Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Marky: ↑
02.10.2023 16:26
Та ні. Через форвадера. Закинув посилання на товар. Вони попередньо прорахували ціну.
$80,55 – Всього авіа
або
$76,75 – Всього морем (без урахування об’ємної ваги)
Якщо не важко, скиньте в ПМ лінк на форвардера і подробиці
Брав нещодавно кулер через родичів з Філадельфії, але там ціна була <150евро, тобто жодного мита платити не треба було. З ВК вже так не вийде, та й просити родичів не дуже хочеться кожного разу
якщо саме з податками, а не мутними схемами, то там одних податків буде на 110 баксів при ціні 500 в Штатах, ну і власне доставка десь 20 баксів
у нас вже є таф за 700 і думаю стане трохи дешевше через, як дефіцит закінчиться, так що не знаю чи є зміст з такою різницею, враховуючи, що і гарантії не буде
якщо саме з податками, а не мутними схемами, то там одних податків буде на 110 баксів при ціні 500 в Штатах, ну і власне доставка десь 20 баксів
у нас вже є таф за 700 і думаю стане трохи дешевше через, як дефіцит закінчиться, так що не знаю чи є зміст з такою різницею, враховуючи, що і гарантії не буде
Форвадер порахував з податками та доставкою близько 80 доларів. Я перепитував за розмір мита. Підтвердили, що нарахували все вірно.
Питання тільки скільки той дефіцит ще буде) пройде дефіцит - з'являться нові відеокарти - захочеться чогось новішого. І так по колу. Єдине звісно гарантія. Але тут кожен сам вирішує для себе.
oversteve: ↑
02.10.2023 16:40
Форвадер порахував з податками та доставкою близько 80 доларів. Я перепитував за розмір мита. Підтвердили, що нарахували все вірно.
Питання тільки скільки той дефіцит ще буде) пройде дефіцит - з'являться нові відеокарти - захочеться чогось новішого. І так по колу. Єдине звісно гарантія. Але тут кожен сам вирішує для себе.
та можна і самому порахувати, щоб потім не було сюрпризів - мито 10% на суму перевищення 150 євро, пдв 20% на суму перевищення і на мито, тобто десь 32-33% від перевищення 150є
в Штатах буквально пару днів назад почали з'являтися, так що думаю і в нас за пару тижнів буде ширше пропозиція
Взагалі-то так
Та й 650$ то rsmp для Китаю (а на яйцях її немає взагалі); 27к для України й на розпродажі, то адекватна ціна (27000/37.5=720$, думаю одним митом і ПДВ ці 70$ можна отримати).
Та ні, то ми в них заблочені
Таке часто роблять магазини, які типу локальні для певної країни, а не міжнародні.
Зменшують навантаження/трафік на свої сервери, а з цим і витрати.
ViktorUA: ↑
03.10.2023 11:46
Народ вопрос.БП Fractal Design Ion SFX-L 650W хватит для системы RTX3080/i5 12400F/2*16гб(2ссд,3 кулера)?
Ну 3080 іноді може під 370 споживати.
Тож якщо і вистачить, то в притик.
Але завжди можна андервольнути відяху. І вона буде споживати в межах 230-250 в піках.
Бікваєтовський калькулятор каже 750Вт блок буде на 81% загружений. 750х0.81=607.5Вт. Це з столоковим клоком на обох - ЦП+ВК, з автооверклоком точно буде йти в захист.