже башка вибрирует
Что-то мне подсказывает, что это вообще не гуд. Нормальные наушники сильно в низ лезут, просто у них конструктивно модель баса другая. Динамик маленький, перепонка близко. Тот же басовый панч, "удар в грудь" он не от выпяченных басов берётся, а от чёткой динамичной отработки нижнего диапазона. Он там вообще в районе 70Гц живет. Как бы не остаться с таким "сабвуфером" без слуха

Скажу по секрету, хороший сабвуфер не выделяется в системе, он лишь дополняет частотный диапазон
Podyrio
Member

Radio Bay: 03.10.2023 12:21Тот же басовый панч, "удар в грудь" он не от выпяченных басов берётся, а от чёткой динамичной отработки нижнего диапазона.
Наскільки я знаю справжній саб бас це вже коли відчувається тілом а не слухом, зрозуміло що в навушниках його не буде але і не всім потрібні колонки.
Radio Bay
Member

Podyrio: 03.10.2023 13:03Наскільки я знаю справжній саб бас це вже коли відчувається тілом а не слухом
Да, так и есть, типа землетрясения. Муз инструменты в саббас не лезут. Вот примерная частотка:
Частотный диапазон музыкальных инструментов (сортировка от наименьшего к большему):

Рояль, фортепиано – 27-4200 Гц
Контрабас – 40-300 Гц
Электрическая бас-гитара – 41-250 Гц
Туба – 45-320 Гц
Валторны – 60-740 Гц
Фагот – 60-630 Гц
Виолончель – 65-880 Гц
Тромбон – 80-500 Гц
Акустическая гитара – 82-1175 Гц
Электрическая гитара – 82-1570 Гц
Альт – 130-1240 Гц
Кларнет – 140-1980 Гц
Труба – 160-990 Гц
Скрипки – 210-2800 Гц
Гобой – 230-1480 Гц
Флейта – 240-2300 Гц
Пикколо-флейта – 560-2500 Гц
Фортепиано и рояль имеют самый широкий диапазон частот среди музыкальных инстурментов.

Частотный же диапазон человеческого голоса лежит в следующих пределах:

Бас – 75-330 Гц
Тенор – 120-500 Гц
Меццо-сопрано – 170-700 Гц
Сопрано – 230-1100 Гц
На самом деле очень условно, но унфраниз для музыки вообще не нужен.
Podyrio: 03.10.2023 13:03 і не всім потрібні колонки
Та понятно, в наушниках легче и дешевле получить хороший звук и не всем удобно всё это городить с колонками. Я категорически против того, чтобы жертвовать эргономикой компьютерного места в угоду каким-то там идеалам звука.
j3s0n
Member

hidizs s9 pro купив ще рік тому, після стеку Modi + Magni якісь звуку нічим не гірша, потужності вистачає навіть на планари, голосніше 50% неможливо слухати, як колонки, type-C і розмір з палець.
ZSX
Member

feson
Кодек 1150 + win7, як на мене, краще ніж 1220 + win10. Бо на тих самих налаштуваннях 1150 краще для інструментальної музики.
Asus Xonar D2 - ця мрія так і не здійснилася, тому взяв Creative AE5 plus.
В іграх звук для мене не є головним. Так різниця відчувається, але через 10-20 секунд я вже не звертаю на це увагу, тому якість звуку в іграх для мене не важлива.
Колонки треба хоча б 2.1, бо на 2.0 воно не те. Звісно якщо це не дорогі колонки. Старі "Естонія" 25Вт, обидві активні (17кг кожна) розірвуть усе :D
Як я вже писав звук це дуже індивідуально. От мені, наприклад, 1150 + win7 подобається більше ніж Creative AE5 plus + win10 для Iron Maiden, бо за тисячі часів прослуховування ці треки вже викарбовалися у пам'яті, а на Creative AE5 plus вони звучать дуже різко, а в lossless форматі ще гірше, бо ще більше звуку.
Podyrio
Member

Дуже вдала моделька, впринципі як і вся серія hidizs s
S
Member

Radio Bay: 03.10.2023 12:21Что-то мне подсказывает, что это вообще не гуд.
Надо просто их послушать. Но звуковая карта должна быть правильно настроена иначе эффект не получится. Например на Asus Phoebus 7.1 должен быть активирован Flex Bass II. Без этой настройки ничего не вибрирует. Как будет с обычной встройкой не знаю но думаю что скорее всего уныло.
Radio Bay
Member

S: 03.10.2023 20:11Как будет с обычной встройкой не знаю но думаю что скорее всего уныло.
Скорее всего, это же софтовая фича под линейку каких-то железяк
ZSX: 03.10.2023 15:37Кодек 1150 + win7, як на мене, краще ніж 1220 + win10. Бо на тих самих налаштуваннях 1150 краще для інструментальної музики
А у меня под 10-кой 1150 была просто ужасна. Так что тут, как карта ляжет. Вообще надоели эти софтовые зависимости в звуке, хотя многие отмечали, что под 7 звук лучше, а под Линухом и Маком лучше, чем под любой виндой. Некоторые даже ставят специально Mac mini, как стриммер, но то уже свой зашквар со стримерами
feson
Member

S: 03.10.2023 20:11 Например на Asus Phoebus 7.1 должен быть активирован Flex Bass II. Без этой настройки ничего не вибрирует. Как будет с обычной встройкой не знаю но думаю что скорее всего уныло.
Ну на Asus фоебасе режим Flex Bass II включает софтовый буст НЧ типа еквалайзера - так что на встройке понятно что этого не будет совсем так как софт - другой.
Хорошим колонкам 2.0 не нужен саб. И 2.1 - лишнее.
Зачем - если по НЧ они от 34Гц внизу играют....куда ниже и что там слушать....суб-басы....шо ли..... :laugh:
И куда этот саб ставить - лево право или если в центре - не будет стерео. Для стерео надо тогда 2шт.
Radio Bay
Member

feson: 05.10.2023 20:43Зачем - если по НЧ они от 34Гц внизу играют
Напольники, честные 34, им еще нужна комната 25+ квадратов. Да, если так, то саб не нужен. Только не надо те дешманские напольники, которые бубнёж фазиком размером с кастрюлю вместо баса выдувают. Уж лучше полочники и быстрый ЗЯ саб
feson: 05.10.2023 20:43И куда этот саб ставить - лево право или если в центре - не будет стерео
Низкие частоты ниже 100 гц не позиционируются. Куда угодно

В общем, всё круто у хороших трифоников
feson
Member

Radio Bay: 05.10.2023 21:35 Напольники, честные 34, им еще нужна комната 25+ квадратов.
В общем, всё круто у хороших трифоников
У меня обычные полочники не напольники. 10 литров.
И фазоинвертор стандартный - 5см диаметр.

Все зависит не от типа полочников или напольников - а от качества колонок.
Качество состоит из качества драйверов и схемотехники фильтров и выполнения корпуса акустики - и чтобы все это подходило друг к другу.....:D

На хороших полочниках -34 Гц это норма..... :super:

Отправлено спустя 1 минуту 10 секунд:
По поводу трифоников - я давно завал вопрос если вертолет летит слева - направо как это озвучит 1 саб...... :laugh:

Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
В стерео - там понятно что звук из левой колонки идет потом он нарастает и переходит в правую колонку.......а вот 1 саб....печаль и тоска....будет просто бу-бу-бу тише и громче.... :rotate:

Отправлено спустя 2 минуты 28 секунд:
У человека 2 уха и он отличает направление звука...даже НЧ.
Это умелые маркетологи внушили некоторым что для НЧ стерео - не не надо.... :lol:
Radio Bay
Member

feson: 10.10.2023 17:49По поводу трифоников - я давно завал вопрос если вертолет летит слева - направо как это озвучит 1 саб......
Элементарно, позиционирование между каналами отработают колонки в своём диапазоне
feson: 10.10.2023 17:49У человека 2 уха и он отличает направление звука...даже НЧ.
Опять болтовня. Дамашняя кинонотеатра был? Вертолёта видел (Апокалипсис сегодня, первые кадры)? Вертолёта справа налева летала? И у меня тоже летала, везде летала, и на саудпрожекторе летала, и на ММ летала. Вертолёта летает, можем расходится :D
feson: 10.10.2023 17:49Это умелые маркетологи внушили некоторым что для НЧ стерео
Во всём виноваты маркетологи , я в курсе :D
Sadoff
Junior

Вітаю присутніх, не так давно була придбана, при чому спонтанно б/у ас r2750db. До цього постійно користувався f&d sps-611, такі собі ніколи їх голосно не включав. Послухав я 2750, трохи підстроїв еквалайзер але звук все одно якийсь не той, щей встойка в мене ALC892. Десь в загашніку лежить в мене ще центр lg ffh-20005k, яким я не користуюсь, так там звук якийсь приємніший, я не можу це пояснити словами він просто інший і кращий для мене.
Почитав я тему і вирішив купити звукову карту, оптимальний варіант реф на сайті креатив, якість звуку має стати краща...мабуть.
І ось саме головне, я дойшов до заповнення адреси, внизу є приписка з галочкою My Billing Address is different from the Shipping Address.
Підскажіть будь-ласка, тут багато хто там купував, я правильно зрозумів що галку треба ставити і заповнювати данні власника карти (мої)?
спойлер
2023-11-02_133706.png
DEVES
Member

Sadoff
Адрес выставления счета зачастую просто должен совпадать с адресом доставки, иначе могут отменить заказ.
lewerlin
Member

Sadoff: 02.11.2023 13:57щей встойка в мене ALC892
Візьміть будь-який асус на вторинці. Або може плануєте агрейд(профіль пустий, може у вас там динозавр), то зразу візьміть маму з 1200(бонусом там ще плюшки якіснішої мами будуть).
Питання буде закрите.
feson
Member

Sadoff: 02.11.2023 13:57 Вітаю присутніх, не так давно була придбана, при чому спонтанно б/у ас r2750db. , щей встойка в мене ALC892. оптимальний варіант реф на сайті креатив,
Вангуючи міркую що реф на сайті креатив це - G6. Хоча треба писати що за карта запала в око початківцю меломану.... :rotate:

Карта креатив G6 - непоганий вибір. Особливо коли є навушники гарні.

Щодо колонок - r2750db це цифрове сміття з цифровим входом та цифровим підсилювачем класу D.
Писали що там аудіо-вхід оцифровується своїм АЦП . Так що яка там аудіо-карта топ класу буде у Вас на вході цим колонкам - пофігу....чи насрать.... :weep:

У муз центра LG - підсилювач аналоговий.

Тому міркую що якщо ALC892 має spdif - то спробуйте послухати. Якщо буде також погано то варіант тільки такий - креатив G6 + Onkyo (можна і ресивер) + Heco Aurora Dali Oberon 3 Magnat Tempus 33 Klipsch Reference Focal Chora 806......ну ви зрозуміли....... :super:

Отправлено спустя 12 минут 48 секунд:
Для того щоб осягнути звук - наведу свій приклад.
Взяв колонки полочні Pioneer s j200 та послухав - сміття.
Висунув НЧ пионерське - вклав Seas Р17.
Потім ВЧ замінив на - Tesla AVR-104.
Вклав ще розпушений сінтапон по стінках колонок.
Все....звук....є....затрати мізерні...:super:
Ніякі r2750db не лежали та не стояли....даже близько....краще може грати тільки бюджет колонок ап 10к грн.

Отправлено спустя 6 минут 50 секунд:
Без якісного підсилювача та якісних драйверів у колонках - звуку не буває..... :beer:
Radio Bay
Member

feson: 02.11.2023 21:32Висунув НЧ пионерське - вклав Seas Р17.
Потім ВЧ замінив на - Tesla AVR-104.
Ну, это крутой замут, респект конечно но не все смогут это реализовать, а так готовых схем с подбором компонентов в сети полоно, хоть на тех же Seas
Меня вообще феномен этих колонок удивляет. Наверное вид внушает, поцонам показать не стыдно, куда там тем же iLoud, пластиковые фитюльки, стоят в 2-4 раза дороже, а размром в 5 раз меньше, если не в 10 :)
erazel
Member

Ага, знаємо ми ваші заміни. Товариш зібрав собі якусь кастомну акустику за сотні нафти. Всі ці схеми прораховані, якісь драйвери замовлені з штатів і ось це от все. Сіли у нього в кімнаті слухати, ну грає, ну неговняно явно грає, нічого не скажеш. Але на цьому особисто для мене все. Привіз додому новий ресівер, підключив до своєї акустики, запустив ту ж пісню у себе - пройняло до нутрощів. Я не чув музику, я її відчував. І це на акустиці за 6 тисяч гривень :gigi: .
З чого висновок один - головне аби акустика була не лайняна. А далі ми тупо психоемоційно адаптовуємось під неї. І чужа акустика нас вже буде не вставляти, так само як наша не буде вставляти інших людей.
Sadoff
Junior

DEVES: 02.11.2023 14:13 Sadoff
Адрес выставления счета зачастую просто должен совпадать с адресом доставки, иначе могут отменить заказ.
Так і є я вже погуглив, дякую
lewerlin: 02.11.2023 16:02
Sadoff: 02.11.2023 13:57щей встойка в мене ALC892
Візьміть будь-який асус на вторинці. Або може плануєте агрейд(профіль пустий, може у вас там динозавр), то зразу візьміть маму з 1200
В мене msi b250m mortar (pin mod + i5 9500) і апгрейдитись саме ця система вже не буде, її і так з головою для моїх потреб. А морочитись за + 5-10% якості звуку таке собі, це ж не тільки мамка, це ще й проц і можливо кулер а це все кошти. А так інколи серфінг (зараз смартфон в більшості замінює ПК), музику послухати і ще дочка користується коли навчаєьтся онлайн, всі інші ютюби і тд на тв.
feson: 02.11.2023 21:32
Sadoff: 02.11.2023 13:57 Вітаю присутніх, не так давно була придбана, при чому спонтанно б/у ас r2750db. , щей встойка в мене ALC892. оптимальний варіант реф на сайті креатив,
Вангуючи міркую що реф на сайті креатив це - G6
Майже вгалали, можливо ще Х3-Х4, головне крутилка звуку - це дуже зручно. І взагалі звук карта це така річ що може мігрувати від компа до компа, от чому я на ній зупинився.
Можливо хтось пояснить як там купити (на сайті креатив) щоб без проблем, бо я відповіді так і не отримав.
Можна в приватні, якщо це важливо то є аккаунт paypal, якому років вже з 15, просто давно нічого через нього не купую, але він працює вчора перевіряв.

На вихідних попробую ще через оптику підключити, послухати чи будуть відмінності. Є в загашніку комп, лежить спакований win 7 на 775 сокеті, Р35 + Q6600, але думаю що старі спеки на оптику не сильно вплинуть.

А взагалі колонки брались з розрахунком що їх можна буде взяти кудись коли буде потреба, їм не потрібен підсилювач, в них є запас гучності і який не який bluetuth.
Radio Bay
Member

Sadoff: 03.11.2023 14:34Можливо хтось пояснить як там купити (на сайті креатив) щоб без проблем, бо я відповіді так і не отримав
А EasyXpress не? Давно юзаю
Ответить