Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Васильович
Member

Повідомлення

spoglyadach: 02.10.2023 13:06В мене нормально працювала на GF2MX400 саме з 64Мб
Може, у 800х600 і на мінімальних :shuffle:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Васильович: 02.10.2023 13:08
spoglyadach: 02.10.2023 13:06В мене нормально працювала на GF2MX400 саме з 64Мб
Може, у 800х600 і на мінімальних :shuffle:
Ніт в мене був монітор 1024х768 але про налаштування вже не скажу, теж думаю що на мінімалках. Ну точно не на максимальних налаштуваннях, але мені і це було норм бо гра була прям топчік
Васильович
Member

Повідомлення

spoglyadach: 02.10.2023 13:13в мене був монітор 1024х768
Так на CRT моніторах розширення не настільки принципово було, як на сучасних.
В деякі ігри, типу CS 1.3 чи Quake III, спеціально грали з 800х600 навіть на 17" - для кращого результату :rolleyes:
А Star Craft, здається, взагалі 640х480 лише вмів.

В Underground сильно мінялася картинка при переході на низький рівень графіки.
Тому друг, власник 64 Mb MX400, обміняв карту з доплатою на GeForce 2 Ti.
І Underground буквально засяяв по-новому :)

P.S. А мій перший особистий ПК був з Voodoo Banshee 16 Mb. Але не поспішайте за мене радіти, то був вже аж 2004 рік - і я вже сам на роботі працював :gigi:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Васильович
Звісно що інша ситуація була, бо там не було оцих пікселів на дюйм та й не так критично було використання не нативних параметрів. Там ще був такий нюанс, що ринок заполонили купи MX400 і багато з них були з заниженою частотою пам'яті та й розгін нормальний був недоступний. В мене була фірмова відяха, тому я після розгону мав непогану продуктивність, а саме в НФС я грав вже у той час коли читав овери і грався з отими ріватюнерами :baby:
mklm
Member

Повідомлення

Artem_K: 02.10.2023 11:45 По итогам осмотра - результаты викторины :)
Это P4IBASD - ECS Elitegroup
спойлер
p4ibasd_1.jpg
була така в руках, проблема - там стоїть тактовий генератор з великим кроком та зміною страпу після деяких значень. 170 це максимум можна зробити

https://hwbot.org/submission/5058116_
Artem_K
Member

Повідомлення

mklm
То якщо обидві плати робочі, то можна погратися. А якщо одна, то комп буде зібрано під роботу та на повному дефолті.
radical
Member

Повідомлення

У мене MSI 845/ICH4 запросто працювала на 800 шині, хоча офіційно лише 400.
Так що я за Canyon/DFI, там хоч ICH4 і USB2.0 чипсетні.
Єдине, що може бентежити, так це стан електролітів на DFI. У ECS у той час був з ними порядок.
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical
Не факт, там мають бути OST а з ними вже як пощастить, мені траплялись як такі що повністю робочі і навіть з гарним ESR, а бувало і що весь рядок надувся і вимагають заміни. Днями якраз на руках була Epox з такою проблемою, в цього виробника опше материнки дивні. На одній канонічні зелені Sanyo, на іншій такої самої моделі OST, іншат така сама модель має 3 фази проти 2. В мене не було епоксів на 462 в руках, а тут покрутив і трохи здивований такими речами.
Але якщо є пара материнок на руках і одну з них не шкода, то можна перекинути кондьори, там роботи на годину якщо робити все красиво на хорошому обладнанні.
Бумик
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.10.2023 12:03 Вітаю олдфагів :)
Знайшов в закромах батьківщини диски....
Здравствуйте.А есть возможность (и желание)выложить сканы обложек остальных трех дисков?
К примеру,нужны драйвера на звуковуху ESS 1868 ISA под Вин 95(в сети так и не нашел,еле нашел на звуковуху АД 1816 ISA,а на ESS так и не подошли ни одни из кучи скачанных).
А еще ищу дрова на видеокарту Realtek RTG 3105 ISA ,тоже не подошли из трех найденных в сети).
Так вот на тех сканах хотелось увидеть,нет ли среди них дров нужных(на звуковуху ESS как раз на первом диске есть,только под какую Винду,не видно).Заранее спасибо.
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach
Просто маю декілька пізніх S370/ранніх S478 плат від ECS, в тому числі і тої самої "фіолетової" серії, скрізь електроліти як новенькі.
DFI бачив плати десь приблизно того ж часу (370/ранні 462) з пухляшами, але ця вибірка не є репрезентативною, бо співвідношення ECS до DFI у наших краях у продажу десь було приблизно 10 до 1. Піл брендом Canyon багато чого траплялося, але я не певен, що воно все мало відношення до DFI.

З епоксів-462 у мене є EP-8KTA3 без рейду, довелося на ній замінити пару дрібних ємностей.
GreenMile
Member

Повідомлення

Бумик: 02.10.2023 17:33
GreenMile: 02.10.2023 12:03 Вітаю олдфагів :)
Знайшов в закромах батьківщини диски....
Здравствуйте.А есть возможность (и желание)выложить сканы обложек остальных трех дисков?
К примеру,нужны драйвера на звуковуху ESS 1868 ISA под Вин 95(в сети так и не нашел,еле нашел на звуковуху АД 1816 ISA,а на ESS так и не подошли ни одни из кучи скачанных).
А еще ищу дрова на видеокарту Realtek RTG 3105 ISA ,тоже не подошли из трех найденных в сети).
Так вот на тех сканах хотелось увидеть,нет ли среди них дров нужных(на звуковуху ESS как раз на первом диске есть,только под какую Винду,не видно).Заранее спасибо.
Тримайте, все що було там по 1868 і 1868_3Д, під він95 наче є.
Відях реалтеків не знайшов у списку.

Код: Виділити все

Microsoft Windows95 AudioDrive® Device Drivers Version 4.03.35
May 23, 1996

This version of the Windows95 drivers supports the AudioRack32
version 2.00 release for ES1688/ES1788/ES1888/ES1868 hardware.
Death
Member

Повідомлення

завжди думав що семпрони 462 всі обрізки, попався sda3000dut4d з платою GA-7N400S повноцінний бартон 2.0
radical
Member

Повідомлення

Ніт. Десь 80-90 відсотків семпронів-462 це торобреди-В на 166(333) шині.
Ближче до кінця життєвого циклу платформи почали з'являтися семпрони-тортони і навіть бартони на старших моделях. Так що обрізками тут хіба що тортони можна назвати.

На 200 шину він не стає? Звичайно, мало ймовірно, ну аж раптом?..
Death
Member

Повідомлення

radical
я саме про бартони, попадалась куча тортонів а бартон перший раз в вигляді семпрона, навіть не вмикав , зате сата в наявності на мамусі

Відправлено через 1 годину 33 хвилини 5 секунд:
на 200 невкл пішов до кучі , мп теж лайно.
Бумик
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.10.2023 21:26 Тримайте, все що було там по 1868 і 1868_3Д, під він95 наче є.
Спасибо!!!
Но тут уже я промазал немного.Звуковушка у меня 1869,дрова под 1868 не подошли(хотя из сети качал именно на 1869,скорее они под PCI карты).А как раз на Вашем диске видно,что и на 1869 есть дрова.Не трудно будет скинуть,плиз?
А на видеокарты ISA Trident 9000i и Tseng ET 3000 нет на этих дисках?Просто увидел,что на первом диске дрова под них только на те,что с PCI разьемом.Сорь за беспокойство.
radical
Member

Повідомлення

Бумик: 03.10.2023 18:13 1869,дрова под 1868 не подошли
на http://vogonsdrivers.com нету разве?
GreenMile
Member

Повідомлення

Бумик: 03.10.2023 18:13
GreenMile: 02.10.2023 21:26 Тримайте, все що було там по 1868 і 1868_3Д, під він95 наче є.
Спасибо!!!
Но тут уже я промазал немного.Звуковушка у меня 1869,дрова под 1868 не подошли(хотя из сети качал именно на 1869,скорее они под PCI карты).А как раз на Вашем диске видно,что и на 1869 есть дрова.Не трудно будет скинуть,плиз?
А на видеокарты ISA Trident 9000i и Tseng ET 3000 нет на этих дисках?Просто увидел,что на первом диске дрова под них только на те,что с PCI разьемом.Сорь за беспокойство.
Ось з усіх дисків, певно версіями відрізняються, названі по версіях дисків.
На іса-шні відеокарти немає, вони занадто старі, то треба на дискетах шукати :gigi: Тут є лише на РСІ та АГП.
Бумик
Member

Повідомлення

GreenMile
+++ спасибо!!!
Сегодня пополнил свое собрание вот такой предтоповой материнкой сокет 462 (была бы она топ,если бы еще Сата на ней распаяны были,впрочем,как и Рейд и сеть - на плате разводка и места под элементы есть,но вариант самой материнки* облегченный*.Материнка Soltek SL-75FRN2
спойлер
IMG_20231004_193430.jpg
Вот фото с Ретровеба такой материнки с распайкой доп. плюшек ввиде сата,рейда и сети...Материнка Soltek SL-75FRN2-RL.
спойлер
sl-75frn2-rl.jpg
Только на мамке еще пять *пухликов* на питании проца.Устанвил Хрюшу(уже рабочий стол на экране,буду ставить дрова,софт).
Но есть особенность.И 99 процентов уверен,что причина глюка- *пухлячки*(попозже заменю их).
А особенность вот в чем.Поставил проц Семпрон 2600+.Джампер частоты шины в положение 166\200.У проца FSB 166(333),но с такой частотой шины и частотой проца питальник не вытягивает поднятия напруги на проц и система ловит *синяк* после прохождения POST-а.Переставил джампер в положение 100\133,проц прекрасно работает,но понятно,что с частотой 1100 (100х11).
radical
Member

Повідомлення

На этой плате нужно сходу менять практически все конденсаторы в цепях процессора, чипсета и памяти, я видел такие, опухшие до полного нестарта. Даже не то, что просто пухлые, а с потеками вылезшего электролита сверху.
Васильович
Member

Повідомлення

Бумик: 04.10.2023 20:10Материнка Soltek SL-75FRN2
Золотий Soltek - краса :beer:
Бумик: 04.10.2023 20:10И 99 процентов уверен,что причина глюка- *пухлячки*(попозже заменю их).
Я б без заміни конденсаторів її і не експлуатував би :shuffle:
Відповісти